• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2021 Nisan ayı için düşünülen yurtdışı Ninety Plus tadım alımı hakkında düşünceler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nisan ayı için Ninety Plus çiftliğinden yapılması düşünülen alıma kalıtılır mısınız?

• Alırım

Oy: 43 20.9%
  • Almam

Oy: 97 47.1%
  • Alırım indirimli fiyattan

Oy: 37 18.0%
  • Alırım indirimsiz, hediyeli fiyattan

Oy: 29 14.1%

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
bence specific rare series ve lot X balyozu indirdi bu alıma.. (not: katılmam olarak oy kullanmıştım)
No problem, hizmet bizden alım dileyenden :) tek isteğim daha çok arkadaşın bu kahveleri tadabilimesine bir fırsat yaratmaktı, olduğu kadar... sonuçta bir ticari beklentim yok, kendime bir ayrıcalık sağlamak düşüncesinde de değilim :)

No problem, hizmet bizden alım dileyenden :) tek isteğim daha çok arkadaşın bu kahveleri tadabilimesine bir fırsat yaratmaktı, olduğu kadar... sonuçta bir ticari beklentim yok, kendime bir ayrıcalık sağlamak düşüncesinde de değilim :)

Bu alım ne kadar süreyle geçerliydi? Ben alırım diye oy verdim ama henüz almadım. Almadan önce Specific'in getirdiği Drima Zede'yi bir deneyeyim dedim.

Onların diğer recetelerinden yaralanmıştım, çok özel bir şey yapmadım aslında... tavsiyem, bu kahveler oldukça yoğun ve kolay çözünüyor, hemen hiç de su tutmuyor, o nedenle çok yüksek su sıcaklığına ve çok ince öğütüme gitmeyin derim, 92 derecenin üstüne çıkmadım, cmd ile de 21 klikin altına inmedim, genelde tüm Ninety Plus kahvelerini 22 - 25 klik aralığında öğütüyorum... su olarak gh 60i aşmayacak mineral içerikli su kullandım, ppm olarak da 50 - 70 arasındaki yumuşak suları düşünebilirsiniz... genelde 3 döküş yapıyorum, ya Ivicanin 1:1:1'ini(27-28 klik) ya da kahve×3 blooming, ikinci döküşte toplam suyun %60'ini ve son döküşte geri kalanını döküyorum... su kahve oranı olarak da damak zevkinize göre 1/15 ile 1/17 arasını deneyin derim...

Denizhan Abi; sitelerindeki 10gr lık aeropress tariflerini siparişim gelene kadar elimdeki kahvelerle denedim fakat istediğim, alışkın olduğum tadları alamadım. Aeropress özelinde yön verebileceğin genel bir demleme tavsiyen var mı? Genelde senin paylaşımlarında kullandığın iki kişilik aeropress tarifin gibi bir yöntem kullanıyorum ve çok memnunum, fakat malum bu kahveler gr olarak az ve tek kişilik bir tavsiyesi olan varsa hiç fena olmaz.😊

Denizhan Abi; sitelerindeki 10gr lık aeropress tariflerini siparişim gelene kadar elimdeki kahvelerle denedim fakat istediğim, alışkın olduğum tadları alamadım. Aeropress özelinde yön verebileceğin genel bir demleme tavsiyen var mı? Genelde senin paylaşımlarında kullandığın iki kişilik aeropress tarifin gibi bir yöntem kullanıyorum ve çok memnunum, fakat malum bu kahveler gr olarak az ve tek kişilik bir tavsiyesi olan varsa hiç fena olmaz.😊
Dogrusu ben tek kişilik ap demlemelerimde direk onlarınkini kullanıyorum, diğer kahvelerde de iyi sonuc alıyorum :)

Specific coffee'den drima zede denedikten sonra hemen siparişi geçtim. Ama herkesin bu kahveyi seviceğini düşünmüyorum.
Herkese göre kahveler değil. Mesela Kambera da herkese göre bir kahve değil. Yoğun fermente tatlar var.

Juliette ve Lycello, daha çok kişiye hitap eden güzel kahveler. Tabii bunlar şahsi görüşlerim. Ben her tada açığım :)

Ah Perci ah...

Tatlı bir anekdot, ki Lot X'e de temel oluşturan bir arkadaşlığı bana sağladı:

2019 Aralık ayındayız... 2020 İtalya Barista ve Demleme Şampiyonası için hazırlanıyoruz Bugan ekibiyle. Kimler kimler var ama hem ekiplerde hem sahada. Elimiz kuvvetli, Fabiana Carvalho da bizimle. Rubens o sene kavurmuyor İtalyan yarışmacılar için. Rakip desen Alessandro Galtieri, adam kasıp kavuruyor hem beyefendiliği hem tekniğiyle sürekli. Bir yandan Milano Kahve Festivali, tam gaz gidiyoruz. Masada üç Equador var, festival başlamadan her sabah(satüre olmadan evvel) cupping. Bir yandan kendi performansımıza dair sorular, bir yandan Galtieri ne yapacak, Galtieri ne yapacak...

2020 Ocak geliyor, kahveyi seçmisiz. La Florida - Equador / Washed Carbonic Maceration. Bizden Elisa Urdich yarışıyor. Yapılabileceklerin en iyisini yapmış durumdayız, inancımız tam. Fakat yine de bir Galtieri gerçeği var, ne yapacak bu adam. Bir yandan meraktayım, bir yandan Galtieri de iyi arkadaşım. Daha 6 ay önce Boston'da bira tokuşturmuşuz World Brewers Cup performansı sonrası.

Elisa yarışıyor, her şey yerli yerinde. Tam hazırlandığımız, tam umduğumuz gibi.
Sonuç zamanı. Son üç... Elisa Urdich, Alessandro Galtieri, Matteo Cecconi. Eh tabi, bir üçüncü hep gerekiyor.
Ya kazanacağız ya da ikinciyiz diyoruz, ama hala Galtieri...

Üçüncü... Galtieri! Ben dahil, herkes şok. Şaşırıyoruz, ne oluyor ya hu.

İkinci... Matteo Cecconi. Ninety Plus - Perci Geisha... Nero Scuro.

Kazanan... Elisa Urdich! Galtieri şoku kazancımızdan daha büyük adeta.

Bir saniye bir saniye. Bir bakalım ne yapmış Nero Scuro... Muazzam iş, hayatımda bu kadar yoğun kırmızı şarabı andıran çok az kahve denedim. Perci aşina olmadığımız da bir kahve değildi üstelik, ancak o senenin hasadı ve Paolo'nun kavurmasıyla insanüstüydü. Nero Scuro'yla olan tanışıklığımız oradan arkadaşlığa dönüştü. Oradan Lot X'e dönüştü. Oradan nelere evrilecek kimbilir :) Ah Perci ah...

Sonra ne mi oldu?

La Florida ile Barista'yı da kazandık. Bunu da bir başka sefer anlatayım. :)

Ah Perci ah...

Tatlı bir anekdot, ki Lot X'e de temel oluşturan bir arkadaşlığı bana sağladı:

2019 Aralık ayındayız... 2020 İtalya Barista ve Demleme Şampiyonası için hazırlanıyoruz Bugan ekibiyle. Kimler kimler var ama hem ekiplerde hem sahada. Elimiz kuvvetli, Fabiana Carvalho da bizimle. Rubens o sene kavurmuyor İtalyan yarışmacılar için. Rakip desen Alessandro Galtieri, adam kasıp kavuruyor hem beyefendiliği hem tekniğiyle sürekli. Bir yandan Milano Kahve Festivali, tam gaz gidiyoruz. Masada üç Equador var, festival başlamadan her sabah(satüre olmadan evvel) cupping. Bir yandan kendi performansımıza dair sorular, bir yandan Galtieri ne yapacak, Galtieri ne yapacak...

2020 Ocak geliyor, kahveyi seçmisiz. La Florida - Equador / Washed Carbonic Maceration. Bizden Elisa Urdich yarışıyor. Yapılabileceklerin en iyisini yapmış durumdayız, inancımız tam. Fakat yine de bir Galtieri gerçeği var, ne yapacak bu adam. Bir yandan meraktayım, bir yandan Galtieri de iyi arkadaşım. Daha 6 ay önce Boston'da bira tokuşturmuşuz World Brewers Cup performansı sonrası.

Elisa yarışıyor, her şey yerli yerinde. Tam hazırlandığımız, tam umduğumuz gibi.
Sonuç zamanı. Son üç... Elisa Urdich, Alessandro Galtieri, Matteo Cecconi. Eh tabi, bir üçüncü hep gerekiyor.
Ya kazanacağız ya da ikinciyiz diyoruz, ama hala Galtieri...

Üçüncü... Galtieri! Ben dahil, herkes şok. Şaşırıyoruz, ne oluyor ya hu.

İkinci... Matteo Cecconi. Ninety Plus - Perci Geisha... Nero Scuro.

Kazanan... Elisa Urdich! Galtieri şoku kazancımızdan daha büyük adeta.

Bir saniye bir saniye. Bir bakalım ne yapmış Nero Scuro... Muazzam iş, hayatımda bu kadar yoğun kırmızı şarabı andıran çok az kahve denedim. Perci aşina olmadığımız da bir kahve değildi üstelik, ancak o senenin hasadı ve Paolo'nun kavurmasıyla insanüstüydü. Nero Scuro'yla olan tanışıklığımız oradan arkadaşlığa dönüştü. Oradan Lot X'e dönüştü. Oradan nelere evrilecek kimbilir :) Ah Perci ah...

Sonra ne mi oldu?

La Florida ile Barista'yı da kazandık. Bunu da bir başka sefer anlatayım. :)
Hakikaten çok güzel kahve :)

Geri