• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Denerdim aslında da @DtB hocam makineye zarar verebilir dediği için bu saatten sonra denemem. :D Makine daha önemli :D
Ahahaha bu risk her zaman var sevgili dostum 😂 Yine çok kıymet verdigim değerli bir arkadaşımın makinesinde normal vakum posetinden kalıntı kalmıştı diye hatırlıyorum.Ben fazla pimpirikliyimdir poşetleri bile tek sefer kullanırım bu konuda iyi örnek değilim açıkçası 😂

Ventil tek yönlü çalışır.
Hava alıyor olsa zaten vakum da yapamazdım.
Ventiller çok ucuz malzemeler ve zamanla bozulma eğilimindedir. Ben risk olarak görüyorum ama sizin için önemli değilse pek tabii güvenebilirsiniz.

İçin geçin arkadaşlar... Buzluğa konan kahvenin tadı her türlü değişiyor (benim tecrübem). Oksijenle temasını kesmek için vakumlayıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz ancak bu da kahvenin aromalarını uzun süre muhafaza etmeyecektir tabi.

Benim asıl endişem vakum makinesinin mühür yapan şerit parçasının üzerinde paketten kalıntı kalması olurdu herhalde.Cünkü bu olduğunda o kısım artık sağlıklı bir şekilde mühür yapamiyor.Bu şekilde doğrudan paket vakumlayan,görüş ve tecrübelerini paylaşmak isteyen olursa ilgiyle dinlemek isterdim. @Makaan sizlerin de uygulamaya dair dönüşlerinizi merakla bekliyorum.
Mühür işlemi bir ısıtma sisteminden ibaret. ISıst yolu ile birbirine yapışabilecek materyal, vakum makinesiin şerit ısıtıcıları ile ısıtılıyor, iki yüzeyin birbirine yapışması sağlanıyor.
Bu işlemde yapışma yeterli kadar olmazsa zaten paket, olduğu yerde derhal vakumunu kaybetmeye başlari bunu hem görür hem de hissesedrsiniz pakete dokunduğunuzda. Yani bir kere vakum + mühür yaptıktan sonra ya hemen o anda vakumun sağlanamadığını görürsünüz.
Gönderdiğim vakumlanmış ambalajda kahve çekirdeklerini görüyorsunuzduri pakete yapışmış şekilde.

O kısmı bantlasak peki?
Tekrar edeyim, ventil tek yönlü çalışır.
"O delikten içeri hava giriyor" diye bir görşünüz varsa zaten şu anda da paketin ağızını sıkıca kapatmanızın hiç bir anlamı yok. Ventilden hava giriyorsa ambalajın kilitli kısmı niye var, hiç uğraşmayın ağzını kilitlemeye falan zaten ventden hava girecek?
Nasılki Düdüklü tencerenizin ventinden içeri hava girmiyorsa :) Bu paketlerin ventlerindne içeri de hava girmez.
Bkz :
https://www.linkedin.com/pulse/why-do-coffee-bags-have-vents-unveiling-science-bagnpouch-qbr2c/

So, these small vent holes, also known as exhaust valves, allow the excess gas to escape while preventing oxygen from entering the package and compromising the beans' taste and shelf life.

"O delikten içeri hava giriyor" diye bir görşünüz varsa zaten şu anda da paketin ağızını sıkıca kapatmanızın hiç bir anlamı yok. Ventilden hava giriyorsa ambalajın kilitli kısmı niye var, hiç uğraşmayın ağzını kilitlemeye falan zaten ventden hava girecek?
Nasılki Düdüklü tencerenizin ventinden içeri hava girmiyorsa :) Bu paketlerin ventlerindne içeri de hava girmez.
Bkz :
https://www.linkedin.com/pulse/why-do-coffee-bags-have-vents-unveiling-science-bagnpouch-qbr2c/

So, these small vent holes, also known as exhaust valves, allow the excess gas to escape while preventing oxygen from entering the package and compromising the beans' taste and shelf life.
Hocam girmemesi gerekir evet, ama her valf aynı kalitede midir? Maaliyeti bir lira (?) olan bir valfin asla ama asla minnacık bile hava geçirmeyeceğine kim %100 garanti verebilir ki?

Hocam girmemesi gerekir evet, ama her valf aynı kalitede midir? Maaliyeti bir lira (?) olan bir valfin asla ama asla minnacık bile hava geçirmeyeceğine kim %100 garanti verebilir ki?
A101 de vakum makinesi gördüm markası hakkında fikrim yok ama ucuz bir sey 369 tl falandi yanlış görmediysem
Alın geçin hocam. Zaten markalı bir şey bulsanız da o ürünü yapan o marka değildir.
Ben de zamanında aslında Sous Vide cihazıyla kullanmak için AliExpress den almıştım. Kaç yıldır kullanıyorum.
Alırken hortım bağlamak için bir çıktısı olan bir şey tercih ederseniz vakum kapaklı kaplar, vakumlu şarap kapaklarını da vakumlayabilirsiniz.

Bkz :

Evet çalışır da, bazısı çalışmıyor işte 😊

"Ventden hava girer ben kavurucunun ambalajına güvenmem" diyen ve buzluğa girmeyecek ölçüde az stok yapanlar için de şunu öneririrm.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09MFKHYD7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&th=1

Ben Mayıs 2023 de almışım, 1 sene olmuş, o zamanlar kargosuyla gümrüğüyle 590 TL ye mal olmuş. Sonra Almanlar kıskanmış olacak ki (ya da şimşek içimizden geçmiş olmalı) şimdi fiyat 3 kat artmış. Fiyattan bağımsız şekilde son derece prtatik ve etkili bir ürün. Şarjı da uuzn süre gidiyor.

Ben hala 350 liraya vakum makinesi almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. :D Buzluğa atmayacaksan vakumla koy çekmeceye.
Uzun süre içmeyeceksen buzluğa. Hemen içeceksen zaten pakette 1 ay duruyor durduğu yerde.

Merhabalar, kilo ile aldığım TK için öğütülmüş kahveyi 200 Gr olarak vakumlayıp dondurucu da saklasam ara ara çıkarıp kullansam nasıl sonuş alırım. Öğütülmüş kahveyi vakumlayıp dolapta saklayan oldu mu?

Merhabalar, kilo ile aldığım TK için öğütülmüş kahveyi 200 Gr olarak vakumlayıp dondurucu da saklasam ara ara çıkarıp kullansam nasıl sonuş alırım. Öğütülmüş kahveyi vakumlayıp dolapta saklayan oldu mu?
Aradan baya zaman geçmiş ama sorun olağını sanmam. Ben öğütülmüş olarak değil, çekirdek olarak saklıyorum. Geçen gün 1 sene önce kavurduğum Etiyopya kahvesini vakumdan çıkarıp demledim. Oldukça lezzetliydi ve demleme sırasında blooming mevcuttu.

Geri