• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2021 Nisan ayı için düşünülen yurtdışı Ninety Plus tadım alımı hakkında düşünceler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nisan ayı için Ninety Plus çiftliğinden yapılması düşünülen alıma kalıtılır mısınız?

• Alırım

Oy: 43 20.9%
  • Almam

Oy: 97 47.1%
  • Alırım indirimli fiyattan

Oy: 37 18.0%
  • Alırım indirimsiz, hediyeli fiyattan

Oy: 29 14.1%

• Kullanılan toplam oy
    206
  • Anket kapatılmış .
Az önce kargoyu teslim aldım, Fedex gümrüğü tabiri caizse kargoyu kasap gibi doğramış.

1 paket Drime Zede ziyan olmuş durumda şuan.

Ninety Plus contact kısmında iletişim kurdum fakat resimleri ekleyemedim. İletişim e-mail adresi var ise paylaşabilir misiniz?

Fedex içinde ayrıca şikayette bulunacağım. Taşıma için çok yüksek rakamlar alırken, verdikleri hizmet ile hiç bir alakası yok yaptıklarının.
ben olsam cimere de yazardım

can sıkıcı olmuş, geçmiş olsun.... fedexle ninety plus dahil bir çok kez alışveriş yaptım ancak böyle bir şey yaşamadım... ayrıca bu fedexin işi değil bizim gümrük memurlarının işi maalesef...
Fedex gümrük işlemleri için aracı oluyorsa, kargonun sağlam bir şekilde çıkması içinde koruyucu olmak zorunda.

Yurt dışından yıllardır alışveriş yaparım, PTT gümrük kontrollerinde bir kere böyle zarar verdiğine şahit olmadım.

Hakkımı aramak için uğraşacağım.

Fedex gümrük işlemleri için aracı oluyorsa, kargonun sağlam bir şekilde çıkması içinde koruyucu olmak zorunda.

Yurt dışından yıllardır alışveriş yaparım, PTT gümrük kontrollerinde bir kere böyle zarar verdiğine şahit olmadım.
öyle olmuyor maalesef, gümrük memurları kimseyi işlerine karıştırmıyorlar... dediğim gibi ben de fedexle, dhl ve ptt ile onca alım yaptım ama hiç böyle bir şey olmadı... açtıkları oldu ama adabınca açmışlardı...

öyle olmuyor maalesef, gümrük memurları kimseyi işlerine karıştırmıyorlar... dediğim gibi ben de fedexle, dhl ve ptt ile onca alım yaptım ama hiç böyle bir şey olmadı... açtıkları oldu ama adabınca açmışlardı...

Fedex Türkiye dönüş yaptı. Ninety Plus ile iletişim kurmayı deneyeceğim.

Ekli dosyalar

• fedex cevap.png
    fedex cevap.png
    18.4 KB · Görüntüleme: 162
Başıma gelenler... cimer de açtım... suçlu biz değiliz denip kapanıyor... karşı tarafta olmuştur deniyor...

Bunun doğru olmadığını biliyorsunuz ama yapacak kanıtlayacak bir şey olmuyor. benim de böyle gelmişti.

gıda ürününe covid dönemi böyle mi kontrol yapılır dedim, neden güzelce bantlamadınız dedim, sonuç alamadım.

gönderen firmanın zaten suçu yok bu durumda. tamamen gümrüklerin insafına kalmış

Geçmiş olsun.

Screenshot_20210415-160201_Gallery.jpgScreenshot_20210415-160211_Gallery.jpg

Son düzenleme:
2021 yılında hala bıçakla kargo kontrolü yapılması cidden rezalet, insanların donunun içini dahi gösteren kameralar mevcut iken sürecin hala sapla bakalım bıçağı gerçekten kahve mi varmış şeklinde yürütülmesine anlam veremiyorum. 3-5 tl'lik bişey olsa, açıldığı zaman bayatlamayan bişey olsa tamam der geçersin (ki onda da olmaması lazım), tonla para verip aldığın, bayatlamaması için vakum makineleri bile aldığın kahvelere bunun yapılması insanın içini acıtıyor.

Gümrük memurları paketinizin ırzına geçer, kontrol ettim der ve bu maalesef yasal...

Cimer üzerinden ticaret bakanlığına şikayette bulundum, gümrük oraya bağlı anladığım kadarıyla. Bu durumun kasti bir davranış olduğunu, kontrol sonrası ürünün döküleceği belli olduğu hale ağzı açık bir şekilde geri konduğunu belirttim. Ayrıca kesik izlerinden anlaşılacağı üzere, ürüne zarar verme çabası olduğunu belirttim. Gümrük kontrol noktasında kameralardan elbet kimin bu kasti eylemi gerçekleştirdiği tespit edilebilir.

Kontrolün yasallığına itirazımız yok, insancıl olmayan kısmına şikayetimiz var. Şikayetten gelecek cevaba göre, 3-5 defa talep açar dururum.

Kesinlikle haklısınız. Ama bu arkadaşlar maalesef yasal olarak bu zararları verebiliyorlar. Deli saçması. Misal "Paketinde gariplik vardı, şüphelendim ve o yüzden öyle açtım." der ve bu maalesef maalesef yasal. Yurt dışı satıcıların bir çoğu bu gibi akıl mantık dışı uygulamalar yüzünden Türkiye'ye satış yapmıyor.

Yasal olduklarını bildikleri için bu kadar rahatlar zaten. Milyon tane şikayet gelse de başlarına bir şey gelmeyeceğini biliyorlar. Hiç bir şey umurlarında değil.

Son düzenleme:
Yazık gerçekten şu gelen fotoğraflara bak. İçim acıdı ve üzüldüm.

Pakette gariplik veya şüpheli bir durum varsa zaten açmıyorlardır, yasal mercilere haber vermeleri gerekir diye düşünüyorum.

Paketi açmak bir yana, açık paketi kolinin içine fırlatmaları bence başlı başına ayrı bir sorun..

Ek bilgi: Ninety Plus görüştüm, tekrar gönderim yapacaklarmış.
Firmanın tutumu müşteri kazandırır, merak ediyorum yeni gönderimde elinize ulaşınca da foto paylaşır mısınız

Firmanın tutumu müşteri kazandırır, merak ediyorum yeni gönderimde elinize ulaşınca da foto paylaşır mısınız

Açıkçası ilk başta gönderim yapsakta, tekrar gümrükte zarar görür gibisinden bir cevap vererek, yardımcı olmak istemediler. Sonrasında kahve kulubunden aldığımı ve forumda paylaştığımı belirttikten sonra, tekrar gönderim yapacağız dediler. Geldiği zaman tekrar paylaşırım.

Geri