• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy Indenosia Frinsa Edun, kavrum 1.10
K-Ultra 8.5 klik,
Buzdağı 100 ppm 92C
15/230ml, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, cupping metodu, 45 sn dairesel tek döküş, çubukla karıştır 3:00'da bas.

İlk kez denediğim kahvelerde yukarıdaki yöntemi kullanıyorum. Çıkan sonuca göre değişkenleri optimize ediyorum. Bu kahveyi daha önce V60 ile denemiştim. Biraz yüksek oran ve ajitasyonlu ve çoklu döküş istiyor. Tek döküşte extraction biraz düşük kaldı ancak tada olumsuz bir yansımasını hissetmedim. Geçtiğimiz ayki alımda dolaba attığım kahvelerden biriydi. Normalde fermente kahvelere çekimser yaklaşıyorum. Demledikten sonra kahve olmaktan çıkıp başka bir şeye dönüşebiliyorlar. Bunda ise kuru kokuda orman meyveleri ve fermente notalar hakim. Demledikten sonra ise dengeli bir fincan ortaya çıkıyor. Asiditesi yerinde ve içimi de keyifli. Fermentasyonu tam kıvamında tutulmuş, yapay tatlar veya baskın rahatsız edici bir durum yok. Fincan soğudukça floral notalar da aldım ancak başka bir şeyle ilgilendiğim için tam konsantre olamadım baktım kahve bitmiş :love:

Sezy Frinsa Edun.jpg

Merhaba @S.Yavuz. Gotae sodu stokta görünmüyor. Bitti mi acaba? Eğer bittiyse bitmeye yakın başka kahveniz var mı? Ona göre uzun vadeli sipariş listesi hazırlayacaktım.

Merhaba @S.Yavuz. Gotae sodu stokta görünmüyor. Bitti mi acaba? Eğer bittiyse bitmeye yakın başka kahveniz var mı? Ona göre uzun vadeli sipariş listesi hazırlayacaktım.
Merhaba. Gotae maalesef bitti. Bochesa stokumuz epey azaldı. Onun dışında şu an stok sıkıntı olan bir kahve görünmüyor.

Merhaba. Gotae maalesef bitti. Bochesa stokumuz epey azaldı. Onun dışında şu an stok sıkıntı olan bir kahve görünmüyor.
Merhaba @S.Yavuz Bey

Geçen hafta yazdığım mesajda sormuştum; gözünüzden kaçmış. Kafeinsiz kahvede ilk tercihim hâline gelen Decaf Mexico, sitenizdeki kahveler arasında görünmüyor. Bu stok sorununun geçici mi, kalıcı mı olduğunu endişe içinde merak ediyorum.

Geçen hafta yazdığım mesajda sormuştum; gözünüzden kaçmış. Kafeinsiz kahvede ilk tercihim hâline gelen Decaf Mexico, sitenizdeki kahveler arasında görünmüyor. Bu stok sorununun geçici mi, kalıcı mı olduğunu endişe içinde merak ediyorum.
Merhaba. Kusura bakmayın lütfen kaçmış gözümden. Maalesef Decaf Mexico bitti. Şu an için yeni hasatla ilgili bir bilgi de yok. Ancak bir iki hafta içinde, en geç ay başında sanıyorum iki decaf daha eklenecek siteye.

Birlikte deneyelim indirimi ile 4×250 grlık bir sipariş geçmeyi düşünüyorum pour over için öneriniz yeni gelen Endonezya kahvesi mi olur?

Merhaba. Kusura bakmayın lütfen kaçmış gözümden. Maalesef Decaf Mexico bitti. Şu an için yeni hasatla ilgili bir bilgi de yok. Ancak bir iki hafta içinde, en geç ay başında sanıyorum iki decaf daha eklenecek siteye.
Rica ederim. Cevap için teşekkürler(y)

Yeni decaf kahveleri "Decaf Mexico'nun yerini doldurur mu?" merakıyla deneyeceğim. Umarım Mexico'yu aratmazlar.

@S.Yavuz frinsa'lar geldi. Kokusu bile kahvenin tadı hakkında fazlaca yorum sahibi olmamı sağladı. Biraz daha almak istiyorum ama kavrum tarihinin de güncel olmasını istiyorum haliyle. Bu çekirdekte stok problemi var mı? Azalınca bize burdan haber verme şansınız olur mu ? :)

@S.Yavuz frinsa'lar geldi. Kokusu bile kahvenin tadı hakkında fazlaca yorum sahibi olmamı sağladı. Biraz daha almak istiyorum ama kavrum tarihinin de güncel olmasını istiyorum haliyle. Bu çekirdekte stok problemi var mı? Azalınca bize burdan haber verme şansınız olur mu ? :)
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu anlık bir stok sorunu görünmüyor. Azalarak biterse tabi ki haber veririm ama böyle kahvelerimiz genelde birden bitiyor. Biri geliyor ver 50 kilo ver 100 kilo diyor işler karışıyor haliyle :)

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu anlık bir stok sorunu görünmüyor. Azalarak biterse tabi ki haber veririm ama böyle kahvelerimiz genelde birden bitiyor. Biri geliyor ver 50 kilo ver 100 kilo diyor işler karışıyor haliyle :)
Kadere boynumu eğdim sizden haber bekleyeceğim. 50-100kg alanları da ayrıca kınıyorum burdan :)

Sezy Santa Helena, kavrum tarihi 4.8
K-Ultra 8 klik,
Buzdağı 100 ppm 92C
15/230ml, 3:00 dk

Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming 45sn, dairesel tek döküş 1:30, bitiş 3:00 .
Dolap arşivinden hem espresso hem de pour-over'da başarılı kalender kahvemiz, kolay çözülüyor, naz yapmıyor kavrum tam ayarında. Aeropress referans reçetem çok iyi bir çıktı verdi. Çözünme tam kararında, fincan çok keyifli, düşük-orta asidite, fermente aromalar çok belirgin, tatlı mayhoş ve kuru meyve aromaları da aldım. Sezy as takımı olsa ilk 11 oynar, sürekli elimin altında olmasını isteyeceğim bir kahve.

16976295663262.jpg

Sezy Santa Helena, kavrum tarihi 4.8
Eureka Mignon Specialita
Cafelat Robot Full ön ısıtma, alt-üst kağıt, aeropress puck screen,
Buzdağı 100 ppm 98C
18/36ml, 35 sn
10 sn pre-infusion, 4->7->5 bar bitiş 35 sn
Sezy espresso denince ilk 3'e girebilecek bir kahve. Kahveyi over veya under yapmak zor, stabil ve kolay çözünen bir kahve. Hafif asiditeye eşlik eden yoğun fermente, mayhoş tatlar hakim, dengeli ve yüksek gövdeli bir çıktı veriyor ufak yudumlarla içmek gerek soğudukça meyvemsilik artıyor ancak sanki yaş meyve değil de kaynamış tatlı pekmeze dönmüş meyve gibi diyebilirim. Keyifli bir kahve, dengeli ve kolay shot almak isteyenlere öneririm (stok olursa).

16976295959802.jpg

Slm. Rwanda Gatsibo için öneri reçete varmıdır ?
Selamlar. Kahvesine ve damak tadınıza göre değişmekle birlikte genel olarak önerdiğimiz parametreler şunlardır:

Cmd 24 klik ( -/+ 2 klik)
Su sıcaklığı 92-93 derece
1/16 oran
1/3 oranla 30 saniye blooming
Sonrasında alçaktan, tek ve yavaş bir döküş. (25 gram ve üzeri demlemelerde 2 eşit döküşe geçebilirsiniz)
Toplam süre 2:00-2:10
Bizim kavurma profillerimizde kahveler genellikle kolay çözünür. Bu nedenle daha ince öğütmelerde ve çoklu döküşlerde kahveyi fazla çözebilir ve istenmeyen bitter tatlara doğru bir kayma yaşayabilirsiniz. Yukarıdaki parametrelerden başlamanızı ve damak tadınıza göre daha düşük kliklere geçmenizi öneririz.

Selamlar. Kahvesine ve damak tadınıza göre değişmekle birlikte genel olarak önerdiğimiz parametreler şunlardır:

Cmd 24 klik ( -/+ 2 klik)
Su sıcaklığı 92-93 derece
1/16 oran
1/3 oranla 30 saniye blooming
Sonrasında alçaktan, tek ve yavaş bir döküş. (25 gram ve üzeri demlemelerde 2 eşit döküşe geçebilirsiniz)
Toplam süre 2:00-2:10
Bizim kavurma profillerimizde kahveler genellikle kolay çözünür. Bu nedenle daha ince öğütmelerde ve çoklu döküşlerde kahveyi fazla çözebilir ve istenmeyen bitter tatlara doğru bir kayma yaşayabilirsiniz. Yukarıdaki parametrelerden başlamanızı ve damak tadınıza göre daha düşük kliklere geçmenizi öneririz.
Epey kahve aldım sizden geçen ay @S.Yavuz Bey
İlginiz ve kahveler için çok teşekkürler. Bazıları denemeden vakuma girdi kahve çokluğundan fakat içtiklerimden son derece memnun kaldığımı belirtmek isterim. Görüşmek üzere👍👏

Epey kahve aldım sizden geçen ay @S.Yavuz Bey
İlginiz ve kahveler için çok teşekkürler. Bazıları denemeden vakuma girdi kahve çokluğundan fakat içtiklerimden son derece memnun kaldığımı belirtmek isterim. Görüşmek üzere👍👏
Güzel yorumlarınız için biz teşekkür ederiz. Görüşmek üzere :)

Cumartesi günü verilen siparişler aynı gün gönderilebiliyor mu acaba? Kahvem bitti de malesef. Sipariş no 36065

Cumartesi günü verilen siparişler aynı gün gönderilebiliyor mu acaba? Kahvem bitti de malesef. Sipariş no 36065
Merhaba. Maalesef haftasonları yeni kargo çıkışımız yok. Hem Yurtiçi Kargo haftasonu toplama yapmıyor hem biz Cumartesi Pazar çalışmıyoruz. Cuma günü saat 15:00’den sonra gelen siparişler Pazartesi günü kargoya veriliyor.

Geri