S
Silinen üye 7803
Guest
Ahahaha bu risk her zaman var sevgili dostumDenerdim aslında da @DtB hocam makineye zarar verebilir dediği için bu saatten sonra denemem.Makine daha önemli
![]()
Ahahaha bu risk her zaman var sevgili dostumDenerdim aslında da @DtB hocam makineye zarar verebilir dediği için bu saatten sonra denemem.Makine daha önemli
![]()
Ventiller çok ucuz malzemeler ve zamanla bozulma eğilimindedir. Ben risk olarak görüyorum ama sizin için önemli değilse pek tabii güvenebilirsiniz.Ventil tek yönlü çalışır.
Hava alıyor olsa zaten vakum da yapamazdım.
Mühür işlemi bir ısıtma sisteminden ibaret. ISıst yolu ile birbirine yapışabilecek materyal, vakum makinesiin şerit ısıtıcıları ile ısıtılıyor, iki yüzeyin birbirine yapışması sağlanıyor.Benim asıl endişem vakum makinesinin mühür yapan şerit parçasının üzerinde paketten kalıntı kalması olurdu herhalde.Cünkü bu olduğunda o kısım artık sağlıklı bir şekilde mühür yapamiyor.Bu şekilde doğrudan paket vakumlayan,görüş ve tecrübelerini paylaşmak isteyen olursa ilgiyle dinlemek isterdim. @Makaan sizlerin de uygulamaya dair dönüşlerinizi merakla bekliyorum.
Tekrar edeyim, ventil tek yönlü çalışır.O kısmı bantlasak peki?
Hocam girmemesi gerekir evet, ama her valf aynı kalitede midir? Maaliyeti bir lira (?) olan bir valfin asla ama asla minnacık bile hava geçirmeyeceğine kim %100 garanti verebilir ki?Tekrar edeyim, ventil tek yönlü çalışır.
"O delikten içeri hava giriyor" diye bir görşünüz varsa zaten şu anda da paketin ağızını sıkıca kapatmanızın hiç bir anlamı yok. Ventilden hava giriyorsa ambalajın kilitli kısmı niye var, hiç uğraşmayın ağzını kilitlemeye falan zaten ventden hava girecek?
Nasılki Düdüklü tencerenizin ventinden içeri hava girmiyorsaBu paketlerin ventlerindne içeri de hava girmez.
Bkz :
https://www.linkedin.com/pulse/why-do-coffee-bags-have-vents-unveiling-science-bagnpouch-qbr2c/
So, these small vent holes, also known as exhaust valves, allow the excess gas to escape while preventing oxygen from entering the package and compromising the beans' taste and shelf life.
Hocam girmemesi gerekir evet, ama her valf aynı kalitede midir? Maaliyeti bir lira (?) olan bir valfin asla ama asla minnacık bile hava geçirmeyeceğine kim %100 garanti verebilir ki?
Alın geçin hocam. Zaten markalı bir şey bulsanız da o ürünü yapan o marka değildir.A101 de vakum makinesi gördüm markası hakkında fikrim yok ama ucuz bir sey 369 tl falandi yanlış görmediysem
Evet çalışır da, bazısı çalışmıyor işteTekrar edeyim, ventil tek yönlü çalışır.
"O delikten içeri hava giriyor" diye bir görşünüz varsa zaten şu anda da paketin ağızını sıkıca kapatmanızın hiç bir anlamı yok. Ventilden hava giriyorsa ambalajın kilitli kısmı niye var, hiç uğraşmayın ağzını kilitlemeye falan zaten ventden hava girecek?
Nasılki Düdüklü tencerenizin ventinden içeri hava girmiyorsaBu paketlerin ventlerindne içeri de hava girmez.
Bkz :
https://www.linkedin.com/pulse/why-do-coffee-bags-have-vents-unveiling-science-bagnpouch-qbr2c/
So, these small vent holes, also known as exhaust valves, allow the excess gas to escape while preventing oxygen from entering the package and compromising the beans' taste and shelf life.
Aynen. Fiyat çok artmış (kap için) Ben aldığımda nispeten uygundu.Ben hala 350 liraya vakum makinesi almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Buzluğa atmayacaksan vakumla koy çekmeceye.
Uzun süre içmeyeceksen buzluğa. Hemen içeceksen zaten pakette 1 ay duruyor durduğu yerde.
Aradan baya zaman geçmiş ama sorun olağını sanmam. Ben öğütülmüş olarak değil, çekirdek olarak saklıyorum. Geçen gün 1 sene önce kavurduğum Etiyopya kahvesini vakumdan çıkarıp demledim. Oldukça lezzetliydi ve demleme sırasında blooming mevcuttu.Merhabalar, kilo ile aldığım TK için öğütülmüş kahveyi 200 Gr olarak vakumlayıp dondurucu da saklasam ara ara çıkarıp kullansam nasıl sonuş alırım. Öğütülmüş kahveyi vakumlayıp dolapta saklayan oldu mu?