• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, evde filtre makinalarında demlemege uygun kahve önerilerinizi rica ediyorum. Hazır öğütülmüş olarak hangi derecede öğütülmüş tercih edilmesi gerekir?

İndonesia Frinsa Edun şimdi son yudumu aldım ve yorum yapamadan geçemiycem. Ufak paket tadım için gönderilmişti şimdi demledim. Değirmende çekerken zaten bu kahve olamaz dedim inanılmaz güzel kokuyor hemen demlemeye geçtim gerçekten mükemmel çok beğendim. Elinize sağlık. Evdeki kahveleri tüketip hemen sipariş geçmem gerekli :) birlikte deneyelim kısmında ne kadar süre kalıcak indirimli sipariş vermek isterim.

Cuba Serrano Lavado, kavrulma tarihinden itibaren dört günlük olmasına rağmen gayet güzel bir kahve çıktı. İsli, hafif tatlı ve gövdesi yüksek bir kahve ilk izlenim olarak aldım. Aeropress ile denedim ama sezgilerim (sezy?) bana bu kahvenin french press'e çok yakışan bir kahve olduğunu söylüyor. Kafein oranı da tam benlik biraz yüksek bunu zengin gövdesinden anlamıştım. Guatemala Antigua sırada var onu biraz degassing'den sonra deneyeceğim. Hediye için teşekkür ederim. Yeni kahveler keşfetmek güzel şey.

Merhaba, evde filtre makinalarında demlemege uygun kahve önerilerinizi rica ediyorum. Hazır öğütülmüş olarak hangi derecede öğütülmüş tercih edilmesi gerekir?
Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. İşin aslı biz kahvelerimizi evde filtre makinede demlemeye uygun/uygun değil şeklinde sınıflandırmıyoruz. Hatta daha önce birkaç kez de yazdığım üzere bence bir kahvenin nihai testi basit bir filtre kahve makinesinde ya da french press'te verdiği performanstır. O nedenle tadım notaları ve ilginizi çeken diğer özelliklerine göre bir seçim yapabilirsiniz. Filtre kahve makinesine uyar ya da uymaz gibi bir endişe duymanıza gerek yok. Öğütme seçeneği olarak ise "filtre kahve makinesi" ibaresini seçmeniz yeterli olacaktır. İyi günler dileriz.

Cuba Serrano Lavado, kavrulma tarihinden itibaren dört günlük olmasına rağmen gayet güzel bir kahve çıktı. İsli, hafif tatlı ve gövdesi yüksek bir kahve ilk izlenim olarak aldım. Aeropress ile denedim ama sezgilerim (sezy?) bana bu kahvenin french press'e çok yakışan bir kahve olduğunu söylüyor. Kafein oranı da tam benlik biraz yüksek bunu zengin gövdesinden anlamıştım. Guatemala Antigua sırada var onu biraz degassing'den sonra deneyeceğim. Hediye için teşekkür ederim. Yeni kahveler keşfetmek güzel şey.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

İndonesia Frinsa Edun şimdi son yudumu aldım ve yorum yapamadan geçemiycem. Ufak paket tadım için gönderilmişti şimdi demledim. Değirmende çekerken zaten bu kahve olamaz dedim inanılmaz güzel kokuyor hemen demlemeye geçtim gerçekten mükemmel çok beğendim. Elinize sağlık. Evdeki kahveleri tüketip hemen sipariş geçmem gerekli :) birlikte deneyelim kısmında ne kadar süre kalıcak indirimli sipariş vermek isterim.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Birlikte deneyelim kategorisi için herhalde son bir iki gün diyebilirim. Hafta sonuna indirim kapsamından çıkmış olur sanıyorum. Normal şartlarda bu ay başı siteye eklenmesini ve bu ay sonu indirimin bitmesini hedeflemiştik ancak geçen ay toplum alıma seçilince programı elimizden geldiğince öne çektik ve geçen ay ortası gibi birlikte deneyelim kategorisine ekledik. Şimdiye kadar aslında çoktan çıkarmamız gerekirdi ama denemek isteyenler rahat rahat denesin diye elimizden geldiğince uzattık süreyi.

Arkadaşıma farklı kahveler denetmek istiyorum. Hangi kahve setini almamı önerirsiniz? Forumda Honduras Honey Micro Lot baya sevilmiş anladığım kadarıyla o yüzden kafamda Güney Amerika setini almak var.

Arkadaşıma farklı kahveler denetmek istiyorum. Hangi kahve setini almamı önerirsiniz? Forumda Honduras Honey Micro Lot baya sevilmiş anladığım kadarıyla o yüzden kafamda Güney Amerika setini almak var.
Orta amerika seti yarısı yumuşak yarısı hafif sert çikolata fındık karamel notalarını barındıran kahveye doyuran bir set öneririm. V60, espressoya güzel yakışıyor.

Merhaba. Kusura bakmayın lütfen kaçmış gözümden. Maalesef Decaf Mexico bitti. Şu an için yeni hasatla ilgili bir bilgi de yok. Ancak bir iki hafta içinde, en geç ay başında sanıyorum iki decaf daha eklenecek siteye.
Sayın @S.Yavuz,

Elimdeki Decaf Mexico'nun ve de ayın sonuna yaklaştığımız için, bu mesajda bahsettiğiniz stoklara girmesi planlanan iki yeni decaf kahvenin son durumunu öğrenmek istedim. Bir gecikme olmadığını umarak merakla cevabınızı bekliyorum

Espressoda naturel anaerobik çekirdeklere önyargısı olan biriyimdir genelde ama bugün Sezy'nin Frinsa Edun çekirdeğini denedim, gayet başarılı shot aldım özellikle after taste'i inanılmazdı, modern espressoya uygun bir çekirdek olmuş, naturel anaerobik çekirdeklere olan önyargım bugün kırılmış oldu.

Sayın @S.Yavuz,

Elimdeki Decaf Mexico'nun ve de ayın sonuna yaklaştığımız için, bu mesajda bahsettiğiniz stoklara girmesi planlanan iki yeni decaf kahvenin son durumunu öğrenmek istedim. Bir gecikme olmadığını umarak merakla cevabınızı bekliyorum
Selamlar. Birinde gecikme yok. Aybaşı siteye eklenmiş olacak ancak diğeriyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İthalatçıdan henüz istediğimiz bilgileri alamadık. Kahveye ilişkin sadece kendi beyanları mevcut. Eğer istediğimiz dokümanları sağlayabilirlerse onu da ekleyeceğiz yoksa ondan vazgeçeceğiz.

Selamlar. Birinde gecikme yok. Aybaşı siteye eklenmiş olacak ancak diğeriyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İthalatçıdan henüz istediğimiz bilgileri alamadık. Kahveye ilişkin sadece kendi beyanları mevcut. Eğer istediğimiz dokümanları sağlayabilirlerse onu da ekleyeceğiz yoksa ondan vazgeçeceğiz.
Ayrıntılı cevap için teşekkürler (y)

Şöyle bir durum var: iki decaf kahveyi tek siparişte alarak hem ikisini de denemek hem de ayrı ayrı kargo ücreti ödememek niyetindeydim. O yüzden diğer decaf kahvenin durumu netleşince (olumlu ya da olumsuz) buradan bilgi vermenizi rica ederim; zira gecikme olsa bile diğer decaf kahve gelecekse onun siteye eklenmesini bekleyebilirim. Gelmeyecekse de boşuna beklemeyip alım planımı revize ederek sipariş veririm.

Frinsa edun espressoda gerçekten canavar 👌💯 eline sağlık @S.Yavuz

Edit: kullandığım reçeteyi de yazayım.
K pro 31 klik
Pullman 17-19 sepete 20 gram.
20/60 oran (aslında 50 alacaktım ama makine su uyarısı verince elim ayağım birbirine dolaştı 60da bitirdim 😂)
95 derece
Alta kağıt koymadım, üste mhw puck screen.
Düşük debide basınç oluşturmadan 7 8 saniye pre inf. 4 5 ml akış gördükten sonra debiyi yükseltip 7 bar civarına aldım. Düşürmeden standart 7 barda bitirdim. 27 saniye civarında bitti.

Filtre demlemenin konsantre hali oldu. Aromalar daha baskın. Espressoya göre gövde biraz düşüktü ama gövde istediğimde ristretto yapıyorum zaten, bu tarz düşük gövdeden memnunum. Çok beğendim. 💯

Son düzenleme:
Frinsa edun espressoda gerçekten canavar 👌💯 eline sağlık @S.Yavuz

Edit: kullandığım reçeteyi de yazayım.
K pro 31 klik
Pullman 17-19 sepete 20 gram.
20/60 oran (aslında 50 alacaktım ama makine su uyarısı verince elim ayağım birbirine dolaştı 60da bitirdim 😂)
95 derece
Alta kağıt koymadım, üste mhw puck screen.
Düşük debide basınç oluşturmadan 7 8 saniye pre inf. 4 5 ml akış gördükten sonra debiyi yükseltip 7 bar civarına aldım. Düşürmeden standart 7 barda bitirdim. 27 saniye civarında bitti.

Filtre demlemenin konsantre hali oldu. Aromalar daha baskın. Espressoya göre gövde biraz düşüktü ama gövde istediğimde ristretto yapıyorum zaten, bu tarz düşük gövdeden memnunum. Çok beğendim. 💯
şurada da benim reçete var, son zamanlardaki F/P oranı yüksek çekirdeklerden biri.

şurada da benim reçete var, son zamanlarda F/P oranı yüksek çekirdeklerden biri.
Kesinlikle. Piyasadaki en fp çekirdek desek yeridir. Piyasa yanarken @S.Yavuz yüzümüzü güldürüyor 😂

Frinsa Edun için öğütüm dereceniz genel espresso ortalamanızın neresinde kalıyor? Elimde çok az kaldı da, zayi etmek istemiyorum :) @DragonFly @Secron
Referans öğütüm ayarımdaydı. Normalde el değirmeniyle bi kahve öğüttüğümde 30-31 ile başlayıp ondan sonra oynuyorum. Ama verdiğim reçete turbo shot sayılabilir. pre inf. i saymazsak 20 saniye 7 barlık bir atış oldu. O yüzden düz bir shot için kalın kalabilir. Yani normalden inceye gitmek gerekebilir. Ama frinsa edun genel olarak kolay çözünen, su tutmayan bir kahve. Kalın öğütüm kısa süre uygulanabilir. V60da da blooming+1 döküm ile 1.45de bitirdim, buna rağmen extraction %21 civarındaydı.

Latte yapmak için kahve barıma gittiğimde elime bochesa denk geldi. Turbo shot ile espresso yaptım. Ama maalesef ki latteye çeviremedim 🚬 Kahvenin kuru kokusu neyse espresso tadı da oydu resmen. Kıyamadım latte olmasına 😂

Aeropress Inverted
CMD MK3 10 klik
1:16 --> 16,3gr ve 260ml --> 99 derece
1'inci ve 5'inci dakikalarda 20 kez karıştırma yapıp 10:30'da demlemeyi tamamladım

Finca Gabriela ve Frinsa Edun'u böyle denedim. Finca biraz ekşi sulu bir tat verdi, meyve hissi vardı ama baskın değildi. Frinsa Edun hediye olarak geldi ve keşke bunu alsaymışım dedirtti. Uzun bir bitiş, karadut tarzı yoğun bir tat aldım ben.

edit: Degassing arttıkça Finca Gabriela açılıyor güzelleşiyor. Bu kahveye haksızlık etmişim.

Son düzenleme:
Rwanda Gatsibo'yu troika'nın Kenya Mihando'suna çok benzettim. İki çekirdeğin de peaberry olmasının da etkisi vardır muhakkak ama, tat profilleri birbirlerine inanılmaz yakın. Sezy'nin kavrumu tatlılık açısından bir adım daha önde, kenya mihando ise daha parlak bir asiditeye sahip. Rwanda'nın ayriyeten daha yüksek sıcaklıkları da kaldırabildiğini düşünüyorum. 94-95 derece sıcaklıkta, 2.30 civarı demlemelerde çok lezzetli sonuçlar elde ediliyor.
Yeni siparişi Villa Clabelina'dan geçtim ama, keşke hediye gönderdiğiniz Frinsa Edun'u denemeden sipariş geçmeseydim. Mor meyvemsiliği çok net çok leziz, yumuşak gövdeli bir cümbüş yarattı damağımda adeta :D Bir dahaki siparişte muhakkak yer vereceğim bir kahve olucak, ellerinize sağlık.

Geri