• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Batu Bey, aldığım kahveler harikaydı fakat bir sorunla karşılaştım. 3 paket için de açarken zip kısımları yerinden çıktı sanırım bir üretim hatası olabilir. Başka birinde aynı bir problem oldu mu bilmiyorum. Ya da bana öyle denk geldi :)

Recetelerin c4 ile verilmesinden ve benim değirmenin 1zpresso olmasından genelde ilk bardakta tutturamiyorum :) forumdan bir arkadas destek verdi şuan bende cok memnunum :) Ek olarak, Ethiopia gatta microlot almıştım, onunda degas süresi doldu, resmen bayıldım keşke indirimde daha fazla stok yapsaymisim dedim
Diğer forumda şöyle bi şey yazmıştım. Deneyebilirsiniz.

Edit: Memnun olurum şeklinde okumuştum. Tutturduysanız aynen devam.

Kavurucu: Clean Cup
Çekirdek: Kolombiya Santa Rosa Natural
Demleme: Hario V60
Oran: 15/240
Öğütüm: KPro 77
Filtre Kağıdı: Cafec TH1
Su: Buzdağı 93 derece
Tarif: 4 döküş her biri 60 ml. Blooming 40 saniye. Bitiş 2.25

Kahve paketini ilk açtığımda yaptığım demleme şu ana kadar Clean Cup'ın her kahvesinde deneyimlediğim gibi en iyisiydi. Bol çilekli ve şarapsı. Paketin yarısı bitti ve ikinci günden itibaren şarapsılık oldukça azaldı ancak tatlı çilek hala her fincanda eşlik ediyor. Kimi demlemelerde hafif bir çikolatamsı kavrum tadı geldiği de oldu, 92-93 derecenin üstüne çıkmamak gerek, sitedeki tarifte önerildiği gibi. 1/15 önerilmiş ancak ben genelde 1/16 tercih ediyorum. Timemore ile 1 klik inceltip de denedim tavsiye etmem tadı çok değişti çilek vs. yoktu hario devam.

Yalnız bu çilek o kadar bariz bir çilek ki yapay hissettirebiliyor. Bu notayı alabilmek için gelişmiş damağa ihtiyaç olduğunu sanmam. Herkes az çok çözer. Hani güzel kahve, her gün içmeyi en çok istediğim kahve şu an bu. Ancak ne denli "natural" bir kahve içtiğimizi sorgulatıyor.

Bu arada eskiye göre ekipmanlarım ve kullandığım sular değişmiş olduğundan karşılaştırmam çok mantıklı değil ama şu ana kadar içtiğim en iyi santa rosa hasatı sanırım bu. Geçen yılkine göre zaten çok daha iyi.

Batu Bey, aldığım kahveler harikaydı fakat bir sorunla karşılaştım. 3 paket için de açarken zip kısımları yerinden çıktı sanırım bir üretim hatası olabilir. Başka birinde aynı bir problem oldu mu bilmiyorum. Ya da bana öyle denk geldi :)
Beğenmenize sevindim, afiyet olsun 😊.

Paketler için kusura bakmayın. Çalıştığımız firma bu konulara çok önem veriyor ama 3 paketin de böyle olması normal değil haliyle. İleteceğim firmaya. Bu şekilde bir bildirim gelmedi henüz. Dilerseniz sipariş no paylaşın hızlıca 3 paket göndereyim.

Ben de aynı sorunu yaşadım. Eski paketler daha sağlamdı.

Recetelerin c4 ile verilmesinden ve benim değirmenin 1zpresso olmasından genelde ilk bardakta tutturamiyorum :) forumdan bir arkadas destek verdi şuan bende cok memnunum :) Ek olarak, Ethiopia gatta microlot almıştım, onunda degas süresi doldu, resmen bayıldım keşke indirimde daha fazla stok yapsaymisim dedim

1zpresso'dan J-max de var. Onda da 220-240 klik ile öğütüm yapıyorum.

Paketler için kusura bakmayın. Çalıştığımız firma bu konulara çok önem veriyor ama 3 paketin de böyle olması normal değil haliyle. İleteceğim firmaya. Bu şekilde bir bildirim gelmedi henüz. Dilerseniz sipariş no paylaşın hızlıca 3 paket göndereyim.

Benim aldığım paketlerde de oldu. Ama o kadar önemli değil açıkçası. Başka pakete aktardık biz.

Ben de paketlerden birinde zip problemi yaşadım. Paketin bir yüzündeki zip kendini kurtarıyor kilit mekanizması işlevini yitiriyor böylece.

Ben de aynı sorunu yaşadım. Eski paketler daha sağlamdı.

Benim aldığım paketlerde de oldu. Ama o kadar önemli değil açıkçası. Başka pakete aktardık biz.

Ben de paketlerden birinde zip problemi yaşadım. Paketin bir yüzündeki zip kendini kurtarıyor kilit mekanizması işlevini yitiriyor böylece.
Merhaba,

Konuyla ilgileniyorum. Geri bildirim için teşekkürler. Sipariş no paylaşırsanız paket gönderimi sağlayalım hızlıca.

Teşekkür ederim. Bir yolunu bulup çözdüm. Hem kargo ücretleri bu kadar ateş pahası olmuşken bir paket için hiç gerek yok :)

@ugurkayacik destegi ile aromatik guzel bir bardak kahve icebildim :) Tesekkurler.

Degirmen: Q2 - 17+1 click
Kahve: Santa Rosa
Su: Buzdagi - 91 derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 1:16 / 16gr
Dokus: 64+64+64+64

Yogun cilek, orman meyveleri aromasina sahip tatli bir bardak oldu. Ozellikle bardakta 52-54 derecelerde iken, lezzet patlamasi oldu.

hocam afiyet olsun tekrar 🙏🏽

Santa Rosa reçetesi
Cmd c40 21 klik 16 Gr
250 ml hayat su 95 derece
Timemore crystaleye dripper
Cafec traditional filtre

Demleme: 50 ml blooming 30 saniye, sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 250 mlye tamamla. Bitiş 1.55

Tadım notları: Kokuda kırmızı meyveler hakim. Sıcakken çilek reçeli gibi katmanlı tat var. Hafif ılındıkça çilekli gofret ve hafif kirazımsı. Tatlılığı ile her yudumda keyifli bir fincan elde ettim. Ayrıca meyvemsiliğin yanında kremamsı bir gövdesi var. Soğudukça kahveye vanilyada eşlik ediyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.

@batugen

Santa Rosa ile ilgili, merakımdan dolayı bir sorum olacak. Bu çekirdeği daha önce başka bir kavurucudan denediğimde net fermente tatlar vardı. Sizinkinde fermente tatlar yok. Acaba kavrum profili aracılığıyla mı bu tatları bastırmayı seçtiniz? Ayrıca Santa Rosa bağlamında bahsettiğim fermente tatlar, kahve sektöründe genelde "kusur" olarak mı kabul ediliyor? Yeşil olarak bu çekirdeğin pek homojen olmadığı da konuşulmuştu.

2 paket 6/10 kavrumlu santa rosa'm var.
1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
masmaalesef ben yorumlardaki çilek notasını alamadım.
içtiğim çıktılardan memnunum;
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.

aynı kavrumu tüketenlerden tavsiye ve yorum alınır..

1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.

Gordion santarosa için benim de yorumum çilek değil böğürtlen olmuştu. Hatta eşime tattirdim o da orman meyveleri yorumu yapmıştı. (35 sn blooming 1.50-1.55 bitiş) Ben de demlemelerim fazla asidik tarafta kalıyor düşüncesiyle ince öğütüm 2.15-2.30 arası denemeler yaptım ve neticesinde çok fazla bitter tatlar aldım ve eski reçeteye döndüm.
Bununla ilgili bir paylaşım da yapmıştım burada ya da diğer forumda. Bulursam onu kopyalarım.
Selamlar

Ekli dosyalar

• IMG_20221029_131914.jpg
    IMG_20221029_131914.jpg
    99.1 KB · Görüntüleme: 44
Geri