• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü 1.Yıl Dönümü Toplu Alımı Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A85072A1-D634-43C6-BBA2-303FD82BE4F2.jpeg
@shadow3804 ile paylaştığımız kahveler ulaşmıştır.Böyle güzel kahveler edinmemizde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, kahveleri teslim etme aşamasında, anlayışından dolayı @shadow3804 e buradan tekrar teşekkür ediyorum.

espresso paketini paylaşmak isteyen olursa talibim, çok az paket olduğu için zannetmiyorum ama...
bulamazsam @Sungur size ortak olabilirim.

filtre setine ortak arayan yeşillendirebilir 🙂

Uganda Elgonu CMD 20 klik, 18/295, 65 ppm Peakten aldığım suyla 94 derecede demledim. 4 döküşle 1.50 döküşü bitirdim, sonlarda aşırı tıkandı. 4.10 da bitti. Eyvah kahve boşa gitti, berbat oldu diye düşünürken yine de çok meyvemsi bir sonuç çıktı. Bu kahveden kötü bir fincan almak imkansız diye düşünüyorum :D
Bu tıkanma olayını ben de yaşıyorum. 20/300, Uludağ Premium, 94 derece su ile 1:1:1 şeklinde demledim.
Molent G50 ile 37, 40, 44 klik denedim. 4.10-4.35 arası bitiyor sürekli.
Hario Switch kullanıyorum, kağıt da Cafec TH-1, yani ikisi de normalde hızlı bitişe neden olabilecek ekipmanlar.
Su döküş hızını da arttırmayı denedim ama en fazla 4.10'a düşürebildim.
Bu süreye rağmen @okankrc 'nın da belirttiği gibi oldukça meyvemsi bir fincan aldım. Sadece alttan gelen bitter tat olmasa daha iyi bir fincan alınabilir diye düşünüyorum.
Bu konuda önerisi olan varsa duymak isterim :)

Bu tıkanma olayını ben de yaşıyorum. 20/300, Uludağ Premium, 94 derece su ile 1:1:1 şeklinde demledim.
Molent G50 ile 37, 40, 44 klik denedim. 4.10-4.35 arası bitiyor sürekli.
Hario Switch kullanıyorum, kağıt da Cafec TH-1, yani ikisi de normalde hızlı bitişe neden olabilecek ekipmanlar.
Su döküş hızını da arttırmayı denedim ama en fazla 4.10'a düşürebildim.
Bu süreye rağmen @okankrc 'nın da belirttiği gibi oldukça meyvemsi bir fincan aldım. Sadece alttan gelen bitter tat olmasa daha iyi bir fincan alınabilir diye düşünüyorum.
Bu konuda önerisi olan varsa duymak isterim :)
switch kullanarak uganda kahvesini dün demledim filtre hario 40lı kutu,su peak water sürahi 5e yakın ayar 93 derecce molent g50 38 klikte süre olarak 3.20 de bitti.reçete olarak switch kapalı bloom yapıyorum kahvex3 ml su ile sonra 45.saniyede switchi açıp düz v60 gibi demliyorum. inşallah yardımcı olabilmişimdir :)

Kahvesi eline geçip de aeropress'te demleme yapan var mı acaba :) arama kısmında aradım fakat bulamadım. Tarif gelse de denesek; yoksa ben bugün ilk tarifi eve geçince elgon'la deneyip paylaşacağım.
Bu arada kahvesini benimle paylaşan Adana kahve arkadaşım @okankrc 'ya da buradan teşekkür etmiş olalım.

switch kullanarak uganda kahvesini dün demledim filtre hario 40lı kutu,su peak water sürahi 5e yakın ayar 93 derecce molent g50 38 klikte süre olarak 3.20 de bitti.reçete olarak switch kapalı bloom yapıyorum kahvex3 ml su ile sonra 45.saniyede switchi açıp düz v60 gibi demliyorum. inşallah yardımcı olabilmişimdir :)
Çok teşekkürler, bir sonraki demlemede deneyip sonucu yazacağım :)

Kahvesi eline geçip de aeropress'te demleme yapan var mı acaba :) arama kısmında aradım fakat bulamadım. Tarif gelse de denesek; yoksa ben bugün ilk tarifi eve geçince elgon'la deneyip paylaşacağım.
Bu arada kahvesini benimle paylaşan Adana kahve arkadaşım @okankrc 'ya da buradan teşekkür etmiş olalım.
Nicaragua, Comandante 18 Click, 93-95 derece arası su ( buzdağı modifiye 125 ppm), 11,5 gram kahve, 180 ml su, aeropress ters yöntem, suyu döküp 10 saniye karıştırma, 1. dakikada presslemeye başlama, 2.dakika da presslemeyi bitirme. Bu şekilde yaptığımda çok lezzetli ve özellikle after tasti çok hoş bir kahve oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri