@Kahveciningalaksirehberi Teoman hocam buzluğa atmadan vakumladığınız kahvelerde durum nasıl?
@Kahveciningalaksirehberi Teoman hocam buzluğa atmadan vakumladığınız kahvelerde durum nasıl?
Güzelmiş, peki bu şekilde sakladığımda buzluktan alıp hemen Specialita ile öğütebilir miyim? Beklemek gerekiyor mu?50 mL santrifüj tüplerine 18g espresso single dose hazırladım, buzluğa attım.
İçerisindeki hava oldukça az, vakum kadar az olmasa da, yine de belki uzun süre değil de kısa (1-2 ay) için idare edeceğini düşünüyoruz, Subzero da espressolarını bu şekilde koruyor. 50 tanesi 40₺ + 10₺ kargo
Ekli dosyayı görüntüle 7936Ekli dosyayı görüntüle 7938
Güzelmiş, peki bu şekilde sakladığımda buzluktan alıp hemen Specialita ile öğütebilir miyim? Beklemek gerekiyor mu?

100er gr halinde etiketleriyle birlikte vakumladum bende, düştük bir çukura çıkamıyoruz
Teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi
Ekli dosyayı görüntüle 8002
Buzluğa attıktan 1 gün sonra kontrol ettiğimde paketin biraz yumuşadığını kaybettim bu normalmidir yoksa hava mı kaçırıyor?
Vakumdan sonra yapıştırma işlemine geçince biraz daha sıkı bastırıyorum ben iyice yapışması için (benim makinem üzerine hafif baskı yapınca çalışıyor), bir de öyle deneyebilirsiniz.Buzluğa attıktan 1 gün sonra kontrol ettiğimde paketin biraz yumuşadığını kaybettim bu normalmidir yoksa hava mı kaçırıyor?
Siz vakumladıktan sonra da kahve degassing'e devam eder. Eğer vakumladığınız kahveyi buzluğa atmadan 3-4 gün dışarda bırakırsanız karbon dioksit salınımından dolayı poşetlerin bir parça yumuşadığını görebilirsiniz. Yumuşama bundan dolayı da gerçekleşmiş olabilir.Buzluğa attıktan 1 gün sonra kontrol ettiğimde paketin biraz yumuşadığını kaybettim bu normalmidir yoksa hava mı kaçırıyor?
Benim merak ettigim bir sey var bu konu hakkinda 100 grami cikarttiginizda mesela 30 grami ictiniz kalan 70 grami nasil saklamaya devam ediyosunuz sonucta biraz nemleniyor cekirdekler sicaklik farkindan dolayi @Kahveciningalaksirehberi de sanirim su tanecikleri olustugu icin ogutumde daha kolay oldugundan mi bahsetmis orayi tam anlamasam da bunun cekirdege zarari var mi acaba ben de bu sekilde yapiyorum ama hep kafama takiliyor100er gr halinde etiketleriyle birlikte vakumladum bende, düştük bir çukura çıkamıyoruz
Teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi
Ekli dosyayı görüntüle 8002
Benim merak ettigim bir sey var bu konu hakkinda 100 grami cikarttiginizda mesela 30 grami ictiniz kalan 70 grami nasil saklamaya devam ediyosunuz sonucta biraz nemleniyor cekirdekler sicaklik farkindan dolayi @Kahveciningalaksirehberi de sanirim su tanecikleri olustugu icin ogutumde daha kolay oldugundan mi bahsetmis orayi tam anlamasam da bunun cekirdege zarari var mi acaba ben de bu sekilde yapiyorum ama hep kafama takiliyor
Tesekkurler bu mesajda tam cozemedigim bir sey var simdi demleme miktarini aldik ve geri kalanini vakumladik ama bazen makine kesilmis paketi tekrar vakumlamiyo vs cok ugrastirici oluyor o sirada zaten cekirdekler zarar goruyor o yuzden saklama kabinda tutmayi tercih ediyorum bu mesajda oda sicakligina gelmesi gerektigini yazmissiniz yani hic vakumu bozmadan bekliyoruz dimi ?Kavrulmuş Kahve Vakumlamak
Sanırım kahvesini vakumlayan kişi sayısı oldukça arttı. Ben aldığım kahvelerden 3-4 porsiyon vakumlayıp buzluğa atıyorum geri kalanını tüketmeye devam ediyorum. Herkesin nasıl bir yol izlediğini merak ediyorum. Kahveyi deneyip ona göre hepsini mi buzluğa atıyorsunuz? Bazen kahvenin tadının...www.kahvekulubu.net
Şu mesajda bir özet vermeye çalışmıştım.
belki cevaplamıştır ama göremedim. o yüzden tekrar sorayım dedim. bir vakum aletim yok. elimde de paketi açılmamış 1 kahvem var. bunu buzluğa atmak için bir işlem yapmalı mıyım? direkt böylece atsam sorun olur mu? ya da açıp kilitli buzdolabı poşetine mi aktarayım öneriniz nedir? teşekkür ederim.
Benim merak ettigim bir sey var bu konu hakkinda 100 grami cikarttiginizda mesela 30 grami ictiniz kalan 70 grami nasil saklamaya devam ediyosunuz sonucta biraz nemleniyor cekirdekler sicaklik farkindan dolayi @Kahveciningalaksirehberi de sanirim su tanecikleri olustugu icin ogutumde daha kolay oldugundan mi bahsetmis orayi tam anlamasam da bunun cekirdege zarari var mi acaba ben de bu sekilde yapiyorum ama hep kafama takiliyor
Suan cok daha net anladim tesekkurler.İki senaryo:
1) Eğer poşet açılmadan oda sıcaklığına gelmesi beklenecekse, normalde nasıl tüketiyorsanız öyle.
2) Poşet soğukken açılacaksa, geri vakumlayıp buzluk şart