Arkadaşlar Selamlar,
Kahve saklamak hususunda mantık olabildiğince kahvenin oksijen ile temas süresini minimum seviyeye indirmek ve orada tutabilmek,bunun içinde farklı markaların farklı ürünleri var fiyatlar sanki bir faiş gibi geliyor bana.Özellikle saklama kabı şeklinde olanlar,yani sırf cam diye üstelik ürün özelliklerinde bile kapağın tasarımı nedeni ile bir miktar havayı dışarı atmaktadır yazan ürünler ile 150 - 200 TL aralığında fiyat yazılıyor.Bu anlamda vaku vin daha bir tercih edilebilir özellike forumumuzda
@Heh kullanıcı adına sahip arkadaşımız çok uygun bir fiyat ile satımlar yapmaktadır.
Ben kahve dünyasına yeni giriş yapmış olan birisiyim bu nedenle çok fazla tecrübe sahibi değilim,eminim forumumuzda farklı yöntemleri deneyip test etmiş olan arkadaşlarımız vardır.Biz Türk milleti olarak aslında alış verişlerimizi ihtiyaçlarımıza göre çok fazla yapmıyoruz,sözüm meclisten dışarı elbetteki hangi ürünü neden aldığını bilen koymetli arkadaşlarımızda vadır aramızda.Bir konuda deneyim ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızın bende dahil olmak üzere aklında soru işaretleri olan yada bu dünyaya yeni adım atmış olan arkadaşlarımıza da ip ucu olabilmesi adına aşağıda bir kaç soru sormak istiyorum.Deneyim ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızın yardım ve desteklerini rica ederim.
Malumdur kahveleri ısı ve aslında her türlü ışıktan koruyabilmek adına kağıt keselerin iç kısmını özel bir madde ile kapmaktadırlar ve bu madde sağlığa zararlı,fakat;
- Sağlığın hiç bir ölçütü yada şartı olamaz ama kahveleri,satıcıların/kavurucuların bizlere ulaştırdığı saklama kesesinde ne kadar sağlığımıza zarar vermez.Bunun yerine yine forumumuzda okumuştum bu kese kağıtlarındaki valfi bir konserve kavanozunun kapağını delip slikon ile yapıştırıp ısı değişmlerinden ve her türlü ışıktan saklamak daha mı doğru olur.
- Miktar olarak kaç gram kahveyi ne kadar sürede tüketebiliyorsak yada miktar olarak kaç gram kahveyi ne kadar sürede tüketemiyorsak,içerideki havayı dışarıya atan vakumlu saklama kabı yada vaku vin gibi yöntemlere başvurmalıyız.
Konu hakkında tecrübe ve deneyim sahibi arkadaşlarımızın yardım ve desteğini rica ederim,şimdiden emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.