• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

@Bidoz Kafein KBG sıcak tutma özelliğinden daha mantıklıymış bu HB modeli, beğendim. ama neden tek renk yapmışlar, bu modelin renkleri olsa çok güzel olurmuş. :/ Bu arada 16 gr kahve demlemek çok mu az olur bu makinede?

Son düzenleme:
sanırım KBG select modellerinde de hızlı/yavaş akış seçeneği varmış. Ama akışı tamamen kesme seçeneği yok, onda karafı kaldırmak lazım gibi gözüküyor.

@Bidoz Kafein KBG sıcak tutma özelliğinden daha mantıklıymış bu HB modeli. ama neden tek renk yapmışlar, bu modelin renkleri olsa çok güzel olurmuş. :/

Eksik bilgi verdiğim için Yanlış anlaşılmış olabilirim.

'K', modelin iki ayarlı bir ocak gözüne sahiptir ve kahveyi 2 farklı sıcaklık seviyesinde tutar. Birisi 80°C diğeri 85° C .

'H' modellerinde yalnızca tek bir ocak gözü ayarı vardır, ve bu 82 - 83°C sıcaklığa ayarlanmıştır.

K ve H ile başlayan modellerin tek farkı bu.

Bir de son olarak HB de iki seçenek olduğunu gördüm. Birisi metalik gri diğeri siyah.

16gr denemedim ama 20 gr denedim bir sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Sonunda ben de aldım bir tane😊🤘

HB modelini seçtim çünkü Manuel kontrol edilebilir akış tuşu bana hitap etti. Tek renk seçeneği olduğu için düz, klasik siyahtan ilerlemek durumunda kaldım. Immersion yapabilmek ve akışı ayarlayabilmek oldukça memnun ve tatmin etti beni.

çok iyi bir tercih olmuş bence. HB modeli Türkiye'de bulunuyor mu? ben alırken bu modeli görmemiştim, görseydim tercihim bu model olurdu mutlaka. immersiyon için alttan karafı çekiyoruz falan..:) akışı ayarlayabilmek de çok iyi. select modelinde akış hızı için 2 seçenek var.

filtre olarak ne kullanıyorsunuz? dripper'ın alt kısmı silindirik mi kalıyor, diğer modeller gibi daralıyor mu?

bu arada, Drop kutusunu görünce direkt Hunkute'si canlandı gözümde. çok iyi kahveydi..:)

çok iyi bir tercih olmuş bence. HB modeli Türkiye'de bulunuyor mu? ben alırken bu modeli görmemiştim, görseydim tercihim bu model olurdu mutlaka. immersiyon için alttan karafı çekiyoruz falan..:) akışı ayarlayabilmek de çok iyi. select modelinde akış hızı için 2 seçenek var.

filtre olarak ne kullanıyorsunuz? dripper'ın alt kısmı silindirik mi kalıyor, diğer modeller gibi daralıyor mu?

bu arada, Drop kutusunu görünce direkt Hunkute'si canlandı gözümde. çok iyi kahveydi..:)
Türkiye'de bu model maalesef yokmuş, fakat bir şeyi yine açıklığa kavuşturayım, sıcak suyun akış hızı değil de dripperdan süzülen suyun akışını kontrol edebiliyoruz bu modelde. Dripper diğer modellerle (en azından bildiğim KGB modeli ile) ayni yapıda. Alt kısmı daralıyor.

Moccamaster'ın kendi filtresini kullanıyorum.

Drop kahveleri oldukça başarılı. Hatta yarin Costa rica dona daisy red honey geshalari satışa çıkıyormuş, merak ediyorum o çekirdeği. Fotodaki Johan & Nyström'un de kavurmalari oldukça başarılı.

Son düzenleme:
Bende geçen ay select modelini aldım. Sormak istediğim bu makinelerin bakımları ne sıklıkla yapılmalı ve hangi ürün ile? İçinden bi tane temizlik jeli çıktı ama henüz erken olabilir diye kullanmadım.

Bende geçen ay select modelini aldım. Sormak istediğim bu makinelerin bakımları ne sıklıkla yapılmalı ve hangi ürün ile? İçinden bi tane temizlik jeli çıktı ama henüz erken olabilir diye kullanmadım.

100 demlemeden sonra Clean Drop (elinizdeki paket) kullanımını öneriyorlar.

Kireç sökücü için de Durgol öneriyordu firma. Bir de rastgele bir kireç sökücü kullanmayın, bakıra zarar verirsiniz. Sirke de kullanmayın. Google'da uygun olan diğer markalar/içerik bulunabilir.

Karaf hariç diğer ekipmanları da bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz ama ben hiçbirini bulaşık makinesine atmıyorum. Elde yıkıyorum hepsini.

100 demlemeden sonra Clean Drop (elinizdeki paket) kullanımını öneriyorlar.

Kireç sökücü için de Durgol öneriyordu firma. Bir de rastgele bir kireç sökücü kullanmayın, bakıra zarar verirsiniz. Sirke de kullanmayın. Google'da uygun olan diğer markalar/içerik bulunabilir.

Karaf hariç diğer ekipmanları da bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz ama ben hiçbirini bulaşık makinesine atmıyorum. Elde yıkıyorum hepsini.
Cok teşekkürler 100 demleme olunca paketi kullanırım. Durgol duydum ama sıvı olanını bulamadım. Kapsül olarak tchiboda satılıyo onlarda bize uygun değil. Durgol bulamazsam başka marka öneriniz var mı?

Son düzenleme:
👀 şaşkınım bende aralarındaki farkların farkında değildim.Şimdi anlamaya güncellemeye çalışıyorum kendimi.

Son düzenleme:
şuan hipicon'da indirimli model 2650 lira. amazon almanyadan 2075 liraya geliyor, aradaki farka değer mi?

Yerinizde olsam almanyadan siparis verirdim. Fiyat farki az degil. Bence filtre kahve makineleri cok ariza yapan kompleks makineler degiller. Yine de elektronik şans işi.

şuan hipicon'da indirimli model 2650 lira. amazon almanyadan 2075 liraya geliyor, aradaki farka değer mi?

Makineler hakkında bilgi sahibi değilim ama Amazon benim ilk tercihim olurdu. Ucuz olmasını geçtim bir miktar pahalı bile olsa ordan alırdım. Almanya olmasına takılmayın tüm işlemleri Amazon kendisi halledip teslim ediyor size.

Türkiye'de bu model maalesef yokmuş, fakat bir şeyi yine açıklığa kavuşturayım, sıcak suyun akış hızı değil de dripperdan süzülen suyun akışını kontrol edebiliyoruz bu modelde. Dripper diğer modellerle (en azından bildiğim KGB modeli ile) ayni yapıda. Alt kısmı daralıyor.

Moccamaster'ın kendi filtresini kullanıyorum.

Drop kahveleri oldukça başarılı. Hatta yarin Costa rica dona daisy red honey geshalari satışa çıkıyormuş, merak ediyorum o çekirdeği. Fotodaki Johan & Nyström'un de kavurmalari oldukça başarılı.
Cafec traditional veya TH filtrelerinden de deneyebilirsiniz sonuca etki ediyor bence..

250 gr alayım dedim bugün satışa çıkan Dona Daisy Geisha'dan, neredeyse kahve ücreti kadar kargo çıkıyor. 250 Tl'ye yakın yani vergiyle beraber 300 olup kahve fiyatını geçiyor. 5 paket için free shipping uygulaması ile alıyordum daha önce tek paket için ciddi bir kargo çıkıyor.

Cafec traditional veya TH filtrelerinden de deneyebilirsiniz sonuca etki ediyor bence..

250 gr alayım dedim bugün satışa çıkan Dona Daisy Geisha'dan, neredeyse kahve ücreti kadar kargo çıkıyor. 250 Tl'ye yakın yani vergiyle beraber 300 olup kahve fiyatını geçiyor. 5 paket için free shipping uygulaması ile alıyordum daha önce tek paket için ciddi bir kargo çıkıyor.

Merhaba, ben şu an yurtdışındayım ve CAFEC filtreler burada ne yazık ki yok. Türkiye kadar şanslı değil buralar :D Dona daisy için yanınıza ortak bulabilirseniz ücretsiz kargodan yararlanmak faydalı olabilir diğer türlü gereksiz yüksek bir maliyete katlanmak mantıklı olmayacaktır. Kahveyi denedikten sonra yorum iletebilirim.

Merhaba, ben şu an yurtdışındayım ve CAFEC filtreler burada ne yazık ki yok. Türkiye kadar şanslı değil buralar :D Dona daisy için yanınıza ortak bulabilirseniz ücretsiz kargodan yararlanmak faydalı olabilir diğer türlü gereksiz yüksek bir maliyete katlanmak mantıklı olmayacaktır. Kahveyi denedikten sonra yorum iletebilirim.
hiç sormayın ne kadar şanslı olduğumuzu :D

yorum iletebilirseniz sevinirim. afiyet olsun şimdiden..:)

bu arada bahsi geçen ''drop coffee geisha'' için ortak olmak isteyen olursa bana ulaşabilir..konu moccamaster'dan buralara geldi ama olsun bakalım..:)

Sevgili kahve severler,
Şu an kullandığım Wmf 600 ml kapasiteli makineyi şirkete götürüp eve yeni bir makine alacağım. Moccamaster almaya karar verdim her ne kadar bütçeyi mahvedecekse de...
One cup modelini düşünüyorum ama hiç bilgi bulamadım.. 1.25 litre hazneli modellerinde max 500 ml ile demleme yapılınca optimum sonuca ulaşılamıyor diye yorumlar okuduğum için one cup modeli bana çok cazip geliyor, çok basit olması da benim için başka bir artı. Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Sevgili kahve severler,
Şu an kullandığım Wmf 600 ml kapasiteli makineyi şirkete götürüp eve yeni bir makine alacağım. Moccamaster almaya karar verdim her ne kadar bütçeyi mahvedecekse de...
One cup modelini düşünüyorum ama hiç bilgi bulamadım.. 1.25 litre hazneli modellerinde max 500 ml ile demleme yapılınca optimum sonuca ulaşılamıyor diye yorumlar okuduğum için one cup modeli bana çok cazip geliyor, çok basit olması da benim için başka bir artı. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Uzun süredir Moccamaster kullanıyorum, 500ml. ile düzgün bir sonuca ulaşılamadığını ben de bu forumda duydum. Duyduğum kişilerde de Moccamaster var mı ondan da emin değilim.

Bence cam karaf alıp geçin. Çok başarılı sonuçlar almanıza engel değil 1.25 lik model.

Sevgili kahve severler,
Uzun süredir Moccamaster kullanıyorum, 500ml. ile düzgün bir sonuca ulaşılamadığını ben de bu forumda duydum. Duyduğum kişilerde de Moccamaster var mı ondan da emin değilim.

Bence cam karaf alıp geçin. Çok başarılı sonuçlar almanıza engel değil 1.25 lik model.
Yabanci forumlarda 600 ml den aşagisi başarisiz diye çok yazılmış ama ben 300 ml de bile başarisiz olduğunu duşunmuyorum.Leylifer e katiliyorum

1 hafta denemelerimdeki tecrübelerime göre 500ml altı demlemelerde düzgün sonuca ulaşmak da ulaşmamak da mümkün :)

Şöyle ki doğru kalınlıkta öğütülmemiş bir 20gr kahveyi, 300 320gr suyu cihaza ekledik ve çalıştırdık ilgilenmedik, muhtemelen tutarız bir fincan alacağız.

Bunun yerine ilgili hacme göre uygun bir incelikteki kahve öğütümü gerçekleştirip, kahve ile suyun zaman geçirmesine izin verecek şekilde müdahale ve manüpulasyonları yaparsanız oldukça güzel fincanlar alınabiliyor. Blooming için karafı demlemeye başladıktan 35 40 sn sonra ocağa yerleştirebilirsiniz.

One cup modeli almak bana pek mantıklı gelmiyor. onunun yerine V60 kullanılabilir. uğraşmak istemiyorum, makine olsun diyorsanız da select alıp rahat rahat kullanabilirsiniz. @Leylifer ve @ytghan 'a katılıyorum.🤘🤞

Geri