• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C Serisi

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Kahve değirmenim olmadığı için arayışa girdim. Aliexpress'ten $44+$16vergi, $60 dolara Timemore C3 almaya değer mi? Veya bunun yerine farklı bir tavsiyeniz var mı? Çok param yok.

Yaklaşık dört aydır kullanıyorum pour over ve Türk kahvesi için memnunum tavsiye ederim.Sık sık temizliğini yapınca fazlasıyla iş görüyor.

Pour over için güzel bir değirmen bi küçük ezilme sorunu var bardağa yansıdığını düşünmüyorum biraz kahve alıyor 22-23 gram civarı yanlış hatırlamıyorsam yani en azından 30 gramı ikiye bölmek zorunda kalıyorum ben dış yapısı tatminkar derecede güzel yanlarında fırça ve taşıma çantasıda yollanıyor güzel bir+ olduğunu düşünüyorum 6click altına inmiyor yani firma öyle diyor zarar verirsiniz bıçaklara diye alınca bu paraya bu değirmen değer diyeceğiniz bir değirmen kendileri

Pour over için güzel bir değirmen bi küçük ezilme sorunu var bardağa yansıdığını düşünmüyorum biraz kahve alıyor 22-23 gram civarı yanlış hatırlamıyorsam yani en azından 30 gramı ikiye bölmek zorunda kalıyorum ben dış yapısı tatminkar derecede güzel yanlarında fırça ve taşıma çantasıda yollanıyor güzel bir+ olduğunu düşünüyorum 6click altına inmiyor yani firma öyle diyor zarar verirsiniz bıçaklara diye alınca bu paraya bu değirmen değer diyeceğiniz bir değirmen kendileri
Söylenen ezilme bende olmadı

Bu arada söylenen ezilme bende de oldu ama herkesin gösterdiği seviyeye geldiğinde durdu daha da ilerlemedi. Zaten minimal olduğu için sorun da yaratmamıştı, ben değirmeni bütün kahve türlerinde kullanıp memnun kaldım. Aklınız kalmasın diye yazmak istedim :)

Bugün bi test öğütümü yaptım, hakikaten skerton pro'dan sonra çağ atlamış gibi hissettim. Öğütümün farkı moka pot haznesini doldururken kendini çok belli etti bariz bir şekilde daha homojen bir kahve vardı elimde. Yalnız bir sorum olacak, öğütüm sonrası kaç klik kullandığımı hatırlayamadığım için geriden sayayım diye saat yönünde döndürmek isterken döndüremediğimi, değirmenin kendiliğinden 0 ayarına geldiğini fark ettim. Bu normal mi?

Bugün bi test öğütümü yaptım, hakikaten skerton pro'dan sonra çağ atlamış gibi hissettim. Öğütümün farkı moka pot haznesini doldururken kendini çok belli etti bariz bir şekilde daha homojen bir kahve vardı elimde. Yalnız bir sorum olacak, öğütüm sonrası kaç klik kullandığımı hatırlayamadığım için geriden sayayım diye saat yönünde döndürmek isterken döndüremediğimi, değirmenin kendiliğinden 0 ayarına geldiğini fark ettim. Bu normal mi?
Hocam degirmenin o kısminda azda olsa bir çekirdek parçası kalmıştır öğütüm yaptıktan sonra kendi kligini düşürmez normal şartlarda

Hocam degirmenin o kısminda azda olsa bir çekirdek parçası kalmıştır öğütüm yaptıktan sonra kendi kligini düşürmez normal şartlarda
Valla ben iki ileri geri yaptım 11 klike geri getirdim iyi mi yaptım kötü mü yaptım siz söyleyin, çok endişeliyim başına bir şey gelecek diye :D

Yani değirmen kahve yokmuş gibi dönüyordu neyse şimdi bi sorun yok gibi

Yani değirmen kahve yokmuş gibi dönüyordu neyse şimdi bi sorun yok gibi
7-8 Click'e kadar indirebilirsiniz. Düşük Clicklerde boşta dönüyor gibi olması normal 11 Click ve altı ögütümlere pek uygun bir değirmen değil çünkü süre çok uzuyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 9-10-11 öğütümlerinin hepsinde bir iki geri yapmadan sıfıra gelmedi ben de zorlamadım. Zaten mokapotu da salmaya karar verdim yavaştan. Bir de bugün ayar yaparken vidanın söküldüğünü fark ettim birkaç kere, onun sebebi ne üstü çok mu sert sıkıyorum yoksa daha mı sert tutmalıyım?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 9-10-11 öğütümlerinin hepsinde bir iki geri yapmadan sıfıra gelmedi ben de zorlamadım. Zaten mokapotu da salmaya karar verdim yavaştan. Bir de bugün ayar yaparken vidanın söküldüğünü fark ettim birkaç kere, onun sebebi ne üstü çok mu sert sıkıyorum yoksa daha mı sert tutmalıyım?
Vida nasıl sökülüyor hocam

çevirdiğimiz şeyin üstündeki tabaka gevşemeye başlıyor

Geri