• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de bugün 2 adet sipariş verdim americano ve latte için deneyeceğim bakalım artık. Umarım isabetli bir karar vermişimdir:)

26 Temmuz kavrum tarihli Kolombiya Santa Helena'yı Hario Mugen'de 18.8/300 oran, 93 derece su, Comandante ile 22 klik öğütümle Hario natürel kağıt kullanarak ilk defa demledim.
30 sn bloomingin ardından, bu dripper'ın gerektirdiği şekilde ince ve tek döküş yaptım, demleme 3.10'da bitti. Kahve elbette henüz çok taze fakat son derece lezzetli bir sonuç oldu. Açıkçası Finca Gabriela almak üzereyken kendimi frenleyip yeni bir kahve tadayım dedim ve benzer profildeki bu kahveyi tercih ettim. K. S. Helena, Finca Gabriela'ya epey benzemekle birlikte biraz daha gövdeli gibi diyebilirim, neredeyse F. Gabriela'ya yüzde 10 oranında espresso kavrum çekirdek eklense benzer profilde bir tat olur gibi. Tabi bunda S. Helena'yı Hario Mugen gibi kahvenin gövdesini daha ön plana çıkaran bir ekipmanla demleme yapmamın ve kahvenin henüz çok taze olmasının da etkisi var.
Özetle kahve çok güzel. 🙂
Afiyet olsun :)

@S.Yavuz adamdır arkadaşlar. muraho ve finca gabriela denemek istiyordum, sabah aradım bütün sorularıma sabırla cevap verip aynı gün kargoya yapıştırdı.

kendisine sizlerin önünde de teşekkür etmek istedim.
Kahvelerimize ilginiz için asıl biz teşekkür ederiz.

Abi bu ayın kahveleri nerede? :D Bu ay da yok deme, baygınlık geçiririm.
Onu da sordum ama kendisi cevap verse daha iyi olur :)
Şimdi arkadaşlar, bu ayın kahvelerine girmeden önce birkaç gündür forumlardaki mesajlara da pek dönemedim. Lütfen kusura bakmayın. Yaz sıcaklarıyla boğuşurken sanıyorum klimayla fazla haşır neşir olmaktan biraz hasta olmuşum. Ancak kendime geliyorum. Aslında geçen ay da bu ay da yeni kahveler planlıyordum ama bir kaç sebepten ötürü işler pek istediğim gibi gitmedi. İlk sebep malumunuz ülke ekonomisi. Kurlar bir yandan, akaryakıt zammına dayalı kargo ücretlerindeki anormal artış diğer yandan ortalık çok karıştı. İthalatçılarda da yeşil çekirdek fiyatları çok uçtu. 15-20 dolarlar sanki üç beş lira gibi konuşuluyor. Haliyle de bunu Türk lirasına çevirip kavurma firesini de ekleyince bir kilonun sadece çekirdek maliyeti 400-500 liraları buluyor. Biliyorsunuz Yurtiçi kargo ile çalışıyoruz. Orada da %50 üzeri bir artış oldu ki biz daha ne bu kur seviyesini ne de kargo fiyatlarını kendi fiyatlarımıza eklemedik. Bunun üzerine bir de kuruluşumuzdan bu yana sürdürdüğümüz bazı politikalarımız var. Örneğin iki tane 250 gram alan adam kargo ödemesin. Kiloluk alan %25 indirim alsın (Kiloluk ürünleri 750 gram üzerinden fiyatlıyoruz). Yıllardır süren bu politikalarımızı değiştirmeden yeni çekirdek fiyatları üzerinden maliyet çalışıp fiyat çıkartınca da anormal fiyatlar ortaya çıkıyor. Hepsini geçtim, ben biraz huysuz olduğum için denediğim çekirdeklerin pek çoğunun da doğrusu o etiketleri pek hak etmediğini düşünüyorum. Gerçi ben hala lahmacunun 15-20 lira bir paket makarnanın 3-5 lira olması gerektiğini düşündüğüm için sorun çok büyük ihtimalle bende ama yaşlılık böyle bir şey işte :)

Durumu kısaca özetledikten sonra bu ayla ilgili şunu diyebilirim. Mevcut birkaç çekirdeğin espresso kavrumunu ve bunlara ek olarak da bir veya iki yeni çekirdeği bu ay eklemeyi düşünüyorum. Ancak dediğim gibi daha bugün biraz biraz kendime gelmeye başladım. Herhalde önümüzdeki hafta bu ayın kahveleri olarak duyurularını yapmış olurum. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ediyorum :)

189 liralik 3 kahveyi siparis etmistim. Elime gectiler;

colombia 30 temmuz ve digerleri nispeten yeni tarihli oldugu icin colombia'dan basladim. ozellikle fiyatini goz onunde bulundurursak gayet begendim. digelrerini daha denemedim.

yaninda gonderilen ruanda icin tesekkurler. ruandayi daha cok begendim :)

elinize saglik

189 liralik 3 kahveyi siparis etmistim. Elime gectiler;

colombia 30 temmuz ve digerleri nispeten yeni tarihli oldugu icin colombia'dan basladim. ozellikle fiyatini goz onunde bulundurursak gayet begendim. digelrerini daha denemedim.

yaninda gonderilen ruanda icin tesekkurler. ruandayi daha cok begendim :)

elinize saglik
Biz teşekkür ederiz. Afiyet olsun :) Ruanda çok enteresan bir kahve. Seveni cidden çok seviyor. Sevmeyen de çıkıyor. Bence gerçekten çok başarılı bir kahve ama tabi herkesin damak tadı farklı :)

Geçen ay verdiğim siparişte Ruanda'yı tekrar alıp yanında Kenya Gathugu ve El Salvador Finca Gabriela'yı da denemek istedim. El Salvador çok enteresan bir kahve. Notalar çok belirgin bir şekilde hissediliyor, hatta bu kadar yoğun olacağını tahmin etmezdim. Kenya'yı da beğendim. İlk toplu alımda içtiğimiz bir Burtukana vardı tatlı tatlı armut tadı aldığımız, hala unutamıyorum. Onu da tekrar görebilsek harika olurdu :)

@S.Yavuz moka pot için önerebileceğiniz kahve var mı?

Hario mizudashi soğuk demleme için hangi kahveyi önerirsiniz sezyden

Kolombiya Santa Helena, 18/300 oran, Molent Pocket ile 23 klik öğütüm ile kamp şartlarında muazzam lezzette bir French press demlemesi içtim. Suyu döküş sonrası 3.45'de yavaş yavaş bastırdım ve tam 4.dakikada bardağa aldım.

Geri