• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar, fuar yoğunluğuna başlamadan evvel ilk buraya yazmak istedim, duyurusunu instagramdan da yapacağım ama kod aktif durumda.

Kasım ayı kampanyaları için biz de %20 indirim sağladık kahveler özelinde. Kupon kodu: kültürlükasım

Kahvelerimizi tadacak tüm arkadaşlara afiyetler diliyorum şimdiden.

Keyifli haftalar diliyorum herkese! :coffee: :coffee:

Emeklerine, ellerine sağlık Vural. Anlattıkların kadarı ile epey iyi duruyor şu hali ile bile reçete. Bakalım son denemen sonrasında da nasıl çıkacaksa kahve kararımızı verelim, Türkiye'ye gelince ben de aynı reçeteyi 4 fincanlık modeline uyarlayayım Moka Pot'un, deneyeyim.

Son olarak senin kendi reçeten kaldı bir tek denenmedik. Sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

Emeklerine sağlık tekrardan!

Emeğinize sağlık sevgili @orkunustel

Gayet net,temiz,canlı ve ben buradayım diyen bir çekirdek.Gerek gövdesi gerekse kahve gibi kahve içiyorum hissiyatı ile başarılı bir sonuç elde ettik.Çekirdeğin ısıya karşı vereceği reaksiyonu bende çok merak ediyorum.

Tekrar Selamlar sevgili @orkunustel

Denemelerimin hiç birinde süre tutmadım,yukarıda da belirtmiştim.Benim için mühim olan demleme sürecinde gözlemlediklerim ve fincanımdaki sonuçtur ama son denememde bir süre tutayım dedim ve 3 dakika 45 saniye sürdü.

Bilgine.

Orkun Bey merhaba, site ile ilgili bir önerim olacaktı. Kahvelerin fiyatlarını görebilmek için bir kaç kere tıklamak gerekiyor. Ana ekranda ya da en azından kahvelerin kendi sayfasında görünse çok güzel olurdu diye düşünüyorum. Kahvenin sayfasına girdikten sonra tekrar "Satın Al" tıklamamız gerekiyor.
İndirim için de teşekkürler, bir bakalım neler alabiliriz :unsure:

Orkun Bey merhaba, site ile ilgili bir önerim olacaktı. Kahvelerin fiyatlarını görebilmek için bir kaç kere tıklamak gerekiyor. Ana ekranda ya da en azından kahvelerin kendi sayfasında görünse çok güzel olurdu diye düşünüyorum. Kahvenin sayfasına girdikten sonra tekrar "Satın Al" tıklamamız gerekiyor.
İndirim için de teşekkürler, bir bakalım neler alabiliriz :unsure:
Selamlar, öneriniz için çok teşekkür ediyorum. 🙏 Ülkeye döndüğüm gibi bu konu üzerine sitemizle ilgilenen arkadaşlarımızla konuşacağım mutlaka. 😇

hayırlı olsun (y)

Arkadaşlar, fuar yoğunluğuna başlamadan evvel ilk buraya yazmak istedim, duyurusunu instagramdan da yapacağım ama kod aktif durumda.

Kasım ayı kampanyaları için biz de %20 indirim sağladık kahveler özelinde. Kupon kodu: kültürlükasım

Kahvelerimizi tadacak tüm arkadaşlara afiyetler diliyorum şimdiden.

Keyifli haftalar diliyorum herkese! :coffee: :coffee:
İndirim ay sonuna kadar geçerli sanırım, değil mi?

Son düzenleme:
Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur +2 Step[22]
Çekirdek Miktarı: 48 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:18/10/2021
Su Sıcaklığı: 85°C - 87°C

Demleme Notları:
Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Bu tarif benim her zaman uyguladığım bir yöntem.Gövde hususunda hiç bir kayıp yok ve sanki çekirdeğin ısınması kahve notalarını biraz daha hissettir olmuş,aklımdan yarım gram daha çekirdeği arttırıp bir step daha kalınlaştırarak denemeyi düşünmedim değil çekirdeği bir kez daha temin edeceğim ve bu noktadan başlayarak fikrimi deneyeceğim.Evet evet bu çekirdeği yeniden temin edeceğim kesinlikle çünkü özellikle yaptığım son 3 deneme oldukça temiz,canlı ve lezzetli oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam 4Cup bir mokapot'un vardı ve eğer alüminyum ise su haznesini ısıtmadan suyu döktüğünde 90°C nin altına düşebilir,benim 6Cup'lık alüminyum mokapotumda hep öyle oluyor.Zannımca kahve sepeti 15 Gram - 20 Gram aralığında çekirdeğine göre değişkenlik gösteren bir kapasiteye sahiptir lakin denemelerini 12 - 13 Gram ile yapmanı salık veririm.Çünkü 10Cup mokapotum en kalın öğütüme sahip çekirdekte dahi en az 50 Gram alıyor ve hep başlangıç noktası olarak 50 Gram çekirdek ve 2 Tam Tur ile 87°C - 88°C ile başlar ve referans alırım.Lakin bu çekirdekte görmüş olduk ki biraz ince ve böyle kadife gibi bir çekirdek ama yinede ısınınca hiç bitterliğe kaçmadı bitterliğin zerresi yoktu.

Sanırım bir ay kadar bir ara vereceğim biraz zaruri,olurda yüz yüze konuşmak kısmet olursa detaylarını paylaşırım sevgili @orkunustel

Bu süreç içerisinde zannediyorum ki Etipyopya çekirdeğine espresso profil deneyeceksin ve yine yanılmıyorsam bu çekirdek yıkanmış.Yıkanmış çekirdeklerden dilediğim gövdeyi alamasamda senin elinden çıkmış çekirdeği denemeyi isterim.Bu süre zarfında da sanırım espresso profillemen ve pour-over reçeteleri ile düşündüğün video çekimlerini yapıp bitirmiş olursun ve belkide birlikte hem Pink Star'a biraz daha çalışma fırsatımız olur.

Yukarıda da söylediğim gibi son 3 fincanım özellikle en son senin tarifin ile demlediğim ve aynı kahve gramajı ile öğütüm derecesiyle kendi yöntemimle yaptığım deneme gerek gövdesi gerekse lezzeti benim için son derece tatminkardır ama hala çekirdek benim dahada potansiyelim var diyor ve ben bu bir aylık süreçten sonra bu çekirdeği yeniden temin edip içmek istiyorum.

Ben bu sürecin ve Kafein Kültür'ün bir parçası olmaktan sonsuz mutluluk ve gurur duydum.Bir şampiyon ile çalışmak benim gibi henüz yolun başımda olan ve bilgisi bilmediklerinden daha az olan bir ev demleyicisi olarak onur duydum.Çok güzel ve mütevazi bir yüreğe sahipsin sevgili @orkunustel

Umarım yaptıklarım ve yorumlarım gerek sana gerekse seni ve yaptıklarını takip eden insanlar bir çıkış noktası sağlamıştır.Eğer işe yaradıysa ne mutlu bana gurur duyarım.

Dubai gezisinin güzel ve sağlıklı geçtiğini umarım.Bizleri aynı Pink Star ve seçkindeki diğer tüm çekirdekler gibi güzel ve yeni çekirdekler ile buluşturacaksın.

Sağlıcakla kal güzel insan sevgili @orkunustel

Bu daha başlangıç,takipteyiz şampiyon...

Burada muhteşem bir "diyalektik" var. Ben yazılanları takip edenlerdenim. Bir derginin yazı dizisi gibi oldu. Birlikte bir değer oluşturuluyor. Bu katılımı ben bir etkinlik gibi görüyorum. Bir eser çıkıyor ortaya. Hem iletişim dili seviyesi hem de içeriğiyle Forumda aradığım ve daha çok olmasını beklediğim paylaşımlar oldu- olmakta. Teşekkürler.
Bu arada, @NoPainNoCoffee;
Yorumlarınızı okudukça, hiç ilgimi çekmese de gidip bir Mokapot alacağım. Bu nasıl tutkudur :)

Burada muhteşem bir "diyalektik" var. Ben yazılanları takip edenlerdenim. Bir derginin yazı dizisi gibi oldu. Birlikte bir değer oluşturuluyor. Bu katılımı ben bir etkinlik gibi görüyorum. Bir eser çıkıyor ortaya. Hem iletişim dili seviyesi hem de içeriğiyle Forumda aradığım ve daha çok olmasını beklediğim paylaşımlar oldu- olmakta. Teşekkürler.
Yorumlarınızı okudukça, hiç ilgimi çekmese de gidip bir Mokapot alacağım. Bu nasıl tutkudur :)

Selamlar @Mastaura

Güzel yorumların ve nezaketin için çok teşekkür ederim,takdir görmek ne hoş.Kahve hepimiz için bir tutku,bazen adı V60 olur bazen bir espresso makinesi bazende bir mokapot ama aslolan ve bizleri burada birleştiren kahve tutkumuzdur.Şu saatte kıymet verip yaptığım yorumu okuyorsanız aynı tutkuyu paylaşıyoruz demektir.Yüreğinize sağlık...

Orkun Bey,

Piyasadaki anaerobik, natürel kahve bombardımanına karşı 5 kahvenizin 3'ünün yıkanmış olması beni sevindiriyor.

Bu 'mayhoş' kahve akımına sizin de dahil olmamanızı umut ediyorum. 180 saat anaerobik fermante buruk kahve formatı yüzünden kahveden soğuduk.
sizi linç edip 48 saat oksijensiz fermentasyon sürecine sokacağız, hazırlıklı olun geliyoruz!

Orkun Bey,

Piyasadaki anaerobik, natürel kahve bombardımanına karşı 5 kahvenizin 3'ünün yıkanmış olması beni sevindiriyor.

Bu 'mayhoş' kahve akımına sizin de dahil olmamanızı umut ediyorum. 180 saat anaerobik fermante buruk kahve formatı yüzünden kahveden soğuduk.

Selamlar @Leylifer

Hani natural çekirdekler ben neden bulamıyorum yaaa 😂

Bulunca affetmiyorum vallahi 😂

Orkun Bey,

Orkun Beyin gördüğüm kadarıyla pek arası yok natural ve anaerobic kahveler ile. Benim de bazı istisnalar dışında çok aram yoktur. Daha berrak tatlar çok daha eğlenceli oluyor. 😅
Az önce istisnalardan biri denk geldi yıkanmış anaerobic bir kahve içtim ki tüm tabuları yıkar 😂

Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur +2 Step[22]
Çekirdek Miktarı: 48 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:18/10/2021
Su Sıcaklığı: 85°C - 87°C

Demleme Notları:
Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Bu tarif benim her zaman uyguladığım bir yöntem.Gövde hususunda hiç bir kayıp yok ve sanki çekirdeğin ısınması kahve notalarını biraz daha hissettir olmuş,aklımdan yarım gram daha çekirdeği arttırıp bir step daha kalınlaştırarak denemeyi düşünmedim değil çekirdeği bir kez daha temin edeceğim ve bu noktadan başlayarak fikrimi deneyeceğim.Evet evet bu çekirdeği yeniden temin edeceğim kesinlikle çünkü özellikle yaptığım son 3 deneme oldukça temiz,canlı ve lezzetli oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam 4Cup bir mokapot'un vardı ve eğer alüminyum ise su haznesini ısıtmadan suyu döktüğünde 90°C nin altına düşebilir,benim 6Cup'lık alüminyum mokapotumda hep öyle oluyor.Zannımca kahve sepeti 15 Gram - 20 Gram aralığında çekirdeğine göre değişkenlik gösteren bir kapasiteye sahiptir lakin denemelerini 12 - 13 Gram ile yapmanı salık veririm.Çünkü 10Cup mokapotum en kalın öğütüme sahip çekirdekte dahi en az 50 Gram alıyor ve hep başlangıç noktası olarak 50 Gram çekirdek ve 2 Tam Tur ile 87°C - 88°C ile başlar ve referans alırım.Lakin bu çekirdekte görmüş olduk ki biraz ince ve böyle kadife gibi bir çekirdek ama yinede ısınınca hiç bitterliğe kaçmadı bitterliğin zerresi yoktu.

Sanırım bir ay kadar bir ara vereceğim biraz zaruri,olurda yüz yüze konuşmak kısmet olursa detaylarını paylaşırım sevgili @orkunustel

Bu süreç içerisinde zannediyorum ki Etipyopya çekirdeğine espresso profil deneyeceksin ve yine yanılmıyorsam bu çekirdek yıkanmış.Yıkanmış çekirdeklerden dilediğim gövdeyi alamasamda senin elinden çıkmış çekirdeği denemeyi isterim.Bu süre zarfında da sanırım espresso profillemen ve pour-over reçeteleri ile düşündüğün video çekimlerini yapıp bitirmiş olursun ve belkide birlikte hem Pink Star'a biraz daha çalışma fırsatımız olur.

Yukarıda da söylediğim gibi son 3 fincanım özellikle en son senin tarifin ile demlediğim ve aynı kahve gramajı ile öğütüm derecesiyle kendi yöntemimle yaptığım deneme gerek gövdesi gerekse lezzeti benim için son derece tatminkardır ama hala çekirdek benim dahada potansiyelim var diyor ve ben bu bir aylık süreçten sonra bu çekirdeği yeniden temin edip içmek istiyorum.

Ben bu sürecin ve Kafein Kültür'ün bir parçası olmaktan sonsuz mutluluk ve gurur duydum.Bir şampiyon ile çalışmak benim gibi henüz yolun başımda olan ve bilgisi bilmediklerinden daha az olan bir ev demleyicisi olarak onur duydum.Çok güzel ve mütevazi bir yüreğe sahipsin sevgili @orkunustel

Umarım yaptıklarım ve yorumlarım gerek sana gerekse seni ve yaptıklarını takip eden insanlar bir çıkış noktası sağlamıştır.Eğer işe yaradıysa ne mutlu bana gurur duyarım.

Dubai gezisinin güzel ve sağlıklı geçtiğini umarım.Bizleri aynı Pink Star ve seçkindeki diğer tüm çekirdekler gibi güzel ve yeni çekirdekler ile buluşturacaksın.

Sağlıcakla kal güzel insan sevgili @orkunustel

Bu daha başlangıç,takipteyiz şampiyon...
Sanırım en iyi reçete bu oldu şu ana kadar. Geriye benim de evdeki moka pota göre uyarlamam kaldı. :) Moka pot konusunda çok deneyimli olmadığım için verebileceğim tavsiye doğal olarak tam tutmamış tabi ama bilgi paylaşımıyla beraber ilerleyelim istememin sebebi de buydu zaten. Hep birlikte daha güzeline ulaşmak. :) Tabi ki özelden konuşalım, planlayalım ya kavurmahaneye beklerim ya da görüntülü görüşebiliriz detayları reçetenin.

Sayende moka pot'ta Brezilya Pink StarEspresso için oldukça verimli bir bilgi dağarcığı oluştu bu başlık altında. Yine keza V60 için de diğer arkadaşlarımız da onlarca veri paylaştılar. Sen de diğer arkadaşlarımız da sağolun çok, emeklerinize sağlık! Özellikle son günlerde sen de çok emek sarf ettin ayrıca emeklerine sağlık Vural! :)

Bana oldukça faydalı oldu bu deneyim paylaşımları çünkü uzun zamandır mokapot kullanmadığım için, reçete konusunda fikir üretme adına yeterli verimi veremediğimi görmüş oldum ve bu bilgi paylaşımından güzel şeyler öğrendim ben de kesinlikle. Ayrıca diğer Moka Pot kullanıcıları adına da güzel bir rehber niteliğinde oldu burada birikmiş bilgi ve veriler.

Dubai gezisi güzel geçti diyebilirim. Çok fazla yer gezemedim tabi ama fuarda güzel çalıştım, 30'a yakın numune topladım yine. :) İki bölümlük bir vlog yolda!

Genel olarak ta ilk sayfada yazdığımdan beridir ne zaman sorulsa söylediğim birşey vardı, gerçekten kafein içeren bir içeceğin etrafındaki kültüre katkı sağlamak ve bu amaç içerisinde müşteri kavurucu sıfatlarını ayrıştırmamak, bütünleştirmek. Bunu yavaş yavaş beraber kazanım olarak elde ediyoruz. Bu sadece benim veya iş yaptığım insanların değil, sizlerin de çabaları, emekleri ve iyi niyeti sayesinde oluyor bu.

@Mastaura ne güzel tanımlamışsınız. :) Diyalektik! Üstelik konu açıldığında yine forumdan bir arkadaşımızın dergi, blog ismine benziyor biraz demişti. Ben de zaten isim olarak tamamıyla ticari bir yapı gösterecek bir isim istemediğimi, bir altyapısı olan, müşterilerini paydaş olarak gören bir paylaşım ağı olarak da ismin işaret etmesini istediğime benzer bir şey söylemiştim. Bu fikrimde bu markanın kimliğini oluşturmada ve devam ettirmede hep ısrarcıyım, ve kalıcı olacak da bu. :)

Amacım bir yandan bahsettiklerime dahil müşteriyi de bünyeye dahil ederek getirdiğimiz her kahveye dair ulaşabildiğim üreticilerine kadar bir paylaşım ortamı da yaratmak doğal olarak. Kulübümüz de sağolsun buna güzel bir ortam sağlıyor kesinlikle. Ve burada hepimizin sayesinde bir ortak akıl da gelişiyor aynı zamanda.

Fikrinize sağlık tekrar, çok güzel tanımlamışsınız. 🙏

Orkun Bey,

Furkan Bey selamlar. 👋
Bir akıma dahil olmak demeyelim de yıkanmış kahveleri daha çok seviyorum diyelim. :) Çünkü beğendiğim natüreller, bal metodu işlenmiş kahveler, anaerobik yıkanmış, anaerobik natürel ya da bal işlem kahveler de var yok değil. Yeter ki böyle kahveler fermentasyon kaynaklı aşırı yoğun bir laktik asidite baskınlığı altında kalmasın, dengeli ve kompleks çıksın. Böyle deneysel kahveler de getirmeyeceğiz değil, getireceğiz beğendiğimiz kahveler çıktıkça. :) Ama lezzet olarak gönlüm hep iyi işlenmiş yıkanmışlardan yana. :)

sizi linç edip 48 saat oksijensiz fermentasyon sürecine sokacağız, hazırlıklı olun geliyoruz!
Bu arada fuarda karşıma beklediğimden fazla meyve infüze edilmiş kahve numuneleri çıktı. :D Kavrulmuşunu Kolombiya'da yarışmada tatmıştım bir kez ama yeşilini görmemiştim yarışma esnasında bildiğiniz kavrulmuş kahve gibi duruyor rengi. Sasa Sestic İnfüze kahvelerle ilgili yazdığı yazıları özellikle son dönem gördüğü numunelerdeki artış üzerine bile yazmış olabilir tahmin ediyorum. :)

Geri