• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Geçtiğimiz günlerde benim moccamaster makinam bozuldu. Önce dairenin, daha sonra tüm binanın şalterini attırdı. Hipicon'dan almıştım mail attım, ertesi gün bir numara arayıp ürünü getirin inceleyelim dedi. İstanbul'daki yetkili servisine bıraktım 2 gün sonra gelip alın dediler. Makinayı da komple temizlemişler pırıl pırıl verdiler. Başka marka olsa "kullanıcı hatası" yazıp 300-500 TL koparmaya çalışırdı. Ürün zaten bozulmaz diye Amazon'dan alacak olanlara Türkiye servisinde garanti geçerli mi diye sormalarını kesinlikle öneririm.

Çok kahve tüketen biriyim, günde en az 60 gr gidiyor kesin. V60 demleme hakkında çok şey okudum ve gerçekten çokta isterdim ama osu busu gene ciddi bir yekün tutuyor iyi ekipman toplamak ve beceri istiyor, ben hem uğraşmak istemiyorum hem de beceremem diye korkuyorum..
Velhasıl iyi bir makine alıp uzun süre kullanmak en iyi çözüm..One cup 300 ml çok cazip geliyor, zaten sabahları 500 ml demleme hariç hep 1 cup sadece kendim için demleme yapıyorum..Cidden kararsız kaldım ama kendi durumumu düşününce one cup bir adım önde gibi..Aynı lezzette kahve demleyebileceğim max 600 ml hazneli bir makine tavsiyeniz varsa ona da açığım ancak uluslararası bayağı bir forum okudum, neredeyse herkes moccamaster üzerine bir marka tanımıyoruz demiş..Bu arada bilgisizliğimi bağışlayın, Bidoz Kafein select alıp geçin demişsiniz ama anlayamadım hangi model/markadan bahsettiğinizi...

Çok kahve tüketen biriyim, günde en az 60 gr gidiyor kesin. V60 demleme hakkında çok şey okudum ve gerçekten çokta isterdim ama osu busu gene ciddi bir yekün tutuyor iyi ekipman toplamak ve beceri istiyor, ben hem uğraşmak istemiyorum hem de beceremem diye korkuyorum..
Velhasıl iyi bir makine alıp uzun süre kullanmak en iyi çözüm..One cup 300 ml çok cazip geliyor, zaten sabahları 500 ml demleme hariç hep 1 cup sadece kendim için demleme yapıyorum..Cidden kararsız kaldım ama kendi durumumu düşününce one cup bir adım önde gibi..Aynı lezzette kahve demleyebileceğim max 600 ml hazneli bir makine tavsiyeniz varsa ona da açığım ancak uluslararası bayağı bir forum okudum, neredeyse herkes moccamaster üzerine bir marka tanımıyoruz demiş..Bu arada bilgisizliğimi bağışlayın, Bidoz Kafein select alıp geçin demişsiniz ama anlayamadım hangi model/markadan bahsettiğinizi...
Pardon hızlıca yazdığım için sadece Select yazıp geçmişim.

Moccamaster KBG Select

Yurtdisindan amazondan alanlar da var. Forumda yazıyorlar. Onlarla görüşerek tecrübelerini sorabilirsiniz. Faydali olacaktır.

İşte bu modelle one cup arası gidip geliyorum...Select modeli için yurt dışı bazı forumlarda 500 ml ve altı demlemelerde optimum değil dendiği için karar vermek zorlaştı..

Ben de moccamaster select kullaniyorum ağırlıklı olarak 25 26 Gr kahve 400 ml su reçetesi ile v60 ayarında kahve içiyorum kesinlikle az demleme kötü sonuç verir diyenlere de katılmıyorum

Teşekkürler tüm cevaplar için...2 model arasındaki fiyat farkı 500 tl, 1-2 güne iki modelden birini alacağım..Ama one cup modeli sanki azıcık önde..

Almanya amazondan alınınca vergi olmuyor mu?

20 gr 320 şeklinde yapıp comandante ile 27-28 klik ogutup sadece başta 1-2 tur kariştirmayla alacaginiz kahve tatmin edici.Hatta bazen v60 dan daha iyi.Biraz gövde düşük oluyor sadece onu da 20-300 yaparsanız yükseliyor.Karafi cikarip takip uğraşmaya gerek yok bence.Kısacası 300 ml ve üzerinde evet kötü yapmıyor

Moccamaster'la düşük dozlarda kahve yaparken Cafec filtrelerini denemenizi tavsiye ederim. Ben TH-1 ve Abaca'dan çok memnun kalmıştım. Filtreyi oturtmak için biraz uğraşmak gerekiyor fakat orijinal filtrelere göre çok daha aromatik fincanlar sunuyor.

Aslında aynı mekanda kahve içen 2-3 kişi olduğunda hiç sorun yok direk select alınır hiç düşünmeden bütçe sorunu yoksa, belli ki evladiyelik harika bir alet...
Ancak benim gibi sadece 250-300 ml ile tek cup kahve yapan birisi için one cup öne çıkıyor, hem 500 tl daha ucuz, hem adı üzerinde tam 1 cup için design edilmiş, hem bir sürü forumda 1.25 litre hazneli veya daha geniş modellerin 600 ml altında optimum olmadığı yazılmış, hem daha basit ve küçük..
Sanırım alacağım one cup bugün, sadece kendime kahve yapıyorum, nadiren 2 cup yapmam gerekirse de 2 demleme yaparak çözerim sorunu diye düşünüyorum..
Bir sorum daha olacak, hipicon da orijinal filtreleri de satılıyor (no 1), tavsiye eder misiniz?

35 gr kahve 600ml su için bu öğütüm kalınlığı sizce nasıl? Öğütücü olarak eureka filtro kullaniyorum.

Ekli dosyalar

• 03643AB5-C581-43E2-B89D-451287220734.jpeg
    03643AB5-C581-43E2-B89D-451287220734.jpeg
    162.8 KB · Görüntüleme: 76
35 gr kahve 600ml su için bu öğütüm kalınlığı sizce nasıl? Öğütücü olarak eureka filtro kullaniyorum.
Tamamen damak zevki ve kullandığınız çekirdeğe bağlı ancak, bu kahveyi bu kalınlıkta Moccamaster'da ben demlesem 525-540 ml (1/15 civarı oran) arası su kullanırdım.

Tamamen damak zevki ve kullandığınız çekirdeğe bağlı ancak, bu kahveyi bu kalınlıkta Moccamaster'da ben demlesem 525-540 ml (1/15 civarı oran) arası su kullanırdım.
O zaman yarın aynı kalınlıkta bu oranda su koyarak yapiyim. Ben cok yeniyim filtre için doğru kalınlık nedir bilmiyorum. Bu Standartın üstünde bi kalınlıkmıdır?

O zaman yarın aynı kalınlıkta bu oranda su koyarak yapiyim. Ben cok yeniyim filtre için doğru kalınlık nedir bilmiyorum. Bu Standartın üstünde bi kalınlıkmıdır?

Fotograftan kestirmek cok zor fakat genelde gorece ince ogutumden baslamak tavsiye edilir. Astringency dedikleri acılık gelmeyene kadar kalinlastirarak gidilir. İnce-kalın ogutum farklari da kahveden kahveye degisecegi icin bence kahve pusulasından yararlanabilirsiniz, genel bir referans noktası olması açısından.

Geri