• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

evet. daha az miktarda olan kahveler için poşeti birkaç parçaya kesiyordum ve her iki tarafından yapıştırıp vakumluyordum bu da ancak 10cm ilk bir boya kadar mümkün oluyordu. sizin bahsettiğiniz en ise o zaman sorun olmaması lazım.
Poşetleri çeşitli en kerde kesip denedim ama 6-7 cm aralığındaki yani dar ağızlı poşetleri vakumlamadı.

%90 kenarın yapışmaması sorunudur. Poşet yapıştırma makinesine geçene kadar çok zorlanıyordum yapıştırmada.
O zaman gözden kaçırdığım küçük bi noktadan kaçak olabilir.Ama işin tuhafı aynı işlemi daha büyük ebatlı poşetlerde sorun olmadan gerçekleştiriyor.

kahve saklamak için anne sütü saklama poşetlerini deneyen var mı? çift kilit sistemi olması avantaj olur mu? içindeki havayı pipetle çekmek daha rahat olur hem de boyutunun küçük olması avantajlı gibi duruyor.

merhaba, kahve vakumlama işi çığırından çıkmaya başlayınca elimdeki kahvelerden haberdar olmak için bir envanter listesi hazırladım. benim için aynı kahveden habersizce yeniden sipariş etmemek, kontrolsüz alışveriş yapmamı ve aç gözlülüğümü önlemek, elimde hangi kavrum kahveler olduğunu bilmek, beğendiğim ama bitmek üzere olanlara yeni sipariş geçmek gibi temel faydaları olacak. elimde hiç espresso olmadığını dün fark edince bir liste yapmam gerekiyormuş dedim. şimdi sayım yapıp listeyi buzdolabına asacağım. isteyenler çıktı alabilsin veya düzenleyerek kullanabilsin diye dosyayı buraya ekledim.

Ekli dosyalar

merhaba, kahve vakumlama işi çığırından çıkmaya başlayınca elimdeki kahvelerden haberdar olmak için bir envanter listesi hazırladım. benim için aynı kahveden habersizce yeniden sipariş etmemek, kontrolsüz alışveriş yapmamı ve aç gözlülüğümü önlemek, elimde hangi kavrum kahveler olduğunu bilmek, beğendiğim ama bitmek üzere olanlara yeni sipariş geçmek gibi temel faydaları olacak. elimde hiç espresso olmadığını dün fark edince bir liste yapmam gerekiyormuş dedim. şimdi sayım yapıp listeyi buzdolabına asacağım. isteyenler çıktı alabilsin veya düzenleyerek kullanabilsin diye dosyayı buraya ekledim.

Online düşünürseniz “Notion” tavsiye ederim

Vakum makinemi artık kahve için kullanma zamanım geldi .:) Ancak iki sorum olacak, uygun olanlar cevaplayabilir mi?

1. Dondurucu içerisinde bulunan ışık kahveye zarar verir mi?
2. Dondurma işlemi Degassing süreci bittikten sonra mı? Önce mi olmalı?

Vakum makinemi artık kahve için kullanma zamanım geldi .:) Ancak iki sorum olacak, uygun olanlar cevaplayabilir mi?

1. Dondurucu içerisinde bulunan ışık kahveye zarar verir mi?
2. Dondurma işlemi Degassing süreci bittikten sonra mı? Önce mi olmalı?
Merhaba, bu konuda Teoman daha bilgili fakat bildiğim kadarıyla yanıtlayayım. Işık hiç sönmüyorsa problem olacağını düşünüyorum. Çünkü ısı, nem ve ışıktan korumak gerekiyor enzimlerin çalışmasını minimuma indirebilmek için. 2. sorunuza gelecek olursak kahvenizin hah şuan mükemmel oldu dediğiniz tattayken vakumlamanız daha doğru olacaktır. Ben genelde 8-10 günlükken vakumluyorum ve bir problemle karşılaşmadım.

Merhaba, bu konuda Teoman daha bilgili fakat bildiğim kadarıyla yanıtlayayım. Işık hiç sönmüyorsa problem olacağını düşünüyorum. Çünkü ısı, nem ve ışıktan korumak gerekiyor enzimlerin çalışmasını minimuma indirebilmek için. 2. sorunuza gelecek olursak kahvenizin hah şuan mükemmel oldu dediğiniz tattayken vakumlamanız daha doğru olacaktır. Ben genelde 8-10 günlükken vakumluyorum ve bir problemle karşılaşmadım.

Aynen katılıyorum, aynı günlerde vakumlama yapıyorum.

50 mL santrifüj tüplerine 18g espresso single dose hazırladım, buzluğa attım.

İçerisindeki hava oldukça az, vakum kadar az olmasa da, yine de belki uzun süre değil de kısa (1-2 ay) için idare edeceğini düşünüyoruz, Subzero da espressolarını bu şekilde koruyor. 50 tanesi 40₺ + 10₺ kargo

Ekli dosyayı görüntüle 7936Ekli dosyayı görüntüle 7938
Kapak tatmin edici bir şekilde kapanıyor mu acaba

Kapak tatmin edici bir şekilde kapanıyor mu acaba
Ben uzun süredir bu flaskları kahve için kullanıyorum ama uzun süre buzluğa atmaya cesaret edemedim.

Kısa dönem saklama, seyahat, iş yeri vs için gayet ideal. Öğütülmüş olarak da taşıdığım olmuştur.

Plastik ile gıdanın teması konusunda büyük çekince yoksa, düşünülebilir. :)

Geri