• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso İçin Çekirdek Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Forumdaki arkadaşlar kadar tecrübeli değilim.
Günde 2 adet Cordado içiyorum, evde kendi breville makinem ve ögütücümle yapıyorum.
Uzun süre baristocrat espresso blend içtim. Bir dönem Raf ve Overdose denedim.
Baristocratın 50 try/250 gr olmasından sonra bir arkadaşımın önerisiyle Punctum Djimmah almaya başladım ve espresso da memnunum.
Kahve site de satılmıyor ve gidip almanız gerekiyor. ( 35 try/250 gr )

Deneyimli değilsen çekirdek önermemeni öneririm çünkü senin harikan başka birinin çöpü olabilir aynı zamanda çekirdeğide tarif etmemişsin sadece harika demişsin. Bu noktada lütfen beni yanlış anlama ve önyargımı maruz gör ama bu forumda üst seviyede makinelerle starbucks, illy, lavazza gibi saçlmalıkları içip harikaydı diyenleride gördük.
Merhabalar, ön yargı konusunda ve bakış açınızı anlayabiliyorum damak tadı sonuçta. Alaska Blend'de kullandığımız çekirdekler ve oranlarıyla birlikte dengeli bir espresso ortaya çıkarmayı amaçladık.. Aynı zamanda blend kahve tercih etmiyorsanız da Colombia Finca Las Mercedes'in espresso kavrumu da mevcut onu da deneyebilirsiniz.. Bol kahveli, mutlu bir yıl dilerim.

Merhabalar, ön yargı konusunda ve bakış açınızı anlayabiliyorum damak tadı sonuçta. Alaska Blend'de kullandığımız çekirdekler ve oranlarıyla birlikte dengeli bir espresso ortaya çıkarmayı amaçladık.. Aynı zamanda blend kahve tercih etmiyorsanız da Colombia Finca Las Mercedes'in espresso kavrumu da mevcut onu da deneyebilirsiniz.. Bol kahveli, mutlu bir yıl dilerim.
Merhaba Alaska'yı denemek için almak istedim ama çekirdek olarak satmıyorsunuz sanırım ? Espressoperfetto'nun sitesinden anladığım kadarı ile sadece öğütülmüş gönderiliyor. Bir hata olabilir mi ?

Merhaba Alaska'yı denemek için almak istedim ama çekirdek olarak satmıyorsunuz sanırım ? Espressoperfetto'nun sitesinden anladığım kadarı ile sadece öğütülmüş gönderiliyor. Bir hata olabilir mi ?
Merhabalar, kontrol ettim şimdi hatayı düzelttik. Çekirdek seçeceği açıldı tekrardan. Teşekkürler bilgilendirmeniz için..

Merhabalar,
Forumdaki arkadaşlar kadar tecrübeli değilim.
Günde 2 adet Cordado içiyorum, evde kendi breville makinem ve ögütücümle yapıyorum.
Uzun süre baristocrat espresso blend içtim. Bir dönem Raf ve Overdose denedim.
Baristocratın 50 try/250 gr olmasından sonra bir arkadaşımın önerisiyle Punctum Djimmah almaya başladım ve espresso da memnunum.
Kahve site de satılmıyor ve gidip almanız gerekiyor. ( 35 try/250 gr )
Aldığınız yerlerden anladığım kadarı ile İzmir'de yaşıyorsunuz. Bayraklı'da maalesef yıkılan binaların birisinin altında faaliyet gösteren Dunno Cafe vardı. Ben İzmir'deyken gidip özellikle kendi kavurdukları espresso blendini alırdım. Müthiş bir blend yaratmışlardı. Umarım faaliyetlerine devam edebiliyorlardır ve bulursanız mutlaka deneyin derim.

Ben teşekkür ederim, şimdi siparişimi verdim, merakla bekliyorum.
Cem Bey kargonuz hafta başında tam da beklediğim gün geldi, her iki kahvenin de kavrulma tarihi 07.01 olarak gözüküyordu. Alaska'yı bekleyemedim hemen açtım, Colombia'yı da dün açtım. Colombiya'ya bayıldım. 3. denememde 18,5 gr 29 sn ile optimal oranı yakaladığımı düşünüyorum. Bitişte içtiğim kahve miydi limonata mıydı anlayamadım 😋 Bugün tekrar sipariş vereyim dedim ama geçen hafta çıkmayan kargo ücretinin bu hafta çıktığını gördüm. Hatta geçen haftaki gibi iki paket alayım dedim yine çıktı. Yine sistemde mi bir sorun var acaba ?

Merhabalar, beğendiğinize sevindim.. :) 2021 itibari ile tüm online satışlarımızın kargo bedelleri ile ilgili artan maliyetler neticesiyle bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Biliyorsunuz ki çok uzun süredir 100TL üzeri kargo ücreti yansıtmıyorduk ancak bunu 200tl üzeri olarak güncelleme zorunluluğu oluştu. Yaşadığınız farklılık bu geçiş dönemi nedeniyledir.. Sevgiler :)
Bilgi için teşekkürler, tabii işin ticaretini yaptığınız için maliyet vs hesaplamayı muhakkak buna göre yapmışsınızdır. Ancak keşke bari 2 paket alandan kargo almamaya devam etseydiniz. 1 paket için belki kargo kurtarmıyordur ama iki paket alınca tüketici olarak kargo ödemek istemiyoruz :)

Bilgi için teşekkürler, tabii işin ticaretini yaptığınız için maliyet vs hesaplamayı muhakkak buna göre yapmışsınızdır. Ancak keşke bari 2 paket alandan kargo almamaya devam etseydiniz. 1 paket için belki kargo kurtarmıyordur ama iki paket alınca tüketici olarak kargo ödemek istemiyoruz :)
Tekrardan merhabalar,
Sildim mesajı fark ettiyseniz de okumuşsunuz :) Dediğim gibi geçiş aşamasında olduğumuz için puanlık öyle oldu ancak kahve konusunda revize yaptırmaya çalışıyoruz.

Celsius anders blend deneyen öneren var mıdır?

Celsius anders blend deneyen öneren var mıdır?
Düz, bitter tatların çok ön planda olmadığı sütle güzel uyumu olan bir kahve. Gövdesi belirgin derecede yüksek.
ben celsiusun brezilya monte carmelosunu daha çok beğendim, gövdesi biraz düşük karamel tadı daha belirgin bi kahve.

kavrumları da kahvelerinde defectleri güzel ayırmış olmaları da beni mutlu etti. eciş bücüş, rengarenk çekirdeklerle karşılaşmadım 3 kahve alımımda da. espressoda rengarenk kahveler beni çok rahatsız ediyor. aynı ayarda bi shot bi shotu tutmuyor bazı kavurucularda, bu arkadaşların kahveleri kullanıcı dostu :)

Düz, bitter tatların çok ön planda olmadığı sütle güzel uyumu olan bir kahve. Gövdesi belirgin derecede yüksek.
ben celsiusun brezilya monte carmelosunu daha çok beğendim, gövdesi biraz düşük karamel tadı daha belirgin bi kahve.

kavrumları da kahvelerinde defectleri güzel ayırmış olmaları da beni mutlu etti. eciş bücüş, rengarenk çekirdeklerle karşılaşmadım 3 kahve alımımda da. espressoda rengarenk kahveler beni çok rahatsız ediyor. aynı ayarda bi shot bi shotu tutmuyor bazı kavurucularda, bu arkadaşların kahveleri kullanıcı dostu :)
Brezilyaya karşı bir önyargım vardı ondan denememiştim ama bu firmanın kavrumuna güvendiğimiz için deneyebilirim 👍🏽

Şimdi sipariş verecektim ama maalesef sitede hala daha kargo ücreti alınıyor gözüküyor :(
Merhabalar araya haftasonuna girdiği için öyle oldu bu hafta içerisinde yapmaya çalışacağız. Size bir de özel mesaj yolladım :)

Ben de dün sipariş verdim, kargo ücreti ödemekten çok rahatsız olmadım ama bugün kahvem gelecek diye beklerken istanbul içi kargonun UPS aracılığıyla 3 günde teslim edileceğini öğrenmem büyük hayal kırıklığı oldu. Birkaç km mesafenin teslimat süresi bu olmamalı. Yurt içi kargo seçseydim keşke diyeceğim, o da 125 gr kahve parasıydı neredeyse.

Ben de dün sipariş verdim, kargo ücreti ödemekten çok rahatsız olmadım ama bugün kahvem gelecek diye beklerken istanbul içi kargonun UPS aracılığıyla 3 günde teslim edileceğini öğrenmem büyük hayal kırıklığı oldu. Birkaç km mesafenin teslimat süresi bu olmamalı. Yurt içi kargo seçseydim keşke diyeceğim, o da 125 gr kahve parasıydı neredeyse.
Ups'e o konuda güvenme dediğinden erken getiriyor hocam

19'unda kargoya verildi UPS ile 20'sinde aldım kargoyu ama sizinki gibi bende de tahmini teslimat 21'i gözüküyordu. Kargo firmaları her ihtimali göze alıp geç bir tarih veriyorlar. Genelde İstanbul içinde ertesi gün geliyor.

Dark roast çekirdek kavuran kavurucu bulamadım. Böyle yoğun ve isli bir espresso deneyimi için taze dark roast çekirdek arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum :) bu az kavrulmuş çekirdeklerde (özellikle sütlü içeceklerde) istediğim yoğun ve isli tadı alamıyorum.

Geri