• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso İçin Çekirdek Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kendi favorinizi de paylaşırsanız almak isteyenler oradan başlar💕
Selam
Nitelikli diye düşündüğümüz kavurucuların, espressoya çok kafa yormadıklarını düşünüyorum,
benim bu işe kafa yorduğunu düşündüğüm kavurucular, sıralama gözetmeksizin ilk aklıma gelenler; null, montag, kimma, kronotrop, box aklıma gelmeyen unuttuklarımda vardır illaki, bu kavurucuların espresso çekirdekleri denene bilir, ben denedim memnun kaldım.

Selam
Nitelikli diye düşündüğümüz kavurucuların, espressoya çok kafa yormadıklarını düşünüyorum,
benim bu işe kafa yorduğunu düşündüğüm kavurucular, sıralama gözetmeksizin ilk aklıma gelenler; null, montag, kimma, kronotrop, box aklıma gelmeyen unuttuklarımda vardır illaki, bu kavurucuların espresso çekirdekleri denene bilir, ben denedim memnun kaldım.
hocam, cevabınız için teşekkür ederim.

Fakat kimma'nın 4 adet espresso blendi içinden en sevdiğinizi (hepsini denediğinizi varsayıyorum) sormak istemiştim.
ki almak isteyen biri ilk onu tercih etsin..
"ESPRESSO BLEND NO: I - II - III ve SPECIALTY BLEND"

Fakat kimma'nın 4 adet espresso blendi içinden en sevdiğinizi (hepsini denediğinizi varsayıyorum) sormak istemiştim.
Ben sadece blend no 2'yi denemiştim, hem mokapotla hem de espressoyla çok güzel sonuçlar almıştım. Tatlı, yoğun bir blenddi. Ama çok sular aktı köprüden, şimdi nasıldır bilemem.

@sncy nin söylediklerine katılıyorum. Maalesef espresso üvey evlat muamelesi görüyor genelde. Blend konusunda boxx, null ve grizzly’nin blendleri beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Petra acme, sanırım single origine geçmiş, zaman zaman verim aldığım kahvelerden. Single origin olarak null-cascavel Verde f/p olarak gayet başarılı. Bu ay grizzly’nin espresso setini denemek istiyorum, @sncy nin tavsiyesi ile kimma yı da listeme aldım.

Selam
Kesinlikle kafa yormuyorlar. Güzel olanlar da sürekli değil, yani bir iyi çıkıyor bir kötü. Bu durumu en son fam hambellada yaşadım. Ikinci kez aldığımda çok eksi shotlar çıktı, pek içilebilir değildi. Aynısını daha önce birçok firmada yaşadım. Hatta en son fark ettim ki kawadan almak daha mantıklı, en azından kötü çekirdek gelmiyor, çöpe kahve gitmiyor. Şimdi zümrüt karacadan sipariş verdim, fakat direkt espresso profili olmadığı için çok ümidim yok. Gelgelelim fiyatlar çok makul, o yüzden denemeye değer.

bilerek en sevdiğimi söylemek istemedim, içeriklerini gayet açıklayıcı yazmışlar, bardaktada vadettikleri lezzetleri sunuyorlar, o yüzden size en uygun olanı seçip deneyebilirsiniz, kimma bu işe kafa yorduğunu düşündüğüm favori kavurucularımdandır.

@sncy nin söylediklerine katılıyorum. Maalesef espresso üvey evlat muamelesi görüyor genelde. Blend konusunda boxx, null ve grizzly’nin blendleri beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Petra acme, sanırım single origine geçmiş, zaman zaman verim aldığım kahvelerden. Single origin olarak null-cascavel Verde f/p olarak gayet başarılı. Bu ay grizzly’nin espresso setini denemek istiyorum, @sncy nin tavsiyesi ile kimma yı da listeme aldım.
Zümrüt Karacada bu işe kafa yoran kavuruculardandır, ama oda zamanla omni kavruma döndü, bi bildikleri varmı yoksa işin kolayınamı kaçıyorlar, bu toplu alımda tavsiye ettiği çekirdekleri sipraiş verdim deniyeceğim, daha önceki zamanlarda önerilerini deneyip beğenmiş ve bu platformlarda deneyimlerimi paylaşmıştım.

Ben Her Kavurucunun, imza espresso çekirdeği, çekirdekleri olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Ümit ediyorum bizi anlarlar.

selamlar, espresso icin duzgun cekirdek arastirmasi yaparken kahvekulubu'ne denk geldim ve uye oldum. gercekten koyu kavrum, govdeli, eksi olmayan bir cekirdek bulmak cok zor. birkac tane denedim ama halen bulamadim.
bilen varsa onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim.

denediklerinizi yazarsanız bilenler daha iyi önerilerde bulunabilir
tesekkur ederim ilginiz icin. ben sutlu kahve sevmiyorum, sert ve govdeli kahveleri tercih ediyorum. o sebeple oncelikli tercihim espresso, ara sira da V60 yapiyorum.
espressoda 18gr cekirdek, 50-60ml 30sn tutturmaya calisiyorum.
Petra'dan Acme ve La Vega Emilse Rubio Kolombiya denedim. ikisi de guzel degildi, inanilmaz bir eksilik ve asidite vardi. oyle ki birkac denemeden sonra vazgectim ve V60'da degerlendirmeye calistim. ama bence V60 performansi dahi guzel degildi bu kahvelerin. Acimasiz olacak belki ama Nespresso kapsullerim daha basarili.
Overdosecoffe'den 2 farkli etiyopya siparis ettim, biri burtukaana digeri de Wargee idi sanirim. burada hata benim, espressoda belki de etiyopya zorlamamaliydim. bunlar da cok eksi idi. fakat en iyisi olmasa da V60'da degerlendirebildim.
ne acidir ki illy'nin metal kutu espresso cekirdegi yukaridaki kahvelerden daha iyi sonuc verdi.

bu arada cihazim Lelit Glenda ve Lelit Fred degirmen kullaniyorum.

Acimasiz olacak belki ama Nespresso kapsullerim daha basarili.
est.
dilediğiniz gibi çekirdek eleştirinizi yapınız..

petra acme'yi ben de denemiş ve hiç sevmemiştim. sizin tecrübeniz aksine sadece isli tatlar vardı benimkinde. petra bu blendi dönem dönem değiştirdiği için olabilir bu.

stoğumda kahvem azalınca şu an toplu alım indirimi olan zümrüt karaca'dan alım yapacağım ben de. en azından denemek için espresso kategorisindeki çekirdekleri 150gram alınız, sevdiğiniz olursa ay sonunda bir alım daha yaparsınız.
Zümrüt Karaca'daki Brezilya ve Guetamala çekirdekleri gövdeli olacaktır diye düşünüyorum. Link üzerinden çok iyi bir indirimle alabilirsiniz.

Kungpow mana muftiyi denedim, tavsiye ederim güzel çekirdek bir de montagda idido içtim o da iyiydi.

selamlar, espresso icin duzgun cekirdek arastirmasi yaparken kahvekulubu'ne denk geldim ve uye oldum. gercekten koyu kavrum, govdeli, eksi olmayan bir cekirdek bulmak cok zor. birkac tane denedim ama halen bulamadim.
bilen varsa onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim.
Grizzly Coffee' nin Alaskası sizi üzmeyecektir diye düşünüyorum. Gövdeli, klasik espresso👌🏻
Daha da koyu olsun istiyorsanız Espresso Perfettoda "Cafe Miscela" var yine ama bana çok ağır geldi o mesela😬

Övdüğümüz yaşamıyor maalesef. Neden çoğunluğun beğendiği bayıldığı övdüğü çekirdeğin kavrum profili değişir. Anlamak güç.

RoastHead diye bir kavurucu önermiştu burada bir arkadaş. Espresso Brasil Alta Mogiana diye bir kahvesi var. 3. tur siparişmi verdim geçen gün. Kahvede asidite sıfır. Full gövdeli. Hatta biraz fazla bile denebilir. an öne çıkan yanı ise 30 saniye ile 36 saniye arasında sizi üzecek bir sonuç çıkmıyor. O yüzden çok kolay hata kaldıran bir kahve. Mükemmel mi? Değil. Çok fazla aroma alamıyorsunuz ama asidik kahveye katlanamayan biri iseniz güzel gidiyor. Fiyatı da piyasanın en uygunlarından. Denemenizi tavsiye ederim. Telefon ile aradığınızda da reçete veriyor arkadaş.

Bu ara fam-hambella kullanıyorum. Üçüncü paketimi bitirmiş olacağım son 2 ay içerisinde. Kavrum olarak aldığım paketlerin hiçbiri birbirinden farklı değildi. Arada denediğim başka çekirdekler olsa da yine dön dolaş buraya gelmiş bulundum. Coffeenutz keramo da yine önerebileceğim bir çekirdek.

Geri