• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Aylık alımları bir süreliğine durdurmayı öneriyorum.

Alım ekibi değiştikten sonra; o kural, şu yasak, bu seçilemez, bu bize bilgilerini iletmedi diye iyice kuşa döndü liste. Zaten forum ahalisi son zamanlarda alımlara fazla ilgi de göstermiyor.
Eskiden kavurucular, bir sonraki ay için şu çekirdekler gelecek, direct trade anlaştım, haftaya gümrükte diye heyecanlandırıyorlardı, şimdi aylardır seçkisinde 3-5 çekirdek olan kavurucu seçiliyor. 10 bin kişinin olduğu forumda 74 kişinin oyuyla bir alım yapılıyor.

Zaten indirimli fiyatlar iyice manasızlaştı. Eskiden kavurucular arasında aynı kahvede bu kadar fiyat farkı olmazdı olduğunda da tepki gösterilirdi. Artık iyice kanıksanmış, birinin 600 liraya sattığı kahveye bir diğeri 900 lira yazınca olabilir deniyor. Sonra burada o kavurucu aylık oylamada seçilip %25 indirim yapıyor.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

10 bin kişinin olduğu forumda 74 kişinin oyuyla bir alım yapılıyor.
15 Mesaj kuralı nedeni ile yaklaşık 1200 kişi oy kullanabiliyor. İnsanların oy kullanması için farklı platformlarda duyurular gerçekleştiriyoruz maalesef katılım az kalıyor.

Aylık alımlarda f/p aradığını bulamayan arkadaşlara pek popüler olmayan shady coffee, rawtown coffee ye bakmalarını tavsiye ederim. Shady' den Ethiopia rumudamo espresso da oldukça iyi asiditeden çok kaçmıyorsanız. Rawtown da oldukça özenli bir kavurucu izlenimi bıraktı.

Seçilen kavurucuların kahve fiyatlarından gördüğüm kadarıyla Aylık alımları “Aylık Alımlar” ve “Aylık Alımlar Premium” olarak ikiye bölebiliriz.

İşin şakası bi yana, çoğu alım ekonomik olarak birçok kişiye hitap etmiyor gibi geliyor bana. Daha az kavurucu varken daha uygun fiyatlar vardı, enteresan bi hal almış gibi geliyor bana.

Biz para hesabı yapmayan bi kesime hitap eden toplu alımlar yapacağız diyorsanız indirim almak için oylamayada gerek yok, oylamanın amacı farklı kavurucu denemek ucuza kahve almak değil demesin kimse.

Benim şahsi fikrim bu alımların temelinin daima f/p dayanması. Ya da en azından seçilen kavurucuda f/p ürünlerinin de olması. Bu ay seçilen kavurucu da f/p kahve aramayı geçtim web sitesi tasarımından üste bana para vermesi gerekir.

Seçilen kavurucuların kahve fiyatlarından gördüğüm kadarıyla Aylık alımları “Aylık Alımlar” ve “Aylık Alımlar Premium” olarak ikiye bölebiliriz.

İşin şakası bi yana, çoğu alım ekonomik olarak birçok kişiye hitap etmiyor gibi geliyor bana. Daha az kavurucu varken daha uygun fiyatlar vardı, enteresan bi hal almış gibi geliyor bana.

Biz para hesabı yapmayan bi kesime hitap eden toplu alımlar yapacağız diyorsanız indirim almak için oylamayada gerek yok, oylamanın amacı farklı kavurucu denemek ucuza kahve almak değil demesin kimse.

Benim şahsi fikrim bu alımların temelinin daima f/p dayanması. Ya da en azından seçilen kavurucuda f/p ürünlerinin de olması. Bu ay seçilen kavurucu da f/p kahve aramayı geçtim web sitesi tasarımından üste bana para vermesi gerekir.

f/p herkes için güzel bir alternatif olur ama kendi adıma aylık alımlarda, aylık alımlara özel deneme setleri oluşturulmasının hem kavurucuyu enine boyuna tanıma hem de seçkinin tamamını ya da çoğunu az da olsa deneyip ona göre alışveriş yapma imkanının foruma sunulmasının çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

f/p herkes için güzel bir alternatif olur ama kendi adıma aylık alımlarda, aylık alımlara özel deneme setleri oluşturulmasının hem kavurucuyu enine boyuna tanıma hem de seçkinin tamamını ya da çoğunu az da olsa deneyip ona göre alışveriş yapma imkanının foruma sunulmasının çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
peki her ay bir kavurucu foruma özel deneme seti yapsa ama indirim sunmasa alışveriş yapar mısınız? ben çoğunluğun alışveriş yapacağını sanmıyorum, bu durumda önemli olanın önce fiyatı olduğunu düşünüyorum, tabii yanılıyor da olabilirim, deneyip görebiliriz 😊

peki her ay bir kavurucu foruma özel deneme seti yapsa ama indirim sunmasa alışveriş yapar mısınız? ben çoğunluğun alışveriş yapacağını sanmıyorum, bu durumda önemli olanın önce fiyatı olduğunu düşünüyorum, tabii yanılıyor da olabilirim, deneyip görebiliriz 😊
Foruma özel deneme seti dediğim şey zaten spesifik birşey olacağından fiyatta da herkese ulaşabilme adına bir düzenleme olmasını beklerim tabi, ama kendi adıma 1 paket kahve fiyatına bütün seti deneyebileceksem evet yine alışveriş yaparım.

Bu forumdaki arkadaşlar ciddi ekonomik gücü ve rahatlığı olan arkadaşlar gibi, ülke genelini çok çok az yansıtan bir sayfa geçen ay da çekirdekleri sınırlı ancak oldukça pahalı bir kavurucu seçilmişti, bu ay da aynı, öyle 20-30 grlık kahvelere ciddi para istendiğinde rahatlıkla veren arkadaşlar var, tamam forum kahve üzerinde toplanılmış, ama sitede aktif kalan kitle şu an bence baya bir elit grup gibi.

Bu forumdaki arkadaşlar ciddi ekonomik gücü ve rahatlığı olan arkadaşlar gibi, ülke genelini çok çok az yansıtan bir sayfa geçen ay da çekirdekleri sınırlı ancak oldukça pahalı bir kavurucu seçilmişti, bu ay da aynı, öyle 20-30 grlık kahvelere ciddi para istendiğinde rahatlıkla veren arkadaşlar var, tamam forum kahve üzerinde toplanılmış, ama sitede aktif kalan kitle şu an bence baya bir elit grup gibi.
Açık olmak gerekirse söylediğiniz gibi fiyatları yüksek buluyorum fakat burada çoğu kişi keyfi olarak bu işin içinde gibi geliyor bana. F/P arayışım vardı benim de bir süre ama artık üzerine koymak deneyimimi geliştirmek istediğim için beklentisi yüksek kahvelere yöneldim ve beklentiye oranla fiyatlarda yükseldi. Ama düşüncem şu; hobi dediğimiz şey bizim için genellikle lüks sınıfına giriyor artık. Özellikle kahve gibi tüm dünyada pahalanan bir ürün söz konusu olunca bir de..

Türkiyede ortalama gelir seviyesinde hangi hobi, keyif mümkün acaba? Peki burada eleştirmemiz gereken bu keyfi kendi koşullarında değerlendirerek toplu alımda seçim yapanlar mı sizce?
Kaldı ki her zaman uygun fiyata kahveler sunan firmalar zaten var ve sezy gibi f/p firmalar da seçiliyor toplu alımda. Ayrıca %25 indirim her koşulda iyi fiyata kahve almayı sağlıyor her halükarda.

Yanlış hatırlamıyorsam bu aylık alımların amacı normal şartlarda ''Birlikte aynı kavurucudan alalım, ortak hareket edip aldığımız farklı sonuçları birbirimizle paylaşalım'' idi. Özellikle pandemi döneminde de bir noktada ''Kavuruculara da destek olalım, pandemi dönemi şartlar zorlu, ekonomik olarak onlar da az yıpransın'' mantığı da eklenmişti. Öncelik hiçbir zaman ''indirim alalım ucuza içelim'' olmamıştı. Yanlışım varsa eskiler düzeltebilir. F/P arayışı ile birlikte ekonomik durumların bu alımlarda büyük etkisi olduğunun kesinlikle farkındayım. Bilgilendirme amaçlı olarak uzun süre sonra bir yorum atmak istedim.

Aylık alımları ucuz kahve fırsatından çok, deneyim paylaşımı olarak görüyorum. Ortada bir indirim olunca ucuz kahve beklentisi oluşmasını yadırgamıyorum ama indirimin amaçtan çok araç olduğu kanaatindeyim.

Kahve dışında masraflı bir hobim olmadığından kahveden öte bir deneyim sunacaksa yüksek fiyatlar ödemekten çekinmiyorum. Ama geçen ay Parsa’dan alım yapmadım mesela. Çünkü fiyatlarını yüksekten öte, şişirilmiş buldum ve bunu yalnızca kavurma şampiyonluğuyla açıklamak bana yeterli gelmedi. MeetLab de pahalı ama bu fiyatların şişirmeyle değil, seçkinin gücüyle oluştuğu açık. Ayrıca sunduklarıyla beklediğim deneyimi verebilecekleri izlenimini bırakıyorlar.

Aylık alımlar için bir önerim olursa, belki play-off tarzı bir sistem olabilir. Mesela son birkaç güne girerken en çok oy alan üç kavurucudan teklif alınır, bu teklifler paylaşılır ve kalan günlerde oylama yapılır. Bu tarz bir sistem hem kavuruculardan alınan avantajları artırabilir hem de süreçteki şeffaflığı güçlendirebilir.

"açık oy, gizli sayım" mantığı ile tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçen toplu alımlarımıza oy değiştirme özelliği gelmiş. Bir sonraki seçimde direkt bizim yerimize kavurucu seçecek kişiyi seçelim bence. Boyu uzun olsun

"açık oy, gizli sayım" mantığı ile tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçen toplu alımlarımıza oy değiştirme özelliği gelmiş. Bir sonraki seçimde direkt bizim yerimize kavurucu seçecek kişiyi seçelim bence. Boyu uzun olsun
Niji 2 ay önce yarışmaya gidecekleri için çıkmak istemişti. Oylamayı açmamızın ardından artık katılabileceklerini bize ilettiler. Dünyada bizi temsil ettikleri için küçük bir ayrıcalık tanıyarak oylamayı güncelledik ve aynı gün oy değiştirme ekledik. Normalde yaptığımız veya yapmak istediğimiz bir şey değil.

Temsili demokrasiye geçelim forumda. Kahve Vekillerini seçelim, onlar bizim yerimize karar versin. Bir süre sonrada başkanlık sistemine geçeriz. Başkan seçilen kafasına göre aylık alımlara karar verir, birilerine kızarsa forumdan atar, kaç dökümde V60 demleneceğine falan karar verir :)

Temsili demokrasiye geçelim forumda. Kahve Vekillerini seçelim, onlar bizim yerimize karar versin. Bir süre sonrada başkanlık sistemine geçeriz. Başkan seçilen kafasına göre aylık alımlara karar verir, birilerine kızarsa forumdan atar, kaç dökümde V60 demleneceğine falan karar verir :)
Benim vekilim @enkoppkaffe
Daha dengeli bir espresso için oylar enkoppkaffe'ye!

Bence olması gereken şu: Forumda gerek bilgisiyle gerekse mizacıyla genel kabul görmüş birinin her ay "gerçekten" nitelikli kahve firmalarıyla iletişime geçip, kahveleri bizden önce deneyimleyip bir karara varması gerek. Kahve alımlarında oy kullanan onlarca değil isterse binlerce kişi 2+2'nin 5 ettiğini söylesin, bunu doğru mu kabul edeceğiz? Ben alımların çoğuna katılıyorum ve hiç bir şekilde içtiğim en güzel kahveleri toplu alımlar sayesinde deneyimlemedim. Amaç da bu değilmiydi zaten, yoksa ucuza kahve içmekmiydi..

Geri