Beyene için tarif paylaşabilir misiniz? Ben pek verim alamadım da.los hermanos da beyene dori de tam beklediğim gibi muazzam! ayrı ayrı methiyeler düzülür yani tam tadım notlarını alıyorum, umarım böyle devam eder hep cleancup. 1 senedir memnun kalmadığım sadece bir kahvesi oldu o da bana hitap etmediğinden. coffeevine’dan gelen kahvelere elim gitmiyor, hep bu kahveleri demleyesim geliyor öyle diyeyim![]()
hocam sitedeki tarifi 16/250 50-150-250 döküş şeklinde revize ettim biraz ince öğüttüm, suyum buzdağı 80 ppm. umarım keyif alırsınız bu şekildeBeyene için tarif paylaşabilir misiniz? Ben pek verim alamadım da.
Kahvenin anaerobic işlemi biraz uzun, 100 saat. Profil çıkartırken fazlaca deneme yaptım ve şuanki hali espresso için çok çok açık kavrum kalıyor.Los Hermanos'u kavrumun 4. gününde denedim. Açıkçası anaerobik işlenmiş kahvelerin kokusu ve tadı bazen rahatsız edici olabiliyor. Bu kahvede koku biraz ağır gelse de demledikten sonra keyifle içtim. Çok yoğun bir tatlılık mevcut ama rahatsız edici bir tat yoktu. @batugen bu kahveyi espresso için kavurmayı neden düşünmediniz veya denediyseniz nasıl oldu merak ettim.
kavrum tarihi 29 temmuz olan burundi espresso kavrum çok çok kötü maalesef.
henüz robotum yanımda olmadığı için ve degass'ini tamamladığı için hemen içmeye başladım.
3 kere moccamaster'da batch brew demledim, 2 kez mokapot'ta denedim, 1 kez de french press yaptım; sigara dumanından kurtulamadım. Normalde de tadım notalarını alan biri değilim, fakat en azından keyif alırdım. bu kez başından sonuna kadar değişmeyen isli lezzetsiz bir kahve. espresso'da deneyemedim hala fakat 1:2.5 oranla bu isli tadı içemem..
bu kez üzdü cleancup
espresso kavrumda "yanık" ayarı kaçmış olabilirBu kahvenin 2 ay kadar önce filtre kavrumunu denemiştim. Hafif yanık karamel gibiydi tadı açıkçası. Ben her sabah içip beğenmiştim ama çoğu kişiye hitap etmemiş belli ki.
kavrum tarihi 29 temmuz olan burundi espresso kavrum çok çok kötü maalesef.
henüz robotum yanımda olmadığı için ve degass'ini tamamladığı için hemen içmeye başladım.
3 kere moccamaster'da batch brew demledim, 2 kez mokapot'ta denedim, 1 kez de french press yaptım; sigara dumanından kurtulamadım. Normalde de tadım notalarını alan biri değilim, fakat en azından keyif alırdım. bu kez başından sonuna kadar değişmeyen isli lezzetsiz bir kahve. espresso'da deneyemedim hala fakat 1:2.5 oranla bu isli tadı içemem..
bu kez üzdü cleancup
selam, hata olmuş hemen düzelttim@batugen selamlar. beyene dori stoktan gönderim 250 gram seçtiğimde 340 lira gözüküyor. hata var sanırım
Ekli dosyayı görüntüle 15246
teşekkür ederimselam, hata olmuş hemen düzelttim
bir de filtre sipariş verecektim de traditional hala sorunlu muselam, hata olmuş hemen düzelttim
güncel seri ile devam ediyoruz, yeni bir ithalat yapmadıkbir de filtre sipariş verecektim de traditional hala sorunlu mu
anladım tekrar teşekkürlergüncel seri ile devam ediyoruz, yeni bir ithalat yapmadık