• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Barn Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam fedex/dhl ikilisinden biri denk geldiğinde kawa'nın dhl express teslimatında olduğu gibi online gümrük ödemesi oluyor mu, yoksa kapıda mı ödüyoruz?
Eger DHL ile gönderilirse (express değil), Türkiye de PTT ye bağlanıyor ve kapıda ödeniyor, Eger FedEx ile gönderilirse, FedEx/TNT teslim ediyor bu sefer banka hesap numarası iletiyorlar oraya ödeme yapılıyor, doğrudan kredi kartı ile ödemeye ben denk gelmedim.

Evde olmama ihtimalim yüksek olduğu için sanırım riske girmeyip gene kawaya donucem 🤔

Eger DHL ile gönderilirse (express değil), Türkiye de PTT ye bağlanıyor ve kapıda ödeniyor, Eger FedEx ile gönderilirse, FedEx/TNT teslim ediyor bu sefer banka hesap numarası iletiyorlar oraya ödeme yapılıyor, doğrudan kredi kartı ile ödemeye ben denk gelmedim.
Evde bulamadıklarında geri gümrüğe mi gidiyor yoksa ptt/dhl'ye mi dönüyor?

Evde bulamadıklarında geri gümrüğe mi gidiyor yoksa ptt/dhl'ye mi dönüyor?
Size en yakın PTT şubesine döner ve kapıya bildirim bırakılır. Süre değişiyor ama 7-10 gün şubede kalıp alınmaz ise geri dönüyor.

Kavurucu: The Barn Coffee Roasters (Berlin, Almanya)
Cekirdek: Mahambe, Rwanda (Justin Musabyiama, red bourbon, yikanmis)
Ogutucu: Comandante C40 Nitro Blade (24 click)
Su: Peak Water'dan gecirilmis Kopenhag sebeke suyu, 94 oC, Fellow Stagg EKG kettle
Ekipman: Hario v60, Cafec Abaca filtre
Recete: 16/250, 30 gr/30", kalani 1'30"a dek 30-50 ml'lik dokusler ile (The Barn'in onerisi)

The Barn'i ilk kez yaklasik 3 yil kadar once Berlin'e gittigimde kesfetmis, sonra da bir sure abone olmustum. Basta cok etkilendigim, basarili buldugum bir kavurucu idi. Aboneligimin 3. ayinda falan epey kotu kavrulmus cekirdeklere denk gelince alisverisi kestim. Yakin zamanda bir arkadasimin tavsiyesi ile uzun bir aradan sonra iki farkli cekirdek aldim, biri de bu cok cok keyfettigim Rwanda cekirdegi.

Kahveyi yukarida yazdigim recete uyarinca demledim, biraz havalandirdim ve kokladim: Yogun bir findik aromasi disinda cok bir ozellik yoktu. Ilk yudumla birlikte bu yogun findik kokusu baskin bir findik aromasiyla birlikte kendini gosterdi ve fincan boyunca bu nefis findik aromasi hic bitmedi. Sonraki yudumlarda biraz belirginlesen govde ve cok dengeli seyreden bir asidite, belki biraz muskat aciligi, agiz sulandiran bir tatlilik, findiksi aromalar... Sanirim bu kahveyle ilgili en onemli ozellik denge idi. Kesinlikle macerali, sasirtici bir cekirdek degil fakat cok lezzetli ve dengeli.

Sonucta: cok sevdigim bir teruar, teruarin iyi ozelliklerini cok dengeli bir sekilde one cikaran cok iyi bir kavrum profili, cok lezzetli ve dengeli bir fincan sonucu. 8.5/10 (The Barn is back?)

The Barn - Mahambe Rwanda.jpg

Kavurucu: The Barn Coffee Roasters (Berlin, Almanya)
Cekirdek: Mahambe, Rwanda (Justin Musabyiama, red bourbon, yikanmis)
Ogutucu: Comandante C40 Nitro Blade (24 click)
Su: Peak Water'dan gecirilmis Kopenhag sebeke suyu, 94 oC, Fellow Stagg EKG kettle
Ekipman: Hario v60, Cafec Abaca filtre
Recete: 16/250, 30 gr/30", kalani 1'30"a dek 30-50 ml'lik dokusler ile (The Barn'in onerisi)

The Barn'i ilk kez yaklasik 3 yil kadar once Berlin'e gittigimde kesfetmis, sonra da bir sure abone olmustum. Basta cok etkilendigim, basarili buldugum bir kavurucu idi. Aboneligimin 3. ayinda falan epey kotu kavrulmus cekirdeklere denk gelince alisverisi kestim. Yakin zamanda bir arkadasimin tavsiyesi ile uzun bir aradan sonra iki farkli cekirdek aldim, biri de bu cok cok keyfettigim Rwanda cekirdegi.

Kahveyi yukarida yazdigim recete uyarinca demledim, biraz havalandirdim ve kokladim: Yogun bir findik aromasi disinda cok bir ozellik yoktu. Ilk yudumla birlikte bu yogun findik kokusu baskin bir findik aromasiyla birlikte kendini gosterdi ve fincan boyunca bu nefis findik aromasi hic bitmedi. Sonraki yudumlarda biraz belirginlesen govde ve cok dengeli seyreden bir asidite, belki biraz muskat aciligi, agiz sulandiran bir tatlilik, findiksi aromalar... Sanirim bu kahveyle ilgili en onemli ozellik denge idi. Kesinlikle macerali, sasirtici bir cekirdek degil fakat cok lezzetli ve dengeli.

Sonucta: cok sevdigim bir teruar, teruarin iyi ozelliklerini cok dengeli bir sekilde one cikaran cok iyi bir kavrum profili, cok lezzetli ve dengeli bir fincan sonucu. 8.5/10 (The Barn is back?)
Bu çekirdeği 2016'da kronotrop'tan defalarca almıştım. O sıralar yeni başlamıştım v60'a ve öğütücüm kötü olmasına rağmen gene de güzel sonuçlar alabiliyordum. Görünce bi duygulandım öğrenciliğimin son yılı idi :)

9 Mart'ta verdiğim siparişi Fedex ile gönderdiler bugün elime ulaştı. 4. günde gümrüğe geldi, vergi ödemesini para transferi ile aldılar. Fakat ödemenin yapılmasından sonra sisteme girilmesi iki gün sürüyor. Güzelim espresso kavrum çekirdeğin paketini gümrükte yarıp sonra da bantlamışlar, dökülmemiş ama sanırım ne olduğunu görmek istediler. Özetle Kawa'nın kargo hizmetinin kıymetini bilin :)

9 Mart'ta verdiğim siparişi Fedex ile gönderdiler bugün elime ulaştı. 4. günde gümrüğe geldi, vergi ödemesini para transferi ile aldılar. Fakat ödemenin yapılmasından sonra sisteme girilmesi iki gün sürüyor. Güzelim espresso kavrum çekirdeğin paketini gümrükte yarıp sonra da bantlamışlar, dökülmemiş ama sanırım ne olduğunu görmek istediler. Özetle Kawa'nın kargo hizmetinin kıymetini bilin :)
FedEx in gümrük ödeme sistemi cidden Nuh Nebi den kalma. Bilgilendirme linki gelsin, hesap numarasına havale yap, dekontu mail at cevap bekle. Bu kadar zor olmamalı.
Benim de son siparişte bir paketi kesmişler ve kestikleri yerden değil başka yerinden bantladıkları için tüm kahve dökülmüştü. Ben bunları bilinçli yaptıklarını düşünüyorum maalesef.

FedEx in gümrük ödeme sistemi cidden Nuh Nebi den kalma. Bilgilendirme linki gelsin, hesap numarasına havale yap, dekontu mail at cevap bekle. Bu kadar zor olmamalı.
Benim de son siparişte bir paketi kesmişler ve kestikleri yerden değil başka yerinden bantladıkları için tüm kahve dökülmüştü. Ben bunları bilinçli yaptıklarını düşünüyorum maalesef.
Hocam benimkini de farklı yerden bantlamislar, ana dokulmemis şansa

Geçenlerde guatemala el anonal edindim fakat 3-4 demlemede bir randıman alamadım. Reçete önerisi olan varsa sevinirim

Mevcut seckisinden önerisi olan var mı?

Mevcut seckisinden önerisi olan var mı?

Şayet anayrobik kahve seviyorsanız Juancuteyi muhakkak denemenizi öneririm. Müthiş bir deneyim oldu benim için, tam bir tarçın şöleni.

Muhammed Ali ve Caballeroyu da çok beğendim tatlı ve temiz kahveler. Nano Challa sıradan bir yıkanmış Etiyopya izlenimi verdi.

Şayet anayrobik kahve seviyorsanız Juancuteyi muhakkak denemenizi öneririm. Müthiş bir deneyim oldu benim için, tam bir tarçın şöleni.

Muhammed Ali ve Caballeroyu da çok beğendim tatlı ve temiz kahveler. Nano Challa sıradan bir yıkanmış Etiyopya izlenimi verdi.
Önerileriniz için teşekkürler, anaerobik kahve sevsem de son zamanda biraz baymaya başlamıştı muhtemelen Mohammad Ali ile ilerleyeceğim, Mbokam AA da aklımda ama bakalım

Berlin'deyim, önce Five Elephant'ten bir espresso içtim güzeldi, şimdi de The Barn'a gelip bir double espresso siparişi verdim, barista arkadaş çekirdeklerle ilgili bilgi verdi, espresso için çekirdek seçimini bana(Casa Negra seçtim) bıraktı, espresso çekirdekleri genelde 15 Euro, filtre demlemesi 7 euro, double espresso 3 Euro civarı, genel olarak memnun kaldım.

Şunu farkettim yurtdışında 3.nesil kahvecilerde içtiğim espressolar gayet başarılı, darısı bizim yerli 3.nesil kahvecilerin başına.

Ekli dosyalar

• IMG_0665.jpeg
    IMG_0665.jpeg
    143.4 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_0664.jpeg
    IMG_0664.jpeg
    121.4 KB · Görüntüleme: 92
Cerro San Luis aldım bir kaç ay önce ama pek bir şey anlamadım desem yeridir, ekstra notaları olmayan düz içimli bir kahveydi ben iyi çekememiş olabilirim.

Geri