Merhaba Batu Bey,Merhaba, #1294 numaralı sipariş ile katıldım. 3KG kahve sipariş ettim. Siparişi 3 Ocak'da verdim ve hala daha elime ulaşmadı. 1 Senedir forumda seçilen kavurmahanelerimizden sipariş veriyorum ilk defa böyle bir şey yaşadım. Kargo ile de sorun olmuş olabilir, suçlamıyorum, ama en nihayetinde olumsuz bir deneyim yaşıyorum şu anlık.
Bu reçete konusunun uzamasına hayret ediyorum. Şahsen sadece günlük tercih ettiğiniz rutini paylaşsanız yeterli. "Biz x sıcaklıkta y oranda şu öğütüm ile demliyoruz." Galiba kavurmahanede böyle bir rutininiz yok. Çekinmenize gerek yok biz rastgele sıcaklıkta ortalama bir oranda sıradan bir öğütümle demliyoruz da diyebilirsiniz.Recete konusunda sektorde farklı kisilerden, farklı kahveler için destek, recete rica ettik
Merhaba Cemil Bey,Bu reçete konusunun uzamasına hayret ediyorum. Şahsen sadece günlük tercih ettiğiniz rutini paylaşsanız yeterli. "Biz x sıcaklıkta y oranda şu öğütüm ile demliyoruz." Galiba kavurmahanede böyle bir rutininiz yok. Çekinmenize gerek yok biz rastgele sıcaklıkta ortalama bir oranda sıradan bir öğütümle demliyoruz da diyebilirsiniz.
Çok teşekkürler,Calibre neymişsin sen ya? siparişten 9 dakika sonra paketlendi bildirimi geldi. şimdi de kargoya verilmiş muazzam
Gördüğüm kadarıyla kedi biraz fazla kavrulmuş. Benim gibi daha light seven arkadaşların bunu göz önünde bulundurması iyi olurAlıma katıldım, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Teşekkürler, düşük sıcaklıkta ön demleme hiç denememiştim. Sizin vesilenizle deneyeceğim. Anladığım kadarıyla 80°C ile kahveyi ıslatıyoruz. Geri kalan suyu 60.snde 94°C olarak tamamlıyoruz. Ev kullanıcısı olarak bıçak mesafesi bilmediğimden standart bir Öğütümle deneyeceğim.Merhaba Cemil Bey,
Recete konusunda ben fikrimi çokça kez paylaştım, yine dediğiniz gibi farklı kişilerden farklı reçetelerde gelecek, paylaşacağız.
Bizim genelde nasıl demlediğimize gelirsek, örn. Dün hermanos mena yı şu şekilde demledik;
su 2d kh & 3d gh
düz 63mm bentwood bıçak
670um bıçaklar arası mesafe
80c su 60sn blooming
tek döküş 94c
20gr-330ml
ajistasyon yok.
v60 - hario filtre kagıdı