• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği - Sonuç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün 3 Ocak kavrumlu caballero #5 denedim. Henüz erken olduğu için öğütüp 20dk kadar beklettim demlemeye başlamadan. Birebir @orkunustel tarifi, sadece değirmen ve öğütüm kpro 73 klik, malzeme hario V60. Tatlı tatlı balla karışık yasemin aromaları gelse de tadım bana şunu farkettirdi ki, kavurucu bekle diyorsa bekleyeceksin kardeşim 😅 Tadı haliyle oturmamış, topraksı-bitkisel garip birşey oldu. Net bir şekilde aceleciğimin kurbanı oldum a dostlar ben ettim siz etmeyin.:ROFLMAO:
Yani dayanamayıp deneyen arkadaşlarımız olmuş, beğenen de oldu aşırı taze iken dahi. 🙂 Her profil birbirinden farklı olup kahveler de farklı olduğu için bazı kahveler çok taze iken az miktarda tazelik kaynaklı olumsuzluklar yaşatırken, bazıları çok yaşatabiliyor. 🙃 Doğal bir durum. Ben kalite kontrol tadımlarında kavurma kaynaklı olumsuzluk aradığım için tazelik kaynaklı olumsuz tatları bildiğimden o tatları görmezden gelmek durumunda kalıyorum. 😅 En ama en belirgin olumsuzluk genellikle damakta bitişte yoğun bir kuruluk bırakması oluyor. Bazı kahvelerde ise olmuyor bu ama genel olarak hepsi 1,5-2 haftadan itibaren lezzetini güzel bir şekilde kazanmaya başlıyor. 😇😇

Uzun bir süre sonra toplu alıma ben de #3763 siparişimle katılıyorum.

Şimdiye kadar en merak ettiğim ve heyecanlandığım alım bu oldu.

Emeği geçenlere teşekkürler. :)
Aramıza hoşgeldiniz Sinan Bey. Şimdiden afiyet diliyorum size. Bunu söyleyen bir çok arkadaşımızdan birisiniz, ne mutlu bana ne mutlu bize. 🙏🙂

Ay sonu yapacağımız canlı yayın etkinliğini ve çekilişi ve kampanyaları da hatırlatayım bu vesile ile unutturmamak namına. Ayrıca Sitio Sao Pedro aldıysanız bir de reçete belirleme etkinliğimiz var ufak bir yarışma havasında olacak. Alakalı konu forumda mevcut eğer o kahveden aldıysanız oraya da bakabilirsiniz.

Görüşmek üzere. 👋

Merhabalar, 3740 numaralı siparişimle bende ilk toplu alım etkinliğine katılmış oldum. Yalnız yeğenimin aldığı ve ve hafta sonu denediğim Brezilya Sitio Sao Pedro'ya bayıldım, rica etsem ve size çok zahmet olmayacaksa Honduras Caballero #5 yerine bunu koyabilirmisiniz. Pozo Azul'a benzer güzel tatları var bu kahvenin. Teşekkür ederim.

Merhabalar, 3740 numaralı siparişimle bende ilk toplu alım etkinliğine katılmış oldum. Yalnız yeğenimin aldığı ve ve hafta sonu denediğim Brezilya Sitio Sao Pedro'ya bayıldım, rica etsem ve size çok zahmet olmayacaksa Honduras Caballero #5 yerine bunu koyabilirmisiniz. Pozo Azul'a benzer güzel tatları var bu kahvenin. Teşekkür ederim.

Selamlar ve afiyetler şimdiden. Yarın siparişleri görüntüleyip, kavurma planını hazırlayıp kavuruyor olacağım. Anladığım kadarıyla deneme seti almışsınız, belli stoklarda sisteme girilip gönderildiği için, seti değiştirme durumum bizim açımızdan operasyonu zorlayabilir. Süreç çok yoğun işliyor çünkü. Ancak tadım seti aldıysanız tüm seçki ya da latin amerika seti içeriğinde sitio sao pedro var her halükarda. 😇

Merhaba @orkunustel. 3616 nolu siparişimle Etiyopya Kelloo Haru ve Kenya Ichuga sipariş etmiştim. Kargo bugün elime ulaştı ancak sadece Etiyopya gönderilmiş. Sanıyorum yoğunluktan dolayı Kenya gözden kaçmış.

Merhaba @orkunustel. 3616 nolu siparişimle Etiyopya Kelloo Haru ve Kenya Ichuga sipariş etmiştim. Kargo bugün elime ulaştı ancak sadece Etiyopya gönderilmiş. Sanıyorum yoğunluktan dolayı Kenya gözden kaçmış.
Durum için özür dileriz. Elimizde Kenya şu an hiç kalmadığı için bugün kavuracağım, kavurduğumdan yollayacağız Safa Bey. Kusurumuza bakmayın tekrardan.

Uzun bir süredir birçok farklı sebepten ötürü foruma ve kahve tüketimime ara vermek durumunda kalmıştım. Bu dönemi, tam istediğim şekilde birçok farklı kahveyle olmasa da Orkun Bey'in tanıştığımızda en heyecanla anlattığı kahvelerinden biri olan Honduras Caballero La Tanairi ile sonlandırmak isteyerek #3776 ile tekrardan aranızdayım 😀. Umarım tekrardan eskisi gibi güzel kahveler içip, sizlerle hoş sohbetler ederiz, forumu gerçekten de özlemişim.

Selamlar ve afiyetler şimdiden. Yarın siparişleri görüntüleyip, kavurma planını hazırlayıp kavuruyor olacağım. Anladığım kadarıyla deneme seti almışsınız, belli stoklarda sisteme girilip gönderildiği için, seti değiştirme durumum bizim açımızdan operasyonu zorlayabilir. Süreç çok yoğun işliyor çünkü. Ancak tadım seti aldıysanız tüm seçki ya da latin amerika seti içeriğinde sitio sao pedro var her halükarda. 😇
Merhabalar, tadım seti değil 3 adet 250 gr farklı seçeneklerde kahve almıştım, fiyat farkı olmaması açısından Honduras Caballero #5 'i iptal edelim dedim. Siparişde görmüşsünüzdür umarım, teşekkür ederim

Uzun bir süredir birçok farklı sebepten ötürü foruma ve kahve tüketimime ara vermek durumunda kalmıştım. Bu dönemi, tam istediğim şekilde birçok farklı kahveyle olmasa da Orkun Bey'in tanıştığımızda en heyecanla anlattığı kahvelerinden biri olan Honduras Caballero La Tanairi ile sonlandırmak isteyerek #3776 ile tekrardan aranızdayım 😀. Umarım tekrardan eskisi gibi güzel kahveler içip, sizlerle hoş sohbetler ederiz, forumu gerçekten de özlemişim.
Aramıza tekrar hoşgeldiniz o zaman. 😇 La Tanairi'ye kardeş sayılabilecek güzel bir de Anaerobik Natürel Brezilya geldi yeni. Çok aşırı fermente önde damak yorucu tadı yok, çok uzun süre fermente edilmemiş ancak kompleks ve tatlı bir kahve. Eğer konuyu incelemediyseniz toplu tadım etkinliğine özel çekiliş, Sitio Sao Pedro alanlara reçete belirleme etkinliği ve ay sonu Kahve Kulübü Youtube'unda yayınlanacak Zoom'da Cupping-Soru Cevap etkinliğimiz var. Kaçırmayın derim. 😇

Merhabalar, tadım seti değil 3 adet 250 gr farklı seçeneklerde kahve almıştım, fiyat farkı olmaması açısından Honduras Caballero #5 'i iptal edelim dedim. Siparişde görmüşsünüzdür umarım, teşekkür ederim
Notumu aldım, bugün kavurma ve kalite kontrol günüydü, yarın paketlemeleri yapıp siparişleri çıkarırken ricanıza göre hazırlayacağız paketi. Afiyet olsun. 🙏☕

Evet günün z raporu vakti. 🙃

Bugün kavurma günümüzdü. Bahsettiğim gibi perşembe saat üçten itibaren gelen siparişleri siparişlerdeki kahvelerden stok kalmamışsa eğer salı günü yollayacaktık. Şu an bir çok kahvemizin sipariş sayfasında tarih yazsa da çoğundan yazan tarihin stoğu kalmadı maalesef. Tüm gün kavurma ve kalite kontrol yaptığım için tarihleri güncelleme vakti bulamadım maalesef. Durum için kusuruma bakmayın. 🙏 Yarın paketlemeleri tamamladıktan sonra güncel stoğu siteye giriyor olacağım. O zamana kadar bildirmiş olayım istedim, gelen çoğu sipariş 10 ocak tarihli kavurmadan çıkacaktır arkadaşlar.

Kahvelerin dinlenme süreleri için filtreler için en az 1,5 hafta, espressolar için en az 2 hafta dinlendirme süresi tavsiye ediyorum.

Ayrıca bugün eksik ve yanlış giden hatalı gönderilerimizi de düzelttik, telafi ettik.

Hepinize siparişleri için, destekleri için, anlayışları için teşekkür ediyoruz. 🙏

Kahveli keyifli bir hafta diliyorum. ☕☕

@orkunustel Selamlar,

Ben de 3779 ve 3780 nolu siparişlerle alıma katıldım.

3779'da sadece espresso kavrumlar var ve eski kavrumdan gönderilecek şeklinde bilgi çıkmıştı sitede. Bu siparişi diğeri ile birleştirmeden erken kargolamanız mümkün müdür? Esp stoklarım plansızlıktan dolayı bitmek üzere de 😬

@orkunustel Selamlar,

Ben de 3779 ve 3780 nolu siparişlerle alıma katıldım.

3779'da sadece espresso kavrumlar var ve eski kavrumdan gönderilecek şeklinde bilgi çıkmıştı sitede. Bu siparişi diğeri ile birleştirmeden erken kargolamanız mümkün müdür? Esp stoklarım plansızlıktan dolayı bitmek üzere de 😬
Selamlar.

Maalesef taze kavrulmuş çıkmış olabilir çünkü eldeki tarihler tükenebiliyor hızlıca. Durum için çok özür diliyorum.

Bu sebeple sanırım bu haftadan itibaren tarih stoğu yazsak bile hızla tükendiği için ve kavrulur kavrulmaz gönder yazarsak da beklentiler farklılaşacağı için (Bir ileriki haftaya gönderilme beklentisi gibi) tarih seçeneği ve kavurur kavurmaz gönder seçeneği olamayacak maalesef. Bunu sizleri yanıltmama, beklentiye sokmama adına yapıyorum, anlayışınızı ve desteğinizi rica ediyorum hepinizden.

DUYURU

Herkese selamlar.

Günün özetini, bildirilerini yapma vakti geldi. :)

Bugün, geçen hafta perşembe saat üçten sonra gelen ve cuma da kavrulmuş stok eksikliği sebebiyle çıkamamış siparişler dahil bir çok siparişi çıkarttık. Ancak pazartesi salı içerisinde beklediğimizden fazla sipariş gelmesi sebebiyle bazı kahvelerin kavrulmuş stokları tükendiği için yarına bir kavurma günü daha planlıyorum. Sabah erkenden kavurmayı yapıp ve kalite kontrollerini tamamladıktan sonra eksik siparişleri akşam altıya kadar kargolama yapmaya çalışacağız eksik kalanların da hızlı çıkması için. Diğer gelen siparişler de stok var ise perşembe saat üçe kadar çıkacak. Bu hafta perşembe saat üçten sonra gelen siparişler önümüzdeki hafta salı günü çıkartılacaktır.

Bugün çıkan değil, yarın çıkarılacak siparişlerimizi açıklayayım daha kolay olacak böyle.

3727, 3753, 3785, 3786, 3787, 3789, 3790, 3794, 3795, 3804, 3805, 3807, 3816, 3818, 3821, 3824 numaralı siparişler, yarın eksik kalan kahveler kavrulduğu gibi kalite kontrolleri tamamlandıktan sonra çıkarılacaktır.

Geriye kalan bekleyen siparişler bugün çıkarılmıştır. Kargo numaraları kargo şirketi tarafından bize takip numaraları iletildiği gibi sisteme girilecektir. Kargo takip numaralarında kahveleri çoğu zaman iki parti halinde kargolamamız sebebiyle ve kargo şirketinin yoğunluğu sebebiyle geç gelebilmektedir. Yukarıda paylaştığım numaralar haricindeki siparişlerin sahipleri olan arkadaşlarımız kargonuz çıkarıldığını bilmenizi isterim kargo takibi numarası geç gelirse dahi.

Başka bir durum ve bilgilendirme;

Bu süreçte yanlış hatırlamıyorsam iki ya da üç sipariş kargolandıktan sonra kargo şirketinin azizliği sebebiyle kayboldu. Telafi kargoları sipariş geçen arkadaşlarımıza tekrar kargolandılar. Eğer kargonuzdan beş iş günü civarında haber alamadıysanız, ya da gelmediyse bana orkunustel@kafeinkultur.com adresinden ulaşın lütfen. Hızlıca çözmeye çalışalım.

Az evvelki mesajımda yazdım ama bu duyuru/bildiri mesajı olduğu için burada da yazayım.

Bu hafta, bugünden itibaren, tarih stoğu yazsak bile hızla tükendiği için ve kavrulur kavrulmaz gönder yazarsak da beklentiler farklılaşacağı için (Bir ileriki haftaya gönderilme beklentisi gibi) tarih seçeneği ve kavurur kavurmaz gönder seçeneği olamayacak maalesef. Bunu sizleri yanıltmama, beklentiye sokmama adına yapıyorum, anlayışınızı ve desteğinizi rica ediyorum hepinizden. Siz siparişinizi geçtiğinizde eğer kavrulmuş stoğu var ise kahvenin o gün veya bir ertesi günü çıkacak, perşembe günü saat üçten sonra geldiyse sipariş bir sonraki haftanın kavrulur kavrulmaz gönder siparişi olacak.

Kavurma günü/günleri

Pazartesi: Üretim

Salı: Haftanın ilk kargoları gönderilir.

Çarşamba: Stoğu tükenen bekleyen siparişlerin ikinci kavurma günü ve kargo

Perşembe: Saat üçe kadar gelen siparişlerin kargosu, SAAT 15:00'DAN SONRA GELEN SİPARİŞLER BİR SONRAKİ HAFTA SALI GÜNÜ ÇIKARILACAKTIR.

Cuma: Kalan kargolar gönderilir.

Programımızı tekrar belirttikten sonra normalde standart gün içi saat üçe kadar olan siparişlerin aynı gün içerisinde gönderi sözünü yoğunluk sebebiyle şu an tutamadığımız için bu sözü bu aylık kaldırıyorum maalesef. Söz verip sözü tutamama durumu olması sizi haklı olarak rahatsız eder, beni de bu durum üzer. Bu sebeple de anlayışınızı rica ediyorum arkadaşlar.

Herkese keyifli bir hafta diliyorum.

Görüşmek üzere. :)

Estağfurullah, çok şey istemek gibi düşünmeyin. Böyle değerleri, bilgileri paylaşmak, paylaşamıyorsak da yardımcı olma yükümlülüğümüz olduğu inancındayım. (Mümkün mertebe)

Molent G50 hiç kullanmadığım için tam bir değer vermem zor. Şöyle yapabiliriz, hangi kahveleri aldınız söyleyin, ona göre onlardan birinin toplam demleme süresini baz alarak ortalama hangi aralığı kullandığınızı öğreniriz beraber, bizim çekirdeklerimiz için de hangi aralığı kullanabileceğinizi tahminen öyle buluruz. Molent kullanan arkadaşlarımıza da referans olur bulduğumuz bilgi hem de.
Çok teşekkür ederim Orkun Bey🙏😊
Etiyopya Kelloo Haru
Brezilya Pink Star kahvelerini almıştım.

Merhaba
2 yıl g50 kullandım
MOLENT' çiler için naçizane tarifler:

Tüm demlemeler 2.30 - 3.10 arası sürüyor. Etiyopya için blooming süresini 45 sn yapıyorum. Diğerleri için 30 sn. yeterli oluyor. Ama ekipman kesinlikle iyi ısıtılmalı.

LA TANAIRI
38 klik
94 derece
16 gr kahve X 15 gr su (korusu)
Hario 40lı filtre
40 gr blooming + 65gr + 65gr + 65gr

ETİYOPYA
39 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı filtre
40 + 65 + 65 + 65

KENYA
38 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı
40+ 65 + 65 + 65

HONDURAS
40 klik
95 derece
16 X 15
Hario 40lı
40 + 65 + 65 +65
Deneyim paylaşımlarınız için teşekkür ederim. 😇 Rica etsem bu reçetelerinizi deneyim konusunda da paylaşabilir misiniz? Deneyim ve reçete paylaşımlarımız oradan devam etsin ayrıca. 😇🙏

Geri