Johnnybravo
Barista
- İsim
- Batuhan
Açtıkça normal olarak hocam öğütüm büyüyor ya o yüzden bollasiyorçevirdiğimiz şeyin üstündeki tabaka gevşemeye başlıyor
Açtıkça normal olarak hocam öğütüm büyüyor ya o yüzden bollasiyorçevirdiğimiz şeyin üstündeki tabaka gevşemeye başlıyor
çıkacak gibi olması da normal miAçtıkça normal olarak hocam öğütüm büyüyor ya o yüzden bollasiyor
O kadar olmamali ya bir hata veya yanlış var fotoğraf paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalımçıkacak gibi olması da normal mi
Hocam vida sökülüyor normal olarak zatende ama bi 25-30 clickte filan sökülüyor en azından kendimizdeki c3teSon maddeden bahsediyorum Ekli dosyayı görüntüle 26237
Bendeki C3 bi 40-50 civarinda sokuluyor diye hatirliyorum.Hocam vida sökülüyor normal olarak zatende ama bi 25-30 clickte filan sökülüyor en azından kendimizdeki c3te
25 gramın altındaki tüm kahveleri tekte öğütüyorum ben. Siz 8 gramdan fazla tüketip mi ayrı ayrı öğütüyorsunuz?Ha bir de siz min max kaç gram kahver öğütüyorsunuz tek seferde? Ben 8 öğütüyorum çok mu az mı bilemedim
Doğrudur hocam en az tahmin ettigim 30 civarıydıBendeki C3 bi 40-50 civarinda sokuluyor diye hatirliyorum.
Evet 16’yı iki parti yapıyorum mesela25 gramın altındaki tüm kahveleri tekte öğütüyorum ben. Siz 8 gramdan fazla tüketip mi ayrı ayrı öğütüyorsunuz?
Hiç gerek yok hocam fulleyin direktEvet 16’yı iki parti yapıyorum mesela
Rahat olun, ben 27-28 gram zorluyordum. Hatta bir miktar öğütüp üstten tekrar çekirdek ekleyerek daha da yüksek gramajlara çıktığım oldu. Alt hazne epey kahve alıyor, sorun olmuyor.Skerton Pro’dan kalma alışkanlık. Orada max 10-12 koyun yazıyordu. Bunda da bi talimat göremeyince öyle devam ettim maksat değirmene zarar gelmesin.
Vida Kendiliginden sökülmez hocam çok zor muhtemelen arada kalan çekirdekleri degirmeni vurdurarak ters çevirip çıkarttırmıyorsunuz ileri geriye ugraşmadan rahat ve prüzssüz olarak değirmen boşken ayar yapabilmelisiniz 0 a kadar sıkıp kolu bırakıp ayarı açmayı başlarsınız kolun kendini bıraktıgı yer 1 dir sonrasında sayabilirsiniz. kliklerinizde yanlış çünkü o vidanın sökülmesi için 40 Tıklara felan çıkmanız lazım.Cevaplarınız için teşekkür ederim. 9-10-11 öğütümlerinin hepsinde bir iki geri yapmadan sıfıra gelmedi ben de zorlamadım. Zaten mokapotu da salmaya karar verdim yavaştan. Bir de bugün ayar yaparken vidanın söküldüğünü fark ettim birkaç kere, onun sebebi ne üstü çok mu sert sıkıyorum yoksa daha mı sert tutmalıyım?
Katılıyorum. 30 - 32 grama kadar alıyor alttaki hazne. Üstten ekleyip devam ettim ben de birkaç kere. Alttaki hazne ne kadar alıyorsa o kadar öğütebilirsiniz.Rahat olun, ben 27-28 gram zorluyordum. Hatta bir miktar öğütüp üstten tekrar çekirdek ekleyerek daha da yüksek gramajlara çıktığım oldu. Alt hazne epey kahve alıyor, sorun olmuyor.
Türk kahvesi için uygun diyenler de var uygun değil diyenler de pudra gibi bir öğütüm beklemiyorsanız gayet 6 klikte yapıyorum ben türk kahvesini güzel ayrıca espresso öğütümü de bence başarılı. Bu fiyat için çok iyi bir değirmen. Youtube'da türk kahvesi ve espresse videoları var bakabilirsiniz.Espresso için faustino kullanmıyorum gayet yeterli benim için şu an fakat diğer demleme yöntemleri için değirmen bakıyorum. C3 bu konuda memnun eder mi yoksa bir üst değirmenlere mi bakmam iyi olur acaba?
Şu anda aliexpress'de 1.100 liraya geliyor indirimlerle beraber. c3 için türk kahvesi çekiyorum diyende olmuş ama cidden o öğütümlere inebiliyormu? Espresso için uygun olmadığı da yazılmış. Yoksa k4-k6 mı bakmak iyi olur.