DaunterM
Arkadaşlar cidden mi ya?
- İsim
- Mustafa Yıldıran
Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı: Hario v60
Değirmen: Timemore Slim
Öğütüm Derecesi: 20
Çekirdek Miktarı: 15 Gram
Çekirdek: Honduras Caballaro #5
Kavrum Tarihi:11/10/2021
Su Sıcaklığı: 96°C
Su: Saka Damacana
Demleme Reçetesi: Şampiyonun Tarifi
Tadım Notları: Şu sıralar bir miktar soğuk algınlığı yaşadığım için tadım notları konusunda bir miktar sıkıntı yaşıyorum. O yüzden sadece baskın olarak alabildiğim tatları yazmaya çalışacağım.
İlk yudumu aldığımdan son ana kadar hafif bir acı tat bıraktığını farkettim. Ama bu içmeyi zorlaştıran acı tat yerine dilde bıraktığı etki olarak yorumlayabilirim. Onun haricinde gövdesinin çay gövdesi olduğu çok açık bir şekilde belli oluyor. Hafif Limonumsu tabirini ben direkt limon olarak alıyorum bu denemem için.
Sadece son yudumlarımda az biraz o bildiğimiz tat olan ama belli standarda uymayan bitki çayı tadını alabildim.
Denememe bir miktar kalınlaştırım denemeye devam edeceğim.
Emeklerinize sağlık @orkunustel
Demleme Ekipmanı: Hario v60
Değirmen: Timemore Slim
Öğütüm Derecesi: 20
Çekirdek Miktarı: 15 Gram
Çekirdek: Honduras Caballaro #5
Kavrum Tarihi:11/10/2021
Su Sıcaklığı: 96°C
Su: Saka Damacana
Demleme Reçetesi: Şampiyonun Tarifi
Tadım Notları: Şu sıralar bir miktar soğuk algınlığı yaşadığım için tadım notları konusunda bir miktar sıkıntı yaşıyorum. O yüzden sadece baskın olarak alabildiğim tatları yazmaya çalışacağım.
İlk yudumu aldığımdan son ana kadar hafif bir acı tat bıraktığını farkettim. Ama bu içmeyi zorlaştıran acı tat yerine dilde bıraktığı etki olarak yorumlayabilirim. Onun haricinde gövdesinin çay gövdesi olduğu çok açık bir şekilde belli oluyor. Hafif Limonumsu tabirini ben direkt limon olarak alıyorum bu denemem için.
Sadece son yudumlarımda az biraz o bildiğimiz tat olan ama belli standarda uymayan bitki çayı tadını alabildim.
Denememe bir miktar kalınlaştırım denemeye devam edeceğim.
Emeklerinize sağlık @orkunustel