• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Ben şu ürünü satın aldım bugün.

Gelince görüşümü paylaşırım. Biraz bakındım, ürün aynı olsa da farklı sitelerde farklı markalar altında satılıyor. Belli ki satıcıların her biri Ali'den sipariş geçip stoklamış ürünleri. Fiyatı fena değil. Sanırım tırtıklı poşetler vakum için şart bu makinede.

Küçük şişelerde vacu vin kullanıyorum aslında. Bunu daha çok kiloluk alımlarımı saklamak için kullanacağım.

Gelince görüşümü paylaşırım. Biraz bakındım, ürün aynı olsa da farklı sitelerde farklı markalar altında satılıyor. Belli ki satıcıların her biri Ali'den sipariş geçip stoklamış ürünleri. Fiyatı fena değil. Sanırım tırtıklı poşetler vakum için şart bu makinede.

Küçük şişelerde vacu vin kullanıyorum aslında. Bunu daha çok kiloluk alımlarımı saklamak için kullanacağım.
Benim gönderdiğimle fiyatı da ürün de aynısı markaları farklı

Ürün elime ulaştı. 5 saniyede vakumlama işini bitiriyor. İçinden beşer adet büyük ve küçük olmak üzere vakum poşetleri çıkıyor. Düşünmeden alınabilir, işini layığıyla yaptı.

Vakumlama için bu ürünü kullanıyorum. kahve dışında saklanacak diğer gıdalar için de kullanışlı. pratik ve efektif bir alet. Bosch ErgoMixx 1000W

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2020-12-07 12.39.39.png
    Ekran Resmi 2020-12-07 12.39.39.png
    449.5 KB · Görüntüleme: 144
Vakumlama için bu ürünü kullanıyorum. kahve dışında saklanacak diğer gıdalar için de kullanışlı. pratik ve efektif bir alet. Bosch ErgoMixx 1000W
Keşke bunu alsaymışım 550 TL blender seti de var, hem de sulu vakum da yapıyor. Hocam bunun kilitli poşeti ayrı mı satılıyor? Hepsi oluyorsa tırtıklıya da gerek kalmaz

Kampanya zamanı en ucuz olan vakum makinesini iki arkadaş almıştık 97₺ ye. Arkadaş yemeklik malzeme için kullanıyor ben kahve için şimdilik herhangi bir sorun çıkmadı hem vakumlaması hem mühürlemesinde başarılı. Malzeme kalitesi diye bir beklentiniz olmasın sakın öyle bir şey yok. Satıcının linki aşağı bırakıyorum ama maalesef çok zamlanmış bu para verilmez.

Kampanya zamanı en ucuz olan vakum makinesini iki arkadaş almıştık 97₺ ye. Arkadaş yemeklik malzeme için kullanıyor ben kahve için şimdilik herhangi bir sorun çıkmadı hem vakumlaması hem mühürlemesinde başarılı. Malzeme kalitesi diye bir beklentiniz olmasın sakın öyle bir şey yok. Satıcının linki aşağı bırakıyorum ama maalesef çok zamlanmış bu para verilmez.

Bu modelin en düşük 120 TL’ye vardı, üst modelinin 270 TL alacak olan varsa bilgisi olsun

Bu ürün iş görür mü arkadaşlar? Amacım en düşük fiyata sadece kahve vakumlamak
Görür muhtemelen, önceki postlarda çoğunlukla denendiği ve memnun kalındığını görmüştüm. Sadece ismi ve bazı yerlerdeki rengi değişmiş gibi görünüyor. Bende 2. nesli var aynı markanın, ben gayet memnunum.

Sevgili @yasyas ikisini birbirine karıştırmamak gerek.Tamamen birbirlerinden farklı ve biri diğerinin yerini tutamayacak yöntemler bunlar.

@Kahveciningalaksirehberi nin güzel bir açıklaması vardı bu konuda :
" Bu konu biraz garip, yanlış anlaşılıyor hep. Kahve saklamak ayrı, kahve stoklamak ayrı. @Cihan Bey’in yöntemi saklamak için mükemmel ve pratik; ama vakumlayıp dondurmanın saklamaya değil, stoklamaya işe yaradığını söylemeye çalışıyorum."

Yani Vacu Vin i çok seviyor ve günlük olarak sürekli kullanıyoruz @Avare ile. 😘
250 gr.çekirdek aldınız diyelim. Bunu bitirene kadar kullanacaksınız. İçinde hiç hava olmayan koyu renkli her yerde kolayca bulunabilen cam şişelerde saklamak istiyorsunuz , işte o zaman Vacu Vin gerekli.Eskiden bolca aldığımız KLT kavanozlar yerine yani.Tükettiğimiz çekirdeklerimizi şişeden alıp hemen havasını boşaltıp ertesi gün için kaldırıyoruz ortadan.Buzdolabına değil tabii.

Ancak güzel ve özel bir çekirdek bulduk ya da f/p oranını sevdik veya daha sonra tüketmek istiyoruz. vs...Bol miktarda da aldık ise eğer Vacuum Sealer gerekli.
Bir kaç ay (12 aya kadar belki ) çekirdekleri mümkün olduğunca aromalarını kaybetmeden stoklamak için.

Derin dondurucudan çıkarıp günlük kullanım rutinine girdiği zaman çekirdekler , tekrar Vacu Vin giriyor devreye.Ya da derin dondurucuya atmayıp sonuna kadar kullanacaksak çekirdekleri (açtığımız paketi tüketene kadar) sadece
Vacu Vin kullanıyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir.
Merhabalar hocam.Timemore Vacuum sealed tank nasıl acaba. Tavsiye ettiğiniz vacu vin kadar iyi midir?

Merhabalar. Tintonlife aşağıdaki versiyonundan aldım fakat küçük poşetleri, örneğin 6-7 cm lik kare kesilmiş poşetleri vakumlayamıyor veya vakumlayamadım.Bilgisi olan var mı? 3BC8EC68-C67E-4A71-96D5-8EC0ED01EF46.jpeg

Merhabalar. Tintonlife aşağıdaki versiyonundan aldım fakat küçük poşetleri, örneğin 6-7 cm lik kare kesilmiş poşetleri vakumlayamıyor veya vakumlayamadım.Bilgisi olan var mı? Ekli dosyayı görüntüle 7553
Poşet iyi seal edilmemiş olabilir veya poşette bi sorun olabilir. Bende aynı modelin XinBaLong olanından var ama hiç öyle bir şey yaşamadım. Eğer büyük poşetleri vakumlamasında sıkıntı yoksa küçük poşetin kendisi sorunudur bence. Vakumlamamaktan kastınız ne? Makine çalışmıyor mu yoksa çekmeye devam edip vakum yapmıyor mu?

Poşet iyi seal edilmemiş olabilir veya poşette bi sorun olabilir. Bende aynı modelin XinBaLong olanından var ama hiç öyle bir şey yaşamadım. Eğer büyük poşetleri vakumlamasında sıkıntı yoksa küçük poşetin kendisi sorunudur bence. Vakumlamamaktan kastınız ne? Makine çalışmıyor mu yoksa çekmeye devam edip vakum yapmıyor mu?
makine çalışıyor.Küçük kesilmiş poşetleri vakumlayamıyor. Poşetlerde de sorun yok.Çift taraf gofrajlı poşetler ve mühürleme sonra kontrol ediyorum.İlgili firmayla iletişime geçtiğimde biz de denediğimizde 10 cm altı poşetlerde vakum yapmadı diye belirttiler.

Son düzenleme:
makine çalışıyor.Küçük kesilmiş opoşetleri vakumlayamıyor. Poşetlerde de sorun yok.Çift taraf gofrajlı poşetler ve mühürleme sonra kontrol ediyorum.İlgili firmayla iletişime geçtiğimde biz de denediğimizde 10 cm altı poşetlerde vakum yapmadı diye diye belirttiler.
İlginç bir dururum, ben hiç öyle bir şey yaşamadım o yüzden benim de önerebileceğim bir şey yok o halde. Benim tek yaşadığım paket iyi seal edilmemişse küçük bi delikten hava girdiğinden sürekli çekmeye devam ediyor ve seal i düzeltince sorun kalmıyor. Böyle bir şey değilse bilmiyorum. Umarım sorunu çözersiniz.

Poşetleri 6-7 cm kesip içine çekirdek koyunca açıkta çok az alan kalır. Kalan kısım makinenin içinde bulunan 2 emiş noktasına ulaşmadığı için yeteri kadar çekemiyor olabilir.

Bende de küçülttüğüm poşetlerde, vakum yapmasına rağmen otomatik olarak mühürleme aşamasına geçmiyor. Manuel olarak mühürlemeyi başlatmam gerekiyor.

Bende de küçülttüğüm poşetlerde, vakum yapmasına rağmen otomatik olarak mühürleme aşamasına geçmiyor. Manuel olarak mühürlemeyi başlatmam gerekiyor.
Onu da denedim.Fakat küçük poşetlerde vakumlaması çok uzun sürüyor; ya hiç havayı çekemiyor ya da içinde hava kalıyor ve mühürlemeye geçerken içi tamamen artık hava dolmuş oluyor.

bir dönem ben de kullandım bu aletin benzerinden (XinBaLong) kahve miktarına göre poşetleri küçülterek kullandığım oluyordu ancak aynı şekilde poşetin boyu 10 cm nin altına inince sorun çıkartıyordu.

bir dönem ben de kullandım bu aletin benzerinden (XinBaLong) kahve miktarına göre poşetleri küçülterek kullandığım oluyordu ancak aynı şekilde poşetin boyu 10 cm nin altına inince sorun çıkartıyordu.
bahsettiğiniz uzunluk poşetin boyu mu?

Geri