• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2021 Nisan ayı için düşünülen yurtdışı Ninety Plus tadım alımı hakkında düşünceler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nisan ayı için Ninety Plus çiftliğinden yapılması düşünülen alıma kalıtılır mısınız?

• Alırım

Oy: 43 20.9%
  • Almam

Oy: 97 47.1%
  • Alırım indirimli fiyattan

Oy: 37 18.0%
  • Alırım indirimsiz, hediyeli fiyattan

Oy: 29 14.1%

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
M

mimds

Guest
Geçenlerde Kahve Masası'ndan sevgili @teyyaredenkahve Levent'in Panama'daki ünlü Ninety Plus çiftliğinin sahibi Joseph Brodsky'i konuk ettiği canlı yayının ardından kulüp üyelerimiz ile, belki de bir kulüp ya da forum bazında çiftlikten son kullanıcıya dünyada ilk kez, birlikte bir toplu alım gerçekleştirebilirmiyiz acaba şeklinde bir düşünce gelişti. Sevgili @NoDRaC Suat'ı da bilgilendirerek şahsen çiftlikle temas kurdum ve giriş seviye kahvelerinden bir seçki üzerinde fikir alışverişi yaptım.

Gelinen son noktanın detayları şöyle;

100gr. Derar Ela + 100gr. Drima Zede + 100gr. Kambera
Bu kahvelerin online perakende satış fiyatları sırasıyla (ABD doları olarak),
18,75 + 22,50 + 27,50 = 68,75dolar

Bu üç kahveyi kulübe özel olarak toplamda 60 dolara indirgeyerek, her kahveden ayrı paketler halinde x2 olarak 60 + 60 = 120 dolar olacak şekilde bir bundle üzerinde kendileriyle antat kaldık. Böylece istenirse bir paketi en az iki, ya da daha çok kişi paylaşabilecek.

Kendileri ayrıca fiyatı ilk haliyle, yani 68,75x2 olacak şekilde tutarsak bu kahvelere ek olarak her bundle'a kendi özel limited seçkilerinden bir kahveyi de 2x10gr. olarak özel kutularında hediye edebileceklerini söylediler. Normalde limited kahvelerinin 10gr.mı bile bizim üçlünün toplamından pahalı :)

Çiftlik kargoları Fedex'le yolluyor, normalde de 90 doları aşan siparişler için kargo ücreti almıyor, bizden de almayacak. Kargolar herhangi olağanüstü bir durum olmazsa Panama'dan buraya bir hafta içinde ulaşıyor, kendi deneyimim o yönde.

Demlemelerde kendi reçetelerinde 10gr, kahve kullanıyorlar, yine kendi deneyimim bu miktarın gayet tatmin edici olduğu yönünde.

İlgilenenler için, çiftliğin web adresi;

Sonuç;
Tabii ki bu kahveler alıştığımızdan çok daha yüksek fiyatlı, ancak kahveleri uluslararası yarışmalarda defalarca 1.lik ödülü almış çok özel bir çiftliğin, ardında çok ciddi bir emek ve inovasyon yatan özel kahveleri bunlar... Malum bizim aylık alımlarımız da aslında bir tadım etkinliği... Sizden ricamız böyle bir alıma katılıp katılmayacağınız yönünde fikrinizi beyan etmeniz, böylece makul bir sayıda alım yapıp yapamayacağımızı, böyle bir organizasyona girişmemizin gerçekçi olup olmayacağını görmek istiyoruz.

Sormak istediğiniz her şeyi buradan ya da özelden sorabilirsiniz. Bu anket 3 gün süreyle aktif kalacaktır.

Herkese sağlıklı, güzel ve kahveli günler dilyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
İlgili kahvelerin ve temsili limited kahvelerden birinin detayları için;

Çok güzel bir girişim olmuş, çok teşekkürler öncelikle. $8.75 fazladan verip çok özel olan seçkilerden 10 gramda olsa edinmek güzel olabilir diye düşünüyorum. Hem deneyim açısından hemde hatıra açısından güzel olur :)

10 gramlık demleme nasıl oluyor? Reçeteyi göremedim sitelerinde. Acaba V60 01 gibi küçük boyut dripperlar mı kullanılıyor?

10 gramlık demleme nasıl oluyor? Reçeteyi göremedim sitelerinde. Acaba V60 01 gibi küçük boyut dripperlar mı kullanılıyor?
şöyle bi reçete paylaşmışlar internette, gördüğüm kadarıyla genelde origami kullanıyorlar:

Recipe:
10 g of Juliette #2595 & 170 g of Water at 92 C. Total brew time: 2mins and 10sec. Medium-to-file grind setting.

How-to
Step 1: Prepare your water, at a temprature of 92 C. Prewet your paper filter with at least 250 g of water, to remove paper taste, and preheat your dirpper and your vessel/cup.
Step 2: Grind 10g of #juliette2595 at a medium to fine setting
Step 3: Place on the scale, vessel and on top of it the brewer with filter. Pour the ground coffee into the filter and tare your scale.
Step 4: Start your timer and add 20 g of water, trying to wet all the coffee with this amount.
Step 5: At 30sec, add additional 80 g of water, pouring at a slow steady pace, trying to soak all #julliete2595 particles.
Step 6: At 1 min, pour the remaining 70 g of water. Total water weight is 170 g.
Step 7: Your brew should be ready at 2' 10". If not adjust your grind setting. Coarser if takes more time or finer if its faster.
Step 8: Enjoy!

şöyle bi reçete paylaşmışlar internette, gördüğüm kadarıyla genelde origami kullanıyorlar:

Recipe:
10 g of Juliette #2595 & 170 g of Water at 92 C. Total brew time: 2mins and 10sec. Medium-to-file grind setting.

How-to
Step 1: Prepare your water, at a temprature of 92 C. Prewet your paper filter with at least 250 g of water, to remove paper taste, and preheat your dirpper and your vessel/cup.
Step 2: Grind 10g of #juliette2595 at a medium to fine setting
Step 3: Place on the scale, vessel and on top of it the brewer with filter. Pour the ground coffee into the filter and tare your scale.
Step 4: Start your timer and add 20 g of water, trying to wet all the coffee with this amount.
Step 5: At 30sec, add additional 80 g of water, pouring at a slow steady pace, trying to soak all #julliete2595 particles.
Step 6: At 1 min, pour the remaining 70 g of water. Total water weight is 170 g.
Step 7: Your brew should be ready at 2' 10". If not adjust your grind setting. Coarser if takes more time or finer if its faster.
Step 8: Enjoy!
Aeropress dahil, Origami ve Hario V60 kullanıyorlar... Ayrıca cold brew videoları da var...

Arkadaşlar ankete 'alırım' diyenler için iki seçenek daha ekledim, almayı düşünenler o seçenekleri de işaretleyebilir.

peki aklımdaki bir soruyu sorsam buradan :) bu fiyatlara değecek bir kahve midir? @mimds siz denediğiniz için sizin yorumunuzu özellikle merak ettim.

Drima zedeyi kawadan alıp denemiştim bu çiftliğe ait bir kahve. 15 yıldır kahve içiyorum aklıma kazınan ikinci kahve diyebilirim.

Alım zamanındaki duruma göre alabilirim, ama ekrana ekmek banmak da tatöin ediyor şu haliyle. MB başkanı değişmeden yapaydık keşke şu alımı..

peki aklımdaki bir soruyu sorsam buradan :) bu fiyatlara değecek bir kahve midir? @mimds siz denediğiniz için sizin yorumunuzu özellikle merak ettim.
Damak zevki ve buna ayırabileceğiniz/gözden çıkarabileceğiniz bütçe konusu tamamen kişisel ve sübjektif olmakla birlikte kahvelerinin tamamından büyük zevk aldığımı ve verdiğim parayı aklımdan tamamen silen deneyimler yaşattıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Kahveler oldukça dolgun ve yoğun tatlara sahip, bence alanlar için güzel bir deneyim olacak. Ancak tabii ki herkesin beğeneceğinin de bir garantisi yok, o konuda bir şey söyleyemem.

Nisan ayı ramazan, benim için oruçla geçecek, en fazla iftar sonrası bi bardak. Aslında 30 özel bardak. Her akşam dılarıda iftar yapmış gibi hissettirir. Özel serileri de bayrama attık mı :)
Dün buzluktan 2 paket kawa indirdim, indirmeseydim keşke :)
İstanbul - Ümraniye için alım düşünen kahve arkadaşlara ortaklık için müsait olduğumu bildirirm :)

Nisan ayı ramazan, benim için oruçla geçecek, en fazla iftar sonrası bi bardak. Aslında 30 özel bardak. Her akşam dılarıda iftar yapmış gibi hissettirir. Özel serileri de bayrama attık mı :)
Dün buzluktan 2 paket kawa indirdim, indirmeseydim keşke :)
İstanbul - Ümraniye için alım düşünen kahve arkadaşlara ortaklık için müsait olduğumu bildirirm :)
son aldığım Ninety Plus kahveleri 11 Şubat kavurum tarihli ve... maşallah diyeyim, tık tık tık...

Üstün kötü bir hesaplama ile (10 gr mı 75$ Olanlar hariç-ki o nasıl kahve anlamadım) 30 demlemede yaklaşık 19 tl gibi bir maliyeti oluyor demleme başına. Pedro Azulun cafelerde V60 demlemede 38tl ye satıldığını düşünürsek makul kalıyor 🤔

Tabi bu tamamen işin maddi hesabı. İş deneyime/keyife/hobiye gelince bu hesaplar anlamını yitirmeye başlıyor.

Geri