• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso İçin Çekirdek Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peru Cajamarca için ne dersiniz espresso da
Bu arada Cuba çekirdeği klasik espresso tadı arayanlara öneririm

getir buyuk uzerinden Kronotrop Peru - Huabal 'Espresso' çekirdek aldım, yaklaşık 10 gün kavrum.
57,90 yerine 44,95tl. https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler/peru-huabal

bahar kampanyası olarak geçiyor, bu fırsat sizde de çıkıyorsa kesin deneyin.
başka kampanyalarla nerdeyse 30tl'ye geliyor 250g kronotrop çekirdek.

ben sadece güney amerika çekirdekleri ile espresso yapıyorum, genellikle single origin.
peru çekirdekleri hiç üzmez espresso'da...

Bu indirimi haber verdiğiniz için teşekkürler, espresso çekirdeği almayı planlıyordum süper oldu bu :).

Edit: Alacak arkadaşlar dikkat etsin, 07 Temmuz tarihinde kavrulmuş paket geldi bana..

Son düzenleme:
Bu indirimi haber verdiğiniz için teşekkürler, espresso çekirdeği almayı planlıyordum süper oldu bu :).

Edit: Alacak arkadaşlar dikkat etsin, 07 Temmuz tarihinde kavrulmuş paket geldi bana..
Sizinki iyiymiş bana Nisan kavurum gelmişti 😳

üzüldüm :(
şans diyelim, ben Istanbul / Şişli'deyim, buradaki getir baya büyük 20-30 motorlu.
herhalde sirkülasyon çok fazla.
iade alıyorlar bu arada, teslim alırken kontrol edin...

Bu arada ben de coffee department'ten cuzcacapha aldım, aynı hafta urban roastery'den coffee department'in el borbollon'unu da aldım. İki çekirdekten de memnun kaldım ve tavsiye ederim. Son zamanlarda içtiğim tek düzgün espressolar oldular. Şimdi kungpow kosta rika veya montag tanzania mbeya ab denemeyi düşünüyorum...

ben de cleancup'dan espresso paketi aldim, kargo ucretsiz 500gr 110tl olmali.
30/10 degassing olarak damgalanmis.

su an ictigim kronotrop

Ekli dosyalar

• 80F72D08-3CAB-449F-91E9-49A8BBF2C5E9.jpeg
    80F72D08-3CAB-449F-91E9-49A8BBF2C5E9.jpeg
    97 KB · Görüntüleme: 86
  • 1764207D-941B-4763-B3F4-5EF8A3E565E3.jpeg
    1764207D-941B-4763-B3F4-5EF8A3E565E3.jpeg
    108.8 KB · Görüntüleme: 86
Getirbüyük'te 80 lira üzerine 40 lira indirim görünce Kronotrop - Peru Huabal Espresso siparişi verdim ancak 6 Temmuz tarihli geldi. Müşteri hizmetleri üzerinden daha yeni tarihli olup olmadığını sordum ancak yokmuş. İade alacaklarını söylediler ancak kimse gelmedi. 25 lira gibi bir fiyata çok iyi bir fırsat ama üzerinden 4 ay geçtiği için kullanma konusunda emin olamadım. Konum: Keçiören/Ankara

Kungpow Kosta Rika'yı bugün denedim ve kesinlikle tavsiye ederim. Son derece tatlı ve lezzetli shot alabildim. Son zamanlarda denediğim ve memnun kaldığım çekirdekler ile kullandığım öğütme ayarları:

Coffee Department El Borbollon +1
Coffee Department Cuzcacapha +2
Kronotrop Peru Huabal -1
Kungpow Kosta Rika 0

Kullandığım öğütme ayarlarını yanına yazdım. Elektrikli değirmen kullanıyorum ve Kungpow kendi ayarlarımda 0 seviyesinde. "+" Yazanlar daha ince ve rakam da diş sayısını gösteriyor. Peru'da ise 1 diş daha kalın öğüttüm.

Herkese merhabalar;
Kahve yapımında çok yeniyim.
Kung pow sitesindeki her kahve çekirdeği espresso için uygun mudur acaba biliyor musunuz? Veya bir çekirdeğin espresso ya uygun olduğunu nasıl anlarız ?

Herkese merhabalar;
Kung pow sitesindeki her kahve çekirdeği espresso için uygun mudur acaba biliyor musunuz? Veya bir çekirdeğin espresso ya uygun olduğunu nasıl anlarız ?

espresso makineniz nedir?

Herkese merhabalar;
Kungpow omni mi kavuruyor, ben de öğrenmek istiyordum. sitelerinde ayrı bir kavrum seçeneği yok.
Espresso kavrumı filtreye göre daha koyu olur. Kavurucu özellikle belirtir.

espresso makineniz nedir?

daha önceden de espresso makineniz var mıydı? espresso yapma tecrübeniz iyi kötü var mı? espressoda asiditeye bakış açınız nedir? her kavurumdan her çekirdekten espresso olur da herkes beğenmez (mesela ben :) )

daha önceden de espresso makineniz var mıydı? espresso yapma tecrübeniz iyi kötü var mı? espressoda asiditeye bakış açınız nedir? her kavurumdan her çekirdekten espresso olur da herkes beğenmez (mesela ben :) )
Çok eskiden vardı ama bildiklerimizi de unuttuk zaten. Acemiyim şu anda baya. Asidite hakkında bilgim yetersiz maalesef.

Asidite hakkında bilgim yetersiz maalesef.
hocam espressonda ekşilik olmasını ister misin onu soruyorum. istiyorsan pow alabilirsin. yok sevmem diyorsan espresso kavrum kahveleri tavsiye ederim.

hocam espressonda ekşilik olmasını ister misin onu soruyorum. istiyorsan pow alabilirsin. yok sevmem diyorsan espresso kavrum kahveleri tavsiye ederim.
Ekşiliği hoşuma gidiyor ama eskiden ben alırken çekirdeği seçip kavurma seçeceğini de seçip alabiliyordum internetten şimdi bulamadım. Orta kavrulmuş (medium roast) seçerdim hep hoşuma gidiyordu şimdi de aslında aradığım kahve orta kavrulmuş.

Kungpow omni mi kavuruyor, ben de öğrenmek istiyordum. sitelerinde ayrı bir kavrum seçeneği yok.
Espresso kavrumı filtreye göre daha koyu olur. Kavurucu özellikle belirtir.
Omni değil, çekirdekten çekirdeğe değişiyor sanırım.

Kosta rikasini bulabiliyorsanız süper, çok tatlı bir çekirdek. Ben Ethiopia kewo aldım en son, limon al evde ısır aynı tat ve daha ucuz. Kendilerine instagramdan yazarsaniz yardımcı olurlar.

Espressoda çok deneyimli değilim fakat Grizzly Coffee Roasters 'ın Alaska Blend' ini denemenizi isterim, harikaydı :)
Deneyimli değilsen çekirdek önermemeni öneririm çünkü senin harikan başka birinin çöpü olabilir aynı zamanda çekirdeğide tarif etmemişsin sadece harika demişsin. Bu noktada lütfen beni yanlış anlama ve önyargımı maruz gör ama bu forumda üst seviyede makinelerle starbucks, illy, lavazza gibi saçlmalıkları içip harikaydı diyenleride gördük.

Geri