• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C Serisi

Ya ben normalde son 1 haftaya kadar hiç tıkanma yaşamazdım. Sonra Guji demlemeye başladım ondan sonra tıkanmalara başladı. Normalde 13 - 14 ile demlediğim referans reçetesini 16 click'e rağmen uygulayamadım, süreyi tutturamadım. Şimdi kendi evimde değilim, kulakçıklı filtre var yanımda sadece. Kendi evime gidince kulakçıksız ile deneyeceğim ama biraz umutsuzum.
Hocam böyle olmaya başlayınca degirmeni bi temizliyorum haftada bir söküp temizlerken böyle olduysa bidaki demleme için söküyorum hemen bi deneyebilirsiniz + olarakda tek döküşle çözüm olmuyorsa keyif kaçırıcı

Herkese merhabalar. Eli kulağında bir Timemore Chestnut C3 S2C siparişim var. Henüz gelmemişken sizlere sormak istedim; ilk kullanımdan önce temizlik veya mekanik açısından yapmam gereken bir şey var mıdır? Ya da "Ürünü muhakkak şu şekilde kullanın, şu noktalara dikkat edin." gibi önerileriniz varsa memnuniyetle duymak isterim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. :coffee:

Herkese merhabalar. Eli kulağında bir Timemore Chestnut C3 S2C siparişim var. Henüz gelmemişken sizlere sormak istedim; ilk kullanımdan önce temizlik veya mekanik açısından yapmam gereken bir şey var mıdır? Ya da "Ürünü muhakkak şu şekilde kullanın, şu noktalara dikkat edin." gibi önerileriniz varsa memnuniyetle duymak isterim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. :coffee:
Merhabalar, hayırlı olsun :)
link bu linkteki videoyu izleyip ilk temizliğimi yapmıştım. Size de yol gösterebilir.

Biraz önce ahşap zemine düştü ve eğildi. Kerpeten ile düzelttim. Siz siz olun sakın bu aleti yere düşüreyim demeyin. :)
Geçmiş olsun. Aldıktan 3-4 gün sonra aynı şey benim de başıma geldi. Direkt yamuluyor maalesef, dişleri oturmakta zorlanıyor şu an benim ancak biraz manevra ile halloluyor. Kerpeten iyi fikirmiş.

İçeri doğru bükülen kısmı kerpeten ile şu şekil düzelttim, kapanmasında bir problem olmadı. İlk başta üzülmüştüm ama sonra her gün kulladığım bu eşyaya kendimden bir şey eklemişim gibi hissettim ve bu düşünce hoşuma gitti.
1234.png123.png

Pulunda ezilme ben de de oldu o yuvarlak pulu nereden alabilirim dostlar.sanki bir yarım click sapma var gibi eziklikten kaynaklanan.

Bu öğütücüye sahibim.
Ancak üzerinde ve internette yer alan click guide'a göre ayarlama yaptığımda çok ince ve tat olarak da koyu bir kahve içiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam pour over için 12-16 gibi bir değer aralığı gerekiyor.
Ben ancak 27-28'lere getirdiğimde temiz bir kahve içebiliyorum.
Kendim için doğrusunu buldum ve sorunum yok ancak paylaşmak istedim.

14 ve 28 klik için öğütüm fotoğrafları koyabilir misiniz? Referans boyut için yanına 1 TL koyarsanız daha anlaşılır olur. 28 klik pour over için çok kalın olması lazım, öğütüm boyutunu merak ettim.

Kahvenizi değiştirin bence. Bende yeni başladığımda Trendyoldan çekirdek aldım C3 alınca 15 16 klikte öğüttüm V60 yaptım ağır geldi. Sonra kavuruculardan çekirdek alınca sorunun çekirdekte olduğunu taze kaliteli çekirdek kullanmanın gerektiğini anladım.
Bu öğütücüye sahibim.
Ancak üzerinde ve internette yer alan click guide'a göre ayarlama yaptığımda çok ince ve tat olarak da koyu bir kahve içiyorum.

14 ve 28 klik için öğütüm fotoğrafları koyabilir misiniz? Referans boyut için yanına 1 TL koyarsanız daha anlaşılır olur. 28 klik pour over için çok kalın olması lazım, öğütüm boyutunu merak ettim.
Bu öğütücüye sahibim.

Genelde Refarans Aralık 16 - 19 Click Arası Pour Over için 0 Noktası hesabı yanlış olabilir belki kolun düşmeye başladıgı ilk yer 1

Uzun süre C3 kullandım v60 için referans aralığı 13-16 dır genellikle 14-15 de kullandım sorun yaşadığımda genelde kahveden kaynaklandığını fark ettim. Bazı etiyopya kahvelerinde 16-17-18 kullandım bazı kahvelerde 11-12ye indim ve kasuya için 18-20 civarlarına çıkmıştım. French press için bile 28 çok kalın bir öğütüm açıkçası.
Bu öğütücüye sahibim.

Bu öğütücüye sahibim.
27-28 mi? Çok radikal bir öğütüm aralığından bahsetmiyor muyuz? Sizin çekirdekle ilgili bir sorun var gibi. Kaç farklı çekirdek ile denediniz acaba ve nasıl bir çekirdekle. 4-5 click fazla denenebilir ama çok merak ediyorum nasıl bir öğütüm oluyor. Akşam bir kaç gr kahve ile deneyeceğim : )

Benim deneyimlerim neticesinde V60 için 13klik perfect diyebilirim. Çekirdeğine göre de 12-15klik aralık verebilirim. Moka pot içinse 7-8klik.
Bu aralıkta çekirdek öğütüp değirmeni eskitmek yerine, öğütmeden demleme yapsam bir fark olacağını sanmıyorum :D

Benim deneyimlerim neticesinde V60 için 13klik perfect diyebilirim. Çekirdeğine göre de 12-15klik aralık verebilirim. Moka pot içinse 7-8klik.

Bu aralıkta çekirdek öğütüp değirmeni eskitmek yerine, öğütmeden demleme yapsam bir fark olacağını sanmıyorum :D
Ben de 14 pour over için 14 klik baz alıyorum, 12-18 arası değişiyorum. 28 klik nasıl bir şeye benziyor acaba merak ettim, dönüyor mu ki acaba o kadar. :unsure:

Benim çekim 27 click çekimim bu şekilde oluyor.
Bahsedilen ayarlarda çektiğimde espresso gibi kum oluyor kahve.
Belki de bu da çok fazla pour over için emin değilim ama paylaşmak istedim.
Zamanınızı çaldıysam kusura bakmayın dünden beri çok yorum gelmiş.

07989481-840b-4ad7-bd71-37c6aa8b8ee9.jpg

Benim çekim 27 click çekimim bu şekilde oluyor.
Bahsedilen ayarlarda çektiğimde espresso gibi kum oluyor kahve.
Belki de bu da çok fazla pour over için emin değilim ama paylaşmak istedim.
Zamanınızı çaldıysam kusura bakmayın dünden beri çok yorum gelmiş.

Estağfurullah. Biz buraya sohbet etmeye, konuşmaya geliyoruz. :) Tabii sizin zevkiniz, böyle hoşunuza gidiyorsa lütfen devam edin. Ama Nescafe Gold kalınlığındaki bu kahveyi nasıl çözebiliyorsunuz merak ettim.

Geri