• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.
Sanırım 200 demlemeden fazla demleme yaptım şimdiye kadar.
Genel olarak 45gr kahve, CMD 24-26 klik öğütüm ile, 750ml su veya 30gr kahve CMD 24-26 klik öğütüm ile 500ml su kullanyorum.
30-40sn civarı karafı yerleştirmeden blooming aşamasını geçiyorum. Sonra karafı yerleştirip demlemeyi tamamlatıyorum. Herhangi bir karıştırma yapmıyorum bayadır. En başta blooming aşamasında veya hemen sonrasında 1-2 tur karıştırma gibi denemelerim oluyordu öğütüm kalınlığını da değiştirerek vs. ama kendimce en efektif demlemeye kadar verip bu şekilde devam ediyorum.
V60'ın yerini unutturdu diyebilirim.
Arada Moka-Pot ve Aeropress kullanıyorum onun dışında Moccamaster çok memnun ediyor.

Sevgili kahve severler,
Hipicom dan sipariş ettiğim one cup modeli no1 filtre kağıtlarıyla demin geldi ve ilk demlemeyi yaptım..
Şu ana kadar evde yaptığım en iyi kahveyi içtiğime eminim..
V60/origami ile demlemek bir tık daha iyi sonuç verebilir şüphem yok ama hem o kadar usta değilim hem biraz tembelim.
Benim gibi günde 4-5 kere tek fincan filtre kahve demleyen herkese bütçe sorunu yoksa tabii ki şiddetle tavsiyedir..
Saygılar..

Sevgili kahve severler,
Hipicom dan sipariş ettiğim one cup modeli no1 filtre kağıtlarıyla demin geldi ve ilk demlemeyi yaptım..
V60/origami ile demlemek bir tık daha iyi sonuç verebilir şüphem yok ama hem o kadar usta değilim hem biraz tembelim.
Benim gibi günde 4-5 kere tek fincan filtre kahve demleyen herkese bütçe sorunu yoksa tabii ki şiddetle tavsiyedir..
Saygılar..

Karar vermişsiniz, güzel günlerde kullanın.

Sevgili kahve severler,
Saygılar..
makinenin ve filtreyi koydugunuz sepetin fotograflarini atar misiniz? Normal versiyondan daha mi kucuk diye merak ediyorum da

ve hangi kahveyi ne oranla demlediniz🤔

Hayirli ve afiyetler olsun

makinenin ve filtreyi koydugunuz sepetin fotograflarini atar misiniz? Normal versiyondan daha mi kucuk diye merak ediyorum da

ve hangi kahveyi ne oranla demlediniz🤔

Hayirli ve afiyetler olsun
One cup modeli'nde bardak ısıtma oluyor mu?
Resim çektim ama fazla büyük geldi siteye, size ını küçültüp yollamaya çalışacağım her ne kadar anlamasam da bu resim işlerinden...
İlk demlemeyi tankta işaretli yere su koyarak (300 ml yazıyor ama daha ölçmedim) 20 gr la yaptım, şu ansa 18 gr la demledim..20 gr biraz daha sert ve leziz bana göre..
Alet çok simple gerçekten, demleme dışında hiç bir özelliği bulunmuyor bardak ısıtma vs gibi, benim alma nedenlerimden biride bu basitliğiydi zaten..
Bir sorum daha var, temizlik için (2 haftada bir önerilen) ufak bir poşet yollamışlar, birde 3 ayda bir kireç çözücü kullanın diyor.
Moccamaster markası ürün satan bir yer bulamadım, nereden temin edebilirim veya ne kullanabilirim muadil olarak?

Merhaba, bende dün temizliğini yaptım, 1,25 modeli bendeki. Biraz araştırdım en sonunda rossman’da satılan kahve makinesi için üretilmiş kireç sökücüyü kullandım. İnternette de izlemiştim. Sürahiyi 500 ml doldurup bir poşeti içinde erittim. Su haznesine koyup çalıştırdım. Yarıya inince makinayı kapatıp 10 dak. bekledim. Sonra tekrar çalıştırarak sonlandırdım. 2 defa da temiz suyla ağzına kadar doldurarak durulamasını yaptım. Umarım yardımc olmuştur.

Moccamaster benden iyi demliyor, o kadarını söyleyeyim. Manuel demleme kişiden kişiye değişiyor, en iyi sonucu almak için yanında pek çok pahalı yancı da gerektiriyor ( yok ısı ayarlı kuğu boyunlu kettle, yok şu drip yok bu drip :) ). Moccamaster standart, hep aynı sonuç. En son Hario V60 immersion dripper aldım denemek için; o da moccamaster'dan iyi sonuç vermezse benim açımdan moccamaster şampiyonluğunu ilan edecek. Ama tabii ki benim açımdan, usta manuelciler muhakkak daha iyi sonuç alıyorlardır.
İmmersion dripper dan sonra sonuçlar ne oldu acaba?

Sevgili kahve severler,
Saygılar..
One cup nasıl gidiyor acaba? Memnun musunuz? Demlemeler nasıl gidiyor?

Moccamaster'da yapılan demlemeyi geliştirme iddiasında olan, shower head (duş başlığı) adında böyle bir parça satılıyor. Türkiyede benzer bir şey gören var mı?

Reddit

Moccamaster'da yapılan demlemeyi geliştirme iddiasında olan, shower head (duş başlığı) adında böyle bir parça satılıyor. Türkiyede benzer bir şey gören var mı?

Reddit
Bende bakıyorum hocam. Heralde kimsede yok

Reddit

Benim de şunda gözüm var bir süredir fakat bu tarz modifikasyonlar kapağı kullanmaya engel oluyor, bu da demleme sıcaklığını olumsuz etkiliyor. Demleme sırasında müdahale şansını da kısıtlıyor. Eksilerini artılarını iyi tartmak lazım.

Kola kutusu gibi bir levha basitçe çiviyle delinerek geçici benzer bir aparat yapılır. Delikleri resimdeki gibi olur.
Kahve lezzetinde önemli bir fark olup olmadığı görülerek, orijinal aparatı almaya karar verilebilir

Cup One
cup_one_orange_adjusted.jpg
bir aparat için pahalı fiyat ama sanki tad ve lezzette fark oluşturur gibi görünüyor..sonuçta f/p olursa alınabilir

Reddit
@uralavci nın bir hareketine bakar 😉

orijinal haliyle sca approved cihaz. üzerine takılan metal aparatla demleme sıcaklığının düşmemesi mümkün değil.
kendi haliyle bana kötü kahve vermedi henüz moccamaster. kurcalamadan, üzerine bir şey eklemeden, müdahale etmeden güzel kahve vermeyecekse zaten manuel demlemek bana daha makul gelirdi :)

Karaf yerine server koyup çalıştırabilen oldu mu? Kendi karafını temizlemesi zor ve hantal.Damlatma mekanizmasını açık tutmanın yolu varsa altına normal server koymak istiyorum

Moccamaster sahipleri, birkaç sorum var:

1- Hangi suyu kullanıyorsunuz?
2- Kaç cmd klikte öğütüyorsunuz?
3- Uyguladığınız oran nedir?
4- (Orjinal filtresi hariç) hangi filtreyi kullanıyorsunuz?
5- Cam potlu modelinde (1-2 kişilik demlemelerde daha az kağıt tüketimi için) 2 numara kağıt kullanmak nasıl olur?
6- Müdehaleyi demlemenin hangi aşamasında ve nasıl yapıyorsunuz?
7- 100 demlemeden sonra kullanılması önerilen ürünün kullanımı ile kireç temizliği ayrı şeyler mi?
8- Kireç temizliğini nasıl aralıklarla yapıyorsunuz? Bunun için rossman'daki kireç çözücü tozu kullanabilir miyim? Garanti kapsamından çıkarır mı?
9- Demlenen kahvenin karafın üstüne değil de altına dolması sebebiyle demlendikten sonra bardağa doldururken yapmaya alıştığımız çalkalama hareketine ihtiyaç yok diyebilir miyiz?
10- Bu makinede ideal sonuçlar aldığınız için düzenli olarak alıp kullandığınız bir kahve var mı?
11- Yeni kullanıcılar için anahtar niteliğinde başka tavsiyeleriniz varsa sevgiyle karşılanır😊☕

Son düzenleme:
Selamlar, 8 ay civarı oldu.
300 kadar demleme yaptım.
- Su olarak farklı sular denedim, şu en iyisi diyemiyorum. Kötü su olarak kuzeyden markanın suyunu söyleyebilirim.
- Kahveye çok bağlı olarak, CMD 20 klik ile 25 klik arası demliyorum genelde.
- Oran olarak 30gr-500ml yada 45gr-750ml tercih ediyorum.
- Orjinal filtre kullandım hep.
- Denemedim.
- Kahveye ve öğütüm kalınlığına göre değişmekle birlikte, genellikle, ilk 30sn karafı koymayıp, blooming yaptırıyorum. Sonra karafı yerleştiriyorum. Deneme yapmak istersem, bu aşamada cam çubuk vs. gibi birşeyle çok az çeviriyorum kahveyi.
- 200 demlemeden sonra kullandım. Galiba aynı.
200 demlemede bir, kendi solüsyonu ile. Garanti için yorum yapamıyorum.
- Dediğiniz gibi, çalkalamaya ihtiyaç yok, kahve aşağı iniyor zaten.
- Montag idido'dan 3kg kadar tükettim, çok memnun kaldım.
- Karafı sonradan koyma bence baya önemli. Yani o blooming aşaması kahvede baya fark yaratıyor. İster sn tutun, ister ilk 125ml'in akışı bittikten sonra yerleştirin karafı ama blooming yaptırın kahveye.

Afiyet olsun.

edindiğim en kolay kullanımlı günü kurtaran alet sanırım.
blooming gerçekten fark yaratıyor mu emin olamıyorum. aynı kahve ile yaptığım denemelerde benzer, çok yakın sonuçlar aldım hep. kahveyi karıştırmak da keza öyle. ben yine de filtre kağıdını makina ile ıslattığım için karafı hep blooming sonrası yerleştirmeyi ek bir iş gibi görmüyorum. tek tuşla 5 dakikada 4 kişilik kahve yapıyor, gayet de güzel yapıyor :)

Geri