• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Birinciyi eledik gibi. Çevreden konuştuğum insanların görüşlerine de binaen üçüncü yazdığım güç kazanıyor diyelim. Deneme sürüşü yaşanabilir yeni yılda.
 
Yemeği yemiş ve tatlı arayışında kaostan beslenmek için bu başlığı ziyaret etmiş biri olarak selamlar.

@emrekocakurt elemeli istem çok iyi fikir, bir grup kavurucumuz var bizi sürekli mest ettikleri için seçilip duruyorlar, ancak yeni seçilenlerde çok güzel olabiliyor. Bu ay tone u henüz denemedim, seçkisi geniş her şeyi alasım geliyor, fakat solo içiçi olarak 3 paket kahve tüketim sınırım. Daha önce octagon seçildi, stoğu onlardan yeniledim, bir kahve bile üzmedi beni ve kafamda tekrar denemek istediğim bir yer oldu. Yine aylık alım sayesinde tanıştığım cleancup yerel kahvecim. Bu bağlamda toplu alımla yeni kavurucular denemeye olumlu bakıyorum. Milestone, Rawtown, Octagon; toplu alım olmazsa hayatta denemeyip radaroma girmeyecek güzel kavurucular.
 
Son düzenleme:
Alımı kazanan kavurucular keşke biraz dilimizi kullanma konusunda da hassasiyetli olsalar ,zaten kahve terimleri yabancı en azindan belli seyleri türkçe yazabilirler .Farkĺı dilde yazınca daha havalı olmuyor pakete degil iceriğe baķıyoruz

Kupon koduna da yazacak Türkçe bir kelime bulursuz be abi ...
 
Alımı kazanan kavurucular keşke biraz dilimizi kullanma konusunda da hassasiyetli olsalar ,zaten kahve terimleri yabancı en azindan belli seyleri türkçe yazabilirler .Farkĺı dilde yazınca daha havalı olmuyor pakete degil iceriğe baķıyoruz

Kupon koduna da yazacak Türkçe bir kelime bulursuz be abi ...
Ana dilimiz olan Türkçe belli ki bazı kesimlere orta çağdan kalma bir dil gibi geliyor. İngilizce, İtalyanca, İspanyolca kelimeler yazınca daha bir medeni, daha bir çağdaş hissediyorlar demekki. Mesela veryate gibi Fransızca kökenli bir kelime yerine Türkçe karşılığı olan çeşit yazabilirler. Dark Roast yerine koyu kavrum diyebilirler. Ama yozlaşma had safhada. Bence okullarda Türkçe eğitimi verildikten sonra eğitim bitmemeli ve insanlara ömür boyu dilimizi sabote eden kelimelerin kullanılmaması öğretilmeli
 
Merhaba;

Aylık yapılan firma oylamalarında herkes demokratik olarak oyunu kullanıyor. Fakat aktif kullanıcı sayısı ile oylamaya katılım arasında ciddi bir fark var. Bunu düzenlemenin bir yolu olabilir mi?

Diğer taraftan oylama sonucunu eleştirmek en doğal hak olmalı. Fikirler ve karşıt fikirler özgürce dile getirilmeli. Sırf eleştirilerden rahatsız olunduğu için başka bir konu altında yer gösterme, özel mesajlara yönlendirme gibi bir durum olmamalı. Bu kişinin hak ve özgürlüklerine sınır çizmek, yön vermektir. Bu ancak demokratik gibi gözüken ama despot olan bir zihnin ürünüdür. Çünkü eleştiri kırıcı, rencide edici, saygılı olduğu sürece sınırsızca yapılmalıdır. Eleştirilerden rahatsızlık duyanlar var ise bu çizilen çerçeve de yapıcı eleştiriler ile karşıt fikir belirtebilirler.

Sayın adminler;

Yaptığımız eleştiriler, yazdığımız mesajlarda bir sorun, rahatsız edici bir durum var ise lütfen sizde bu konuda gereğini yapın.
 
Hakaret ya da doğrudan kişiliğe yönelik bir saldırı yoksa isteyen istediği her şeyi yazabilir. Eğer kişiler ya da kişi ve kurumlar arasında halledilmesi mümkün(fiyatlar gibi değil) bir problem varsa bunu öncelikle özel mesaj yoluyla çözmeyi denemenin, hiç çıkış yolu görülmediği takdirde forumun kullanımının daha doğru bir tavır olduğunu düşünüyoruz. Eğer bir mesajda hakaret ya da kişiliğe yönelik bir saldırı olduğunu hissedersek onu sileriz. Eğer bir mesajın, yazıldığı başlığın kapsamı dışında olduğunu ve bunun için halihazırda bir başlık düzenlenmiş olduğunu görürsek bu mesajı taşırız.

Biz de insanız ve gözümüzden bir şey kaçabilir, bütün mesajları okuyamayabiliriz. Eğer herhangi biri ya da mesaj hakkında bir şikayetiniz olursa özel mesaj yoluyla tarafımıza iletiniz.
 
Bir kişinin hak ve özgürlüklerine sınır çizmek cümlesinden yola çıkarsak galiba siz hem kavurucu hem oy kullanan üyelere sınır çizmeye çalışıyor gibisiniz. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Burada size herhangi bir kavurucu zorla bir şey satmadığı veya size vadedilen bir şey gerçekleşmediği sürece herhangi bir sıkıntı/tartışma konusu göremiyorum.

Sorun Calibre ise benimde psikolojik sınırımın üzerinde. Ancak Calibre'den çok kahve içtim, mağazalarını çok ziyaret ettim. Bu kavurucu özelinde konuşuyor olursam o seçkinin oluşumunda belki de yüzlerce kahve, onlarca saat/gün mesai harcanmış olabilir. Hani bizim gibi listeden seçip dükkana almadılar.. Dolayısıyla emek, zahmet, ayırdığı zaman ve her şeyden önemlisi sürdürülebilir olmayı hedefleyerek fiyat tarifesi belirliyor.
 
Sırf eleştirilerden rahatsız olunduğu için başka bir konu altında yer gösterme, özel mesajlara yönlendirme gibi bir durum olmamalı. Bu kişinin hak ve özgürlüklerine sınır çizmek, yön vermektir. Bu ancak demokratik gibi gözüken ama despot olan bir zihnin ürünüdür.
Buradaki gönderme ve son cümle şahsıma mı yöneltiliyor, @orhanozel? Şayet öyle ise, bana da ziyadesiyle cevap hakkı doğar.
 
Hepimiz burada kahve içmekten ziyade kahve içmeyi bir deneyime çevirmeyi sevdiğimiz için bulunuyoruz. Her ay seçilen kavurucu liste fiyatları üzeriden %25 indirim yapıyor ve aslında amaç ucuza kahve almaktan ziyade forum olarak aynı çekirdekleri deneyimlemek ve yorumlamak. Bu minvalde fiyat üzerinden yürütülen tartışmaları doğru bulmuyorum zira ülkemizde her fiyat skalasında fiyat performans oranını yakalayan firmalar var.
 
Buradaki gönderme ve son cümle şahsıma mı yöneltiliyor, @orhanozel? Şayet öyle ise, bana da ziyadesiyle cevap hakkı doğar.
hayır hayır. en baştan direkt şahsımın ismini kullanarak eleştiri de bulunan sizsiniz. ben ise cümlelerimi genel olarak isim vermeden tüm kesimlere hitaben kullanıyorum. üzerinize alınmayınız lütfen
 
Bir kişinin hak ve özgürlüklerine sınır çizmek cümlesinden yola çıkarsak galiba siz hem kavurucu hem oy kullanan üyelere sınır çizmeye çalışıyor gibisiniz. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.

Burada size herhangi bir kavurucu zorla bir şey satmadığı veya size vadedilen bir şey gerçekleşmediği sürece herhangi bir sıkıntı/tartışma konusu göremiyorum.

Sorun Calibre ise benimde psikolojik sınırımın üzerinde. Ancak Calibre'den çok kahve içtim, mağazalarını çok ziyaret ettim. Bu kavurucu özelinde konuşuyor olursam o seçkinin oluşumunda belki de yüzlerce kahve, onlarca saat/gün mesai harcanmış olabilir. Hani bizim gibi listeden seçip dükkana almadılar.. Dolayısıyla emek, zahmet, ayırdığı zaman ve her şeyden önemlisi sürdürülebilir olmayı hedefleyerek fiyat tarifesi belirliyor.
Durumu yanlış anlamışsınız. Yaptığım eleştiri sebebiyle "bu konuyu burada eleştirme" "beğenmiyorsan oy kullanma" gibi şahsımın ismi kullanılmadan dolaylı olarak cümleler yöneltildi. Bende buna istinaden yazdım. Yoksa kimseye sınır çizmek gibi bir derdim yok ama bana bir sınır çizilmeye çalışılıyorsa da buna cevap veririm. Ben daha en başta fiyatları nedeniyle firmadan bu ay alım yapmayacağımı söyledim. Konu buralara kadar geldi. Neyse Allah herkesin çarşısını pazar etsin.
 
Sizin eleştirileriniz gerçek bir eleştiri ihtiva etmediği için, eleştirilerinizin gerekçeleri sağlam olmadığı için söylediğimiz ifadeleri şahsi algılamanız normal. Ve her söyleneni kendinize saldırı olarak algılıyorsunuz. Size saldırmıyoruz,rahat olun :)Oylama sonucunda çıkan firmayı eleştirecekseniz bunu sağlam argümanlarla yapmanız gerekir. Sizin bir firmayı değerlendirmenizdeki en büyük etken kahve fiyatları olabilir.Bu gayet normaldir.Fiyatlari pahalı bulursunuz ve oy vermezsiniz, gayet tutarlı bir durum. Fakat kimse, siz bu firmaya neden oy veriyorsunuz, fiyatları bunların pahalı, ben bu tutumu eleştiriyorum, diyemez. Benim bahsettiğim budur. Oylama sonucunda tutarlı eleştirilerin tabi yapılması gerekiyor; eleştiri firmanın kendine değil de firmanın kahveleri üzerinden olursa hem firma kendi ürünlerine daha çok dikkat edecek hem de diğer firmalar bu eleştirilerden kendine pay biçecektir. Mesela sizin birinci önceliğiniz fiyat olabilir ama çoğu arkadaşımızın önceliği bu değil. Size pahalı gelen herkese pahalı mı geliyor sizce ? Ve pahalı derken neye göre pahalı, çok genel altı boş bir iddia. Veya insanlar oy verirken sizce fiyatları göz önünde mi bulunduruyor ? Toplu alımlar bir indirim etkinliği mi yoksa insanların toplu bir şekilde aynı kahveler üzerinden bir deneyim kurması, kendi demlemelerini benzer tecrübelerle ileri bir noktaya taşıması mı ? Veya hiç denenmemiş bir firmayı denemek, toplu bir şekilde bağ kurup firmayı keşfetmek mi ? Herkesin farklı değerlendirme kriteri var; genel olarak kahve seçkisi, firmaya güven yani kavrumlardaki tutarlılık ve firmanın iletişim tutumu bu oylamalarda belirleyici oluyor. Calibre bu ay oylama öncesi bir sürü açıklama ve genel hazırlık sürecinden bahsettti, adamlar ciddi hazırlanmış, akılda kalıcı, hatıra odaklı yaklaşımlar bulmuş, bir yenilik getirmişler. Ve herkesi ister istemez etkiler bu yaklaşımlar.
Gelelim fiyat konusuna; eğer kahve fiyatına eleştiri yapacaksak bunu 2 şekilde yapabiliriz.
1. Alırız kahveleri ve deneriz. Bu fiyatı hak ediyor mu etmiyor mu ? diye bir değerlendirmede bulunuruz. Ben denedim, bu fiyatı hak etmiyor çünkü... diye bir açıklama yapabiliriz.
2. Bu kahveleri Türkiye içinde başka bir firma satıyor mu ? diye araştırma yaparak piyasadaki farklı fiyatlardan pahalı ve ucuz değerlendirmesi yaparız.
Fransa veya japonya olsun, bu ülkedeki fiyatlardan karşılaştırma yapmak çok yanlış. Böyle bir değerlendirme yapabilmemiz için bilinemeyecek kadar farklı konuda bilgi sahibi olmamız gerekir. Mesela sadece gümrük mevzuatlari bile buna izin vermez. Fransadaki firmanın gider kalemleri neler ? Tüketici hedefleri nedir,hangi müsteri grububa hitap ediyor? Kaç çalışanı var? Aynı kahveye acaba farklı olarak nasıl kalite kontrol süreçleri uyguladı ? Bunları biliyor muyuz ? Başka ülkenin asgari ücretine olayı indirgersek sadece kahve değil çoğu ürün grubunda biz pahalı kalırız. Dışarıda mercimek çorbası içerken her yerde fiyatlar aynı mı ? Endonezyadaki mercimek çorbası fiyatları mahallenizde çorba içerken sizin için belirleyici oluyor mu ?
Çok uyguna kahve satan yerler zaten var ama topluca aynı kahveyi alıp deneyeceğimiz bir etkinlik olmuyor. Bu yüzden bu toplu alımlari fiyata indirgemek doğru olmaz, mesela kahve firmalarından %25 değil de %30-40 gibi bir talepte, somut bir talepte bulunabiliriz. Somut konuşmak lazım, soyut, öznel çıkarımlarla bir yere varılmaz.
Eleştirelerde bizim kendi iddalarımızın çok güçlü olması gerekir. Eğer eleştiriyi sonraki alımlar ve kahve firmaları için bir gelişim ve iyileştirme olarak düşünüyorsak. Kahve fiyatları yüksek ? Ne demek bu, çok genel, yüzeysel, basit. Eleştiri falan değil bu. Son olarak; bu yazdıklarım genel bir değerlendirmedir, calibre savunucu falan değilim, calibreden de kimseyi tanımam. Konu buradan açıldığı için firmanın adı geçiyor.
 
Sizin eleştirileriniz gerçek bir eleştiri ihtiva etmediği için, eleştirilerinizin gerekçeleri sağlam olmadığı için söylediğimiz ifadeleri şahsi algılamanız normal. Ve her söyleneni kendinize saldırı olarak algılıyorsunuz. Size saldırmıyoruz,rahat olun :)Oylama sonucunda çıkan firmayı eleştirecekseniz bunu sağlam argümanlarla yapmanız gerekir. Sizin bir firmayı değerlendirmenizdeki en büyük etken kahve fiyatları olabilir.Bu gayet normaldir.Fiyatlari pahalı bulursunuz ve oy vermezsiniz, gayet tutarlı bir durum. Fakat kimse, siz bu firmaya neden oy veriyorsunuz, fiyatları bunların pahalı, ben bu tutumu eleştiriyorum, diyemez. Benim bahsettiğim budur. Oylama sonucunda tutarlı eleştirilerin tabi yapılması gerekiyor; eleştiri firmanın kendine değil de firmanın kahveleri üzerinden olursa hem firma kendi ürünlerine daha çok dikkat edecek hem de diğer firmalar bu eleştirilerden kendine pay biçecektir. Mesela sizin birinci önceliğiniz fiyat olabilir ama çoğu arkadaşımızın önceliği bu değil. Size pahalı gelen herkese pahalı mı geliyor sizce ? Ve pahalı derken neye göre pahalı, çok genel altı boş bir iddia. Veya insanlar oy verirken sizce fiyatları göz önünde mi bulunduruyor ? Toplu alımlar bir indirim etkinliği mi yoksa insanların toplu bir şekilde aynı kahveler üzerinden bir deneyim kurması, kendi demlemelerini benzer tecrübelerle ileri bir noktaya taşıması mı ? Veya hiç denenmemiş bir firmayı denemek, toplu bir şekilde bağ kurup firmayı keşfetmek mi ? Herkesin farklı değerlendirme kriteri var; genel olarak kahve seçkisi, firmaya güven yani kavrumlardaki tutarlılık ve firmanın iletişim tutumu bu oylamalarda belirleyici oluyor. Calibre bu ay oylama öncesi bir sürü açıklama ve genel hazırlık sürecinden bahsettti, adamlar ciddi hazırlanmış, akılda kalıcı, hatıra odaklı yaklaşımlar bulmuş, bir yenilik getirmişler. Ve herkesi ister istemez etkiler bu yaklaşımlar.
Gelelim fiyat konusuna; eğer kahve fiyatına eleştiri yapacaksak bunu 2 şekilde yapabiliriz.
1. Alırız kahveleri ve deneriz. Bu fiyatı hak ediyor mu etmiyor mu ? diye bir değerlendirmede bulunuruz. Ben denedim, bu fiyatı hak etmiyor çünkü... diye bir açıklama yapabiliriz.
2. Bu kahveleri Türkiye içinde başka bir firma satıyor mu ? diye araştırma yaparak piyasadaki farklı fiyatlardan pahalı ve ucuz değerlendirmesi yaparız.
Fransa veya japonya olsun, bu ülkedeki fiyatlardan karşılaştırma yapmak çok yanlış. Böyle bir değerlendirme yapabilmemiz için bilinemeyecek kadar farklı konuda bilgi sahibi olmamız gerekir. Mesela sadece gümrük mevzuatlari bile buna izin vermez. Fransadaki firmanın gider kalemleri neler ? Tüketici hedefleri nedir,hangi müsteri grububa hitap ediyor? Kaç çalışanı var? Aynı kahveye acaba farklı olarak nasıl kalite kontrol süreçleri uyguladı ? Bunları biliyor muyuz ? Başka ülkenin asgari ücretine olayı indirgersek sadece kahve değil çoğu ürün grubunda biz pahalı kalırız. Dışarıda mercimek çorbası içerken her yerde fiyatlar aynı mı ? Endonezyadaki mercimek çorbası fiyatları mahallenizde çorba içerken sizin için belirleyici oluyor mu ?
Çok uyguna kahve satan yerler zaten var ama topluca aynı kahveyi alıp deneyeceğimiz bir etkinlik olmuyor. Bu yüzden bu toplu alımlari fiyata indirgemek doğru olmaz, mesela kahve firmalarından %25 değil de %30-40 gibi bir talepte, somut bir talepte bulunabiliriz. Somut konuşmak lazım, soyut, öznel çıkarımlarla bir yere varılmaz.
Eleştirelerde bizim kendi iddalarımızın çok güçlü olması gerekir. Eğer eleştiriyi sonraki alımlar ve kahve firmaları için bir gelişim ve iyileştirme olarak düşünüyorsak. Kahve fiyatları yüksek ? Ne demek bu, çok genel, yüzeysel, basit. Eleştiri falan değil bu. Son olarak; bu yazdıklarım genel bir değerlendirmedir, calibre savunucu falan değilim, calibreden de kimseyi tanımam. Konu buradan açıldığı için firmanın adı geçiyor.
Ok👍
 
Benim uzun zamandır aylık etkinliklere katılmama engel olan bir sebep var, o da şu:
Aylık alım, kimsenin fikrini değiştirmeye, yeterli sürede denemesine, deneyimini paylaşmasına VE buna göre alım yapmasına yeterli süreye sahip değil. Bir firma kazandı, o kahveleri açıkladı. Karambole birkaç çekirdek almamız gerekecek demek. Aldık, 2-3 gün kargo bekledik, elimize geldi, bu sefer degassing süresi var, ortalama 2-3 hafta diyelim. Zaten ay bitti, o saatten sonra sadece geriye dönük bir deneyim paylaşımı yapabiliriz. Burada da bir soru, bu deneyim kime hitap edecek? Tekrar almak isteyene mi, yoksa başka kahveyi almış birine mi? E onun için de yeni firma seçildi, kim niye umursasın?

İşin özeti, bu deneyim paylaşmaya yönelik değil sadece indirimli kahve almaya yönelik oluyor, bunu da yorumların kısırlığı ve adetinden görebiliyoruz. Bir şeyler bence değişmeli, ama bu tam olarak nedir ben çözemedim. Belki bir ay seçim bir ay deneyim olup firmalara Daha uzun süre verilse, bu sayede yarı yarıya daha az firma seçilse, oyların daha ağırlığı olup firmalar da daha ilgili olabilir falan filan gibi şeyler..
 
Benim uzun zamandır aylık etkinliklere katılmama engel olan bir sebep var, o da şu:
Aylık alım, kimsenin fikrini değiştirmeye, yeterli sürede denemesine, deneyimini paylaşmasına VE buna göre alım yapmasına yeterli süreye sahip değil. Bir firma kazandı, o kahveleri açıkladı. Karambole birkaç çekirdek almamız gerekecek demek. Aldık, 2-3 gün kargo bekledik, elimize geldi, bu sefer degassing süresi var, ortalama 2-3 hafta diyelim. Zaten ay bitti, o saatten sonra sadece geriye dönük bir deneyim paylaşımı yapabiliriz. Burada da bir soru, bu deneyim kime hitap edecek? Tekrar almak isteyene mi, yoksa başka kahveyi almış birine mi? E onun için de yeni firma seçildi, kim niye umursasın?

İşin özeti, bu deneyim paylaşmaya yönelik değil sadece indirimli kahve almaya yönelik oluyor, bunu da yorumların kısırlığı ve adetinden görebiliyoruz. Bir şeyler bence değişmeli, ama bu tam olarak nedir ben çözemedim. Belki bir ay seçim bir ay deneyim olup firmalara Daha uzun süre verilse, bu sayede yarı yarıya daha az firma seçilse, oyların daha ağırlığı olup firmalar da daha ilgili olabilir falan filan gibi şeyler..
Katılıyorum. Hala Kasım kahveleri deneyimliyorum ben :D Ama üzerine 2 alım geçti, konu kapandı bile.

Ne yapılabilir bilmiyorum. Sadece bir tespit.

Birkaç sene önce degass süreleri daha kısaydı sanki. Veya önem verilmiyordu. Daha çabuk demliyorduk :D
 
İşin özeti, bu deneyim paylaşmaya yönelik değil sadece indirimli kahve almaya yönelik oluyor, bunu da yorumların kısırlığı ve adetinden görebiliyoruz.
Benimde tam olarak anlatmak istediğim bu
 
Son yapılan bir kaç toplu alım ile alakalı gözüme çarpan bir durum var. Anket ilk açıldığında yorum olarak aşağıda belirtilen ilk yorumlar insanların beklentilerini belirgin şekilde çıpalıyor diye düşünüyorum. Örneğin son yapılan anket bunun belirgin olduğu bir oylama oldu. Buradaki konu firmadan bağımsız ve kendilerini konunun dışında tutuyorum sadece örneklem olarak kullanıyorum.
Firma seçkisinde 8 kahve görünüyor. Bunların 4 tanesi (las torres idido lalesa ve chelbase) türkiyede nitelikli kahve konusu ile ilgilenen herkesin denediği ve hemen her kavurucuda bulunan kahveler. Subjektif olarak bu seçki bana heyecan verici gelmedi. Ve bu seçkiye bu kadar teveccühü de anlayamadım. O yüzden şunu merak ediyorum kaç kişi oy vermeden önce seçkileri kontrol ediyor? Çoğu kişi alttaki yorumlarda öne çıkan iki isimden birisine oyu veriyor olabilir mi? Bunun çözümü bu anketin altını yoruma kapatmak ve insanları biraz daha özgür bir araştırmaya sevk etmek olabilir mi?
 
Son yapılan bir kaç toplu alım ile alakalı gözüme çarpan bir durum var. Anket ilk açıldığında yorum olarak aşağıda belirtilen ilk yorumlar insanların beklentilerini belirgin şekilde çıpalıyor diye düşünüyorum. Örneğin son yapılan anket bunun belirgin olduğu bir oylama oldu. Buradaki konu firmadan bağımsız ve kendilerini konunun dışında tutuyorum sadece örneklem olarak kullanıyorum.
Firma seçkisinde 8 kahve görünüyor. Bunların 4 tanesi (las torres idido lalesa ve chelbase) türkiyede nitelikli kahve konusu ile ilgilenen herkesin denediği ve hemen her kavurucuda bulunan kahveler. Subjektif olarak bu seçki bana heyecan verici gelmedi. Ve bu seçkiye bu kadar teveccühü de anlayamadım. O yüzden şunu merak ediyorum kaç kişi oy vermeden önce seçkileri kontrol ediyor? Çoğu kişi alttaki yorumlarda öne çıkan iki isimden birisine oyu veriyor olabilir mi? Bunun çözümü bu anketin altını yoruma kapatmak ve insanları biraz daha özgür bir araştırmaya sevk etmek olabilir mi?
Maalesef araştırma yapmak yerine çoğunluğa uymak tercih ediliyor. Halbuki siteye girip göz atsalar bir çok kahvenin stokta olmadığını, 2-3 tane özel kahvesinin olduğunu görecekler.
 
Son yapılan bir kaç toplu alım ile alakalı gözüme çarpan bir durum var. Anket ilk açıldığında yorum olarak aşağıda belirtilen ilk yorumlar insanların beklentilerini belirgin şekilde çıpalıyor diye düşünüyorum. Örneğin son yapılan anket bunun belirgin olduğu bir oylama oldu. Buradaki konu firmadan bağımsız ve kendilerini konunun dışında tutuyorum sadece örneklem olarak kullanıyorum.
Firma seçkisinde 8 kahve görünüyor. Bunların 4 tanesi (las torres idido lalesa ve chelbase) türkiyede nitelikli kahve konusu ile ilgilenen herkesin denediği ve hemen her kavurucuda bulunan kahveler. Subjektif olarak bu seçki bana heyecan verici gelmedi. Ve bu seçkiye bu kadar teveccühü de anlayamadım. O yüzden şunu merak ediyorum kaç kişi oy vermeden önce seçkileri kontrol ediyor? Çoğu kişi alttaki yorumlarda öne çıkan iki isimden birisine oyu veriyor olabilir mi? Bunun çözümü bu anketin altını yoruma kapatmak ve insanları biraz daha özgür bir araştırmaya sevk etmek olabilir mi?
Bu konuda size katılıyorum hocam. Bu ay özelinde Olwen'in sonradan eklenmesi ve sonradan eklendiğinin duyurulduğu mesajda SCA ödülü vurgusu yapılmış olması da bence istemsiz de olsa manipülatif bir etki yaratmış olabilir. Seçkileri incelemeden oy kullanacak olsam aa adamların 5 tane ödülü varmış bunlar olsun diye düşünürdüm muhtemelen.

Fakat sizin de bahsettiğiniz gibi seçkileri oldukça kısıtlı gibi görünüyor. Ben 8 değil 7 kahve gördüm hatta. Yıkanmış bir kahve olmaması da ayrıca negatif bir nokta bence.

Ayrıca bu mesajı okurlarsa kendilerine feedback olarak söylemiş olayım sitelerinde hata var. Menüden özel seçki menüsüne gitmek istendiğinde site filter base sayfasına atıyor. Butona yanlış link gömülmüş.
 
Geri
Üst