• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Barn Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anaerobik sürecin kahveye etkisi farklılıklar gösterebiliyor. Bir sürü teori ortaya atılabilir. Kendi denemelerimde gördüğüm kadarıyla kahvenin yapısı değişmiş durumda. Kahvenin kavurma reaksiyonları ve demlemelerde su ile olan ilişkisi bilindik tüm bilgileri bir kenara bırakmayı gerektiriyor :)
Nem oranı nasıl fark ediyor? Post fermantasyon yapınca daha düşük mü oluyor? Tamamen tahmin olarak ve akış karakteri sebebiyle daha düşük oluyor gibi bir öngörüm var ama sizden doğrusunu duyarsam memnun olurum.

Son düzenleme:
Nem oranı nasıl fark ediyor? Post fermantasyon yapınca daha düşük mü oluyor? Tamamen tahmin olarak ve akış karakteri sebebiyle daha düşük oluyor gibi bir öngörüm var ama sizden doğrusunu duyarsam memnun olurum.
Nem kontrolü tamamen ne elde etmek istediğinize bağlı. İlk proje de önceki çekirdeğin aynı nemini elde etmeye çalıştım. Kavurmada benzer bir senaryo izlemek için, nitekim bunu da elde ettim ancak kavurma baştan sona farklı ve daha esnek bir yapıda ilerledi. Ben de benzer senaryolar düşündüm ancak burda durum daha farklı bir şekilde değişim gösterdi. Şu an kahvenin yapısı oldukça değişmiş durumda. Türk kahvesinde bile telve dibe çöktükten sonra likitin rengi Rem project'lerin pour over halleri kadar berrak diyeyim ne kadar değiştiğini az çok anlamış olun :)

Son düzenleme:
Nem kontrolü tamamen ne elde etmek istediğinize bağlı. İlk proje de önceki çekirdeğin aynı nemini elde etmeye çalıştım. Kavurmada benzer bir senaryo izlemek için, nitekim bunu da elde ettim ancak kavurma baştan sona farklı ve daha esnek bir yapıda ilerledi. Ben de benzer senaryolar düşündüm ancak burda durum daha farklı bir şekilde değişim gösterdi. Şu an kahvenin yapısı oldukça değişmiş durumda. Türk kahvesinde bile telve dibe çöktükten sonra likitin rengi Rem project'lerin pour over halleri kadar berrak diyeyim ne kadar değiştiğini az çok anlamış olun :)
Cevap için teşekkürler.

Barna sormuştuk olmaz demişlerdi diye hatırlıyorum vergisiz göndermeyi. Avrupa dışındayız normal olarak vergi almamaları gerekiyor. Ben hasbean yada squaremile ile yazışmıştım onlarda kargo normalde daha pahalı onu dengeliyoruz gibi bir laf etmişlerdi. Bu konuda en iyisi coffee collective en son ekranda yüzde 20 vergiyi düşüyor

Barna sormuştuk olmaz demişlerdi diye hatırlıyorum vergisiz göndermeyi. Avrupa dışındayız normal olarak vergi almamaları gerekiyor. Ben hasbean yada squaremile ile yazışmıştım onlarda kargo normalde daha pahalı onu dengeliyoruz gibi bir laf etmişlerdi. Bu konuda en iyisi coffee collective en son ekranda yüzde 20 vergiyi düşüyor
dediğin doğru. Vergi almıyorlar ama onlardan vergi alınıyor. Almanya, Avusturya ve belçika da eğer ihracat yapıyorsan , hammaddeleri alırken ödediğin vergiler geri ödeniyor. Ki bu gibi firmalarda büyük paralara tekabül edebiliyor.

İsveçli kavurucu Slöinge ricamla bir hesap yaptı ve kahve fiyatlarını hiç değiştirmeden 4 paket ve üstüne kargo ücreti almadı, vergimi bile ödemiş :)) bunu tek defaya mahsus mu yaptı, sürekli yapar mı bilemiyorum ancak sorulabilir, aklınızda olsun...

Konuyla ilgili Barn'a bir mail yazmıştım yaklaşık 1 ay önce fakat cevap vermediler. Yerel kavurucular rica üzerine belki yaparlar bu gibi indirimleri ama Barn gibi yüklü satış yapanların pek yanaşacaklarını sanmıyorum.

Bu alımdan son iki çekirdeği de oldukça beğendim,

Ethiopia Nano Challa çok yoğun şeftali ve vanilya tatları ve yasemin aromaları barındıran bir Ethiopia kahvesi, dengeli ancak asiditeden ziyade tatlılığı ile ön plana çıkan tertemiz içimli bir kahve. V60, kalita, aeropress hepsinde farklı farklı ama iyi sonuç verdi.

Brazil Sitio Cachoeirinha harika bir sabah kahvesi, çekirdek halinde bile oldukça cezbedici bir kokusu var. Çikolata, kuruyemiş ve mango tatları çok belirgin şekilde alınabiliyor, düşük asiditeli ağızda oldukça yoğun ve uzun bitişi olan bir kahve. Kalita ile gerçekten favori sabah kahvelerimden biri oldu diyebilirim.

Genel olarak bu alımdaki kahvelerden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ancak her ne kadar espresso kavrumları da açık kavrum sebebiyle filtreye uygun olsa da filtre kavrumları belirgin daha iyi sonuç verdi.
Seçim yapamamak (hem çekirdek, hem de kavrum) ve kafelerinde kalan kahveler olarak lanse edilse de, güncel olarak sundukları neredeyse bütün çekirdekleri gönderdiler hem de kavrum tarihleri sipariş tarihinden en geç 5 gün önceydi.
Sipariş verip paylaşmak için iyi bir alternatif olarak düşünüyorum. Bu yorumumdan bütün çekirdekleri sıradışı, çok iyi gibi bir anlam çıkartılmasın lütfen, gayet standart profil ve sıradan çekirdekler de vardı ancak genele baktığımda tutarlı kavrum ve tatlılık/asidite dengesinin iyi tutturulmuş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bugün elime ulaşan Barn'lardan birinin paketi açılmıştı, gümrükte kontrol amaçlı yapılmış olabileceğini düşünüyorum, benzer bir durum yaşayan oldu mu?

Maket bıçağı ile paket açmak nedir ya, içinde delinecek, çizilecek, dökülecek vs birşey var mı yok mu diye bakmadan bunun yapmak gerçekten adlandıramadığım bir ruh hali. vergisini aldığın şeye neden zarar vermek için hareket edersin, yazık gerçekten.

Arkadaşlar yaşadığınız bu durumları şikayet edin. Cimer üzerinden. Çok fazla şikayet gelirse mecbur bu paket açmayı düzeltirler

Geri