• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Etiyopya Beyene Dori (Natural)
Kavurma Tarihi: 26.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 94'
Demleme süresi: 2'10''
Tadım Notları: Tatlı, kremamsı.

Reçete: Sitede yazan reçete, 20/320, 50g 40sn blooming, 1'10''a kadar tek döküş. Blooming ve son döküş sonrası spin.

İlave notlar: Filtre olarak Cafec traditional kullandım. Döküşü önerilen reçeteden 20 saniye kadar erken bitirdim biraz debili döktüğüm için. Demlemede normale göre 35 saniye kadar erken bitti. Ancak sonuç gayet güzel, yalnızca biraz gövdeden ve aroma yoğunluğundan kaybetmiş. Keyifli bir asidite ve aftertaste'de kremamsı bir his vardı. Pek bir tadım notu yok ancak güzel sonuçlar alacağımı hissediyorum. İlk demlemenin günahı olmaz diyelim.

Gelecek demlemeye notlar: Akışı daha yavaş yap, duruma göre öğütüm biraz daha inceltilebilir.

Yeni bir Kolombiya (aratoca) gelmiş deneyen oldu mu ?
Şu an Trendyol da 70 lira civarı kargo ücretsiz
Ben denedim. Kremamsı gövde ve dengeli asidite hissettim. Kupa oldukça dengeli çıkıyor. Aroma yoğunluğu da güzel seviyede. 70 lira güzel bir rakam bence bu çekirdek için.

Son kahvelerin dördünü de almıştım; anaerobiği zaten beğendim, Etiyopya zaman geçtikçe daha da doygun ve dolgun hale geldi, "diğer" Kolombiya'da rahatsız edici bir şeye rastlamadım ama çok öne çıktığını da söyleyemem. Şu anda da bez filtreyle (sanırım Tiamo ya da başka bir markanın Woodneck filtresi) demlenmiş Peru'yu içiyorum. Kavrumlarda ekşiliğe dönmeyen asiditeyi öne çıkarabilmeleri en takdir ettiğim hususlardan biri. Yeni çekirdek getirmelerini heyecanla bekliyorum.

Ek: Woodneck herkeste bulunması gereken bir ekipman bence. Sürahisi yok ve diğer sürahilerimi kullanıyorum fakat kendisininki yüksekliği sebebiyle daha kullanışlı belli ki. Bir demleme standı yapmak ya da almak gerekebilir; zaten görünüşleri de güzel.
Ek 2: CleanCup'ın yeni paketleri mükemmel. Gordion ve Probador'unkilerle, tekrar tekrar kullanılacak paketler arasına dahil oldular.

Tanıştığımıza Memnun Oldum Los Hermanos: FİLTRE
Clean Cup Coffee - Kolombiya Los Hermanos - 130 TL (250 gr)

Kırmızı üzüm, ananas, şeftali gibi zengin tatlar aldığım bu kahve, içtiğim süre zarfında bana büyük keyif verdi. Bir önceki sayıda yazdığım Kungpow'un Kolombiyasını nasıl sürekli bardağımda tuttuysam, bu paketi de benzer şekilde üst üste demledim. Fiyatı biraz yüksek ama hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim
Şeftali ve Üzüm Dolu Bir Etiyopya: ESPRESSO
Clean Cup Coffee - Etiyopya Beyene Dori - 100 TL (250 gr)

Bardakta orta bir gövde, şeftali ve üzüm tatları, çok hafif asidite. Bu çekirdekten aldığım espressoların profili çok dengeli, tatlı ve keyifliydi. Filtresini de denemek istediğim bu çekirdeğin Clean Cup espresso kavrumunu sevdim.

Epeydir kahveleri içiyorum ancak 3 kahve hakkında hiç yazmadığımı fark ettim. Bunlarla birlikte son aldığım 5 kahveyi genel olarak değerlendirmek istiyorum.

Etiyopya Arsosala: İlk denediğim kahve. Oldukça toz üretiyor ve tıkanmaya çok meyilli. Yanlış demlemede dengesiz ve keyifsiz sonuçlar veriyor ancak doğru demlemede beklenmedik derecede kompleks ve yüksek asiditeli.

Burundi Businde Natural: Genel bir Burundi kahvesi, gövdesi görece yüksek. Fındık, karamel, çikolata gibi klasik notaların yanında narenciye asiditesi var. Elimdeki kahveler iyi olduğu için biraz sönük kaldı desem yalan olmaz. Ayrıca bugüne kadar içtiğim tüm Burundi'lerden pek hoşlanmadım, yani tek bir Burundi'ye özel değil bu durum.

Etiyopya Beyene Dori: Gövdesi ile öne çıkan bir Etiyopya. Bir Etiyopya'ya göre de gövdesi bir hayli yüksek. Su geçirgenliği fazla bu yüzden ince öğütümden çekinmeyin. Tadım notlarını pek yakalayamadım ancak tatlıya kayan dengeli yapısı ve yüksek gövdesi ile memnun etti.

Etiyopya Nensebo Refisa: Biraz hayal kırılığına uğramadım desem yalan olur. Belki benim damak tadım değişti bilmiyorum ancak ilk pakete göre aromalar daha zayıf geldi. İlk paket daha dengeli ve aromatikken ikinci paket daha tatlı ve aromatik anlamda zayıftı. Fincanda çikolata, kırmızı meyveler hakim. Keyifli, meyvemsi bir Etiyopya.

Colombia Los Hermanos: Beni en çok memnun eden kahveydi. İlk demlememde oldukça tatlı ve aromatik bir fincan çıktı. Hem çekirdekte hem kuru kokusunda hemde ıslak kokuda bariz fermantenin yoğunluğu var ancak rahatsız edici fermante tatlar yok. Oldukça tatlı, bazende oldukça asiditesi yüksek fincanlar çıktı. Bugüne kadar içtiğim en meyvemsi kahve, tatlı, çiçeksiliğin yanında hiçbir şekilde tanımlayamadığım son derece kompleks egzotik meyve tatları var. Bence denenmesi gereken bir kahve. 5 kahve arasında da tekrar almak isteyeceğim tek kahve.

Deneyimlerim bu şekildeydi. Maalesef ufak bir su krizim var ve düzgün bir su ile demleyemiyorum. Bu da keyifsiz fincanlara neden oluyor, su gerçektende çok önemli. Bu ufak krizin deneyimimi kötü etkilediğini düşünerek değerlendiriniz, iyi bir suyum olsaydı bu yorumların muhtemelen hepsi çok daha olumlu olacaktı diye düşünüyorum. Halen en sevdiğim kavurucular aradında CleanCup. Ellerine sağlık @batugen.

Espresso kavrumunda Ethiyopya Beyene Dori de varmış, deneyen oldu mu acaba?

Geçtiğimiz haftalarda Delter Press için sealing parçası alırken yanında bir de Peru Kajwi almıştım. Asiditen uzak doygun bir yandan da tatlı bir profil almak isteyenlere önerimdir. Çok nazlı da değil :) evde eski kahve makinesinden çıkan parçalarla yaptığım çakma clever ile başarılı bir sonuç aldım. V60 da güzel olunca bugün işyerine getirdim. Delter Press le sebilden aldığım sıcak suyla muhtemelen 84 derecedir, onunla güzel sonuç aldım. Uzun lafın kısası güzel kahve ne yaparsan güzel çıkıyor :)

Bende Peru Kajwi yi çok beğendim. Düz kahve içmek istediğimde hem gövdeli hem de asiditeden uzak ama doygun ve gayet keyifli sonuçlar veriyor. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Geçtiğimiz haftalarda Delter Press için sealing parçası alırken yanında bir de Peru Kajwi almıştım. Asiditen uzak doygun bir yandan da tatlı bir profil almak isteyenlere önerimdir. Çok nazlı da değil :) evde eski kahve makinesinden çıkan parçalarla yaptığım çakma clever ile başarılı bir sonuç aldım. V60 da güzel olunca bugün işyerine getirdim. Delter Press le sebilden aldığım sıcak suyla muhtemelen 84 derecedir, onunla güzel sonuç aldım. Uzun lafın kısası güzel kahve ne yaparsan güzel çıkıyor :)

Los Hermanos son zamanlarda içtiğim en keyifli kahveydi, halen öyle. Denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Diğer Kolombiya Aratoca ise bana hitap etmedi. Beklentim doğrultusunda daha düz bir kahveydi, yine de bu fiyat skalasında biraz daha keyif vermesini bekliyorum. Kavrumda bir sıkıntı farketmedim, ama tadım notlarında badem olan profiller bana uymuyor diye düşünmeye başladım.

En son gelen Colombia Finca Circassia haricinde stokta olan diğer 4 kahveyi set olarak almıştım, çekirdek potansiyelleri fiyat sıralamasına göre olmuş tam anlamıyla :) Çok tadım notlarına takılmadan çekirdeğin karakterine, dengesine ve verdiği keyfe odaklanarak tükettiğim için naçizane deneyimlerimden bu doğrultuda kısaca bahsetmek isterim.

Demlemelerimde bu sıralar blooming + 2 döküş kullanıyorum. Su sıcaklığı nasturalse 93 derece yıkanmışsa 94 derece ve su buzdağı. Filtre olarak traditional ve TH-3 kullanıyorum genelde. 16 gr kahve 250 ml su kullandım. Baştan belirteyim firma ile hiç bir bağım yoktur 😃 Firmanın demleme tavsiyelerine genelde dikkat etmeye çalışsamda bu alımımda kendi parametrelerimi tercih ettim.

1. Colombia Los Hermanos: Dörtlünün açık ara en iyisi diyebilirim. Parlak asiditesi olan, meyvemsi, gövdeli ve dengeli bir kahve. Fermente tatlar da vardı alttan gelen. Çok keyifle içiyorum ve kimseyle paylaşmıyorum 😅 keşke hiç bitmese. Hem v60 hem de origami demledim. Cmd 17-18 clik ve TH-3 filtre kullanarak origamide çok güzel sonuçlar aldım. Açıklamasında Cleancup ın kendilerinin yaptığı ilk ithalatı olduğu yazıyor, bizi bu harika kahve ile tanıştırdığı için @batugen e teşekkür ederim.

2. Etiyopya Beyene Dori: Gayet aromatik, meyvemsi bir tatlılığa sahip, gövdeli ve dengeli bir kahve. Hem v60 hem de origami demledim. Cmd 20 clik, TH-3 filtre kullanarak origamide çok güzel sonuçlar aldım. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

3. Colombia Aratoca: Meyvemsi mi, tatlı mı, typica tarzı bilindik kahve tarzı mı karar veremedim 😊 sanırım hepsinin karışımı bir çekirdek. En azından benim görüşlerim bu yönde. Hem v60 hem de origami demledim. Cmd 21 clik, traditional filtre ve v60 ile içimi çok keyifli fincanlar aldım. Origami ile güzel sonuç alamadım bir türlü. Setin içinde olduğu taktirde alırım ama tek başına tercih eder miyim bilemedim.

4. Peru Kajwi: O kadar Etiyopya kahvesinin arasında ülkemizde alışılagelen standart kahve tatlarını veren,karamel notasını hissettiren orta gövdeli içimi çok keyifli bir çekirdek. Hem v60 hem de origami demledim. Cmd 20-21 clik, traditional filtre ile ikisinde de güzel sonuçlar aldım. Los Hermanostan sonra en çok sevdiğim kahve oldu. Bu tarzda çekirdek arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Şu ana kadar cleancup tan aldığım hiçbir çekirdek pişman etmedi beni.

3 tane açık kahvem olmasına rağmen bana göz kırpıp duran kırmızı paket 23.09 kavrumlu colombiya finca circassia'yı (ilk hafta kavrum indirimiyle almıştım) açtım. paketten yayılan koku birkaç ay önceki santa rosa'ya çok benzer.
cleancup instagram story'sinde gördüm, sanırım santa rosa tekrar gelecekmiş bu arada..

ilk denemem için:
20-300 1:1:1 metoduyla hızlı taditional v60 demledim, 2:48'de bitti. hatırladığım santa rosa kadar asidik değil, kırmızı meyve hissettirmiyor. Pakette de yazmıyor zaten. yoğun meyvemsi tatlı bir tadı var, meyveyi tarifleyemiyorum. belki meyve salatasından bir kaşık gibi karışık ve yoğun bir şey denilebilir. kesinlikle kompleks ve damakta kalıcı. (not: ben genelde meyveleri ayırt edemiyorum zaten; tadım notalarını yazan ve alan insanlar var, ben onlardan değilim..)
soğudukça kırmızı meyveye kayıyor gibi geldi. Ayrıca 1:15 demlesem de biraz sulu gelmeye başladı, ama damakta hala krema kalıyor; yani ağızda yoğun değil fakat yuttuktan sonra daha yoğun hissediliyor. Belki 3 klik inceltip 14:200 gibi deneyebilirim. komplekslik devam.

özetle: ilk tadım güzel arkadaşlar. gerek kendisi gerek fiyatıyla "sabah termos kahvesi" değil. v60'ta beğendiğim ve sevdiğim arkadaşlarıma deneteceğim bir kahve @Aventus . erken ama öneriyorum.. ileriki günlerde farklı v60 tarifleri, aeropress ve espresso da denerim

dolabımdaki açık kahveleri min 150'şer gram denedim, hepsi spada. önümüzdeki günler v60 demleyip içerken onlara da bir şeyler yazacağım.

3 tane açık kahvem olmasına rağmen bana göz kırpıp duran kırmızı paket 23.09 kavrumlu colombiya finca circassia'yı (ilk hafta kavrum indirimiyle almıştım) açtım. paketten yayılan koku birkaç ay önceki santa rosa'ya çok benzer.
cleancup instagram story'sinde gördüm, sanırım santa rosa tekrar gelecekmiş bu arada..

ilk denemem için:
20-300 1:1:1 metoduyla hızlı taditional v60 demledim, 2:48'de bitti. hatırladığım santa rosa kadar asidik değil, kırmızı meyve hissettirmiyor. Pakette de yazmıyor zaten. yoğun meyvemsi tatlı bir tadı var, meyveyi tarifleyemiyorum. belki meyve salatasından bir kaşık gibi karışık ve yoğun bir şey denilebilir. kesinlikle kompleks ve damakta kalıcı. (not: ben genelde meyveleri ayırt edemiyorum zaten; tadım notalarını yazan ve alan insanlar var, ben onlardan değilim..)
soğudukça kırmızı meyveye kayıyor gibi geldi. Ayrıca 1:15 demlesem de biraz sulu gelmeye başladı, ama damakta hala krema kalıyor; yani ağızda yoğun değil fakat yuttuktan sonra daha yoğun hissediliyor. Belki 3 klik inceltip 14:200 gibi deneyebilirim. komplekslik devam.

özetle: ilk tadım güzel arkadaşlar. gerek kendisi gerek fiyatıyla "sabah termos kahvesi" değil. v60'ta beğendiğim ve sevdiğim arkadaşlarıma deneteceğim bir kahve @Aventus . erken ama öneriyorum.. ileriki günlerde farklı v60 tarifleri, aeropress ve espresso da denerim

dolabımdaki açık kahveleri min 150'şer gram denedim, hepsi spada. önümüzdeki günler v60 demleyip içerken onlara da bir şeyler yazacağım.
Biraz da evde deneyin, herkesin spada deneme imkanı yok 😭😭😭

Selam @batugen instagram da santa rosa de cabal geliyor diye bi mesaj görmüştüm.
Nedir son durum ekleyecek misiniz siteye

Eski serisinde ahudududa vardı net olarak da alınıyordu fincandan bu sefer yok sanırım.
Sipariş geçiyorum şimdi ama eminim süperdir bu seride @batugen

Geri