• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla bu ay ekle, ekle nereye kadar bilemedim. 😅

Yeni paketleriniz çok güzel görünüyor. Bende ki kahveler eski paketli ama sonra ki siparişlerde yenisini alıcaz inşallah. Hayırlı olsun @batugen

Beyone Burundi ve Hermanos almıştım.

Beyone son zamanlarda içtiğim Ethiopia lardan farklı bir aromaya sahip güzel doğal bir çekirdek. İlk başta bitter tatlar geliyordu. Biraz beklemek gereken bir çekirdek.

Burundi clean cup kahvelerini düşününce düz kalıyor. Aynı yorumu yapanlar olmuş katılıyorum.

Hermanos denenmeli. Ama ben bundan önceki clean cup doğal aneorobik Kolombiya yı daha çok sevmiştim. Bende onun yeri ayrı.

Buna rağmen şu anda elimde 250 şer gramlık paketlerden Burundi 150 gram Beyone 80 Hermanos 40 kalmış. Yine en çok Hermanos u sevmişim galiba :)

Los Hermanos'u sitedeki reçeteyle mi demlediniz yoksa farklı bir reçeteniz var mı? @mvguzes @İNÇELİ
Ben th3 filtre kullanıyorum ve genelde demlemelerimi 20/300 yaptıgım zaman Ivıca’nın tarifini,16,6/250 yaptıgım zaman da Orkun Üstel in gine 4 parçalı döküş teknigini kullanıyorum ve iyi sonuçlar alıyorum.

Los Hermanos'u sitedeki reçeteyle mi demlediniz yoksa farklı bir reçeteniz var mı? @mvguzes @İNÇELİ
Merhaba genelde 15/225 yapıyorum.
Buzdağı su
Hario kutulu 100 ile lilydrip ve melodrip veya hario 40 melodrip demleme
15/30-45 arası blooming
Sonra iki eşit döküş.
Buzdağı su kullandım.
Molent 32-38 arası gidip geliyorum.
Sıcaklık 94
Tek döküş denedim az çözündü.
Sitede üç döküşlü bir tarif var denemedim siz deyince baktım güzel olabilir.
İnce öğütüm ve çok çözmek aneorobik olmasına rağmen tadını bozmadı.
Kompleks, yoğun tatlı ve ekşiliği aynı anda veriyor.

Los Hermanos'u V60'ta çeşitli tariflerle denedim ve hiçbiri üzmedi. Aeropress'te T. Weldeboe tarifiyle V60'a göre daha gövdeli, yoğun ve gayet lezzetli bir sonuç aldım. Kahve kaliteliyse, kavurucu da işini hakkıyla yapıyorsa kahveyi kötü demlemek te ayrı bir marifet😃

Dun ben de Los Hermanos demlemesi yaptim kullandigim recete kavurucunun belirttigine cok benziyor detaylarim su sekilde.

Su: Buzdagi, 93 derece
Ekipman: V60 + Lilydrip StarFlower
Ogutum: 1Zpresso JxPro 3.6
Oran: 30 gr kahve(2 kisilik) 1/16
Dokus araligi: 100 gr blooming, 40. sn den sonra kalan miktar iki esit parcada, bitis: 02:50
Sonuc: hafif govdeli bir cikti verdi bir sonraki demlemede orani 1/15 yapip click sayisini azaltacagim. Gercekten cok parlak asiditesi olan bir kahve, kavurm profilini gercekten cok begendim kavurucunun. Ozellikle esim ba-yil-di….

Los hermanos uzun zamandır içtiğim en açık kavrum kahvelerden biri sanırım. Genellikle bu kavrumun bir tık üzerinde kavrulmuş oluyor tükettiğim kahveler. Light roast karşı bir sempatim olduğundan dolayı çok hoşuma gitti zira kahvenin tadıda bu özeni fincana yansıtıyor.

@coffeebeansantalya ricası üzerine bugüne uzatmıştık, indirim bugün son gün. :)
Merhabalar, 1 kg Peru kajwi siparişi verdim genellikle hario immersion switch ile demleme yapıyorum paylaşabileceğiniz immersion reçetesi, sıcaklık, öğütüm öneriniz var mı acaba? (öğütücü molent g50)

Merhabalar, 1 kg Peru kajwi siparişi verdim genellikle hario immersion switch ile demleme yapıyorum paylaşabileceğiniz immersion reçetesi, sıcaklık, öğütüm öneriniz var mı acaba? (öğütücü molent g50)
Merhaba,

Siparişiniz için teşekkürler.

95° 240ml su
15gr cmd 24 klik (g50 karşılığını bilmiyorum maalesef)
cafec traditional filtre
tek seferde tüm suyu döküp 2.30 da hafif spin ile switch i açın. Toplam süre 3.20-3.30 gibi bitiyor.

los hermanos da beyene dori de tam beklediğim gibi muazzam! ayrı ayrı methiyeler düzülür yani tam tadım notlarını alıyorum, umarım böyle devam eder hep cleancup. 1 senedir memnun kalmadığım sadece bir kahvesi oldu o da bana hitap etmediğinden. coffeevine’dan gelen kahvelere elim gitmiyor, hep bu kahveleri demleyesim geliyor öyle diyeyim :)

Geri