• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@orkunustel Orkun Bey selamlar. 3662 nolu siparişimde 1kg Brezilya Pink Star Espresso sipariş etmiştim. Bir karışıklık olmuş sanırım ve tek paket 250gr elime ulaştı. Siz de kontrol edip karışıklığı giderebilirseniz çok sevinirim. Yoğun temponuzda kolaylıklar dilerim 😊Ekli dosyayı görüntüle 17920
Can Bey selamlar. Karışıklık için özür dileriz. Pazartesi ilk iş eksikleri tamamlayıp size ileteceğim. Kusurumuza bakmayın lütfen. Afiyetler dilerim. 😇

Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, okurken gururlandırdınız beni. Sağolun çok. 🙏 Kahvelerin bu kadar taze iken dahi beğenilmesine çok sevindim. Malum tazeyken tazelik kaynaklı bir kuruluk mevcut oluyor kahvelerde. Siz de dahil taze iken değerlendiren arkadaşlarımız oldukça objektif tadım yapmışlar ki tazelik kaynaklı kuruluğu değerlendirmeye katmamışsınız. Benim kalite kontrol tadımlarım gibi olmuş. 🙂

Kahvelerin profillemesi hakkında da çok güzel değerlendirmede bulunmuşsunuz. Ne fazla açık ne fazla koyu diye. Evet açıklık anlamında belli bir tat stilini takip ediyorum, açık diyorum. Bir miktar stil olarak Kuzey Avrupa stiline benziyor diyorum ama kahveleri açığın açığı olacak diye kavurmuyorum tabi ki. En lezzetli gelen deneme profili ne ise onu seçiyorum. Örnek olarak Sitio Sao Pedro test profili ile ana profilden örnekleyeyim. Test profilinde kavurma kaynaklı bir kuruluk bitişte kalıyordu ne zaman denesem. Renk değeri 94,5 ya da 95 idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu kuruluğu kaldırmak için aynı profil üzerinde nüans oynamalar yaparak ana profili oluşturdum. (Nispeten daha koyuya doğru) Kavurma kaynaklı kuruluk gitti. Renk değeri de 87,1 oldu. Yine istediğim lezzet stili içerisinde teste göre biraz daha geliimiş ama daha da lezzetli test profiline göre. Bu sebep ile açık profil desem de hepsi 90-98 bandında renk değerinde değil kahvelerin. (Bu değerler en açık değerler) 🙂 Uzun lafımın kısası tam dediğiniz, düşündüğünüz gibi profillemelerim.

Ve evet, kavurmahaneyi, markayı kurmadan önce üç ay ciddi bir ön çalışma yapmıştık. Bununla ilgili sekiz ya da dokuz bölüm vlog çekmiştim hatta. 🙂 Paketinden, marka renklerine, hatta renk kodunu seçene kadar altında bir düşünce geliştirip seçildi yapıldı herşey. Oldukça keyifli bir kurulum süreci yaşadık. Bu da sizlere olumlu yansıdı. Ne mutlu bizlere. 😇 Kahve üretiminde (paketlemesine kadarki süreç) arkadaşım Ergin, eşim Duygu, partnerim Yiğit oldukça çok yardım ediyorlar bana. Onlar olmasa yarısı bile çıkmaz işin belki. Buradan ben de hepsine teşekkür etmiş olayım. Dediğiniz gibi kaliteyi sürdürmek en önemli şey. Israrımız bu yönde olacak hep. Elbette sizlerin desteği ile. 🙏

Hepinize ben kendi adıma teşekkür ederim.
Her gün iyiye, daha iyiye, daha iyiye, tırtılın kozasından çıkıp, kelebeğe dönüşümü gibi olacak firma, içime öyle doğuyor.

Honduras Caballero la tanairi için timemore Nano değirmende kaç klik tavsiye edersiniz? Su buzdağı, filtre Cafec Traditional.

#3737 no'lu sipariş ile uzun zaman sonra alıma katıldım. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum çok, çekirdekleri merakla bekliyorum 😄
Afiyetler şimdiden. ✌️

Honduras Caballero la tanairi için timemore Nano değirmende kaç klik tavsiye edersiniz? Su buzdağı, filtre Cafec Traditional.
Nano'nun ayar mekanizması C2 ile aynı ise eğer 16 klik'le bir denemenizi tavsiye ederim. Videodaki tavsiye ettiğim süreye uyup uymadığını gözlemleyip, ona göre bir ayarlama yapabilirsiniz.

Afiyetler şimdiden. ✌️

Nano'nun ayar mekanizması C2 ile aynı ise eğer 16 klik'le bir denemenizi tavsiye ederim. Videodaki tavsiye ettiğim süreye uyup uymadığını gözlemleyip, ona göre bir ayarlama yapabilirsiniz.
Teşekkürler Orkun Bey.

1kg pinkstar espresso siparisimi nasil muhafaza ederim diye dusunurken 4 adet 250gr pakette geldi harika oldu☺️☺️☺ 4 ocak kavrumlu geldi biraz bekleyecegim sabirsizlikla.

1kg pinkstar espresso siparisimi nasil muhafaza ederim diye dusunurken 4 adet 250gr pakette geldi harika oldu☺️☺️☺ 4 ocak kavrumlu geldi biraz bekleyecegim sabirsizlikla.
Afiyet olsun Feridun Bey. Tatlı bekleyiş başladı. 😇🙏

Akıl karışıklığı yaratmamak adına bununla ilgili açıklama yapmak isterim. Eğer elimizde kilogramlık paket var ise kilogram siparişine kilogramlık pakette gönderiyoruz normal şartlarda. Şu sıra beklediğimizden fazla kilogramlık sipariş alınca, kilogramlık doldurulmuş paketimiz kalmayabiliyor, siparişi bekletmemek için 250 gramlıklarda yolluyoruz. Tamamen şartlar gereği. Kilogramlık paket yolladığımız arkadaşlarımız tarafından yanlış anlaşılmak istemem. 🥲

Afiyetler şimdiden. ✌️

Orkun Bey çok mu şey istemiş olurum bilmiyorum ama kahveleri daha doğru demlemek adına Molent G50 değirmeni için bir aralık verme şansınız olur mu acaba?

Selamlar, benim bir sorum olacak. Daha önce soruldu mu bilmiyorum, eğer sorulduysa özür diliyorum. Demlemelerimi 400 ml yapıyorum büyük çoğunlukla. Bu nedenle demleme reçetelerini aynı oranda arttırmalı mıyım? Ya da sizin oluşturduklarınızı baz alarak farklı bir reçete mi oluşturmam gerek?

Orkun Bey çok mu şey istemiş olurum bilmiyorum ama kahveleri daha doğru demlemek adına Molent G50 değirmeni için bir aralık verme şansınız olur mu acaba?
Estağfurullah, çok şey istemek gibi düşünmeyin. Böyle değerleri, bilgileri paylaşmak, paylaşamıyorsak da yardımcı olma yükümlülüğümüz olduğu inancındayım. (Mümkün mertebe)

Molent G50 hiç kullanmadığım için tam bir değer vermem zor. Şöyle yapabiliriz, hangi kahveleri aldınız söyleyin, ona göre onlardan birinin toplam demleme süresini baz alarak ortalama hangi aralığı kullandığınızı öğreniriz beraber, bizim çekirdeklerimiz için de hangi aralığı kullanabileceğinizi tahminen öyle buluruz. Molent kullanan arkadaşlarımıza da referans olur bulduğumuz bilgi hem de.

Selamlar, benim bir sorum olacak. Daha önce soruldu mu bilmiyorum, eğer sorulduysa özür diliyorum. Demlemelerimi 400 ml yapıyorum büyük çoğunlukla. Bu nedenle demleme reçetelerini aynı oranda arttırmalı mıyım? Ya da sizin oluşturduklarınızı baz alarak farklı bir reçete mi oluşturmam gerek?

Bu videomu izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle buradaki reçeteyi La Tanairi harici öteki kahvelerimizde 97-98 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yapabilirsiniz. La Tanairi'de 400 mllik demlemede 94 kullanabilirsiniz. Videoda verdiğim reçete ortalama olarak, sizin 400 mililitrelik reçetenize uyarlamanıza yardımcı olacağına inanıyorum. 😇

Estağfurullah, çok şey istemek gibi düşünmeyin. Böyle değerleri, bilgileri paylaşmak, paylaşamıyorsak da yardımcı olma yükümlülüğümüz olduğu inancındayım. (Mümkün mertebe)

Molent G50 hiç kullanmadığım için tam bir değer vermem zor. Şöyle yapabiliriz, hangi kahveleri aldınız söyleyin, ona göre onlardan birinin toplam demleme süresini baz alarak ortalama hangi aralığı kullandığınızı öğreniriz beraber, bizim çekirdeklerimiz için de hangi aralığı kullanabileceğinizi tahminen öyle buluruz. Molent kullanan arkadaşlarımıza da referans olur bulduğumuz bilgi hem de.
Elimde bir molent var aktif olarak kullanmıyorum ama kısa gözlemime göre, Orkun hocamın videolarını izleyen birisi olarak şunu söyleyim. 35 ya da 38 click. Onun standart reçtesine göre söyledim buny ve ikilik yumuşak-sert su, hızlı-yavaş filtre ile ilgili.
Edit: kahveler elime daha ulaşmadı, ulaşınca CMD ve molent üst üste demlemeler yapıp bir referans oluşturabilirim.

Elimde bir molent var aktif olarak kullanmıyorum ama kısa gözlemime göre, Orkun hocamın videolarını izleyen birisi olarak şunu söyleyim. 35 ya da 38 click. Onun standart reçtesine göre söyledim buny ve ikilik yumuşak-sert su, hızlı-yavaş filtre ile ilgili.
Edit: kahveler elime daha ulaşmadı, ulaşınca CMD ve molent üst üste demlemeler yapıp bir referans oluşturabilirim.
Destek ve referansınız için çok teşekkür ederim Can Bey. 🙏😇

Bu videomu izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle buradaki reçeteyi La Tanairi harici öteki kahvelerimizde 97-98 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yapabilirsiniz. La Tanairi'de 400 mllik demlemede 94 kullanabilirsiniz. Videoda verdiğim reçete ortalama olarak, sizin 400 mililitrelik reçetenize uyarlamanıza yardımcı olacağına inanıyorum. 😇

Su sıcaklığı için; parçalı döküş aralarında her seferinde ketılı tabanına oturtup suyun sıcaklığının ayarladığım dereceye gelmesini sağlıyorum. Bu da doğru bir davranış o zaman. Çok teşekkür ederim cevap için :)

Su sıcaklığı için; parçalı döküş aralarında her seferinde ketılı tabanına oturtup suyun sıcaklığının ayarladığım dereceye gelmesini sağlıyorum. Bu da doğru bir davranış o zaman. Çok teşekkür ederim cevap için :)
Şöyle eğer bunu yapıyorsanız, su sıcaklığı kaybınız az o zaman ısıyı bi miktar düşürebilirsiniz. 98 değil de 96 gibi. 🙂 Güzel taktik ama yaptığınız. Rubens Gardelli de ikinci olduğu sene dünyada demlemede, direkt ibrik ile tabanını bitişik tutup demliyordu ısı kaybı olmasın diye yanlış hatırlamıyorsam.

Bugün 3 Ocak kavrumlu caballero #5 denedim. Henüz erken olduğu için öğütüp 20dk kadar beklettim demlemeye başlamadan. Birebir @orkunustel tarifi, sadece değirmen ve öğütüm kpro 73 klik, malzeme hario V60. Tatlı tatlı balla karışık yasemin aromaları gelse de tadım bana şunu farkettirdi ki, kavurucu bekle diyorsa bekleyeceksin kardeşim 😅 Tadı haliyle oturmamış, topraksı-bitkisel garip birşey oldu. Net bir şekilde aceleciğimin kurbanı oldum a dostlar ben ettim siz etmeyin.:ROFLMAO:

Geri