• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C Serisi

Türk kahvesi için uygun diyenler de var uygun değil diyenler de pudra gibi bir öğütüm beklemiyorsanız gayet 6 klikte yapıyorum ben türk kahvesini güzel ayrıca espresso öğütümü de bence başarılı. Bu fiyat için çok iyi bir değirmen. Youtube'da türk kahvesi ve espresse videoları var bakabilirsiniz.

Bir de merak ettiğim global tarif yada reçeteler için click karşılıklarını rahat bulma durumum var mı c3'te. Commandate'nin şu clickine denk geliyor gibi bir durum söz konusu olur mu?

Bir de merak ettiğim global tarif yada reçeteler için click karşılıklarını rahat bulma durumum var mı c3'te. Commandate'nin şu clickine denk geliyor gibi bir durum söz konusu olur mu?
Bir tablo vardı ama sanırım onda c3 yoktu hatırlamıyorum fakat kullanan kişi sayısı bir hayli fazla artık tavsiyeleri bulabileceğinizi düşünüyorum. Diğer forumda 2sini karşılaştıran bir arkadaş vardı Cmd 18 c3 te 11, Cmd 21 c3 te 13, Cmd 24 c3te 16 ya geliyor yaklaşık olarak demişti ince öğütümler için de vardır fakat pek kullanmadığım için bakmadım.

İki ürünün v60 için tavsiye edilen öğütüm aralıklarından pay biçebilirsiniz.
C3'te kendi uykulamam ise; 15 gr öğütümde ilk öğütümü 14 klik yaparsanız zaten aşağı yada yukarı yönlü değişiklik gerekiyorsa kafanızda bir fikir oluşuyor. 13-14 klik 15 gr için çok büyük ihtimalle işinizi görüyor.

@Merigold @UTKUx54 @Johnnybravo

Tarif ve reçeteleri uygularken zorluk çekmeyecğim yönünde dönüşler oldu. Sıfır noktasının zaten değiştirilebiliyor olması aşağı yukarı şu şudur gibi bir duruma getirebiliyor.

Zaten bir espresso için öğütücü kullanıyorken evde demleme yöntemleri için gayet yeterli bir ürün olduğuna yönelik kanaatim oluştu bu yorumlarla, tabi iyinin iyisi vard mutlaka. çok iyi oldu bunlar.

Çok teşekkürler.

Ürünü aliexpressten aldım sorunsuz ulaştı, kapıda ekstra vergi ödemedim. Hario mini slimden sonra çağ atlamış gibiyim tavsiye ediyorum :)

C3s Pro'da ben aldım amerikadan. Elime ulaşmasını dört gözle bekliyorum : )

Merhaba. Su anda Aeropress ile kahve yapıyorum ve kotu olarak yorumlanan krups elektrikli grinder kullanıyorum. Ancak kafamda Delonghi Dedica Espresso makinesi alma düşüncesi de var. (Farklı bir tavsiyesi olan varsa paylaşabilir)
Kullananlar biraz bilgi verirse sevinirim. Bu el değirmeni hem Aeropress hem de Espresso icin iyi bir secim mi?
Timemore'un internette yorumları bayağı yüksek (Amazon.com.tr'deki yorumları okudum). Commandante ise hem burada hem de internette çok sevilmesine ragmen bayağı pahalı. Arada çok ciddi bir fiyat farki var. Gercekten buna değecek bir kalite farki var mi ya da diminishing returns dedikleri durum mu mevcut, öğrenmek istiyorum. Sonuçta herhangi biri su anki kullandigim Krups'tan çok daha iyi performans gösterecek ancak almışken uzun yillar kullanacağım, değiştirmek zorunda kalmayacağım kaliteli bir urun almak istiyorum.
Satin almadan bir de bu forumdaki bilgili kullanicilarin düşüncelerini sormak istedim. Teşekkürler.

Merhaba. Su anda Aeropress ile kahve yapıyorum ve kotu olarak yorumlanan krups elektrikli grinder kullanıyorum. Ancak kafamda Delonghi Dedica Espresso makinesi alma düşüncesi de var. (Farklı bir tavsiyesi olan varsa paylaşabilir)
Kullananlar biraz bilgi verirse sevinirim. Bu el değirmeni hem Aeropress hem de Espresso icin iyi bir secim mi?
Timemore'un internette yorumları bayağı yüksek (Amazon.com.tr'deki yorumları okudum). Commandante ise hem burada hem de internette çok sevilmesine ragmen bayağı pahalı. Arada çok ciddi bir fiyat farki var. Gercekten buna değecek bir kalite farki var mi ya da diminishing returns dedikleri durum mu mevcut, öğrenmek istiyorum. Sonuçta herhangi biri su anki kullandigim Krups'tan çok daha iyi performans gösterecek ancak almışken uzun yillar kullanacağım, değiştirmek zorunda kalmayacağım kaliteli bir urun almak istiyorum.
Satin almadan bir de bu forumdaki bilgili kullanicilarin düşüncelerini sormak istedim. Teşekkürler.
Hocam kendi şahsi düşüncem c3 fiyat performans ürünü commandante performans ürünü seçiminizi buna göre değerlendirmeniz daha iyi olur bütçe meselesi diye düşünüyorum açıkçası ciddi bir tad farki varmı veya ayirt edebilirmiyiz bilmiyorum

6 aydır C3 kullanıcısıyım.Yorumlarım şöyle:
#Burru yeni çıkan C2S. Her gün kahve öğütürüm zorlanma pek yaşamam. Ergonomik tasarımlı.
#Pour over, espresso, Türk kahvesi için kullandım.
#Genel homojen öğütüm olsa da öğütümde toz çıkarması bunabinaen bardakta lezzette nolataları yakalayamama, çok hafif bitterimsi tad oluşturup istenen notalara gölge olması gibi durum mevcut.
#Fiyat performans olarak düşünsek bence daha iyisi yok.
#Türk kahvesi öğütümüne inemiyor pudra kıvamı yok ama benim için lezzetli Türk kahvesi yapılabiliyor bana yeterli.
#Espresso için asla önermem öğütüm aralığı çok dar.
Benim için bütçem buna yettiği için yine de memnun kaldım. Almak isteyenler ne istediğine ve beklentisini düşünüp karar verebilir.
Comandanteyi bilemem ama biraz daha ekleyip 1zpresso almak isterdim çok merak ettiğim değirmen.

Timemore ürünleri aliexpreste daha ucuz ancak kahveyi öğütülmüş alıp kavanozlarda da dozajlayabilirsin ihtiyacın olan kavanozu açıp kullanmaya başlarsın yani eğer kahve konusunda çok takıntılı değilsen.

C3s Pro'da ben aldım amerikadan. Elime ulaşmasını dört gözle bekliyorum : )
Ürün geldi bir kaç demlemedir kullanıyorum. Fiyatına göre homojen öğütümü gayet iyi görünüyor. Elde duruşu da güzel. Tam FP ürünü. Fakat hem sormuşta olayım c3 kullananlara: Böyle bir acılık katıyor demlemelerde. Click ayarıyla ileri geri yapmış olsam da o acılık hem oluyor, çok hoşlanmadım gibi bu durumdan. Aynı şikayeti olan var mı acaba? Dil kenarlarında sanki böyle uzun uzun soğuk demleme yapmışsında kahvenin acısı geçmiş gibi bir tad alıyorum. Bıçaklar yeni olduğu için olabilir mi yoksa tad profili bu şekilde mi c3'ün.

Ürün geldi bir kaç demlemedir kullanıyorum. Fiyatına göre homojen öğütümü gayet iyi görünüyor. Elde duruşu da güzel. Tam FP ürünü. Fakat hem sormuşta olayım c3 kullananlara: Böyle bir acılık katıyor demlemelerde. Click ayarıyla ileri geri yapmış olsam da o acılık hem oluyor, çok hoşlanmadım gibi bu durumdan. Aynı şikayeti olan var mı acaba? Dil kenarlarında sanki böyle uzun uzun soğuk demleme yapmışsında kahvenin acısı geçmiş gibi bir tad alıyorum. Bıçaklar yeni olduğu için olabilir mi yoksa tad profili bu şekilde mi c3'ün.
Merhabalar, acaba kullandığınız kahve, öğütüm ayarınız ve kahve demlene yönteminizi paylaşırsanız daha net bir yanıt vermek mümkün olabilir..

Vallahi geçtim geçeli acı kahve icmiyorum kullandığınız çekirdek artı öğütüm kalınlığını paylasirsaniz yardımcı olalım

100'lü Hario ile kullanılmasını tavsiye etmediğim ama bütçe sebebiyle mecburi olarak kendim birlikte kullandığım değirmen.
Niye Ekşi sözlük yazarı gibi yazdım bilmiyorum.

Hocam doğru demlemeyle o tıkanıklığında önüne geçilir yaa tek dokus yapilir kalın öğütülür kağıt değiştirmek zor oluyor alisinca bir kağıda
Ya ben normalde son 1 haftaya kadar hiç tıkanma yaşamazdım. Sonra Guji demlemeye başladım ondan sonra tıkanmalara başladı. Normalde 13 - 14 ile demlediğim referans reçetesini 16 click'e rağmen uygulayamadım, süreyi tutturamadım. Şimdi kendi evimde değilim, kulakçıklı filtre var yanımda sadece. Kendi evime gidince kulakçıksız ile deneyeceğim ama biraz umutsuzum.

Geri