• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Bu arada dün tam 5 ay önce vakumladığım Etiyopya Workayı açtım, ilk günkü tazelikteydi :love:

Vakumlama için Caso vc9 kullanıyorum. Vakumladığım poşeti açtıktan sonra kahveyi ,CO2 valfli Canister 'a koyuyorum. Okuduğum kadarıyla bir çok kişi Yakutsan vakum poşetleri uygun vs olması sebebiyle kullanıyor. Şu anda kullandıklarım biraz küçük geliyor; acaba büyük boyut denesem mi diyorum ama tazeliği vs düşünüce vazgeçiyorum. Genelde kullandığınız saklama boyutu nedir?

Son düzenleme:
Vakumlama için Caso vc9 kullanıyorum. Vakumladığım poşeti açtıktan sonra kahveyi ,CO2 valfli Canister 'a koyuyorum. Okuduğum kadarıyla bir çok kişi Yakutsan vakum poşetleri uygun vs olması sebebiyle kullanıyor. Şu anda kullandıklarım biraz küçük geliyor; acaba büyük boyut denesem mi diyorum ama tazeliği vs düşünüce vazgeçiyorum. Genelde kullandığınız saklama boyutu nedir?
Ben ortalama 100,120g lık Poşetler yapıyorum, fazlasını bir araya koymamaya çalışıyorum bayatlama olmasın diye.
Kullanım yoğunluğunuza göre paketlemeniz en doğrusu gibi. Günde 40g tüketiyorum diyorsanız 120g lık paket 3 gün idare ediyor (ben buna yakın bir hesapla paketliyorum).

Oda ısısına gelmesini beklemek ve paketi açmak daha hızlı oluyor hemde böyle. Paket büyüdükçe o süre de uzuyor.

Sağlıkçıyım, kahveleri dondurucuya atmak için steril alet paketine koyup paketledim. Vakumlama şansım yok ama içindeki oksijen miktarı minimum diye düşünüyorum. Sizce iş görür mü?9DE92349-E354-4027-AA4C-2A685F3F2319.jpeg

Üstteki soru da arada kaynamasın ama

Az miktarda kahve vakumlayabiliyor musunuz? Yani 1-2 demlemelik kahve sığacak bir poşeti.
Benim vakum makinem buna pek imkan vermiyor da

Bende Xinbaolong QH-2 modeli ile giriş yaptım buzluk banka :) 1-2 deneme yaptım, tatmin edici duruyor ürün. Kawa'dan aldığım kahveleri vakumlarken ziyan etmemek adına birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara, şimdiden teşekkürler :)
  • Kahve buzluktan çıktıktan sonra saklama kaplarında saklanabilir mi? Cevap: Evet, kahve buzluktan çıktıktan sonra şişe veya benzeri kaplarda saklanabilir. Fakat bunun için oda sıcaklığına gelmesi gerek. 250 gramlık kahvenin oda sıcaklığına gelmesi için gereken süre 1 saat, daha az miktarlar için 30 dakika yeterli olabilir.
Bu senaryoda 100 gramlık paketimizi buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra kendi valfli paketine veya Ankomn vb. bir kaba aktardığımızdaki bayatlama hızı buzluğa girmeden öncekine göre daha mı hızlı olur? 100 gramı ortalama 3-4 günde tüketeceğimizi düşünürsek buzluktan çıktığı 4. günde buzluktan çıktığı 1. güne göre aşırı bir tat kaybı yaşar mıyız?
  • Kahveyi dondurucudan çıkarıp, içinden çekirdek aldıktan sonra kalan kısmı ne yapmalı? Cevap: Kahveyi buzluktan çıkardıktan ve demleme miktarını poşetten aldıktan hemen sonra, hiç beklemeden vakumlayıp tekrar dondurucuya atmak gerekiyor. Aksi takdirde kahvenin nemle temas etme riski mevcut. Bu da çekirdekleri bozabilir.
Seal işlemi sırasında poşetin boyunun kısalmasından kaynaklı olarak açtığımız poşeti tekrar vakumlayamadığımız durumlarda kahveleri yeni bir poşete aktarıp o şekilde vakum işlemi yapmamız olumsuz bir etki bırakır mı kahveler üzerinde? (Nemlenmeye fırsat vermeyecek şekilde kısa süre içinde yapmak kaydıyla)

Sağlıkçıyım, kahveleri dondurucuya atmak için steril alet paketine koyup paketledim. Vakumlama şansım yok ama içindeki oksijen miktarı minimum diye düşünüyorum. Sizce iş görür mü?Ekli dosyayı görüntüle 10084
Görür tahminimce fakat çıkardığınız zaman ısınana kadar açmadan dışarıda bırakmanız daha iyi olur diye tahmin ediyorum

Görür tahminimce fakat çıkardığınız zaman ısınana kadar açmadan dışarıda bırakmanız daha iyi olur diye tahmin ediyorum
İkisini de denedim. Aroma olarak çok bir farkı olmuyor gibi buzluktan çıkardıktan sonra beklemenin.

vakum.jpeg
iyi olacak güzel olacak. Almanya dan aldım akrabalar gelirken getirecekler. (59Euro)

Biraz gecikme ile beraber , şurada benimde bir iki gönderim bulunsun. Makine geleli epey olmuştu ancak kullanmak nasip oldu.

Ekli dosyalar

• 1881B447-3EE8-4B8C-A489-39E9EBA83D0A.jpeg
    1881B447-3EE8-4B8C-A489-39E9EBA83D0A.jpeg
    125.5 KB · Görüntüleme: 128
  • 2E6EDF20-7120-4ABD-8F06-016C467E1BB2.jpeg
    2E6EDF20-7120-4ABD-8F06-016C467E1BB2.jpeg
    92 KB · Görüntüleme: 126
Biraz gecikme ile beraber , şurada benimde bir iki gönderim bulunsun. Makine geleli epey olmuştu ancak kullanmak nasip oldu.
Selamlar.Nasıl memnunmusunuz cihazdan?Benim aklım bi bu vakumlama olayına kayıyor,bi falkon tüplere.Karar veremedim henüz..

Selamlar.Nasıl memnunmusunuz cihazdan?Benim aklım bi bu vakumlama olayına kayıyor,bi falkon tüplere.Karar veremedim henüz..
Selam kabaca 1 ay olmuş elime ulaşalı , uzun süredir satışta değildi az önce sizin için baktım tekrar 21 Nisan için sipariş alımına başlamışlar. Elbette biraz pahalanmış . Ben özelliklerine bakıp almıştım ilk modeli ile kıyaslayıp çok uygun gelmişti nedenini anlayamadım hatırladığım kadarı ile kendi sitesinde bu daha pahalı vc10 modelinden Amazon tr de daha uygundu bende almıştım. Bugün ilk kullandım aslında çok kolaymış ama insan başta hata yapıyor, ilk vakumlamaları biraz geniş başlamak lazım mantığı anlayana kadar , birde şerit atarken iyi gerdirmek gerek katlandığı zaman kaçak yapıyor. Vakum yapıp biraz beklerseniz kaçak varsa hemen hava giriyor zaten ben o kısımda acele edip hava kaçmış halde sihilleme yaptım baştan sonra olayı çözdüm. Bu model ıslak kuru vakuma uygun , kahve dışında da kullanabilirsiniz. Bence çok başarılı ve yeterli.

Yazılanları başından sonuna dikkatlice ve kimi mesajları bir kaç kere okuyarak konuyu bitirmiş bulunuyorum. Sonuç: hala hangi vakum makinesini alacağıma karar veremedim ve okumadan önce kafamda bir iki marka vardı onlar da çorba oldu. Teşekkürler. :)

Geri