Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, okurken gururlandırdınız beni. Sağolun çok.

Kahvelerin bu kadar taze iken dahi beğenilmesine çok sevindim. Malum tazeyken tazelik kaynaklı bir kuruluk mevcut oluyor kahvelerde. Siz de dahil taze iken değerlendiren arkadaşlarımız oldukça objektif tadım yapmışlar ki tazelik kaynaklı kuruluğu değerlendirmeye katmamışsınız. Benim kalite kontrol tadımlarım gibi olmuş.
Kahvelerin profillemesi hakkında da çok güzel değerlendirmede bulunmuşsunuz. Ne fazla açık ne fazla koyu diye. Evet açıklık anlamında belli bir tat stilini takip ediyorum, açık diyorum. Bir miktar stil olarak Kuzey Avrupa stiline benziyor diyorum ama kahveleri açığın açığı olacak diye kavurmuyorum tabi ki. En lezzetli gelen deneme profili ne ise onu seçiyorum. Örnek olarak Sitio Sao Pedro test profili ile ana profilden örnekleyeyim. Test profilinde kavurma kaynaklı bir kuruluk bitişte kalıyordu ne zaman denesem. Renk değeri 94,5 ya da 95 idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu kuruluğu kaldırmak için aynı profil üzerinde nüans oynamalar yaparak ana profili oluşturdum. (Nispeten daha koyuya doğru) Kavurma kaynaklı kuruluk gitti. Renk değeri de 87,1 oldu. Yine istediğim lezzet stili içerisinde teste göre biraz daha geliimiş ama daha da lezzetli test profiline göre. Bu sebep ile açık profil desem de hepsi 90-98 bandında renk değerinde değil kahvelerin. (Bu değerler en açık değerler)

Uzun lafımın kısası tam dediğiniz, düşündüğünüz gibi profillemelerim.
Ve evet, kavurmahaneyi, markayı kurmadan önce üç ay ciddi bir ön çalışma yapmıştık. Bununla ilgili sekiz ya da dokuz bölüm vlog çekmiştim hatta.

Paketinden, marka renklerine, hatta renk kodunu seçene kadar altında bir düşünce geliştirip seçildi yapıldı herşey. Oldukça keyifli bir kurulum süreci yaşadık. Bu da sizlere olumlu yansıdı. Ne mutlu bizlere.

Kahve üretiminde (paketlemesine kadarki süreç) arkadaşım Ergin, eşim Duygu, partnerim Yiğit oldukça çok yardım ediyorlar bana. Onlar olmasa yarısı bile çıkmaz işin belki. Buradan ben de hepsine teşekkür etmiş olayım. Dediğiniz gibi kaliteyi sürdürmek en önemli şey. Israrımız bu yönde olacak hep. Elbette sizlerin desteği ile.
Hepinize ben kendi adıma teşekkür ederim.