• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rwanda Gatsibo benim yeni seçkideki favorim oldu ne hikmetse benim damak zevkime uymayan sadece Frinsa Edun oldu sanırım bu tür kahvelerden hoşlanmadığıma karar verdim çünkü benzer lezzetlerdekilerde de aynı şeyi yaşamıştım yoksa kahvede gerçekten bir sorun yok :) Villa Clabelina da çok güzeldi biraz daha asiditesi yüksek geldi ama meyvemsiliğini beğendim, Ethiopia Bochesa da denemeniz gereken etiyopyalardan vaad ettiklerini fazlasıyla veriyor.

Rwanda Gatsibo'yu troika'nın Kenya Mihando'suna çok benzettim. İki çekirdeğin de peaberry olmasının da etkisi vardır muhakkak ama, tat profilleri birbirlerine inanılmaz yakın. Sezy'nin kavrumu tatlılık açısından bir adım daha önde, kenya mihando ise daha parlak bir asiditeye sahip. Rwanda'nın ayriyeten daha yüksek sıcaklıkları da kaldırabildiğini düşünüyorum. 94-95 derece sıcaklıkta, 2.30 civarı demlemelerde çok lezzetli sonuçlar elde ediliyor.
Yeni siparişi Villa Clabelina'dan geçtim ama, keşke hediye gönderdiğiniz Frinsa Edun'u denemeden sipariş geçmeseydim. Mor meyvemsiliği çok net çok leziz, yumuşak gövdeli bir cümbüş yarattı damağımda adeta :D Bir dahaki siparişte muhakkak yer vereceğim bir kahve olucak, ellerinize sağlık.
Afiyet olsun :)

Aeropress Inverted
CMD MK3 10 klik
1:16 --> 16,3gr ve 260ml --> 99 derece
1'inci ve 5'inci dakikalarda 20 kez karıştırma yapıp 10:30'da demlemeyi tamamladım

Finca Gabriela ve Frinsa Edun'u böyle denedim. Finca biraz ekşi sulu bir tat verdi, meyve hissi vardı ama baskın değildi. Frinsa Edun hediye olarak geldi ve keşke bunu alsaymışım dedirtti. Uzun bir bitiş, karadut tarzı yoğun bir tat aldım ben.

edit: Degassing arttıkça Finca Gabriela açılıyor güzelleşiyor. Bu kahveye haksızlık etmişim.
Estağfurullah :) Toplu alım sırasında ilk deneyen arkadaşların bir kısmı Gabriela'dan şikayetçi oldular ama o zaman da aslında degassing konusunda hem ben hem önceden deneyen arkadaşlar dikkat çekmişlerdi. Bizim diğer kahvelerde genelde 8-10 gün degassing için fazla fazla yeterli oluyor ama Gabriela'da 15 gün hatta 20 gün sonrası çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.

20231115_110328.jpg

Finca Gabriela'yı Hario Mugen'de Kalita 185 filtre ile demleyerek sünnetledim. Kalita filtresi bence V60'da, Kalita'nın kendi dripperından daha başarılı. Kalita Wave dripperda genel olarak demlemenin fazla yavaşlaması durumu olabiliyor. Standart V60'da da aynı şekilde oluyor gibi ama bunda iç yüzey düz olduğundan filtre kağıdı daha iyi oturuyor.

IMG-20231115-WA0000.jpg

Bu sefer aldığım F.Gabriela'da, önceki aldığım paketlere göre çok hafif bir isli tat ve daha fazla kavruk kakao kokuları aldım diyebilirim. Önceki aylarda aldığım paketlerde kakao daha gerideydi. Bence bu yüzden kahve daha fazla dinlenme süresi istedi. Depolanan kahve bekledikçe böyle bir tatsal gelişim de olmuş olabilir, kavrumdan kaynaklı da olabilir; ben kavrumdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Bu bir olumsuzluk değil, bence doğal bir durum. Neticede 200 derecelerin üzerinde bir sıcaklıta kavrularak işlenen bir meyve çekirdeğinden bahsediyoruz. Tüm teknolojik imkanlara rağmen her kavrumda nüans farklılıkları olacaktır.

Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. İşin aslı biz kahvelerimizi evde filtre makinede demlemeye uygun/uygun değil şeklinde sınıflandırmıyoruz. Hatta daha önce birkaç kez de yazdığım üzere bence bir kahvenin nihai testi basit bir filtre kahve makinesinde ya da french press'te verdiği performanstır. O nedenle tadım notaları ve ilginizi çeken diğer özelliklerine göre bir seçim yapabilirsiniz. Filtre kahve makinesine uyar ya da uymaz gibi bir endişe duymanıza gerek yok. Öğütme seçeneği olarak ise "filtre kahve makinesi" ibaresini seçmeniz yeterli olacaktır. İyi günler dileriz.

10 Ağustos 2022 yılında ilk siparişimi vermişim , o günden bugüne sabahları işe giderken filtre kahve makinesinde "colombia supremo medellin" dışında kahve kullanmıyorum. Hatta şu anda ofiste kahvemi yudumlayarak bu yorumları yapıyorum :) yaklaşık 1,5 yıldır aynı lezzeti aynı ayarda bize tatma şansı sunduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
10 Ağustos 2022 yılında ilk siparişimi vermişim , o günden bugüne sabahları işe giderken filtre kahve makinesinde "colombia supremo medellin" dışında kahve kullanmıyorum. Hatta şu anda ofiste kahvemi yudumlayarak bu yorumları yapıyorum :) yaklaşık 1,5 yıldır aynı lezzeti aynı ayarda bize tatma şansı sunduğunuz için teşekkürler.
Supremo modelin bende espresoda denedim sonuç gayet tatminkar

Rwanda gatsibo degass bekleyemedim açıkası özlemişim kendisini. Bir süre bu ve Cuba ile devam etmeyi düşünüyorum 2 yoldaşımı buldum umarım stok bitmez 😅

Böyle yorumlar okuyunca hafiften bir duygusallaşıyorum :)

20231119_174248.jpg

Bombe Adore Dry'n kalan son 10 gr'ını da Cafflano Kompact ile demledim. Bu ne diye soracak olanlar için, şöye bir başlık açıp ekipmanı incelemiştim. Kağıt kullanıldığında Aeropress ile bire bir aynı, sadece kendi filtresi kullanıldığında da, metal filtre kullanılmış Aeropress 🙂 demlemesi gibi oluyor. 10/160 oran, 93 derece su ve 2.30 bekleme ve 30 sn içinde basarak bitiş şeklinde bir demleme yaptım. Şeker gibi bir kahve oldu.
Bu ekipmanı nadiren de olsa kullanmaktayım, ülkede aktif olarak kullanan tek kişi olabilirim. 😄

Son düzenleme:
Geri