• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son 3lu seckiden almistim 8 eylul kavrumlu biraz once denedim etiyopya kahvelerini. Sanirim tecrubemi fotograflar biraz anlatiyor. Renk olarak gozum korktu cok cok koyu kavrum gibi geldi. Demleyincede dahada husran oldu sonuc kahvede baskin tat olarak KÜL var.

Acikcasi sinirliyim birazda adeta param kul olmus gibi hissettim. Filtre kavrum olmasi mumkun degil bunun. Bu kahveden once brownberry kenya masai iciyordum (cok cok daha ekonomik bir kahve) en azindan icilebilir bir lezzet sunuyordu.

Zaten ekonomik olarak herkes gibi bende daha dikkatli olmaya calisiyorum ancak 130tl ye bile boyle bisey iciceksem, ......

Neyse dusunduklerimi sadece yazmak istedim. İcimde kalsin istemedim. Sanirim gun gectikce nitelikli kahve(bunun neresi nitelik?) Biraz daha uzaklasiyor benden. Degirmenimi satabilirmiyim acaba diye dusunceler icindeyim suan.

Edit: kahveyi icince aklima baska bir tecrubem geldi oda probador collectiva all faktori seckisi.
Daha önce Kahve fabrikası toplu alımında benimde başıma gelmişti.
Filtre kavrum yerine yanlışlıkla espresso kavrum göndermişlerdi. Bende üzerine bakmadan demleyince, hoş olmayan tatlar almıştım.
Fakat iletişime geçtiğimde yerine filtre kavrumları hemen göndermişlerdi.
Muhtemelen sizin de başınıza benzer bir durum geldi.
Bu arada bende deneme paketini (filtre) aldım. Hepsini demledim. Hiçbiri bu kadar koyu kavrum değildi ve hepsi keyifli kahveler.

Son düzenleme:
aPozo Azul ile ilgili de bir çok yazılar yazılmış (olumlu ve olumsuz), ona da değinmek isterim :

Bir çok şirket benim gibi kahveleri tadıp, sonradan ithalatını yapıyor Türkiye'de. Tarafıma gelen numune kahve sayısı yıllık 300-400 civarıdır. Pandemi olmadığı zamanlarda yurtdışına kendim gidip de tattığım kahve sayısı da bir o kadardır (8 günlük Orta Amerika turunda yaklaşık 120 kahve tattırılıyor bize). 3 hafta önce Ethiopia'da 80 kahve sundular tarafıma.

Pozo Azul numunesi ilk geldiğinde ve kavurduğumda önce fragransına hayran kaldım, sonra demleyip içince de aroma ve tatlarına bir daha hayran kaldım. Kişisel bir hayranlık, benim favori kahve tanımlamasında bu kahve son 10 yılın ilk 5 kahvesi içerisinde yer bulur. Bu kahve henüz daha satışa bile çıkmadan canlı yayında dedim ki "love it or hate it" kahvesi. Ortası yok. Bu kahveyi Brezilya veya Colombia'da "yerel" bir kahveciye tattırsan (kooperatif tadımcısı, çiftlik sahibi) kahve "over fermented" diye çöpe atar. Ancak geçen yıl Hartmann'dan bir Anaerobic Panama denediğimde tam da bu tatları almıştım. O Hartmann Bükreş'teki Alex'te 250 gramı 400 TL'ye satılıyordu. (yeşil kilosu 120 euro civarıydı). Experimental olarak geçiyordu.

Tartaric ve Malic asidite, çok tatlı (şeker oranı yüksek), gövdeli bir kahve. Dengeli bir kahve değil, çok kompleks. Bu kahveyi bu kadar severek içmemim bir nedeni, sürekli aynı kahvelerden sıkılmış olabilme gerekçesi de yatıyor olabilir.

3 x 100 gram yapma sebebimiz de zaten bu, dene.... beğenmezsen 250 gramını alma. beğenirsen al.

Satışlara gelirsek : Pozo Azul en çok rağbet gören kahvemiz (açık ara farkla)... değişik bir kahve. Sevmeyip eleştirin, severek paylaşın.

Yeşil Çekirdek aynı tat Pozo Azul bulsam bu yıl, kilosu Exwork 25 Euro'ya kadar 10 çuvala talibim, buradan da duyurulur.
Pozu Azul içtiğim en farklı kahvelerden biri gerçekten de iyi kötü kişiden kişiye göre değişir ama bence muazzam bir kahve . Misafirlerime ikram ettiğimde de herkes bayıldı bu zamana kadar. Ninety Plus'ın kahvelerine de oldukça benziyor o yoğun, kompleks ve sıra dışı tadı seven bu kahveyi de sevecektir. Ninety Plus'ın fiyatları da ortada böyle bir kahveyi bu fiyata alabilmek de oldukça güzel. Farklı tatlara açık olan kişilere denemelerini tavsiye ederim. düşük sıcaklık 1-17 oran ile harika oluyor bence. love it :)

Kahvefabrikasına bir kez daha şans veriyim dedim yeni nordic deneme paketini aldım. Etiyopya kavrumu gayet iyiydi Ama Honduras ve özellikle Colombiya için aynısını söylemeyeceğim malesef. Colombia içilebilecek vaziyette değildi. Kavrum sorununu çözmeleri lazım Honduras Caballaro çok iyi bir çekirdek ama o koyu kavrum bu güzel tadı baltalamış arkadan yine isli tatlar ve bitterimsilik geliyor. Başka üyelerde yaşamış benim yaşadıgım sorunu nordic deneme paketlerinde gördügüm kadarıyla buda kavrumlarda tutarsızlık yada paketleme sorunları olduğunu gösteriyor. Bu sorunu çözmek için aldığınız bir aksiyon var mı ? Yoksa Kahvefabrikasını gözden mi çıkartmalıyız artık @SerifBasaran

Son düzenleme:
Kahvefabrikasına Birkez daha Şans veriyim dedim yeni nordic deneme paketini aldım Etiyopya kavrumu gayet iyiydi Ama Honduras ve Özellikle Colombiya için aynısını söylemeyeceğim malesef Colombia içilebilecek vaziyette değildi. Kavrum sorununu çözmeleri lazım Honduras Caballaro çok iyi bir çekirdek ama o koyu kavrum bu güzel tadı baltalamış. Başka üyelerde yaşamış benim yaşadıgım sorunu nordic deneme paketlerinde gördügüm kadarıyla buda kavrumlarda tutarsızlık sorunu olduğunu gösterir. Bu sorunu çözmek için aldığınız bir aksiyon var mı ? Yoksa Kahvefabrikasını gözden mi çıkartmalıyız artık @SerifBasaran
Bence görüşün ve başka bir günün kavrumunu rica edin, elinizdekini iade edin. Kaç tane iyi kavurucu var ki hemen birini gözden çıkaralım. :)

Kahvefabrikasına bir kez daha şans veriyim dedim yeni nordic deneme paketini aldım. Etiyopya kavrumu gayet iyiydi Ama Honduras ve özellikle Colombiya için aynısını söylemeyeceğim malesef. Colombia içilebilecek vaziyette değildi. Kavrum sorununu çözmeleri lazım Honduras Caballaro çok iyi bir çekirdek ama o koyu kavrum bu güzel tadı baltalamış arkadan yine isli tatlar ve bitterimsilik geliyor. Başka üyelerde yaşamış benim yaşadıgım sorunu nordic deneme paketlerinde gördügüm kadarıyla buda kavrumlarda tutarsızlık yada paketleme sorunları olduğunu gösteriyor. Bu sorunu çözmek için aldığınız bir aksiyon var mı ? Yoksa Kahvefabrikasını gözden mi çıkartmalıyız artık @SerifBasaran

@AltayOzger merhaba. Öncelikle şans verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Nordic kahvelerin ikisi Anaerobic Natural, biri Natural. Washed kahveler ile kavurmada bariz farklar var;

Washed Kenya veya Ethiopia 1st Crack 184-186'larda başlar, 190-192 gibi çıkartılır ve Agtron Gourmet skalasında 93-98 civarı bir okuma elde edilir.

Red Honey, Anaerobic Natural, Extended Fermentation kahvelerde ise 1st Crack 193-194 gibi alıyoruz, 197-199'da çıkartıyoruz. Agtron Gourmet yine 93-98 arası çıkar.

1st Crack öncesi veya başlangıcında kahveler underdeveloped, sebze, bezelye tatları verir.

Peki Red Honey, Aanerobic neden yüzey daha koyu görünüyor?

2 sebebi var:
1.) Washed kahvelerin density'si ve water activitysi daha yüksek. Hücreler arası daha sıkı ve bu sebeple dış yüzey ile çekirdek içi renkleri birbirine daha yakındır (dış 85 agtron, iç 100 agtron gibi). Oysa Density daha düşük olanların iç ve dış spectrumu daha geniş (dış 80, iç 105 gibi).
Elinizdeki kahveler Agtron Gourmet ölçeğinden geçmeden gönderilmiyor. Etiket hatası yoksa, bu kahveler size göre olmayabilir, washed kahve tercih edin.

2.) Honey ve Natural Anaerobic'lerde silverskin (kepek) üzerine çok yapışıyor ve kavururken normalde kendini atması gerekirken yapışık kalıyor ve bu silverskin'ler 170 santigrad sonrası yanmaya başlar.
Bugün 3 kahveyi de kavurdum tekrar ve özellikle en beğenilen Hambela'da çok silverskini üzerinde yanmış çekirdek gözlemledim, gördükçe de elle ayıkladım, destonerimiz de ayırt edemiyor çok ince bir zar olduğu ve ağırlık farkı olmadığından. Elle ayıklarken kavurduğum 4 kilo kahveden 40-50 silverskini yanmış çekirdek ayıkladım. Bunları da yine agtronda ölçsem, yine düzgün çıkar, ama içersem az da olsa külümsü tat gelir.

Size ise önerim, karşı ödemeli tarafımıza geri gönderin, hemen size para iadesi yapalım. Veya yakınsanız misafirimiz olun, kahveyi birlikte kavururken yazdıklarımı daha iyi aktarabilirim, birlikte de demleriz kahveleri.

Saygılar,

Şerif

Nordic paketinden ilk demlemeyi ben de bugün Caballero ile yaptım. Kavrumlar arasında belli farklar mı vardır bilemiyorum ama bende gayet tatmin edici bir sonuç çıktı. Tatlılık epey güzel, kesinlikle kompleks meyvemsi bir havası var, asidite natürel olması dolayısıyla da nispeten düşük. Kavrum profilleri hakkında yorum yapabilecek kadar bilgim veya tecrübem yok ama göz aşinalığı itibariyle bana medium diyebileceğim bir roast gibi gözüktü. 93-94 civarı bir suyla demledim ama herhangi rahatsız edici bir tatla karşılaşmadım. Öneri olması açısından parametleri de şuraya yazayim:

1:16, 13 gr - 208 ml su
CMD 21 klik
Buzdağı 93-94 derece
Cafec Traditional + Timemore Crystal Eye
40 ml 40 saniye blooming, ardından orta hız bir döküşle 208'e tamamlama
Bitiş 2:10 civarı

Nordic kahvelerini merak edenler çok yakında harika bir kampanya geliyor :)

Kulağa hoş geliyor. Geçen sefer yeni kahveler geldiğinde 4x100 almıştım ve mutlu etmişti. (Pozo azul'u pek beğenmediğim halde) 3x100 denenebilir ve hatta 3x250 bile olabilir. Takipteyim (y)

Hem nordic hem şu pozo grubu kahveleri olsa :)
Onlara sıra gelemedi deneyemedik, şimdi tam sırası değil mi? :)
Bi el atıverelim patron. ;)

08/09 kavrumlu Nordic paketlerinden Ethiopia Hambela Wamena Anaerobic ile demlememi gerçekleştirdim bugün ilk kez. Reçete şu şekilde:
Hario V60 - 02 plastik dripper + Drip-Assist
Molent G50 öğütücü - 37 klik
Cafec Traditional filtre kağıdı
90°C Kuzeyden damacana + Brita (şebeke suyu) karışımı
22/352 oran
İlk etap 70ml ile direkt kettle'dan dökerek blooming başlar 35 sn beklenir (35 sn çok oldu gibi, 25-30sn arası yeterli)
Kalan 282ml (100+100+82ml şeklinde) 3 parçada Drip Assist'in sadece yan bölgesinden dökülerek işlem tamamlanır.
Ortalama 03:15 - 03:25 gibi bitiş (direkt döküş + drip assist kullanınca süreyi uzattım sanırım)

Su seçimim hatalı oldu lakin ona rağmen, kahve bekledikçe ve soğudukça güzelleşti. Resmen açıldı. Bildiğimiz sarı kuru kayısı (gün kurusu değil) ve earl grey birleşimi bir tat geldi yoğun olarak. Mayhoş gibi ama değil gibi aynı zamanda.
Güzelce soğudukça tatlılık arttı sonlara doğru. Gayet güzel bir seçki.
En son oda sıcaklığındaki yudumda direkt mango+earl grey karışımı bir tat geldi :)

Herkese Merhaba
Merak edenlerin denemesi için Şerif abiden kulübe özel güzel bir kampanya rica etmiştim. Duyurusunu normalde @SerifBasaran Şerif abi yapacaktı ama ufak bir sağlık problemi nedeni ile hastanede yatıyor. Duyuruyu benim yapmamı rica etti. Kahve Kulübü üyelerinin denemeleri için Nordic Kahve Paketi Kargo dahil 80tl olacak 250 adet ile sınırlı bu kampanyanın detayları aşağıda ki gibi. Kampanya kodu akşam 20:00 da aktif olacak kodu sizlere whatsapp ve forum bildirim sistemi ile göndereceğiz.

İlk 150 paket : 28 Eylül'de kavrulanlar 29 Eylül'de kargoya verilecek
Sonraki 100 paket : 30 Eylül'de kavrulanlar 01 Ekim'de kargoya verilecek

Herkese Merhaba
Merak edenlerin denemesi için Şerif abiden kulübe özel güzel bir kampanya rica etmiştim. Duyurusunu normalde @SerifBasaran Şerif abi yapacaktı ama ufak bir sağlık problemi nedeni ile hastanede yatıyor. Duyuruyu benim yapmamı rica etti. Kahve Kulübü üyelerinin denemeleri için Nordic Kahve Paketi Kargo dahil 80tl olacak 250 adet ile sınırlı bu kampanyanın detayları aşağıda ki gibi. Kampanya kodu akşam 20:00 da aktif olacak kodu sizlere whatsapp ve forum bildirim sistemi ile göndereceğiz.

Geçmiş olsun kıymetli @SerifBasaran :oops::cry:

Bir an evvel sağlığınızın eskisinde de iyi olmasını dilerim 🙏

Herkese Merhaba

Suat hocam sadece yeni kahvelerin 250gr'lık paketleri için de %40 olmasa da bir indirim kodu mümkün müdür? :)
mesela tek paket kargo %25 :) :)

Şerif Başaran'a çok geçmiş olsun

Bence bu ay forumda Şerif abi çıkar zaten belliiki önden tadımlayıp ona göre sipariş vermemizi istemiş çok düşünceli tekrar kendisine geçmiş olsun @SerifBasaran

Geri