• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

Merhabalar,

Kahve çekirdeğini vakumlayıp buzluğa atmak için nasıl bir vakumlu poşet kullanmak lazım. 3 kg kahveyi çekirdek halinde vakumlayıp buzluğa koymak için önerebileceğiniz vakumlu poşet, ambalaj artık adı her ne ise önerilerinizi alabilir miyim? ve bunları nerden tedarik edebilirim.

Teşekkürler
Bazı alışveriş sitelerinde rulo vakum poşetleri var kesersiniz alttan kilitlersiniz, üstten vakumlarsiniz, istanbul ticaret adıyla satılıyordu galiba.

Malesef makina yok :) hızlıca içmeye yönelicem o halde :)

Teşekkürler
Çevrenizde Peynirci Şarküteri vs varsa rica edip onların vakum makineleri ile vakumlatabilirsiniz ücreti karşılıgında. :)

Çok değil ama 250 gramlık bi 5-6 paket kahvem vardı. Kapalı balkon var soğuk diye orada saklıyordum. Forumu okudukça valfli pakette saklayamayayım diye açıp kilitli poşete koyup buzdolabına kaldırma niyetindeydim. Kaldırdığımda altında hafif ıslaklık gördüm kahvenin de birinin havası kaçmış gibiydi. Kendi poşetlerinde bir de hepsi birlikte migros poşetinde duruyordu. Kokladım falan bi anlayamadım normal mi kokuyo rutubet mi kokuyor diye huylandım biraz sanırım. Eşim bence normal dedi. Demledim içtim deneme amaçlı normal gibiydi ama tam da emin olamadım içime kurt düştü. Kahveler kuruydu ama ıslak yerin üstünde durması bi sorun olur mu acaba? 1 haftadır falan balkondaydı ıslaklık ne kadardır var bilemiyorum ama. Rutubet ya da bozulma var mıdır anlamanın bir yolu var mı ?

Çok değil ama 250 gramlık bi 5-6 paket kahvem vardı. Kapalı balkon var soğuk diye orada saklıyordum. Forumu okudukça valfli pakette saklayamayayım diye açıp kilitli poşete koyup buzdolabına kaldırma niyetindeydim. Kaldırdığımda altında hafif ıslaklık gördüm kahvenin de birinin havası kaçmış gibiydi. Kendi poşetlerinde bir de hepsi birlikte migros poşetinde duruyordu. Kokladım falan bi anlayamadım normal mi kokuyo rutubet mi kokuyor diye huylandım biraz sanırım. Eşim bence normal dedi. Demledim içtim deneme amaçlı normal gibiydi ama tam da emin olamadım içime kurt düştü. Kahveler kuruydu ama ıslak yerin üstünde durması bi sorun olur mu acaba? 1 haftadır falan balkondaydı ıslaklık ne kadardır var bilemiyorum ama. Rutubet ya da bozulma var mıdır anlamanın bir yolu var mı ?
Bozulma çok büyük ihtimalle yoktur ancak vakumlayıp saklamayacaksanız buzdolabına koymamanız daha iyi olur. Buz dolabında kahve üstünde nem biriktirebiliyor, diğer raflardaki şeylerin kokusundan etkilenebiliyor. O yüzden genelde sadece vakumlanıp buzdolabına konması öneriliyor. Elinizdeki kahve içilebilirdir, ben sorun olacağını sanmıyorum ancak rutubetten dolayı aromasının etkilenmiş olabileceğini düşünüyorum.

Bozulma çok büyük ihtimalle yoktur ancak vakumlayıp saklamayacaksanız buzdolabına koymamanız daha iyi olur. Buz dolabında kahve üstünde nem biriktirebiliyor, diğer raflardaki şeylerin kokusundan etkilenebiliyor. O yüzden genelde sadece vakumlanıp buzdolabına konması öneriliyor. Elinizdeki kahve içilebilirdir, ben sorun olacağını sanmıyorum ancak rutubetten dolayı aromasının etkilenmiş olabileceğini düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim. Vakum makinem yok o halde çıkarayım dolaptan.

Merhabalar. Taze kavrulmuş kahveyi degas süresini beklemeden vakumlayıp dondurur isek, çözdüğümüzde degas için beklemek gerekir mi? Hiç tecrübe eden oldu mu?

Merhaba arkadaşlar. Ben de vacu vin kullanıyorum ama bir süre sonra çekirdekler nem alıyor. Sebebi ne olabilir?

Odada saklıyorum. Ay başında aldım son 3-5 günde oldu bu nemlenme. Şişelerin yarısına geldim ondan olabilir mi? Yoksa soğuk havanın mı etkisi var. Tadım tuzum kaçıyor kahve bozulduğunda!

Odada saklıyorum. Ay başında aldım son 3-5 günde oldu bu nemlenme. Şişelerin yarısına geldim ondan olabilir mi? Yoksa soğuk havanın mı etkisi var. Tadım tuzum kaçıyor kahve bozulduğunda!
Valla tıpalari kontrol edin, bende çinden aldıklarım var vakumluyorum doğru vakumlandiysa açarken pıssss sesi çıkıyor vakumlanmadiysa ses çıkmıyor.

Merhaba arkadaşlar. Ben de vacu vin kullanıyorum ama bir süre sonra çekirdekler nem alıyor. Sebebi ne olabilir?
İlginç geldi , biraz daha detay verirmisiniz ? Beyin Cimnastiği yapalım biraz. Şişeleri sakladığınız ortam mesela ısı değişimi çok oluyor mu gece ve gündüz arasında ? Ev kaloriferli mi ? Kombi mi gibi.
Benim 1 yıldır balkonda cam balkon lu örneğin ne yazın ne kışın böyle bir sorunum olmadı. Bazen vakumu kaçmış olsa bile. 10 adet vacuvin var bende.

İlginç geldi , biraz daha detay verirmisiniz ? Beyin Cimnastiği yapalım biraz. Şişeleri sakladığınız ortam mesela ısı değişimi çok oluyor mu gece ve gündüz arasında ? Ev kaloriferli mi ? Kombi mi gibi.
Benim 1 yıldır balkonda cam balkon lu örneğin ne yazın ne kışın böyle bir sorunum olmadı. Bazen vakumu kaçmış olsa bile. 10 adet vacuvin var bende.
Maalesef ısı değişimi oluyor :(

Deneme şansınız varsa balkon veya cam kenarı belki çözüm olabilir.

Serin yer kuru da olur , düzene girer diye düşünüyorum.

Geri