• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

probador un sitesinde ve espresso perfottonun sitesinede bakabilirsiniz

Geçen yaz ayında amazon.de den almıştım.O zamanki kur ve fiyatlama ile 1000-1100 tl civarı bişeye gelmişti diye hatırlıyorum.
Ürüne gelirsek sabahları sayesinde üşenmeden termosuma kahve koyup işyerine götürebiliyorum.Lezzet açısından gereken söylenmiş.2-3 kere su bıraktıktan sonra tahta kaşık ile bir kere karıştırıyorum kanallanma olmaması için.Tavsiye olunur.

600gr ve üzeri demleme yaptınız mı hiç? Yaptıysanız hangi oranı kullandınız ve sonuç ne oldu? Okulda filtre kahve makinesiyle 1500lük kahveler demliyoruz amacımız ders aralarında bizi ayakta tutsun :) acaba bu makine 600 ve üzerinde ideale ne kadar yaklaşıyor? asıl değerlendirilmesi gereken kategori 600-1200gr arası sanki

600gr ve üzeri demleme yaptınız mı hiç? Yaptıysanız hangi oranı kullandınız ve sonuç ne oldu? Okulda filtre kahve makinesiyle 1500lük kahveler demliyoruz amacımız ders aralarında bizi ayakta tutsun :) acaba bu makine 600 ve üzerinde ideale ne kadar yaklaşıyor? asıl değerlendirilmesi gereken kategori 600-1200gr arası sanki

Ben 600-650 ml demliyorum.37 gram kahve ve normalden biraz daha kalın öğüterek yapıyorum.Lezzette sıkıntı yok notalar belirgin ancak termosa koyup götürdüğümde haliyle kahve acılaşmaya başlıyor.Kısa sürede tüketmek gerek.

Sanırım şu an satışta olan modeli "kbg select" 1 ya da 2 fincan demlemek için özel bir moda / düğmeye sahip. Suyu daha ağır döküyor.

Ben her 10 gr kahve için 250 ml su kullanıyorum

Ben her 10 gr kahve için 250 ml su kullanıyorum
Nadir de olsa ben de bu oranı kullandım. Temelde okulda toplu kahve demlerken kahvenin kavrumu çekim kalınlığı ve miktar çok değiştiriyor oranı. Bir de okulda genel içiciler "yumuşak kahve" isteyince. Miktar çok olunca (60-70gr) suyun hazneden taşmaması için ve acılaşmaması için kalın çekmek gerekiyor kahveyi. Makine çok uzun sürede demlediği için de oranın artması gerekiyor mecburen. Bir de koyu kavrum kahve ise oran iyice artıyor. Benim demlemelerim 60gr civarı kahve oran da 1-20 civarında değişiyor toplu demlemede.

Çok iyi bir makina bu. Manuel demlemeyi unuttum bunun sayesinde. :coffee:(y)
Kesinlikle iyi alet, verdiğiniz paranın hakkını aldığınız keyfle hızla geri ödüyor... sonuçta biz kafe işlemiyoruz, bizim için tek ölçü, ucuza almadığımız o cici kahveleri heba etmeden keyfle tüketmek... yani manevi tatmin... kendi adıma şu aleti uygun fiyatlı alabildiğim için indirim duyurusunu burada paylaşan arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum :)

Kesinlikle iyi alet, verdiğiniz paranın hakkını aldığınız keyfle hızla geri ödüyor... sonuçta biz kafe işlemiyoruz, bizim için tek ölçü, ucuza almadığımız o cici kahveleri heba etmeden keyfle tüketmek... yani manevi tatmin... kendi adıma şu aleti uygun fiyatlı alabildiğim için indirim duyurusunu burada paylaşan arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum :)
hocam sizin faydalandığınız indirim hala geçerli mi?

anladığım kadarıyla şu an satılan bütün ürünler kgb select modeli. önceki modeli kendi sitesinde bulamadım, türkiye'de satış yapan sitelerde de güncellenmiş.

hocam sizin faydalandığınız indirim hala geçerli mi?

anladığım kadarıyla şu an satılan bütün ürünler kgb select modeli. önceki modeli kendi sitesinde bulamadım, türkiye'de satış yapan sitelerde de güncellenmiş.
Değil, biz geçen yılın modelini kendi fiyatından indirimli olarak almıştık, şu anda satılan yeni model(bir iki farkı var) yeni fiyatlı urun, ona da bir indirim uyguluyorlar gördüğüm kadarıyla...

Moccamaster kalabalık bir aile ya da küçük ofis grubuna benimde tavsiye edeceğim bir kahve makinesi.

çok dayanıklıdır ve tutarlı sonuçlar verir.

Dilerseniz ön demleme yapabilirsiniz , kilitli kahve haznesi buna müsaittir. Dilerseniz hazneyi son 200ml su kala açarsınız ve yine yarı manuel demleme yapmış olursunuz ama dikkat edin taşmasın :)

"kahveyi koy butona bas"dan ziyade bir reçete uygulama şansınız bu makinede geçerlidir.

Evet ürün gerçekten çok iyi, ben siz tavsiye ettikten sonra aldım. Gayet de memnunum. Gerçi bu aralar kahvelerim biraz bulanık oluyor ama o da çözülür herhalde. Parasını hak eden bir ürün.

Merhaba,

Daha önce hiç kullanmadığım için soracağım birkaç soru var.

Birincisi, kağıt filtre gerçekten tadımı çok etkiliyor mu?

İkincisi, iş yerinde kullanacağım için tam kapasite su (1.25 lt) doldurduğumuz zaman kahve kaç gram, CDT ile kaç klik civarı öğütülmeli?

Son olarak, ön demleme gibi biraz süzgeci biraz kaldırıp içinde tüm kahvenin ıslanması için karıştırma yapmak gerekir mi?

Saygılar,

Araştırma sürecindeydim, çok güzel bir çalışma olmuş. çok teşekkürler

Kullananlara bir sorum olacak: Elinizde v60 ve moccamaster varsa, zaman sıkıntısı yoksa bir veya iki kişilik demleme yapılacaksa özel bir kenya yahut etiyopyayı moccamasterda demlemeyi tercih eder misiniz? Birbiri ile aynı veya benzer performansı alabiliyor musunuz?

Hayır kesinlikle çok özel kahveler V60 hakeder. Moccamaster kullananlar da bunu kabul eder kesinlikle. 89+ bir kahveyi asla moccamastere koymam.

İyi içimler,

Saygılar,

Geri