• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C Serisi

Bu ayarda üçüncü nesil kahvecilerde içtiğim kahvelere en yakın tadı alıyorum.
Bu işte bir terslik var ama hayırlısı artık :)
Estağfurullah. Biz buraya sohbet etmeye, konuşmaya geliyoruz. :) Tabii sizin zevkiniz, böyle hoşunuza gidiyorsa lütfen devam edin. Ama Nescafe Gold kalınlığındaki bu kahveyi nasıl çözebiliyorsunuz merak ettim.

Benim çekim 27 click çekimim bu şekilde oluyor.
Bahsedilen ayarlarda çektiğimde espresso gibi kum oluyor kahve.
Belki de bu da çok fazla pour over için emin değilim ama paylaşmak istedim.
Zamanınızı çaldıysam kusura bakmayın dünden beri çok yorum gelmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 29423
Bu french press öğütümü , V60 da demleme çok kısa kalır ve zayıf bir kahve verir. Ben Slim S titanium burr ile çekiyorum maksimum 22 klik e çıkıyorum, size de önerim her seferinde 3 klik aşağı inerek ideal öğütümü bulmanız. 250 ML ile demleme yaptığınızda 2 dakika ( +/- 10 saniye ) civarında bittiği yer doğru yerdir.

Bu ayarda üçüncü nesil kahvecilerde içtiğim kahvelere en yakın tadı alıyorum.
Bu işte bir terslik var ama hayırlısı artık :)
Muhtemelen Kullandıgınız Su kahveyi fazla çözüyor. Suyunuzu değiştirip ince ögütün

Timemore c3 her click arası kaç micron oluyor? internette 80micron olarak gördüm. bu doğru mu?

Son düzenleme:
Arkadaşlar c3 de sıfır noktasına getirdiğimiz zaman kolu az da olsa sağa sola gidiyor tamamen sıkı olmuyor serbest bıraktığım zaman oluyor bu. Bu kısa haraket dişlilere sarar verir mi?

İçeri doğru bükülen kısmı kerpeten ile şu şekil düzelttim, kapanmasında bir problem olmadı. İlk başta üzülmüştüm ama sonra her gün kulladığım bu eşyaya kendimden bir şey eklemişim gibi hissettim ve bu düşünce hoşuma gitti.
Ekli dosyayı görüntüle 29391Ekli dosyayı görüntüle 29392
Beni iiki yerden böyle oldu..dikkat ettim açıp düzeltim ama kapadığında..metal partikaller her defasında kaliyor haliyle kahve içine gidiyor..dikkatli temizlayin.sadece body satan bir yerde bulamadım

Merhaba forumda ve kahve konusunda yeniyim. Clever dripper siparişi verdim. Şimdi de iyi bir öğütücü bakıyorum. Kingrinder k6 almayı düşünüyordum, hem clever hem Türk kahvesi hem de ilerde espresso için de kullanırım diye düşünüyordum. Ancak bugün c3 indirimde gördüm AliExpress'te. Şu an vergi dahil 1905tl'ye geliyor. K6 alırsam 3300 civarı bir fiyata geliyordu amazonda. Önerilerinizi almak isterim.

Merhaba forumda ve kahve konusunda yeniyim. Clever dripper siparişi verdim. Şimdi de iyi bir öğütücü bakıyorum. Kingrinder k6 almayı düşünüyordum, hem clever hem Türk kahvesi hem de ilerde espresso için de kullanırım diye düşünüyordum. Ancak bugün c3 indirimde gördüm AliExpress'te. Şu an vergi dahil 1905tl'ye geliyor. K6 alırsam 3300 civarı bir fiyata geliyordu amazonda. Önerilerinizi almak isterim.
C3 alt segment, Kingrinder orta segment. Ben parası olan bir yeni başlayana K6 önermek isterim. AMA Kingrinder'ı disassemble etmek C3'e göre güçtür ve bir de yeni başlayan kişi Kingrinder'ın klikleri arasında kaybolur mu acaba diye düşünürüm. C3 ise klikler arası geçişler kolaydır, rahat rahat sökülüp temizlenebilir, parça sıkıntın olmaz.

Yine de her şeye rağmen K6 derim. C3 alırsan bir yıl sonra değiştirmek istersin çünkü yetmemeye başlar, K6 ile ise baya gidebilirsin. Lâkin forum ve Youtube ile daha fazla zaman geçirmen gerekecektir.

C3 alt segment, Kingrinder orta segment. Ben parası olan bir yeni başlayana K6 önermek isterim. AMA Kingrinder'ı disassemble etmek C3'e göre güçtür ve bir de yeni başlayan kişi Kingrinder'ın klikleri arasında kaybolur mu acaba diye düşünürüm. C3 ise klikler arası geçişler kolaydır, rahat rahat sökülüp temizlenebilir, parça sıkıntın olmaz.

Yine de her şeye rağmen K6 derim. C3 alırsan bir yıl sonra değiştirmek istersin çünkü yetmemeye başlar, K6 ile ise baya gidebilirsin. Lâkin forum ve Youtube ile daha fazla zaman geçirmen gerekecektir.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Forumda aslında epeydir vakit geçiriyorum ama aktif değildim diyelim. Ben de K6'ya daha yakın hissediyorum ama C3'ün de fiyatı cezbedici geliyor. Klikler arasında kaybolmak konusunda da zamanla oturacağına inanıyorum. Başta dediğiniz gibi K6 zor gelebilir ama hallolmayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Forumda aslında epeydir vakit geçiriyorum ama aktif değildim diyelim. Ben de K6'ya daha yakın hissediyorum ama C3'ün de fiyatı cezbedici geliyor. Klikler arasında kaybolmak konusunda da zamanla oturacağına inanıyorum. Başta dediğiniz gibi K6 zor gelebilir ama hallolmayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
O zaman hiç düşünmeyin, K6 alın. 1zpresso'ya ucuz alternatiftir ve oldukça sevilir, pişman olmazsınız. @zebercet , @TayfunTmr gibi arkadaşlar benden kat kat daha güzel anlatabilirler değirmeni aslında.

O zaman hiç düşünmeyin, K6 alın. 1zpresso'ya ucuz alternatiftir ve oldukça sevilir, pişman olmazsınız. @zebercet , @TayfunTmr gibi arkadaşlar benden kat kat daha güzel anlatabilirler değirmeni aslında.
Teşekkür ederim muhtemelen öyle yaparım gibi görünüyor. Bakalım biraz daha düşünüp, diğer arkadaşların da fikirlerini dinleyip kararımı vereyim.

Teşekkür ederim muhtemelen öyle yaparım gibi görünüyor. Bakalım biraz daha düşünüp, diğer arkadaşların da fikirlerini dinleyip kararımı vereyim.
Hocam K6 nın karşılaştırılacağı değirmenler 1zpresso K Serisidir, videoları aşağı bırakıyorum

K serisinden 3 eksiği var
1) K serisini eğer Türkiye'den alırsanız Garanti durumu
2) Malzeme kalitesi (burada kastettiğim K6 plastik falan değil oda alüminyum ama K serisinin işçiliği falan daha iyi daha premium fiyatından dolayı)
3) Ayarın Sıfırlanmaması (Bazı arkadaşlarda "0"ın tam sıfır noktasına gelmediği görülüyor, o da düzeltilemiyor. Aslında aynı mantalitede bir stickerla çözülebilir. Benim şansıma 0 sıfıra denk geliyor)

Aşağıdaki videoda 2:20 den sonrasına bakarsınız

K serisini eğer Türkiye'den alırsanız Garanti durumu
K4 aldığımda bir problem yaşamıştım ve firmayla iletişime geçtiğimde bana sıfır gövde göndermişlerdi ve alışverişimde amazon japonya üzerinden olmuştu.
Keza arada amazon olduğu için muhakkak çözülürdü ancak firmayla kendi aramızda da halledebildik. Heh geç oldu 1 ay yazıştık ama çözüm odaklıydılar.
Ez cümleyle ben garanti kapsamında problem yaşamadım.

Kahve merakında çok yeniyim. Yorumlarınızdan yola çıkarak aliekspressten C3 (f/p) siparişi verdim. Elime ulaşırsa acemilerin deneyimi nasıl oluyor paylaşırım :)

Hocam k6 espresso için ideal mi?
K6 ve K4 te espresso yapabilirsiniz, aralarında bıçak geometrisi ve kaplama farkı var, bundan kaynaklı ince öğütümde K4 daha pürüssüz bir histe nispeten daha yavaş öğütüm sağlarken, K6 da daha güç isteyen ve takılma yapan hızlı bir öğütüm sağlıyor. Tat profili farkı hakkında bilgim yok hocam.

K4 teki kaplamanın soyulma durumu olmuştu(ama firma telafi etmişti diye biliyorum sorunuz @zebercet beye), o yüzden ben K6 almıştım.

Geri