• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso İçin Çekirdek Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu an ben de aynı çekirdeği kullanıyorum espressoda. Sanırım 3 deneme yaptım ama acılık vardı biraz kavrum normalde alışkın olduğuma göre koyu. Siz nasıl demlediniz acaba?
93° 1/2 (20/40) Buzdağı Su, 13 sn civarı pedal kısık ön demleme + 30 sn civarı akış, ilk damlalarla birlikte 9 bara hızlı çıkış, toplam 43-45 sn süren demleme...

1/2 nin üzerine çıkınca acılaştığını gözlemledim ben de, altına inin ama üstüne çıkmayın. :)

Selamlar
İnternette gezerken bu kulübe denk geldim. Çok güzel bir ortam, bir kahve sever olarak çok mutlu oldum.

Espresso'nun üvey evlat muamelesi yapılması olayı gerçekten doğru. Doğru çekirdeklerin harman içinde olması gerekiyor. Ama bununla uğraşan firma sayısı gerçekten az.
Espresso için blend kullanmanın köpük yapısı, krema ve tad dengesi açısından daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bu sebeple single origin kahvelerden tad olarak tatmin edici sonuç alsanızda tam anlamıyla bir espresso elde etmek mümkün olmayacaktır.

Bu arada hergün ortalama 8 civarı espresso içen ve bu işin ticaretini yapan biri olarak bu bilgileri yazdım.

Selamlar
İnternette gezerken bu kulübe denk geldim. Çok güzel bir ortam, bir kahve sever olarak çok mutlu oldum.

Espresso'nun üvey evlat muamelesi yapılması olayı gerçekten doğru. Doğru çekirdeklerin harman içinde olması gerekiyor. Ama bununla uğraşan firma sayısı gerçekten az.
Espresso için blend kullanmanın köpük yapısı, krema ve tad dengesi açısından daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bu sebeple single origin kahvelerden tad olarak tatmin edici sonuç alsanızda tam anlamıyla bir espresso elde etmek mümkün olmayacaktır.

Bu arada hergün ortalama 8 civarı espresso içen ve bu işin ticaretini yapan biri olarak bu bilgileri yazdım.
öncelikle hoşgeldiniz, sektörün içinde olan sizin gibi kişilerin burada olması hem önemli hem de faydalı.

Blendler konusuna gelince, Türkiye'de maalesef blend kahveler (espresso için özellikle) genellikle kavurucuların espresso için de kahve kavuralım da neden espresso ürünü yok demesinler mantığıyla hazırladığı ürünler oluyor. ben tüketici olarak nasıl single origin kahvelerde hasat bilgisi, yılı, puanı gibi bilgileri görebiliyorsam blend kahvelerde de blendin içinde hangi nitelikli kahvelerin yer aldığı ve bu nitelikli kahvelerin hasat bilgisi ve yılı gibi bilgilerini görebilmeliyim.

Blendlere ilişkin bir diğer eleştirim de oluşturulan tat profili. ya riske girmemek için ya da talep nedeniyle oluşturulan blendler genelde çikolata, kakao, fındık, karamel gibi espresso için klasik tat profillerine sahip. yıllardır espresso içen biri olarak bu tat profillerinden inanılmaz sıkılmış durumdayım. çikolata, kakao gibi tadım notlarını gördüğüm an vazgeçiyorum kahveden. yukarıda yazdığım nedenler de beni single origin kahvelere itiyor. dial-in kısmı biraz meşakatli olsa da güzel bir kavrum ile single origin kahvelerden çok beğendiğim espressolar içtiğimi söyleyebilirim.

Şu an ben de aynı çekirdeği kullanıyorum espressoda. Sanırım 3 deneme yaptım ama acılık vardı biraz kavrum normalde alışkın olduğuma göre koyu. Siz nasıl demlediniz acaba?

93° 1/2 (20/40) Buzdağı Su, 13 sn civarı pedal kısık ön demleme + 30 sn civarı akış, ilk damlalarla birlikte 9 bara hızlı çıkış, toplam 43-45 sn süren demleme...

1/2 nin üzerine çıkınca acılaştığını gözlemledim ben de, altına inin ama üstüne çıkmayın. :)

Tatilden sonra nenseboyu bir kontrol edecegim bakalim acılığı nasil alacam ve nasil duzenleyebilirim. Geri bildirimleriniz icin tesekkur ederim.

Konuyu görmüşken atlıyım hemen şuan Grizzly Alaska Blend kullanıyorum asla ekşi bir tad yok çikolata ve fındıksı aromalar baskın sütlü kahvelerle uyumu iyi kesinlikle tavsiye ederim. Şubat ayında foruma özel indirim kodu paylaşmışlardı düşünen arkadaşlar varsa fiyat baya uyguna geliyor bakabilirler.

Coffee nutz ın Etiyopya Gedeb Worka Espresso kavrumu yoğun gövdesi ve floral tatlarıyla vazgeçilmezim oldu. Stok bitene kadar devam edeceğim gibi duruyor 🙃 Bu ayki toplu alımda denediğim Oropendula espresso kavrumu ayni hissi veremedi malesef.

Preon Damo espressonun 23 Nisan kavrumu "bence" şu an tepe seviyesinde; yani bayatlama limiti olan bir aylık süre bu çekirdek için olgunlaşma süresi olabilir, ama korkarım hızlı bir iniş gelecek, biraz daha hızlı tüketmem gerekecek, açılmamış bir paket kahvem var. 🙂 Çok tatlı, çiçeksi, dengeli asidite sunuyor. Elinde çekirdek olan varsa farklı gramajda iki demleme önerisi verelim:

İki yöntemde de standart 9 bar demleme tercih ediyorum. Ayrıca bu çekirdekte Mignon'un tat profilini Cmd'den daha tercih edilir buldum. O yüzden flat değirmen bu çekirdekte bence koniğe göre bir adım önde.
Bunlar IMS'nin konik inen sepetleri özelinde deneyimlerdir.

Single shot için:
9-11 Gr sepet,
10.5 / 23 Gr,
flat değirmen öğütümü ile 30 sn ± 1 sn,
94° 100 ppm su.

Böyle bir demleme daha düşük gövdeli, daha açık aromalı oluyor. Fresh bir yudum kahve.

Double shot için:
14-18 Gr sepet
18 /45 Gr,
flat değirmen öğütümü ile 32 sn ± 1 sn,
90-92° 100 ppm su

Böyle bir demlemede gövde ve tatlılık artıyor, aromalar yine belirgin, içimi yine zevkli... Bu da 2.5 yudumluk bir mutluluk veriyor. :)

Omni olmasın mümkünse. Ticari çekirdek de olabilir

Sitesinde belirtmese de tam olarak omni gibi
değil. Zaten kendileri de dükkanlarında espresso olarak kullanıyormuş. Ben de toplam 2 kilo aldım espresso için. Tam ziyan edilebilecek kahve. Fiyat performans açısından öneririm.

Selamlar,

Degassing süresi biraz uzun ve omni roast olsada CoffeeDepartmant Pedra Azul fiyatı uygun ve %25 oranında indirim var,düşünenlerin dikkatine.

Geri