• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
los hermanos da beyene dori de tam beklediğim gibi muazzam! ayrı ayrı methiyeler düzülür yani tam tadım notlarını alıyorum, umarım böyle devam eder hep cleancup. 1 senedir memnun kalmadığım sadece bir kahvesi oldu o da bana hitap etmediğinden. coffeevine’dan gelen kahvelere elim gitmiyor, hep bu kahveleri demleyesim geliyor öyle diyeyim :)
Beyene için tarif paylaşabilir misiniz? Ben pek verim alamadım da.

Beyene için tarif paylaşabilir misiniz? Ben pek verim alamadım da.
hocam sitedeki tarifi 16/250 50-150-250 döküş şeklinde revize ettim biraz ince öğüttüm, suyum buzdağı 80 ppm. umarım keyif alırsınız bu şekilde :)

Los Hermanos için ben de bir tarif vereyim, Aeropress ile Japanese Iced Coffee. 1:16 oran, ince öğütüm, toplam suyun %40'ı buz olarak serverda olacak şekilde 2 dakika demleme sonrası yaklaşık 1 dakikada hafif basınç ile press. Tavsiye ederim, sıcak hali kadar aromatik sonuç alıyorum.

Los Hermanos'u kavrumun 4. gününde denedim. Açıkçası anaerobik işlenmiş kahvelerin kokusu ve tadı bazen rahatsız edici olabiliyor. Bu kahvede koku biraz ağır gelse de demledikten sonra keyifle içtim. Çok yoğun bir tatlılık mevcut ama rahatsız edici bir tat yoktu. @batugen bu kahveyi espresso için kavurmayı neden düşünmediniz veya denediyseniz nasıl oldu merak ettim.

Los Hermanos'u kavrumun 4. gününde denedim. Açıkçası anaerobik işlenmiş kahvelerin kokusu ve tadı bazen rahatsız edici olabiliyor. Bu kahvede koku biraz ağır gelse de demledikten sonra keyifle içtim. Çok yoğun bir tatlılık mevcut ama rahatsız edici bir tat yoktu. @batugen bu kahveyi espresso için kavurmayı neden düşünmediniz veya denediyseniz nasıl oldu merak ettim.
Kahvenin anaerobic işlemi biraz uzun, 100 saat. Profil çıkartırken fazlaca deneme yaptım ve şuanki hali espresso için çok çok açık kavrum kalıyor.
Şuanki hali Agtron Gourmet: whole bean very light 83.8 - ground extremely light 92.1

medium ve üstüne çıkmaya başlayınca fermente tatlar fazla baskın olmaya başlıyor ve prosesi sebebiyle kahvede yağlanmalar başlıyor. Sonuçta da temiz içim bir sonuç çıkmıyor bardakta.

Kahve: Etiyopya Arsosala (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 11.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:6
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 94'
Demleme süresi: 2'30''
Tadım Notları: Çay, bergamot, misket limonu.

Reçete: 20/300, 50g 30sn blooming, 1'15'' e kadar tek döküş. Spin yok.

İlave notlar: Yaptığım 3. demleme, tıkanmaya inanılmaz derecede müsait olduğu için hario 40'lı filtre ve dikkatli bir döküş ile demlemeye çalıştım. Aksi halde çok dengesiz ve içmekte zorlanacağım türden bir sonuç alıyorum, benim için bitterlikten daha kötüsü dengesiz asidite.

Bu demlemede neyseki öyle bir sonuç almadım. Çayımsı bir kahve, sıcakken daha çok bergamot çayını andırıyor aftertaste'de ise siyah ve bergamot çayın kendine has hafif burukluğu ve acılığı var ancak kesinlikle rahatsız edici değil ve oldukça hafif.

Soğudukça daha tatlımsı bir hal alıyor. Kendine has güzel bir kokusu var. Kompleks olduğu belli ancak parametrelerle pek oynayamadığım için katmanları belirgin değil.

İlk sonucu düşünce ciddi bir yol katedilmiş, en sevdiğim kahve olmadığı kesin ancak kendine has lezzeti ile farklı olduğu için ara sıra içmekten keyif alacağım bir kahve.

26 Temmuz kavrumu Los Hermanos’u bugün denedim. Aklıma Worka çağrışımları getiren tatlı, keyifli bir kahve. CC kalitesi yine iş başında. Liste fiyatı yüksek olsa da fiyatını bu bantta satılan bir çok kahveden daha çok hakkettiğini düşünüyorum. Ben ancak yine indirim kovalayıp alabilirim, o ayrı tabii :)

Cc’nin önceki anaerobik Kolombiya’sı El Paseo bana verdiği daha katmanlı hissiyat ve günün her saatinde içmek isteyebileceğim bir Kolombiya olmasıyla bir adım önde olsa da Hermanos’u denemenizi tavsiye ederim.

kavrum tarihi 29 temmuz olan burundi espresso kavrum çok çok kötü maalesef.

henüz robotum yanımda olmadığı için ve degass'ini tamamladığı için hemen içmeye başladım.
3 kere moccamaster'da batch brew demledim, 2 kez mokapot'ta denedim, 1 kez de french press yaptım; sigara dumanından kurtulamadım. Normalde de tadım notalarını alan biri değilim, fakat en azından keyif alırdım. bu kez başından sonuna kadar değişmeyen isli lezzetsiz bir kahve. espresso'da deneyemedim hala fakat 1:2.5 oranla bu isli tadı içemem..

bu kez üzdü cleancup :(

henüz robotum yanımda olmadığı için ve degass'ini tamamladığı için hemen içmeye başladım.
3 kere moccamaster'da batch brew demledim, 2 kez mokapot'ta denedim, 1 kez de french press yaptım; sigara dumanından kurtulamadım. Normalde de tadım notalarını alan biri değilim, fakat en azından keyif alırdım. bu kez başından sonuna kadar değişmeyen isli lezzetsiz bir kahve. espresso'da deneyemedim hala fakat 1:2.5 oranla bu isli tadı içemem..

Bu kahvenin 2 ay kadar önce filtre kavrumunu denemiştim. Hafif yanık karamel gibiydi tadı açıkçası. Ben her sabah içip beğenmiştim ama çoğu kişiye hitap etmemiş belli ki.

Memnun kalmamanıza üzüldüm. Peru ve Colombia filtre kavrumları deneyin, hangisi hoşunuza gidersen bana iletin espresso kavrumunu göndereyim hızlıca. Businde elinizdeki son kavrum, devamı yok maalesef.

Geri