• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün 3. aldığım paket olan Colombia Santa Rosa de Cabal'ı demledim.
Önerilen degassing süresini beklemeden merakla denedim ama iyikide yapmışım.Gatta gibi beni oldukça memnun eden bir tadım sundu. Gatta kadar muazzam notalara ortaya çıkaramasamda, bir tık daha inceye giderek yapabileceğimi düşünüyorum ileride.

Kavrumda gayet güzel.

Merhaba, ilk kez cleancuptan kahve aldım. Bugün santa rosayı açtım. Koku mükemmel ama vadedilen aromaya ilk bardakta ulasamadim :) Ek olarak kavrumun bu kadar rengarenk olması normal mi ? @batugen

IMG_20221013_150022.jpg

Son düzenleme:
Merhaba, ilk kez cleancuptan kahve aldım. Bugün santa rosayı açtım. Koku mükemmel ama vadedilen aromaya ilk bardakta ulasamadim :) Ek olarak kavrumun bu kadar rengarenk olması normal mi ? @batugen

Ekli dosyayı görüntüle 22358
Merhaba,

sitemizdeki tarifi denediniz mi demleme için? Degassing olarak da 14 gün kadar optimum süre için bekleyebilirsiniz.

https://cleancup.coffee/kavurucudan-demleme-tarifleri/

Renk olarak normal, yeşil hali de aynı bu şekilde rengarenk :)

selam, çekirdekler gerçekten tutarsız gözüküyor. Kavurucununz çok bahanesi vardır ama size 4:6 Tatsuyu yönetimini önerirrim. hatta şöyle yapın: 69 Ml suyu her aşamada 4 kere tutarlı dökün. Bunun için 15 gr. kahve kullanın.

Son düzenleme:
@ugurkayacik destegi ile aromatik guzel bir bardak kahve icebildim :) Tesekkurler.

Degirmen: Q2 - 17+1 click
Kahve: Santa Rosa
Su: Buzdagi - 91 derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 1:16 / 16gr
Dokus: 64+64+64+64

Yogun cilek, orman meyveleri aromasina sahip tatli bir bardak oldu. Ozellikle bardakta 52-54 derecelerde iken, lezzet patlamasi oldu.

Son düzenleme:
@ugurkayacik destegi ile aromatik guzel bir bardak kahve icebildim :) Tesekkurler.

Degirmen: Q2 - 17+1 click
Kahve: Santa Rosa
Su: Buzdagi - 91 derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 1:16 / 16gr
Dokus: 64+64+64+64

Yogun cilek, orman meyveleri aromasina sahip tatli bir bardak oldu. Ozellikler bardakta 52-54 derecelerde iken, lezzet patlamasi oldu.
Afiyet olsun. Demleme süreniz nedir?

Santa Rosa hakkında yok şöyle çilekli böyle çilekli diye yorumları okurken ne kadar abartıyorlar diye düşünüyordum ama yanıldığımı ilk demlediğim bardakta anladım. Bildiğiniz çilekli bayram şekeri(toffe) tadında. Emeğinize sağlık sayın kavurucular.

Renk olarak normal, yeşil hali de aynı bu şekilde rengarenk :)

Ne yalan söyleyeyim renge ben de şaşırdım. Ama tat olarak bir rahatsızlık hissetmedim. Fincandaki profil olarak da güzel buldum.

16 gr kahve
240 su
93 derece
Comandante 24 klik
Th3 Cafec filtre
Bursa özkaynak su

40 gr ön demleme
100+100 su ilavesi şeklinde demledim. @YaCLow

Gayet keyifli bir fincan oldu.

Ne yalan söyleyeyim renge ben de şaşırdım. Ama tat olarak bir rahatsızlık hissetmedim. Fincandaki profil olarak da güzel buldum.

16 gr kahve
240 su
93 derece
Comandante 24 klik
Th3 Cafec filtre
Bursa özkaynak su

40 gr ön demleme
100+100 su ilavesi şeklinde demledim. @YaCLow

Gayet keyifli bir fincan oldu.
Recetelerin c4 ile verilmesinden ve benim değirmenin 1zpresso olmasından genelde ilk bardakta tutturamiyorum :) forumdan bir arkadas destek verdi şuan bende cok memnunum :) Ek olarak, Ethiopia gatta microlot almıştım, onunda degas süresi doldu, resmen bayıldım keşke indirimde daha fazla stok yapsaymisim dedim

Geri