• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Niji 2 ay önce yarışmaya gidecekleri için çıkmak istemişti. Oylamayı açmamızın ardından artık katılabileceklerini bize ilettiler. Dünyada bizi temsil ettikleri için küçük bir ayrıcalık tanıyarak oylamayı güncelledik ve aynı gün oy değiştirme ekledik. Normalde yaptığımız veya yapmak istediğimiz bir şey değil.
Nijinin ayrıcalıklı olduğunu kabul etmiyorum.
Ayrıcalıklar kahve evreninin başını belaya soktu/sokar/sokacak.
Dünyada bizi temsil ettikleri ayrıntısıda manipülasyondur/manipül/manip.

ÖNEMLİ DUYURU

Firma1 üretim hacmindeki sorunlar nedeniyle listeden çıkmak istemiştir. Oy değiştirme seçeneğini hala aktiftir. Tekrar kullabilirsiniz oylarınızı.

Üretim hacmindeki sorundan kasıt nedir acaba?

Makineleri aynı, roasterları aynı. Üretim kapasitelerinde kendi normallerinin altına mı düşmüşler? Yoksa bize ayıracak hacimleri mi yok?

Ya da bir diğer deyişle toplu alımdan çıkan diğer bir çok firma gibi toplu alıma katılmak onlar için cazibesini mi yitirdi?

Eğer sorun ilki ise onlar için üzücü. İkincisi ise forum için üzücü.

Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama üyeliğim yeni sayilir bi konu dikkatimi cekiyor bu yil bütün toplu alımlara katıldım katılmamda da en büyük sebep birlikte paylaşım deneyim yapmak bsyler öğrenmek son alımlarda kimse yorum yapmıyor neredeyse büyük ihtimalle ustadlar yorgun yeni başlayanlar da yazsam garip mi olur cekintisinde bence kötü bir çıktı alınsa bile yazmak lazım diye düşünüyorum.bu benim düşüncem belki yanlis dusunuyorum kusuruma bakmayın yazın yazdırın hobiyi canlı tutalim

Kulüpte biraz dolandım, göremedim ama eğer daha önce başkası yazdıysa dikkatsizliğimi mazur görün.
Bu aylık alımlar için yeni ve çoğumuzun bilmediği hatta fikrimizin bile olmadığı kavurucuları seçiyoruz. Yeni deneyimler güzel oluyor açıkçası. Ama bu ekonomik ortamda giderek lükse kaçan bir tutku haline geliyor aynı zamanda.
Oluru ya da olmazı nedir bilmiyorum ama benim önerim; anketin kazananı olan kavurucunun 2-3 demlemelik paketler halinde sayısını kavurucunun belirleyeceği bir seçki hazırlaması. Böylelikle alacağımız kahve hakkında uygun fiyatlı bir fikrimiz oluşur.
Bu şekilde hem daha geniş kitlelere ulaşılacağı hem de farklı ve yeni çekirdek deneyimlerimizin artacağı fikrindeyim.

@Alihandro Ekstra küçük paket ürettirmek de bir maliyet olduğu için ve her firmanın elinde olmadığı için pek mümkün olmayabilir. Ancak söylediğinizin üstünde duracağımdan ve kazanan firma ile bunu konuşacağımdan emin olabilirsiniz.

Yeni yılda bazı değişiklik düşünceleri;

1) Bütün firmalar en azından 1 kere seçilene kadar sadece seçilmeyen firmalar arasında oylama yapma.
Gerekçe: Bir grup içinden sağlıklı bir seçim yapabilmek için bütün katılımcılara aşina olunması ve ayrıca yeni firmaların önünün açılması gerekliliği. Bu ay Tone seçildi de kötü mü oldu? Kahve konusunda herkes memnun gördüğüm üzere. Yeni deneyimler, yeni insanlar falan güzel şeyler yani.

2) İki aşamalı seçim sistemi.
Gerekçe: Oylar inanılmaz dağılım gösteriyor. Bazı insanların kafalarında 2'nci, 3'ncü isimler olabiliyor. Ankette sıfır olan firma genelde hiç olmuyor. İnsanlar benim oy taklaya geldi diye düşünebilir. 5'nci olan bir firmanın bir anda 1'nci olduğunu görebiliriz. İkinci aşama iki firma arasında olmayacak, 4-5 firma olmalı diye düşünüyorum.

Bu yan fikir, pek iddialı değil ve ikinci ile uyum göstermez;

Acaba mevcut firmalar arasından 5-6 tane biz seçsek de oylamaya sunsak nasıl olur? Pek demokratik görünmeyeceği için bu biraz da bize güvenmeniz ile ilgili. O ay fazla seçeneği olan, heyecanlı seçkisi olan, o ay iş gücü bakımından foruma ilgi gösterebilecek olan firmaları sunarız. Seçilen firma her zamanki gibi 1 yıl listeden çıkarılacak tabii, bu şekilde o seçkideki isimlerin hep değişeceğinden emin olabilirsiniz.

Böyle yılda bir seçim sistemine update atarsak heyecan gelir gibi. Online oyunlara yama getirerek oyunun dinamiklerini değiştirip heyecan katıyorlar ya, onun gibi. Her ay aynı şeyleri yapıyoruz. Ben gereklilikten ötürü evde olduğumdan başıma da iş açmak istiyorum. 😀

Mesela 1. Olan firma %25 gibi bir indirim yapıyor, 2. Seçilen firma %15, 3. Olan firma %10 indirim yapsa diğer olanakları değerlendirme açısından mantıklı olabilirdi.

Yeni yılda bazı değişiklik düşünceleri;
1nci madde zorunlu olarak tüm firmaları seçmeyi gerektirecek, bazı firmaları birkaç kişi haricinde kimse (seçki yetersizliği veya başka sebeplerle) tercih etmiyor olabilir. Zorlamak seçim mantığına aykırı olur; asla istemediğim seçenekler arasından birini seçmek zorunda kalmak özgürlük değil. Zaten her firma yıl içinde sadece 1 kere seçilebildiği için sürekli o yıl içinde seçilmemiş firmalar arasında tercih yapılıyor.

2nci madde mantıklı olabilir, böylece insanlar az oy alacağını düşündüğü için ilk seçeneği olabilecek denenmemiş firmalar yerine daha garanti oy kullanımı yapabiliyorlar.

Anket öncesi firmalardan teklif alınabilir. Hatırladığım kadarı ile geçtiğimiz senelerde sadece burası aracılığı ile aylık alımlarda 1 tonun üzerinde kahve satışı yapan yerler olmuştu, dolayısıyla bu toplu alım kullanıcılar için olduğu kadar firmalar için de büyük bir şans.

Ankete katılmak isteyen firmalar, yönetim ekibine "ellerindeki kahveler (hasat, varyete, tadım notu, skoru gibi zaten internet sitelerinde bulunması gereken bilgiler), fiyatları, kahvelerin stok durumları, paketleme detayları, kavurma profilleri, kavrum yaptıkları makine ve seçilmeleri durumunda yapacakları indirimleri iletsinler. Seçimler bu iletilen bilgiler üzerinden yapılsın.

Acaba mevcut firmalar arasından 5-6 tane biz seçsek de oylamaya sunsak nasıl olur? Pek demokratik görünmeyeceği için bu biraz da bize güvenmeniz ile ilgili. O ay fazla seçeneği olan, heyecanlı seçkisi olan, o ay iş gücü bakımından foruma ilgi gösterebilecek olan firmaları sunarız. Seçilen firma her zamanki gibi 1 yıl listeden çıkarılacak tabii, bu şekilde o seçkideki isimlerin hep değişeceğinden emin olabilirsiniz.
bu seçeneğin kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum, upuzun bi liste görünce ve çoğu da tanımadığım bilmediğim kavurucu olunca açıkçası bunların hangisi toplu alıma uygundur, seçkisi geniştir, iletişimi iyidir vs tek tek bakmıyorum, ya bildiğim kavuruculardan birine, ya da ilk mesajlarda yönelim hangi kavurucu(lar)a gittiyse oy boşa gitmesin diye ona yöneliyorum.
Ön elekten geçmiş birkaç kavurucu arasından seçim yapmak çok daha verimli ve kapsayıcı olacaktır.
demokratik değil doğru, ama demokrasi arayan Norveç'e gitsin hocam burası TC :D
ücretli kullandığımız spotify'da bile sonuçta önümüze kimler çıkarılırsa onları dinliyoruz, toplu alım ekibinin editoryal dokunuşundan geçen, potansiyel gördüğü kavurucuların içinden seçim yapmak beni rahatsız etmez.

Bütün firmalar en azından 1 kere seçilene kadar sadece seçilmeyen firmalar arasında oylama yapma.
Listede hala Supremo, Yirgacheffe şeklinde genelgeçer kahveler satan nitelikli değil demeyelim de daha az nitelikli firmalar varken bence kısır döngüye sürebilir etkinliği. Herkes her ay zaten katılmıyor ama bi noktada etkinliğin sonunu getirebilir heyecan uyandıran firma kalmayınca.
Burdaki temel sıkıntı bu kadar kişisel zevklere dayalı bir hobide sadece 3(bildiğim kadarıyla) kişinin kişisel tercihlerine kalmak demokratikliği geçtim, manipülasyona da açık bi alan yaratır bence. Mevcut anketteki gibi "Bence..." ile başlayan tek cümle bir entry yeterli olur başlıklarda etkinlik ekibi olarak bir görüş belirtmek isterseniz.
upuzun bi liste görünce ve çoğu da tanımadığım bilmediğim kavurucu olunca açıkçası bunların hangisi toplu alıma uygundur, seçkisi geniştir, iletişimi iyidir vs tek tek bakmıyorum, ya bildiğim kavuruculardan birine, ya da ilk mesajlarda yönelim hangi kavurucu(lar)a gittiyse oy boşa gitmesin diye ona yöneliyorum.
Excel tablosunda ilk bakış için yeterli bilgi mevcut, 3-5 site gezip size uyanı bulana kadar "meh" diyip geçmek olsa olsa 15 dk. Bu kadar her ay katılım gösterme niyetindeyseniz(iyi anlamda söylüyorum, başka türlü ifade edemedim, anlaşmazlık olmasın), zaman ayırmak için makul bi süre. Bu kadar böyle her şey derlensin önüme gelsin(Spotify örneğiniz için de aynı şekilde) biraz köreltici ve zevk/tüketim alışkanlıklarımızı manipülasyona açan bir durum bariz bi şekilde.

Benim kişisel görüşüme gelirsek;

Mevcut formatı gayet ayarında bence etkinliğin. Eski tıklanabilir tablo geri gelse her şey daha iyi akabilir üşenen/vakti olmayan üyeler için. Bir de her anket açılırken belli bir düzende değil de hep farklı şekillerde(aynı şekilde deneyim başlığı da) açılıyor format olarak. Onu da bir düzene/rayına oturtsa ekip çok iyi olur. Size de zaman kazandırır çok fazla değişiklik yapmadan yayınlayabilirsiniz. Her ay katılmıyorum(önceki ay oy vermemiş bile olabilirim, hatırlamıyorum) ama ayda bir "Şu kavurucuda ne varmış" şeklinde hemen hemen herkesi bir check etmeme vesile oluyor etkinlik. İstediğim kavurucu seçilmezse de zaten başka yerlerden alışveriş yapıyorum ilgimi çeken bir kahve yoksa(bu ay infüzeler fazla geldi, itici buldum, ilgimi çeken kahve de pek olmayınca almadım mesela) zaten aklımda başka planlar oluyor hep.

Son düzenleme:
Arkadaşlar şöyle bir fikrim var. Hiç seçilmeyen ve/veya yeni katılan firmalara verilen 1 oy 10 sayılsın (ya da 5)

Arkadaşlar şöyle bir fikrim var. Hiç seçilmeyen ve/veya yeni katılan firmalara verilen 1 oy 10 sayılsın (ya da 5)
Toplam seçki sayısı 2 olan firmalar seçilirse kime nasıl bir katkı, deneyimi olacak? hiç seçilmemesinde bazı mantıklı sebepler olabiliyor.

Burdaki katılımcılar ona bakıp ta seçiyor zaten.

Toplam seçki sayısı 2 olan firmalar seçilirse kime nasıl bir katkı, deneyimi olacak? hiç seçilmemesinde bazı mantıklı sebepler olabiliyor.
Merhaba. Seçki sayısı 2 olan firmalara listemizde yer vermiyoruz. Durumun devamlılığı söz konusu olduğunda bir süre sonra listeden çıkarıyoruz.

Yeni ve seçilmeyen firmaların her ay seçilebilmesi ve şans verilmesi ile ilgili sık sık eleştiriler geliyor. Benim toplu alıma bakış açımla burada asıl amaç gözden kaçıyor. Bence toplu alım kahve keşfetmek ve beraber deneyim oluşturmak üzerine.
Firmalarda zaten bir sene toplu alıma katılamıyor, kahve seçkisi bir yıl arayla tamamen değişiyor, aynı firma tekrar seçilse bile kahveler farklı oluyor. Yeni bir deneyim imkanı oluşuyor. Yani aslında deneyim hep kahve üzerinden ilerliyor.
Farklı firma görmek elbette değerli ama toplu alımın ruhu, kahveleri birlikte deneyimlemek. Bir firma tekrar tekrar seçilmiş olsa da kahve yeni olduğu sürece deneyim de yeni oluyor diye düşünüyorum.

Merhaba. Seçki sayısı 2 olan firmalara listemizde yer vermiyoruz. Durumun devamlılığı söz konusu olduğunda bir süre sonra listeden çıkarıyoruz.
Son 2 ayda listede Zümrüt Karaca 2 seçkiyle oylamada bulundu, listeden çıkarıldığını hatırlamıyorum.

Geri