getir buyuk uzerinden Kronotrop Peru - Huabal 'Espresso' çekirdek aldım, yaklaşık 10 gün kavrum.
57,90 yerine 44,95tl. https://www.kronotrop.com.tr/tr/online-magaza/kahveler/peru-huabal
bahar kampanyası olarak geçiyor, bu fırsat sizde de çıkıyorsa kesin deneyin.
başka kampanyalarla nerdeyse 30tl'ye geliyor 250g kronotrop çekirdek.
ben sadece güney amerika çekirdekleri ile espresso yapıyorum, genellikle single origin.
peru çekirdekleri hiç üzmez espresso'da...
Ürün Sayfası | Gordion Coffee
www.gordioncoffee.com
Sizinki iyiymiş bana Nisan kavurum gelmiştiBu indirimi haber verdiğiniz için teşekkürler, espresso çekirdeği almayı planlıyordum süper oldu bu.
Edit: Alacak arkadaşlar dikkat etsin, 07 Temmuz tarihinde kavrulmuş paket geldi bana..
Herkese merhabalar;
Kahve yapımında çok yeniyim.
Kung pow sitesindeki her kahve çekirdeği espresso için uygun mudur acaba biliyor musunuz? Veya bir çekirdeğin espresso ya uygun olduğunu nasıl anlarız ?
Kungpow omni mi kavuruyor, ben de öğrenmek istiyordum. sitelerinde ayrı bir kavrum seçeneği yok.Herkese merhabalar;
Kahve yapımında çok yeniyim.
Kung pow sitesindeki her kahve çekirdeği espresso için uygun mudur acaba biliyor musunuz? Veya bir çekirdeğin espresso ya uygun olduğunu nasıl anlarız ?
espresso makineniz nedir?
Çok eskiden vardı ama bildiklerimizi de unuttuk zaten. Acemiyim şu anda baya. Asidite hakkında bilgim yetersiz maalesef.daha önceden de espresso makineniz var mıydı? espresso yapma tecrübeniz iyi kötü var mı? espressoda asiditeye bakış açınız nedir? her kavurumdan her çekirdekten espresso olur da herkes beğenmez (mesela ben)
hocam espressonda ekşilik olmasını ister misin onu soruyorum. istiyorsan pow alabilirsin. yok sevmem diyorsan espresso kavrum kahveleri tavsiye ederim.Asidite hakkında bilgim yetersiz maalesef.
Ekşiliği hoşuma gidiyor ama eskiden ben alırken çekirdeği seçip kavurma seçeceğini de seçip alabiliyordum internetten şimdi bulamadım. Orta kavrulmuş (medium roast) seçerdim hep hoşuma gidiyordu şimdi de aslında aradığım kahve orta kavrulmuş.hocam espressonda ekşilik olmasını ister misin onu soruyorum. istiyorsan pow alabilirsin. yok sevmem diyorsan espresso kavrum kahveleri tavsiye ederim.
Omni değil, çekirdekten çekirdeğe değişiyor sanırım.Kungpow omni mi kavuruyor, ben de öğrenmek istiyordum. sitelerinde ayrı bir kavrum seçeneği yok.
Espresso kavrumı filtreye göre daha koyu olur. Kavurucu özellikle belirtir.
Deneyimli değilsen çekirdek önermemeni öneririm çünkü senin harikan başka birinin çöpü olabilir aynı zamanda çekirdeğide tarif etmemişsin sadece harika demişsin. Bu noktada lütfen beni yanlış anlama ve önyargımı maruz gör ama bu forumda üst seviyede makinelerle starbucks, illy, lavazza gibi saçlmalıkları içip harikaydı diyenleride gördük.Espressoda çok deneyimli değilim fakat Grizzly Coffee Roasters 'ın Alaska Blend' ini denemenizi isterim, harikaydı![]()