• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ellerimizi ovuşturup bekliyoruz santa rosa’yı, yine harika olduğuna eminim…

27 Eylül kavrumlu paketi yeni açtım 1:16 oran cmd 22 klik 92 derece nestle suyla blooming + 2 döküş ve 25 klik 91 dereceyle 2 kez demledim hafif acımsılık var yarın öğütümü kalınlaştırıp buzdağı suyla tekrar deneyeceğim 🤔
Tesekkurler, yarinki denemenizide merakla bekliyorum hocam.
Edit: Kahvenin puani ve tanitimi, cok meyvemsi sari meyve ozelinde cok tatli keyifli kahve izlenimi vermisti bana.

Firma: Cleancup Coffee
Kahve: Colombia Finca Circassia
Kavurma Tarihi: 27/09
Demleme Metodu: Hario plastik v60 - Cafec Traditional Filtre
Kahve & su oranı: 1:16 oran 13,5gr kahve 208gr su
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Commandante 28 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 88-90 derece
Demleme Süresi: 2.05 saniye

Sonuç: 45gr suyla blooming + 3 döküş ile demledim. öncelikle belirtmeliyim ki kahvenin su geçirgenliği yüksek döküşleri ne kadar yavaş yaparsam yapayım demleme kısa sürede bitiyor. Gelelim tadım deneyimime bu metodla acılık sıfıra indi demleme sonrası tatlı ve kompleks yoğun çok güzel kokular geliyor. Başlarda tatlı ve kırmzı meyve tatları aldım, kahve soğudukça mango ve ananas tatları bariz öne çıkıyor, çarkıfeleğin nasıl bir tadı var bilmiyorum ama üzerinde yazan tadım notalarını açık açık hissettim. Son günlerde içtiğim en iyi, kahvelerden birisi kesinlikle, bence aldığı notu hak ediyor.

edit: gece gece dayanamayıp demledim pişman değilim😁

Son düzenleme:
Firma: Cleancup Coffee
Kahve: Colombia Finca Circassia
Kavurma Tarihi: 27/09
Demleme Metodu: Hario plastik v60 - Cafec Traditional Filtre
Kahve & su oranı: 1:16 oran 13,5gr kahve 208gr su
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Commandante 28 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 88-90 derece
Demleme Süresi: 2.05 saniye

Sonuç: 45gr suyla blooming + 3 döküş ile demledim. öncelikle belirtmeliyim ki kahvenin su geçirgenliği yüksek döküşleri ne kadar yavaş yaparsam yapayım demleme kısa sürede bitiyor. Gelelim tadım deneyimime bu metodla acılık sıfıra indi demleme sonrası tatlı ve kompleks yoğun çok güzel kokular geliyor. Başlarda tatlı ve kırmzı meyve tatları aldım, kahve soğudukça mango ve ananas tatları bariz öne çıkıyor, çarkıfeleğin nasıl bir tadı var bilmiyorum ama üzerinde yazan tadım notalarını açık açık hissettim. Son günlerde içtiğim en iyi, kahvelerden birisi kesinlikle, bence aldığı notu hak ediyor.

edit: gece gece dayanamayıp demledim pişman değilim😁
İlk 2 deneme ile bu denemedeki su farki bu kadar degistirirmi durumu valla sasirdim. İki ara bir derede biraktin hocam beni kahve hakkinda. 😄😄

İlk 2 deneme ile bu denemedeki su farki bu kadar degistirirmi durumu valla sasirdim. İki ara bir derede biraktin hocam beni kahve hakkinda. 😄😄
Normalde afyonda malesef buzdağı su bulunmuyor geçen hafta İstanbul seyahatimde bi 20 lt kadar özel kahvelerim için sınırlı miktarda getirdim bu yüzden sürekli kullanmıyorum 😁 sudan ziyade kahve biraz nazlı sanki kalın öğütüm düşük ısıyla demleyince güzel bir sonuç elde ettim :) en kısa zamanda aynı parametlerle nestle suyla demleyip aradaki su farkını gözlemleyip yazarım 😊

Normalde afyonda malesef buzdağı su bulunmuyor geçen hafta İstanbul seyahatimde bi 20 lt kadar özel kahvelerim için sınırlı miktarda getirdim bu yüzden sürekli kullanmıyorum 😁 sudan ziyade kahve biraz nazlı sanki kalın öğütüm düşük ısıyla demleyince güzel bir sonuç elde ettim :) en kısa zamanda aynı parametlerle nestle suyla demleyip aradaki su farkını gözlemleyip yazarım 😊
Tesekkurler hocam 😊

Biraz daha gecikirsem ayın 18 indeki kavrumuda kaçırıcam galiba :) hemen 2 paket sipariş aldım.
@batugen e ayrıca kargoda yaptığı indirim için teşekkürler. Ay sonuna doğru stokdurumu ile ilgili bilgi alabiliyor muyuz? Santa rosa de cabal için.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211016_125826.jpg
    Screenshot_20211016_125826.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 45
Arkadaşlar sizlerin yorumu ile sepete attim sana rosayı. Denemek istediğim bir kavurucuydu kısmet bu güneymiş sağ olun.

Peru Kajwi deneyen var mı? Nasıl bir çekirdek tavsiye eder misiniz?
Ben tavsiye ederim. Düz kahve arayanlara içimi çok keyif vereceğini düşünüyorum. Bu kadar Etiyopya kahvesi arasında çok hoşuma gitmişti.

Geri