Diğer forumda şöyle bi şey yazmıştım. Deneyebilirsiniz.Recetelerin c4 ile verilmesinden ve benim değirmenin 1zpresso olmasından genelde ilk bardakta tutturamiyorumforumdan bir arkadas destek verdi şuan bende cok memnunum
Ek olarak, Ethiopia gatta microlot almıştım, onunda degas süresi doldu, resmen bayıldım keşke indirimde daha fazla stok yapsaymisim dedim
Kavurucu: Clean Cup
Çekirdek: Kolombiya Santa Rosa Natural
Demleme: Hario V60
Oran: 15/240
Öğütüm: KPro 77
Filtre Kağıdı: Cafec TH1
Su: Buzdağı 93 derece
Tarif: 4 döküş her biri 60 ml. Blooming 40 saniye. Bitiş 2.25
Kahve paketini ilk açtığımda yaptığım demleme şu ana kadar Clean Cup'ın her kahvesinde deneyimlediğim gibi en iyisiydi. Bol çilekli ve şarapsı. Paketin yarısı bitti ve ikinci günden itibaren şarapsılık oldukça azaldı ancak tatlı çilek hala her fincanda eşlik ediyor. Kimi demlemelerde hafif bir çikolatamsı kavrum tadı geldiği de oldu, 92-93 derecenin üstüne çıkmamak gerek, sitedeki tarifte önerildiği gibi. 1/15 önerilmiş ancak ben genelde 1/16 tercih ediyorum. Timemore ile 1 klik inceltip de denedim tavsiye etmem tadı çok değişti çilek vs. yoktu hario devam.
Yalnız bu çilek o kadar bariz bir çilek ki yapay hissettirebiliyor. Bu notayı alabilmek için gelişmiş damağa ihtiyaç olduğunu sanmam. Herkes az çok çözer. Hani güzel kahve, her gün içmeyi en çok istediğim kahve şu an bu. Ancak ne denli "natural" bir kahve içtiğimizi sorgulatıyor.
Bu arada eskiye göre ekipmanlarım ve kullandığım sular değişmiş olduğundan karşılaştırmam çok mantıklı değil ama şu ana kadar içtiğim en iyi santa rosa hasatı sanırım bu. Geçen yılkine göre zaten çok daha iyi.
Beğenmenize sevindim, afiyet olsunBatu Bey, aldığım kahveler harikaydı fakat bir sorunla karşılaştım. 3 paket için de açarken zip kısımları yerinden çıktı sanırım bir üretim hatası olabilir. Başka birinde aynı bir problem oldu mu bilmiyorum. Ya da bana öyle denk geldi![]()
Hiç sorun değilBir teşekkür de ben edeyim. Geçen hafta baya kafa şişirdim sanırım. Üstüne bir de 5 paket Santa Rosa alırken biraz uğraştırdım.
Elinize sağlık tekrardan.
Ben de aynı sorunu yaşadım. Eski paketler daha sağlamdı.Batu Bey, aldığım kahveler harikaydı fakat bir sorunla karşılaştım. 3 paket için de açarken zip kısımları yerinden çıktı sanırım bir üretim hatası olabilir. Başka birinde aynı bir problem oldu mu bilmiyorum. Ya da bana öyle denk geldi![]()
Recetelerin c4 ile verilmesinden ve benim değirmenin 1zpresso olmasından genelde ilk bardakta tutturamiyorumforumdan bir arkadas destek verdi şuan bende cok memnunum
Ek olarak, Ethiopia gatta microlot almıştım, onunda degas süresi doldu, resmen bayıldım keşke indirimde daha fazla stok yapsaymisim dedim
Beğenmenize sevindim, afiyet olsun.
Paketler için kusura bakmayın. Çalıştığımız firma bu konulara çok önem veriyor ama 3 paketin de böyle olması normal değil haliyle. İleteceğim firmaya. Bu şekilde bir bildirim gelmedi henüz. Dilerseniz sipariş no paylaşın hızlıca 3 paket göndereyim.
Ben de aynı sorunu yaşadım. Eski paketler daha sağlamdı.
Benim aldığım paketlerde de oldu. Ama o kadar önemli değil açıkçası. Başka pakete aktardık biz.
Merhaba,Ben de paketlerden birinde zip problemi yaşadım. Paketin bir yüzündeki zip kendini kurtarıyor kilit mekanizması işlevini yitiriyor böylece.
Beğenmenize sevindim, afiyet olsun.
Paketler için kusura bakmayın. Çalıştığımız firma bu konulara çok önem veriyor ama 3 paketin de böyle olması normal değil haliyle. İleteceğim firmaya. Bu şekilde bir bildirim gelmedi henüz. Dilerseniz sipariş no paylaşın hızlıca 3 paket göndereyim.
Bence de.Teşekkür ederim. Bir yolunu bulup çözdüm. Hem kargo ücretleri bu kadar ateş pahası olmuşken bir paket için hiç gerek yok![]()
Batu bey napıyosunuz acaba2 ruanda geliyor 1 haftaya kadar, yıkanmış ve naturel. Onların hemen ardından önümüzdeki ay 2 colombia var. Espresso için de profil çalışacağım.
@ugurkayacik destegi ile aromatik guzel bir bardak kahve icebildimTesekkurler.
Degirmen: Q2 - 17+1 click
Kahve: Santa Rosa
Su: Buzdagi - 91 derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 1:16 / 16gr
Dokus: 64+64+64+64
Yogun cilek, orman meyveleri aromasina sahip tatli bir bardak oldu. Ozellikle bardakta 52-54 derecelerde iken, lezzet patlamasi oldu.
Gordion santarosa için benim de yorumum çilek değil böğürtlen olmuştu. Hatta eşime tattirdim o da orman meyveleri yorumu yapmıştı. (35 sn blooming 1.50-1.55 bitiş) Ben de demlemelerim fazla asidik tarafta kalıyor düşüncesiyle ince öğütüm 2.15-2.30 arası denemeler yaptım ve neticesinde çok fazla bitter tatlar aldım ve eski reçeteye döndüm.2 paket 6/10 kavrumlu santa rosa'm var.
1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
masmaalesef ben yorumlardaki çilek notasını alamadım.
içtiğim çıktılardan memnunum;
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.
aynı kavrumu tüketenlerden tavsiye ve yorum alınır..
2 paket 6/10 kavrumlu santa rosa'm var.
1 kez cmd ile öğütüp v60, birkaç kez aeropress, bolca da americano/espresso ile tahmini 200gr tükettim.
masmaalesef ben yorumlardaki çilek notasını alamadım.
içtiğim çıktılardan memnunum;
ama canlı, asidik, çilek yok. daha çok meyvemsiliğin geride kaldığı, çikolata karamelli bir çikolata-kurabiye benzetiyorum. meyvemsiliği de çilekten çok böğürtlenimsi meyvelere benzetiyorum. ve hatta böğürtlen şarabı, damakta da kalıcılığı yine asiditeden uzak karamel bittere yakın.
aynı kavrumu tüketenlerden tavsiye ve yorum alınır..