• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Melitta filtre kullanıyorum ben. Moccamasterın filtresi 50 lira olması lazım. Bu farka değer mi onu merak ediyorum.
Her ikisini de Moccamaster ile kullandım ancak arada çok bariz fark göremediğim için benim damağım ince nüansları yakalayamamış olabilir.

2 lt ye 2 yemek kaşığı limon tuzu. Çözünene kadar karıştır. Makineden geçir. Sonra temiz suyla tekrarla. 2 yıldır 100 demleme sonrası böyle yapıyorum. Tada etkisi olmadı.

Su one cup’in olayi nedir? Yani anliyorum tek kisilik demlemeler icin ideal ama ayni birim paraya satiliyor, tek yasayan kisinin de standart versiyonunu almasi daha mantikli degil mi?

Belki biraz kahve kalitesinden odun verebilir ama bunu hisseder miyiz?

tek kisilik moccamaster demlemeleri yapanlar mutlu mu?

son olarak indirimi paylasiyorum, gorunce merak etmistim

Su one cup’in olayi nedir? Yani anliyorum tek kisilik demlemeler icin ideal ama ayni birim paraya satiliyor, tek yasayan kisinin de standart versiyonunu almasi daha mantikli degil mi?

Belki biraz kahve kalitesinden odun verebilir ama bunu hisseder miyiz?

tek kisilik moccamaster demlemeleri yapanlar mutlu mu?

son olarak indirimi paylasiyorum, gorunce merak etmistim
Değmez buna bu parayı veren de ne bileyim :)
Bakın şöyle bir püf nokta var.2020 başlarına doğru select modeli çıktı.Eskiden yer alan 2.tuş sıcaklık tablasının ısısını ayarlıyordu ama artık select modeller ile akıs hızını yavaşlatma işlevi kazandı.Dikkat ederseniz eski modellerde çember işareti var yani alt tabla.Yeni modellerde sürahi işareti var.Bu özellikle belki az demlemelerde verim artabilir.Bunun yanında hiçbir makinede bence 400-450 ml den aşagi demleme yapılmamalı.Sonuc olarak alinacaksa tabi ki de büyük olan alınmalıdır.Ama o parayı verdikten sonra sage daha mantıklı.Eğer sage düsünenler olursa en plusla iletisime geçip indirim isteyebiliriz

Youtubede moccamaster videolarının altında yorum yazan 70 yasında teksaslı bir dayı var.Bir tane videonun altına da 15 yıldır kullanıyorum en son 60$ verdim yeniledir yazmış.Başka biri de amazondaki yorumlar kötü ne diyorsun bu işe demiş.Dayı da sen onlara bakma alırsan muhtemelen senin moccamasterdan once ben terkederim bu dunyayı demiş.Adam moccamaster almış bir iki ay sonra yazmış dayı haklıymışsın makine çok iyi sağol.
Hikaye hoşuma gitti yazayım dedim.Bu arada ben de yakindan inceledim tek hoşuma gitmeyen plastik aksami biraz kalitesiz kaliyor.Ayrıca tek kişilik demlemeler düşundürucü (500ml)
Not: select modelinde duş başlığı da değişmiş.Delikler düzken aşağı doğru sarkitilmiş ki çıkan su birleşmesin ( melodrip mantığı) bu bilgiyi de bulamazsınız hic bir yerde.
Şuan almaya karar verdim de 2 bin tl civarına indirebilen olursa durtebilir

Youtubede moccamaster videolarının altında yorum yazan 70 yasında teksaslı bir dayı var.Bir tane videonun altına da 15 yıldır kullanıyorum en son 60$ verdim yeniledir yazmış.Başka biri de amazondaki yorumlar kötü ne diyorsun bu işe demiş.Dayı da sen onlara bakma alırsan muhtemelen senin moccamasterdan once ben terkederim bu dunyayı demiş.Adam moccamaster almış bir iki ay sonra yazmış dayı haklıymışsın makine çok iyi sağol.
Hikaye hoşuma gitti yazayım dedim.Bu arada ben de yakindan inceledim tek hoşuma gitmeyen plastik aksami biraz kalitesiz kaliyor.Ayrıca tek kişilik demlemeler düşundürucü (500ml)
Not: select modelinde duş başlığı da değişmiş.Delikler düzken aşağı doğru sarkitilmiş ki çıkan su birleşmesin ( melodrip mantığı) bu bilgiyi de bulamazsınız hic bir yerde.
Şuan almaya karar verdim de 2 bin tl civarına indirebilen olursa durtebilir
Ben de ara ara bakıyorum en son mocamasterda karar kıldım, ama ne zaman alırım bilmiyorum. Sageten vazgeçtiniz o vakitt.

Ben de ara ara bakıyorum en son mocamasterda karar kıldım, ama ne zaman alırım bilmiyorum. Sageten vazgeçtiniz o vakitt.
Merhaba ben uzun süredir araştırıyorum.Araştırırsam da global araştırıyorum.Gördüm ki moccamaster güzellemesi türkiyeye özel değil.Bütün ülkelerde çok üst düzeyde görülüyor.Basit gibi görünen ama yaptığı işi hiç bir makine yapamayan bir durum var ortada.
Sage için de vazgeçtim gibi çünkü fiyatı 2.600 altına hiç inmeyecek gibi duruyor.Ayrıyetten elimi biraz sadeleştireceğim ve kafa karışıklığı istemiyorum.Çok ayrintili demleme istersem zaten v60da yaparım.Sabahları termosa atmak ve yeri geldiginde evde ugraşmamak için istiyorum.Bu durumda tasarımı da hoşuma gittiğinden moccamasterda karar kıldım.
@Noobkahveci bunu biliyorum ama 2.333 e 5 yıl garantili gümüş rengini almadım.Bunun hem rengini sevmedim hem de garantisini bilmiyorum.O yüzden 300 tl için değmez diye duşundum

Gelsin lütfen. Keşke daha önceden haberimiz olsaydı. :(

Hayatta 1 kere filtre kahve makinesi aldım. Delonghi marka. Sanırım su sıcaklığı fazla geliyordu. Kahve acı oluyordu. Ya da uygun kahve gerekiyordu? Makineyi kısa sürede parçalayıp attım.

Acaba bu güzel makinede sıcaklık ayarı var mıdır? Su akışı mükemmeldir. Geriye sıcaklık, sıcak tutma kalıyor. Başka bir teknik detay var mı?

Makinede herhangi bir sıcaklik ayarı yok. Demleme sıcaklığı 92-96 derece arasında gerçekleşiyor.

Makinede ayar olarak sadece 2 kademeli akış hızı butonu var. Geriye sadece öğütüm kalınlığı ve kullanacağıniz suyun seçimi kalıyor.

Çok başarılı bir filtre kahve Makinesi gerçekten. Yeniden alacak olsam gözüm kapalı Moccamaster alırım.

Ben black-friday de aldım, foruma yazılmıştı hipicon'dan aldım. Basit kullanımı sebebiyle tercih ettim.
Tuşa baş çalışsın istersen üstten de müdahale et. Gayet memnunum.

Sonunda ben de aldım bir tane😊🤘

HB modelini seçtim çünkü Manuel kontrol edilebilir akış tuşu bana hitap etti. Tek renk seçeneği olduğu için düz, klasik siyahtan ilerlemek durumunda kaldım. Immersion yapabilmek ve akışı ayarlayabilmek oldukça memnun ve tatmin etti beni.

Ekleme (insta göndersindeki açıklamanın devamı niteliğinde);

Mesaj ve forum aracılığıyla gelen sorulara istinaden modeller arası farklar konusunda biraz daha detay vermek isterim.

'K' modeli iki ayarlı ocak gözüne sahiptir ve kahveyi 2 farklı sıcaklık seviyesinde tutar. Birisi 80°C diğeri 85° C.

'H' modelinde yalnızca tek bir ocak gözü ayarı vardır, ve bu 82 - 83°C sıcaklığa ayarlanmıştır.

K modellerinde demleme suyunun iki farklı akış modu varken (normal ve yavaş) H modellerinde ise demleme suyunun akış hızı normal ve değiştirilemiyor fakat dripperdan süzülen suyun akışını kontrol edebiliyoruz bu modelde.

KGB modelinde bir çok renk seçeneği varken HB modelinde iki seçenek olduğunu gördüm. Birisi metalik gri diğeri siyah.

Kullanım ömrünü uzun tutabilmek hem de fincana etki edecek kötü tat profillerini engellemek, oluşabilecek kireci sökmek/engel olabilmek için Clean Drop solüsyon kullanılması öneriliyor. Her 100 demlemede (takibi kolay, her 100lü filtre paketi bittiğinde yapmak faydali) kullanılması öneriliyor.

Son olarak garanti konusuna da değinmek gerektiğini düşünüyorum. Yeni alınmış bir cihazın garantisi 5 yıl, fakat satın alımdan sonra 30 gün içerisinde web sitelerinden faturanızla birlikte kayıt ettirirseniz cihazı, garanti 10 yıla çıkıyor. Ürünlerine bu kadar güveniyor firma. Buna ek farklı bir ülkeden alınmış ürün garantisi Türkiye'de geçerli mi bununla ilgili bilgi bulamadım fakat kendileri herhangi bir arızada mail ile ulaşılabilineceğini ifade ediyorlar. Fazlasıyla güven verici buldum durumu.

Son düzenleme:
Geri