• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sanırım en iyi reçete bu oldu şu ana kadar. Geriye benim de evdeki moka pota göre uyarlamam kaldı. :) Moka pot konusunda çok deneyimli olmadığım için verebileceğim tavsiye doğal olarak tam tutmamış tabi ama bilgi paylaşımıyla beraber ilerleyelim istememin sebebi de buydu zaten. Hep birlikte daha güzeline ulaşmak. :) Tabi ki özelden konuşalım, planlayalım ya kavurmahaneye beklerim ya da görüntülü görüşebiliriz detayları reçetenin.

Sayende moka pot'ta Brezilya Pink StarEspresso için oldukça verimli bir bilgi dağarcığı oluştu bu başlık altında. Yine keza V60 için de diğer arkadaşlarımız da onlarca veri paylaştılar. Sen de diğer arkadaşlarımız da sağolun çok, emeklerinize sağlık! Özellikle son günlerde sen de çok emek sarf ettin ayrıca emeklerine sağlık Vural! :)

Bana oldukça faydalı oldu bu deneyim paylaşımları çünkü uzun zamandır mokapot kullanmadığım için, reçete konusunda fikir üretme adına yeterli verimi veremediğimi görmüş oldum ve bu bilgi paylaşımından güzel şeyler öğrendim ben de kesinlikle. Ayrıca diğer Moka Pot kullanıcıları adına da güzel bir rehber niteliğinde oldu burada birikmiş bilgi ve veriler.

Dubai gezisi güzel geçti diyebilirim. Çok fazla yer gezemedim tabi ama fuarda güzel çalıştım, 30'a yakın numune topladım yine. :) İki bölümlük bir vlog yolda!

Genel olarak ta ilk sayfada yazdığımdan beridir ne zaman sorulsa söylediğim birşey vardı, gerçekten kafein içeren bir içeceğin etrafındaki kültüre katkı sağlamak ve bu amaç içerisinde müşteri kavurucu sıfatlarını ayrıştırmamak, bütünleştirmek. Bunu yavaş yavaş beraber kazanım olarak elde ediyoruz. Bu sadece benim veya iş yaptığım insanların değil, sizlerin de çabaları, emekleri ve iyi niyeti sayesinde oluyor bu.

Sevgili @orkunustel

Seyahatim İstanbul'a olacak umarım fırsatım olur uğramak için bunu çok isterim ama eğer olmaz ise elbette iletişim sağlamanın farklı yollarıda mevcut,onur ve gurur duyarım.

Bu iletişimin bu kadar kuvvetli olması senin başarın aslında bu kadar şeffaf bu kadar samami bir sürece yürütmen bu noktalar taşıdı.Muhakkak iletişim tek taraflı olamaz yoksa monologa dönüşür lakin fitili ateşleyen sen oldun.

Çok da güzel oldu :=))

Orkun Beyin gördüğüm kadarıyla pek arası yok natural ve anaerobic kahveler ile. Benim de bazı istisnalar dışında çok aram yoktur. Daha berrak tatlar çok daha eğlenceli oluyor. 😅
Az önce istisnalardan biri denk geldi yıkanmış anaerobic bir kahve içtim ki tüm tabuları yıkar 😂
Ali Bey aslında aram yok değil tam sizin gibi bakıyorum olaya. Asla karşı değilim, temiz ve kompleks olan deneysel işlem kahveleri de seviyorum ama demin de bahsettiğim gibi aklım, gönlüm yıkanmış kahvelerden yana genelde. :) Kolombiya ithalat süreci istediğim gibi başlar ve ilerlerse özellikle Kolombiya tarafında yeşil çekirdek avcılığı anlamında da ilişkilerim olduğu için temiz deneyseller daha kolay bulabiliyorum. Yeterki getirebilelim. :)

Sevgili @orkunustel

Seyahatim İstanbul'a olacak umarım fırsatım olur uğramak için bunu çok isterim ama eğer olmaz ise elbette iletişim sağlamanın farklı yollarıda mevcut,onur ve gurur duyarım.

Bu iletişimin bu kadar kuvvetli olması senin başarın aslında bu kadar şeffaf bu kadar samami bir sürece yürütmen bu noktalar taşıdı.Muhakkak iletişim tek taraflı olamaz yoksa monologa dönüşür lakin fitili ateşleyen sen oldun.

Çok da güzel oldu :=))
İstanbul'a ise yolculuk her zaman kapım açık. Zira ayrımcılık gibi olmasın hepinize kapımız her zaman açık. :) Özellikle az iş olduğu günlerde gelen müşterilerimizle kahve demleyip muhabbet etmek oldukça keyifli oluyor, ziyaret edenler de onaylayacaktır zaten beni. :)

Bir ara burada da söylemiştim, sizler gibi ev demleyicisi, hobi amaçlı başlayan biri olarak okulumdan, işimden vazgeçip bu işe ta en başından başladığım için kahve konuşmak, bu konu üzerine insanlarla fikir paylaşımı yapmak sadece meslek değil benim için keyif aynı zamanda.

İstanbul'a ise yolculuk her zaman kapım açık. Zira ayrımcılık gibi olmasın hepinize kapımız her zaman açık. :) Özellikle az iş olduğu günlerde gelen müşterilerimizle kahve demleyip muhabbet etmek oldukça keyifli oluyor, ziyaret edenler de onaylayacaktır zaten beni. :)

Bir ara burada da söylemiştim, sizler gibi ev demleyicisi, hobi amaçlı başlayan biri olarak okulumdan, işimden vazgeçip bu işe ta en başından başladığım için kahve konuşmak, bu konu üzerine insanlarla fikir paylaşımı yapmak sadece meslek değil benim için keyif aynı zamanda.

Bu keyifi seninle paylaşmak ayrı bir güzel olmalı şampiyon...
Eğer seyahatim düşündüğüm gibi ilerler ise gelip tanışmayı çok çok isterim sevgili @orkunustel

Misafirperliğini daha kurulum aşamasında bile bu başlık altında okumuşluğumuz var :=))

Bu keyifi seninle paylaşmak ayrı bir güzel olmalı şampiyon...
Eğer seyahatim düşündüğüm gibi ilerler ise gelip tanışmayı çok çok isterim sevgili @orkunustel

Misafirperliğini daha kurulum aşamasında bile bu başlık altında okumuşluğumuz var :=))
Kurulum aşaması zaten hep paylaşmak istediğim bir süreçti. Vloglarla bunu iyi yaptım diye düşünüyorum. 🙂 Gelene de yoğunluk olsa bile elimden geldiği kadar ortamı göstermek, heyecanı paylaşmak benim için de çok keyifli olmuştu.

Ne zaman gelir, ne zaman gelmek istersen kavurmahanede kapımız açık, beklerim Vural. ✌️🙏

Merhabalar Orkun bey, öncelikle emeklerinizi zevk ve gururla takip ediyorum. Kahve almak için sitenize girdiğimde ekipmanların arasında Timemore crystal eye'ın ikinci boyunu göremedim, size gelecekse kahve ile birlikte onu da sizden satın alıp küçük de olsa bir katkı yapmak isterim.

Kafein Kültür'de en beğendiğiniz çekirdekler hangileridir
Selamlar Mehmet Bey. Bu soruyu bana mı sordunuz? 🙂

Eğer bana ise, her kahveyi belirli bir damak tadına uyacak şekilde objektif davranarak seçmeye çalıştım. Benim şu sıra en çok tükettiklerim sabah kahvaltı sonrası Brezilya, ardından Caballero 5 ve Kenya. 😇

Merhabalar Orkun bey, öncelikle emeklerinizi zevk ve gururla takip ediyorum. Kahve almak için sitenize girdiğimde ekipmanların arasında Timemore crystal eye'ın ikinci boyunu göremedim, size gelecekse kahve ile birlikte onu da sizden satın alıp küçük de olsa bir katkı yapmak isterim.
Selamlar Umut Bey. Desteğiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. 🙏

Yeni tedariği bekliyorduk 02 modeller için. Eğer geldiyse ilk Gelbura'ya düşecektir sisteme. Düşünceli tavrınız için ayrıca teşekkür ederim ama zaten gelbura ile beraberiz. 😇 Oradan da alsanız beni desteklemiş sayılırsınız. 🙂

Selamlar Mehmet Bey. Bu soruyu bana mı sordunuz? 🙂

Eğer bana ise, her kahveyi belirli bir damak tadına uyacak şekilde objektif davranarak seçmeye çalıştım. Benim şu sıra en çok tükettiklerim sabah kahvaltı sonrası Brezilya, ardından Caballero 5 ve Kenya. 😇
Ben de tam Etiyopya Haru alayım diyordum sıralamada olmadığını görmek bi düşündürdü 🤔

Ben de tam Etiyopya Haru alayım diyordum sıralamada olmadığını görmek bi düşündürdü 🤔
Etiyopya Kelloo Haru da, klasik, şeftalimsi, çayımsı Etiyopya severlerin severek içtiği bir Etiyopya. Dönem dönem kısa periyodlarda ben kahvelerdeki en çok içtiklerimi değiştiriyorum. Geçen ay la tanairi çok tüketiyordum mesela. 🙂 Gelince Etiyopya'nın espresso profilini de denemeye başlayacağım için bol bol Etiyopya tüketiyor olacağım. 🙂

Kenya'nın yanına bir Honduras ekleyeceğim ama karar veremedim. Deneyen ama yazmaya üşenen arkadaşlar oy verebilir :)

Cabellero#5 bi adım önde sanki gerçekten çay gibi kahve.Etiyopyayı denemediyseniz ona da bi bakım derim.Ben en çok Kenya ve Etiyopyayı sevdim.Etiyopya türk kahvesine ve espressoya da çok yakıştı.

Etiyopya Kelloo Haru da, klasik, şeftalimsi, çayımsı Etiyopya severlerin severek içtiği bir Etiyopya. Dönem dönem kısa periyodlarda ben kahvelerdeki en çok içtiklerimi değiştiriyorum. Geçen ay la tanairi çok tüketiyordum mesela. 🙂 Gelince Etiyopya'nın espresso profilini de denemeye başlayacağım için bol bol Etiyopya tüketiyor olacağım. 🙂
Olmadı her ikisini de alırım 😊

Geri